Košice – Lipt. Mikuláš 1:2 (kon.) | Poprad – Zvolen 4:3 (kon.) | Michalovce – Banská Bystrica 3:2 (po pr.)
HC Slovan – Detva 4:3 (kon.)
konec
HK Poprad
4:3 (1:0, 1:1, 2:2)
HKM Zvolen
sk Pátek 17.01.2020, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný piatkový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 41. kola Tipsport ligy, ktoré ponúkne aj zaujímavú konfrontáciu medzi HK Poprad a HKM Zvolen. Stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Kamzíci sa po prehre v Nitre 3:2 otriasli a dostali sa späť na víťaznú vlnu. Hokejisti Popradu po prehre v Nitre zdolali doma Nové Zámky 3:2 po predĺžení, poradili si s Trenčínom doma 3:1 a v podtatranskom derby s Liptovským Mikulášom vydreli víťazstvo 3:4 po predĺžení. Popradskí hokejisti teda po 37 zápasoch majú na konte 63 bodov a nachádzajú sa v tabuľke na 4. priečke. Na tretí Slovan Bratislava strácajú priepastných 16 bodov a pred Trenčínom a Zvolenom sú vpred iba o jeden bodík. Včera sa udiala aj hráčska výmena medzi Popradom a Trenčínom. Pod Tatry prišiel tunajší odchovanec Adam Lapšanský a opačným smerom cestoval Lukáš Paukovček.

    Zvolenskí hokejisti po suverénnych víťazstvách nad Miškovcom 2:6 a nad Detvou 5:1 podľahli v stredoslovenskom derby Banskej Bystrici 4:2. Následne však dokázali na domácom ľade zdolať Michalovce 4:2 a v poslednom zápase Tipsport ligy mali mierne na dosah aj triumf nad Slovanom Bratislava. S belasými viedli po prvej tretine 2:1, napokon však súperovi podľahli 2:5 a v tabuľke sa usadili na 6. mieste so ziskom 62 bodov. Pred siedmym DVTK majú šesťbodový náskok.

    Medzi Popradom a Zvolenom pôjde o posledné vzájomné stretnutie v základnej časti. V prvom vzájomnom zápase Zvolen doma zdolal Poprad 3:2, následne 22. októbra zvíťazil aj pod Tatrami 3:4. 3. decembra Poprad vybojoval prvé víťazstvo nad Zvolenom v tejto sezóne, pod Pustým hradom triumfoval 3:5.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Kozák, Brejčák (A), Erving, Ulrych, Dalhuisen, Larkin, Česánek – Handlovský, Preisinger, Vandas – Takáč, Zagrapan (A), Svitana (C) – Lapšanský, Jacobs, Matúš Paločko – Matej Paločko, Bjalončík, Kundrik

    HKM Zvolen: T. Tomek (Hollý) – Betker, Švarný (C), Corrin, Stephenson, Drgoň (A), Tomko, Chlepčok, Meliško – Kelemen, Trotter, Parks – McPherson, Špirko (A), M. Halama – Thompson, Mráz, Kolenič – Tibenský, P. Halama, Marcinek

    Rozhodca: Štefik, Juhász – Durmis, Rojík.
     
    Na ľadovú plochu už prišli zvolenskí hokejisti v bielych dresoch. Popradčania sa dnes predstavia v dresoch modrej farby.
     
    Doznela nám štátna hymna, všetko je pripravené na úvodné buly.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:26
    Kelemen sa rozbehol po ľavom krídle, dokorčuľoval puk a krížom ho posunul smerom k opačnej žrdi, kde už prikorčuľoval Parks. Na prihrávku však nedočiahol.
     
    00:48
    Dopredu vyskúšali ísť aj Popradčania. Erving nahadzoval puk po ľavom mantineli. Hostia však puk získali a mohli opäť rozohrať.
     
    01:21
    Medzi kruhmi sa šikovne uvoľnil Kolenič, ktorému sa ešte pred bránkou ukazoval Thompson. Brankár Vošvrda však zasiahol hokejkou a prihrávku nepustil.
     
    02:00
    Lapšanský chcel preniknúť dopredu po ľavom krídle, puk sa mu však zaplietol medzi korčuľami. Zozadu prikorčuľoval Thompson, vzal si ho na hokejku a rozvinul ďalšiu akciu Zvolenčanov.
     
    02:31
    Do útočného pásma chcel preniknúť Meliško, no nerozumel si so svojimi spoluhráčmi počas prieniku modrou čiarou. Prvýkrát je hra od úvodného buly prerušená až teraz kvôli ofsajdu.
     
    02:51
    Kozák nahodil puk do útočného pásma. Brankár Tomek rozohrával po mantineli a Vandas nestihol zachytiť smerovaný puk.
     
    03:10
    Brejčák vkorčuľoval do útočného pásma po pravom krídla a spoza pravého kruhu vystrelil. Pohodlnú strelu brankár Tomek bezpečne zachytil lapačkou.
     
    03:44
    Česánekovu rozohrávku z obranného pásma Zagrapan nezachytil a Zvolenčania sa v strednom pásme ujali puku.
     
    04:07
    Svoju šikovnosť chcel predviesť Michael Parks, ktorý prenikal dopredu po pravom krídle. Snažil sa obhodiť si obrancu, no pred bránku už neprenikol.
     
    05:00
    Špirko vybojoval puk v osobnom súboji v obrannom pásme. S pukom sa však vrátil za bránku, keďže oba tímy práve striedali.
     
    05:35
    Uvidíme prvú presilovku v zápase a budú ju mať domáci. Bruno Mráz dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    06:08
    Popradčania získali útočné pásmo a Michael Vandas to vyskúšal prekvapivou strelou spoza pravého kruhu. Tomek vyrážal ramenom.
     
    06:19
    Popradčania budú hrať minútu a 16 sekúnd presilovku o dvoch hráčov. Logan Stephenson dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    06:56
    Domáci sú nasťahovaní v útočnom pásme a snažia sa vymyslieť dobrú útočnú akciu a využiť presilovku.
     
    07:07
    Poprad dal gól!
    Kamzíci využívajú presilovku o dvoch hráčov a idú do vedenia. Zagrapan v rohu klziska vybojoval puk, posunul ho medzi kruhy uvoľnenému PATRIKOVI SVITANOVI a ten strelou popri vyrážačke prekonal Tomeka a otvoril skóre.
    Asistencie: Marek Zagrapan, Petr Ulrych.
     
    07:34
    Samozrejme domáci pokračujú v početnej výhode o jedného korčuliara. Momentálne sú však s pukom v obrannom pásme a Zvolen úspešne blokuje rozohrávku.
     
    08:20
    Na ľadovú plochu už prikorčuľoval Stephenson z trestnej lavice, a tak sa presilovka o jedného hráča pre Poprad končí.
     
    08:57
    Zvolenčanom sa už podarilo dostať do útočnej tretiny. Mráz mieril spoza pravého kruhu krížnu strelu popred bránku, no nik puk nezasiahol.
     
    09:22
    Popradčania zastavili rozohrávku Zvolena v strednom pásme. Zagrapan posunul na ľavý kruh Takáčovi, ktorý vystrelil švihom, ale mieril ponad Tomekovu bránku.
     
    10:12
    Popradčania získali puk po neúspešnom zvolenskom pôsobení v útočnom pásme a snažia sa rozohrať novú akciu.
     
    10:50
    Dalhuisen reagoval v strednom pásme nekompromisne a v osobnom súboji s Patrikom Halamom poslal zvolenského hráča telom na ľad.
     
    11:20
    Bjalončíkovi v útočnom pásme nevyšla prihrávka na modrú čiaru, kde sa ukazoval Brejčák, no nepresný puk nevedel zachytiť.
     
    11:48
    Meliškova rozohrávka mierila po ľavom krídle na hokejku McPhersona, ktorý sa nedokázal na modrej čiare vyhnúť popradskému hráčovi.
     
    12:31
    Strela Stephensona od modrej čiary bola pomerne nenápadná a Vošvrdov výraz v tváre nebol práve najistejší. Puk však napokon smeroval mimo bránky.
     
    13:30
    Brejčákova strela spomedzi kruhov bola zastavená hráčmi v medzikruží. Tam však bol aj Takáč, ktorý sa ihneď pokúšal o dorážku a Tomek musel predviesť svoj rýchly betón.
     
    13:55
    V početnej prevahe budú hokejisti Popradu. Slavomír Tomko dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    14:22
    Zvolenčania najprv po úspešnom buly vyhodili puk von z obranného pásma a následne sa im podarilo neúspešnú popradskú akciu takisto zastaviť.
     
    14:49
    Švarný uspel v súboji pri zadnom mantineli a okamžite vyhodil puk preč cez všetky čiary.
     
    15:28
    Kozák bol obetavý na modrej čiare a zachytil dva vyhodené puky zvolenských hokejistov po mantineli, ten tretí už však cez neho prešiel.
     
    15:47
    Domáci sa už v útočnom pásme rozostavili. Vandasova krížna letmá prihrávka mierila na hokejku Lukáša Handlovského, ktorý delovkou z prvej trafil priamo do vynikajúcej a rýchlej Tomekovej lapačky.
     
    16:22
    Švarný sa v obrannom pásme nenechal obsekávať hokejkami domácich a rozohrával po mantineli. Puk však skončil na hokejke popradského hokejistu.
     
    17:05
    Rozohrávka smerom cez Jacobsa síce spočiatku bola úspešná, ale Lapšanský mu po ľavom krídle skoro vnikol do útočnej tretiny. Pískal sa ofsajd.
     
    17:34
    Na ľavom krídle sa Corrinovi ukázal McPherson, ktorý z ľavého kruhu chcel smerovať krížnu prihrávku pred bránku, no tá tam napokon nedorazila.
     
    18:06
    Bjalončík zrejme nečakal medzi kruhmi spätnú prihrávku od Kundrika, a tak si puk nedokázal spracovať.
     
    18:46
    Na Handlovského nahodenie puku do útočného pásma nik z jeho spoluhráčov nereagoval. Zvolenčania teda môžu pohodlne rozohrať.
     
    18:57
    V závere tretiny získavajú hostia presilovku. Michael Vandas dostáva menší trest za nedovolené bránenie.
     
    19:24
    Popradčania v úvode oslabenia nedovolili zvolenským hokejistom rozohrať spoza Tomeka a preniknúť až do útočnej tretiny.
     
    20:00
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Vandas – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná dvadsaťminútovka priniesla jeden gól. V priebehu 8. minúty Svitana využil presilovku o dvoch hráčov a poslal Poprad do vedenia 1:0.
    Druhá tretina sa začína približne o 18:48.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Zvolenčania začínajú druhú tretinu ešte s viac ako minútovou presilovkou. V úvode domáci vyhodili puk aspoň do stredného pásma.
     
    20:38
    Miloš Kelemen sa prepracoval k strele spomedzi kruhov. Jeho strelecké zakončenie smerovalo priamo do stredu Vošvrdu
     
    21:00
    Poprad v tejto chvíli už hrá v plnom počte. Z trestnej lavice naskočil Svitana, keďže Vandas po prvej tretine dodatočne inkasoval 10 minút za nešportové správanie. Niečo si chcel vysvetľovať s Mrázom.
     
    21:23
    Allan McPherson sa po strate puku v útočnom pásme Popradu rútil sám na brankára Vošvrdu a bol faulovaný počas svojho úniku. Je nariadené trestné strieľanie.
     
    21:23
    Allan McPherson ako ľavák volil zakončenie na bekhend. Vošvrda sa roznožil a ľavým betónom zastavil zakončenie.
     
    21:52
    Presilovku znovu získa zvolenský tím. Fauloval Tomáš Vošvrda, ktorý dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    22:33
    Bjalončík prekorčuľoval dopredu po ľavom krídle a vystrelil z kruhu. Okamžité zakončenie bolo nepresné. Dopredu sa vyrútili Zvolenčania, ale prihrávku nedostal Halama na pravom kruhu presnú.
     
    23:14
    McPherson prenikol dopredu po ľavom krídle a z kruhu naservíroval k opačnej žŕdke vynikajúcu prihrávku Marcovi Halamovi, ktorému však z prvej nesadol puk a mieril vedľa brány.
     
    24:02
    McPherson nabíjal na modrú čiaru Adamovi Drgoňovi, ktorý tvrdou delovkou preveril brankára Popradu. Vošvrda použil svoj pravý betón a zastavil tvrdú strelu príklepom.
     
    24:35
    Popradčania využívali svoju powerplay počas avizovaného vylúčenia. Lukáš Kozák pálil spoza ľavého kruhu, jeho delovka však mierila iba do ľavej žŕdky!
     
    24:35
    Presilovku budú mať hokejisti Popradu. Patrik Halama dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    25:04
    Kozákovi nevyšla delovka od modrej čiary a Thompson bezpečne zastavil puk a poslal ho preč cez celé klzisko.
     
    25:57
    Parks ešte v útočnom pásme atakoval rozohrávku Preisingera a snažil sa mu znepríjemňovať život, čo sa mu aj celkom podarilo.
     
    26:24
    Poprad dal gól!
    Popradčania 11 sekúnd pred koncom trestu využívajú presilovku a idú do dvojgólového vedenia. Zagrapanov nahodený puk skončil na zadnom mantineli. Erving ho pomedzi žŕdku a Tomeka nejako prestrčil na bránkovú čiaru a potom už len dorazil SAMUEL TAKÁČ.
    Asistencie: Joona Erving, Marek Zagrapan.
     
    26:35
    Trotter prenikal skoro sám na bránku, Vošvrda jeho strelu vychytal do lapačky. Následne sa zrodila menšia strkanica a vylučuje sa na oboch stranách. Jakub Kolenič a Adam Larkin dostávajú po dve minúty za hrubosť.
     
    26:58
    Zvolen bude hrať presilovku 4 proti 3. Joona Erving odchádza na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    27:36
    Strelou z ľavého kruhu to skúsil Michael Parks. Jeho tvrdá delovka letela od konštrukcie bránky na ochrannú sieť. Zvolen ihneď po vyhratom buly bol nasťahovaný v útočnom pásme.
     
    28:13
    Bruno Mráz to teraz skúšal z ľavého kruhu. Jeho strela mierila priamo do Brejčáka. Hostia stále sú nasťahovaní v útočnom pásme a poriadne tlačia.
     
    28:59
    Zvolenčania nevyužili početnú výhodu a momentálne je hra prerušená. Na ľade už sú na oboch stranách piati korčuliari.
     
    29:41
    Spoza ľavého kruhu napriahol hokejku Marco Halama. Jeho zaujímavú strelu Erving nezastavil, no Vošvrdova vyrážačka už áno.
     
    30:08
    Šikovne to teraz skúšal aj Jozef Tibenský, ktorý mieril s pukom medzi kruhy a odtiaľ strelou príklepom vyskúšal Vošvrdu. Popradský brankár nastrčil svoj pravý betón a strelu vykryl.
     
    30:43
    Švarný sa natlačil poza bránku a snažil sa popradského brankára prekvapiť okamžitou otočkou k žrdi. Popradský gólman bránku posunul a hra je prerušená.
     
    30:43
    Je zrejme nejaký problém s kolíkmi ktoré držia bránku. Na ľad prichádza pomoc od ľadárov, ktorí bránku opäť stavajú.
     
    31:20
    Presilovku bude hrať celok Popradu. Dve minúty za seknutie dostáva Garrett Thompson.
     
    32:02
    Takáč to skúsil krížnou strelou z pravého kruhu. Tomek bezpečne vyrazil a Zvolenčanom sa podarilo oslobodiť sa.
     
    32:48
    Popradčania pokračovali rozostavení v útočnom pásme. Z ľavého kruhu strieľal Vandas, jeho zakončenie letelo priamo na Tomáša Tomeka, ktorý nemal so zákrokom problém.
     
    33:02
    Osemnásť sekúnd bude hrať Poprad presilovku o dvoch hráčov. Dve minúty za krosček dostáva Willie Corrin.
     
    33:11
    Svitanova prihrávka unikla Handlovskému an modrej čiare a Popradčania prišli o časť presilovky o dvoch hráčov.
     
    33:39
    Už sú zvolenskí rytieri na ľade vo štvorici a musia odolávať rozostaveniu popradskej pätice.
     
    34:14
    Za vlastnou bránkou zastavil puk Ben Betker a bezpečne oslobodil svoj tím. Rozohrať dlhou prihrávkou chcel Vošvrda, no Zvolenčania zastavili jeho pokus v strednom pásme.
     
    35:20
    Popradská presilovka sa skončila a na rade je početná prevaha hostí. Petr Ulrych dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    35:55
    Zvolen po vyhratom buly ihneď rozbehol svoj presilovkový kolotoč. Z ľavého kruhu to skúšal Betker, ale mieril iba na hokejku Vošvrdu.
     
    36:28
    Zvolenčania dobre zatiaľ hrajú svoju presilovku a spoza pravého kruhu to teraz skúsil Michael Parks. Jeho strela švihom mierila priamo do Vošvrdovej lapačky.
     
    37:00
    Mráz to skúšal spoza pravého kruhu. Mieril delovku, ktorá by sa aj dala tečovať. Jeho strela po ľade však skončila na Kozákovi a domáci sa oslobodili.
     
    37:56
    Poprad prežil aj túto presilovú hru bez inkasovaného gólu a momentálne striedajú oba celky. Pri puku sú domáci.
     
    38:31
    V sérii vylúčení pokračujeme aj naďalej. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva Adam Lapšanský.
     
    38:48
    Dalhuisen to dvakrát urobil veľmi dobre. Najmä jeho druhé vyhodenie puku cez celé klzisko bolo veľmi jasné.
     
    39:07
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania využívajú túto početnú výhodu a znižujú popradské vedenie. Svoju rýchlosť a šikovnosť predviedol ALLAN MCPHERSON, ktorý sa natlačil po ľavom krídle, prešiel k bránke a bekhendom popri vyrážačke prepasíroval puk do siete.
    Asistencie: Adam Drgoň, Tomáš Tomek.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry priniesla dva góly, ale aj množstvo vylúčení. Góly padli v presilovkách. Najprv v 27. minúte skóroval Takáč a v závere druhej tretiny prekonal Vošvrdu McPherson. Poprad teda po 40 minútach vedie nad Zvolenom 2:1.
    Tretia tretina sa začne približne o 19:47.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:14
    Špirko spoločne s McPhersonom zastaivili popradskú rozohrávku a momentálne sa snažia vytvoriť si streleckú pozíciu.
     
    40:41
    Zvolenčania aj naďalej držia puk v útočnom pásme. Teraz sa odohrávajú súboje o puk pri zadnom mantineli.
     
    41:13
    Kelemen chcel ešte zachytiť puk v útočnom pásme, napokon to z modrej čiary poslal iba na popradskú striedačku. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    41:36
    Zagrapanova strela spoza ľavého kruhu bola zblokovaná zvolenským obrancom a puk smeroval na ochrannú sieť. Vhadzuje sa pred Tomekom.
     
    42:10
    Svitanovi korčuľoval pred bránku Zagrapan a Svitana to teda nahodil na bránku. Tomek bol pripravený a bezpečne do lapačky zachytil pomerne jednoduchý puk.
     
    42:33
    Stephenson nasmeroval prihrávku na modrú čiaru, kde bol pripravený Corrin. Jeho strelecký pokus bol zblokovaný a hra je prerušená.
     
    43:22
    McPherson ponúkol puk na modrú čiaru Švarnému, ktorý sa pokúsil preveriť popradského gólmana. Vošvrda predviedol istý zákrok.
     
    43:54
    Zvolenskí útočníci chceli zastaviť rozohrávku Popradu, čo sa im aj čiastočne podarilo, no hra je prerušená kvôli postaveniu mimo hry.
     
    44:38
    Popradský tréner sa po zakázanom uvoľnení domácich rozhodol vziať si oddychový čas.
     
    44:55
    Svitana potiahol krídelnú akciu po ľavej strane a na modrej čiare prenechal puk Takáčovi. Ten poslal tvrdú delovku, ktorá však minula priestor bránky.
     
    45:36
    Presilovú hru získavajú hokejisti Popradu. Michael Parks dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    45:46
    Lapšanský zachytával puk už v strednom pásme. Hra je prerušená a vhadzuje sa pred modrou čiarou.
     
    45:49
    Popradská presilovka sa končí. Colin Jacobs dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    46:21
    Zvolen bude hrať presilovú hru štyroch proti trom. Lukáš Handlovský dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    46:21
    Tréner Zvolena Andrej Podkonický si vzal oddychový čas.
     
    46:41
    Zvolen dal gól!
    Zvolenskí hokejisti využívajú ponúknutú presilovú hru a vyrovnávajú skóre. Zagrapan spadol na modrej čiare, čo využil BROCK TROTTER, ktorý si nakorčuľoval medzi kruhy a presnou strelou popri lapačke prekonal Vošvrdu.
    Asistencie: Rastislav Špirko.
     
    47:36
    Vo vylúčeniach sa pokračuje aj v tretej tretine. Dve minúty za seknutie dostáva Ivan Švarný.
     
    48:23
    Zvolenčania sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Thompsonovu krížnu prihrávku však zastavil Larkin.
     
    48:58
    Popradčania už hrajú svoju skrátenú presilovku. Vandas zachytil puk pri zadnom mantineli, poslal prihrávku Takáčovi, ktorý strieľal. Jeho zakončenie skončilo na zvolenskom hráčovi.
     
    49:41
    Popradská presilovka sa už skončila. Brejčákova prihrávka z pravého kruhu adresáta nenašla a puk vyšiel až ku Vošvrdovi. Oba tímy striedajú.
     
    50:41
    Matúš Paločko prenikal dopredu po pravom krídle. Zastavil ho však čistým defenzívnym zákrokom kapitán hostí Ivan Švarný.
     
    51:40
    Krížna prihrávka od zadného mantinelu smerovala na modrú čiaru, kde sa už pripravoval na strelu Parks, ale prihrávku si napokon nespracoval.
     
    52:30
    Šikovne to skúšal teraz po pravom krídle Jozef Tibenský. Jeho zakončenie z pravého kruhu však mierilo iba do Vošvrdu.
     
    53:29
    Ulrych stihol na modrej čiare zastaviť zvolenskú rozohrávku a následne preveril aj Tomekovu lapačku. Zvolenský gólman bol pripravený a reagoval okamžite.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2 694 divákov.
     
    53:56
    Corrin to skúšal z pravého kruhu. Jeho zakončenie nebolo presné a puk letel mimo bránky. Zvolenčania však ešte istý čas ostali v útočnom pásme.
     
    54:20
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti v zápase po tretíkrát vedú. Domáci vyrazili do prečíslenia, Laopšanský medzi kruhmi prenechal puk Jacobsovi, ktorého strelu Tomek vyrazil, ale na následnú dorážku od MIKEA DALHUISENA už nesiahol.
    Asistencie: Colin Jacobs, Adam Lapšanský.
     
    55:20
    Corrin na pravom kruhu prenechával puk Marcinekovi, ktorý zakončoval z pravého kruhu. Mieril to na betón Vošvrdu.
     
    55:57
    Lapšanský nahadzoval puk po mantineli. Za bránkou sa snažil pracovať Jacobs, ale aj hosťujúci Trotter. Zvolenčania napokon vzali puk pod kontrolu.
     
    56:26
    Od modrej čiary nahadzoval puk Tomko. Jeho pokus sa odrazil od zadného mantinelu a prišiel ku Vošvrdovi. Popradský gólman v týchto hektických okamihoch pre istotu prikryl.
     
    56:45
    Svitana vyrazil dopredu po pravom krídle a ponúkol pred bránkovisko zaujímavú prihrávku Zagrapanovi. Ten napokon puk nezasiahol a ani ho netečoval.
     
    57:22
    Poprad dal gól!
    Ďalší úspešný popradský útok sa končí gólom. Ervingova delovka spoza ľavého kruhu skončila na zvolenskom hráčovi a následne puk z bránkoviska do bránky poslal MATÚŠ PALOČKO.
    Asistencie: Joona Erving, Colin Jacobs.
     
    57:22
    Zvolenský brankár Tomek už odkorčuľoval na striedačku a Zvolenčania začínajú svoju powerplay.
     
    58:04
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania v šestici znižujú a ešte to môže byť poriadne zaujímavé a dramatické. Corrin posielal spoza pravého kruhu prihrávku pred bránku, ktorú zasiahol RASTISLAV ŠPIRKO a dorazil do bránky.
    Asistencie: Willie Corrin.
     
    58:42
    Tomek opäť korčuľuje na striedačku a Zvolenčania to skúsia znovu v šestici.
     
    59:22
    Špirko nahodil puk po strate útočného pásma späť do útočnej tretiny, oba tímy striedajú.
     
    59:48
    Puk je von z popradského útočného pásma, Trotter sa ešte stále pokúša o rýchly návrat puku do útočného pásma.
     
    59:58
    Hra je prerušená a vhadzuje sa v strednom pásme. Už je o víťazovi rozhodnuté.
     
    Koniec zápasu.
     
    Posledná dvadsaťminútovka napokon priniesla veľmi zaujímavý a dramatický hokej. Zvolenčania najprv dokázali v 47. minúte vyrovnať na 2:2 a nič nebolo isté. Popradčania zvýšili obrátky, skórovali Dalhuisen a Paločko. Počas powerplay skóroval v 59. minúte Špirko a Zvolenčania to opäť skúšali v šestici. Vyrovnávajúci gól už nepridali, a tak Poprad zdolal Zvolen 4:3. (20:24:28)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 8. Svitana (Zagrapan, Ulrych), 27. Takáč (Erving, Zagrapan), 55. Dalhuisen (Jacobs, Lapšanský), 58. Paločko (Erving, Jacobs) – 40. McPherson (Drgoň, Tomek), 47. Trotter (Špirko), 59. Špirko (Corrin)


    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Kozák, Brejčák (A), Erving, Ulrych, Dalhuisen, Larkin, Česánek – Handlovský, Preisinger, Vandas – Takáč, Zagrapan (A), Svitana (C) – Lapšanský, Jacobs, Matúš Paločko – Matej Paločko, Bjalončík, Kundrik
    HKM Zvolen: T. Tomek (Hollý) – Betker, Švarný (C), Corrin, Stephenson, Drgoň (A), Tomko, Chlepčok, Meliško – Kelemen, Trotter, Parks – McPherson, Špirko (A), M. Halama – Thompson, Mráz, Kolenič – Tibenský, P. Halama, Marcinek

    Rozhodčí: Štefik, Juhász – Durmis, Rojík

    Diváci: 2 694
    bahis siteleri