Frankfurt – RB Lipsko 2:0 (kon.) | Freiburg – Paderborn 0:2 (kon.) | Mönchengladbach – Mohuč 3:1 (kon.)
Union Berlín – Augsburg 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Hertha 1:2 (kon.) | Bayern – Schalke 5:0 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
3:1 (1:1)
1. FSV Mohuč 05
Sobota 25.01.2020, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Borussia Mönchengladbach a 1. FSV Mohuč 05.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Na domácí straně stojí Borussia Mönchengladbach, které se v tomto okamžiku nachází na třetí pozici tabulky, což není zas tak špatné. Mönchengladbach se dokonce v jednu chvíli ocitl na vedoucí pozici, avšak špatná forma z posledních zápasů měla za důsledek pokles na dosavadní třetí místo. Domácí tým tohoto duelu totiž z posledních čtyř duelů dokázal uspět v pouze v jediném případě, a sice v souboji proti poslednímu Paderbornu. Od té doby se Mönchengladbachu povedlo uhrát remízu na půdě berlínské Herthy, v minulém kole se však z vítězství poměrem 2:0 radovalo Schalke.
     
    1. FSV Mohuč 05

    Na opačné straně stojí trápící se Mohuč, která má tak trochu jiné starosti. Mohuč totiž okupuje patnáctou pozici, což znamená poslední nesestupovou příčku. Hostující tým tohoto duelu má na svém kontě osmnáct bodů, od šestnáctých Brém ho dělí pouze jeden jediný bod. Mohuč z posledních pěti duelů dokázala bodovat pouze v jediném případě, právě v souboji proti Brémám se Mohuči povedlo senzačně zvítězit výsledkem 5:0. Tato vysoká výhra však byla hodně rychle zapomenuta, Mohuč nejprve prohrála proti Leverkusenu, posléze nezvládla souboj ani proti Freiburgu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Johnson, Ginter, Elvedi, Wendt – Kramer, Zakaria – Stindl (C) – Herrmann, Pléa, Thuram.
    Náhradníci: Sippel – Embolo, Bénes, J. Hofmann, Neuhaus, Raffael, Traoré, Strobl.

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Pierre-Gabriel, Niakhaté (C), Hack, Aaron Martín – Baku, St. Juste – Onisiwo, Boëtius – Quaison, Mateta.
    Náhradníci: F. Müller – Brosinski, Barreiro, Či Tong-won, Latza, Maxim, Mwene, Öztunali, Szalai..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal také hostující brankář Zentner, kterému se povedlo velice přesně odkopnout na pravou stranu, kde si o nahrávku řekl obránce Niakhaté.
     
    4
    Za obranu soupeře si pokusil seběhnout domácí Johnson, jenomže si pomohl nedovoleným zákrokem. Sudí byl pozorný a nařídil volný kop pro hráče Mohuče.
     
    5
    Prudký nákop na opačnou polovinu se snesl pouze na hlavu připraveného Gintera. Jeho odklizení však našlo pouze Pierra-Gabriela, jenž vybojoval standardku.
     
    6
    K rozehrávce se nakonec postavil Quaison, jehož vzdušná nabídka našla uvnitř pokutového území Boëtiuse, který prodlužoval míč do náruče brankáře Sommera.
     
    7
    Domácí mohli pro změnu vhazovat z levé strany, přičemž si obránce Wendt vybral ke spolupráci kolegu Zakariu, před kterým odklízel zpět do autu St. Juste.
     
    8
    Směrem k pokutovému území soupeře si to před malým momentem namířil Herrmann, který však nevyzrál na Caricola. Směrem dopředu to zkouší také soupeř.
     
    9
    Hodně ostrým způsobem zajel do protihráče Pierre-Gabriel, který neodhadl dráhu letu balónu. Místo míče tak trefil nohy soupeře, dost možná se bude také žlutit.
     
    10
    Žlutou kartu dostává Ronaël Pierre-Gabriel (1. FSV Mohuč 05).
     
    11
    Mainz právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, do vedení se dostávají hosté! Na velice přesný pas za obranu v podání Niakhatého si seběhl ROBIN QUAISON, kterému se povedlo převzít těžkou nahrávku, po které vypálil bezpečně pod břevno branky, na což byl domácí Sommer krátký.
     
    12
    Na první branku jsme tedy nemuseli dlouho čekat, do kýženého vedení se totiž dostala hostující Mohuč, který udeřila bezprostředně po náporu soupeře.
     
    13
    Vracející se Zakaria dokázal dokonale eliminovat Onisiwa, který se tak daleko nedostal. Druhý jmenovaný přesto zabojoval, díky čemuž vybojoval další aut.
     
    14
    Na pravém křídle se dostal k pohotovému centru Pierre-Gabriel, jehož vzdušná nabídka se snesla do náruče Sommera, který pro změnu rychle rozehrál vzduchem.
     
    15
    Ginter si troufl na riskantní nahrávku na Stinlda, která sice našla kýženého adresáta, avšak další přeposlání míče se sneslo pouze na kopačku obránce Hacka.
     
    16
    Souboj u postranní lajny vyzněl lépe pro domácího Thurama, kterému se ještě povedlo otřít míč o nohu protihráče, z čehož se vyklubal aut pro domácí hráče.
     
    18
    Sommer si po delší době připsal další zákrok, přičemž se mu povedlo vyrazit míč vedle branky. Následný roh rozehrál Caricol, který našel pouze Elvediho.
     
    19
    Poté Boëtius zkoušel projít kolem Johnsona, kterému přispěchal na pomoc Kramer. Domácí dvojice zasáhla na jedničku, avšak poté si nedovoleně počínal Stindl.
     
    20
    FSV Mohuč se pokusila zahrozit díky další standardní situaci, avšak celkem v poklidu se povedlo zakročit Sommerovi, hostující hráči neuspěli s žádostí o penaltu.
     
    22
    Nákop na zatím nevýrazného Pléu se stala snadnou kořistí Niakhatého, který předvádí velice suverénní výkon. Tentokráte se mu povedlo roztáhnout hru.
     
    23
    Hodně velké problémy měl se zpracováním míče hostující Caricol, který sice udržel balón na hrací ploše, jenomže poté ho dokázal obrat napadající Kramer.
     
    24
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Následná standardní situace přináší domácí vyrovnávací branku! Odpovědnost na sebe totiž vzal Wendt, jehož nadýchaná nabídka směřovala do malého vápna. Tam si hostující obrana nepohlídala naběhnuvšího ALASSANEHO PLÉU, jenž placírkou zamířil mimo dosah Zentnera.
     
    29
    Thuram se ještě s vypětím všech sil pokoušel udržet míč před rohovým praporkem, nakonec se mu to nepovedlo. Zentner tak bude moci odkopávat od branky.
     
    30
    Na opačné straně měl plné ruce práce domácí Elvedi, kterému se přesto povedlo čistě odzbrojit Matetu, který se dle sudího sám provinil nedovoleným způsobem.
     
    31
    Niakhaté tentokráte chyboval při rozehrávce, domácím se povedlo roztáhnout hru na pravou stranu, kde se k centru dostal Pléa, po jehož nabídce pálil do horní konstrukce Thuram.
     
    32
    Je za námi zhruba třetina hry, která zatím nabízí celkem jednostrannou záležitost. Mönchengladbach má více ze hry, avšak si musí dávat pozor na rychlé kontry.
     
    33
    Sommer velice přesně odkopával k levé autové lajně, kde se nacházel Thuram. Jeho přeposlání našlo Stindla, který pro změnu nevyzrál na bránícího hráče.
     
    34
    Mönchengladbach musel vyvážet míč až od svého pokutového území, nicméně útočným faulem se prezentoval Stindl, který doslova zboural zadáka Niakhatého.
     
    35
    Alassane Pléa si uvnitř šestnáctky zasekával míč na pravou nohu, jenomže tento manévr dokázal v poklidu přečíst Hack, který odkopem zažehnal případné nebezpečí.
     
    36
    Po jednom ze soubojů se na zemi ocitli dva protihráči, přičemž se ani v jednom případě nejednalo o nedovolený zákrok. Mohuč se tak dostává k protiakci.
     
    37
    V ofsajdovém postavení se nacházel hostující Quaison, čehož si velice pozorně všiml také hlavní rozhodčí. Mezitím se domácí hráči pokusili o rozehrávku.
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Rychlá akce Mohuče přinesla centr z pravé strany. Nakonec si na vzdušnou nabídku v ideální pozici naskočil Mateta, nicméně Sommer neměl sebemenší problém.
     
    43
    Sommer si v krátkém časovém sledu opět pohrál s míčem, který poslal na vedle stojícího Gintera. Borussie marně hledá cestičku na opačnou polovinu hřiště.
     
    44
    Stindl se snažil uvolnit kolem Pierra-Gabriela, který mu nechal v cestě nohu. Je z toho další faul, jedna z posledních šancí pro domácí před hvizdem.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem zajímavou podívanou. Domácí se ihned v úvodu dostali k tlaku, avšak místo toho poprvé kapitulovali Mohuč se opět stáhla do poctivé defenzívy, avšak ta přeci jednou polevila, z čehož se vyklubal poločasový výsledek 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Aaron Martín, přichází Daniel Brosinski.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se do kombinace svého celku zapojil také brankář Sommer, kterému se povedlo roztáhnout hru na Elvediho, který přišel o míč.
     
    49
    V krátkém časovém sledu se však Mönchengladbach bleskově dostal na opačnou polovinu, kde si Wendt poradil s neposedným míčem, který bleskově odehrál.
     
    50
    Do útočné akce se zapojil také křídelník Herrmann, což ale neměl dělat. Domácí hráč se totiž v době nahrávky nacházel v ofsajdu, je tak po této akci Borussie.
     
    51
    Na opačné straně se málem do zakončení protlačil Mateta, nicméně vzorně se ke svému pokutovému území dokázal vrátit Ginter, který navíc včas zakročil.
     
    52
    Posléze měl práci také hostující obránce Hack, kterému se však povedlo dostat se nejvýše do vzduchu. Jeho odehrání navíc směřovalo na nohu Niakhatého.
     
    53
    Obrana Mainzu se o poznání otevřela, což se domácím nepovedlo potrestat. Thuram místo okamžité střely ještě manévroval, čímž se dostal do velkého úhlu.
     
    54
    Stindlovi se podařilo propasírovat míč na kopačku Herrmanna, který se však neprotlačil kolem pozorného Bakua, jenž mu v cestě nechal nedovoleně nohu.
     
    55
    Na levém křídle měl celkem dost prostoru na ideální řešení výpadu Herrmann, který si šikovně přichystal míč na centr, jenž směřoval na kopačku Hacka.
     
    56
    Mohuč se přesto celkem zbytečně zbavila hracího předmětu, který doputoval přímo na kopačku brankáře Sommera, jenž ihned roztáhl hru do volného prostoru.
     
    57
    Mönchengladbach si nakonec vybojoval rohový kop z levé strany, který nebyl ničím nebezpečný. Naopak se ven z branky vydal Zentner, jenž schoval balón.
     
    58
    Hostující hráči se snad poprvé ve druhém dějství dostali k souvislejší pasáži s míčem na polovině soupeře, nahrávka od Boëtiuse byla hodně nepřesná.
     
    59
    Borussia se bleskovým způsobem dostala na polovinu soupeře, konkrétně až do velkého vápna, kde se odražený míč nakonec snesl přímo do náruče Zentnera.
     
    60
    Opakovaný záběr předchozí akce prokázal, že hostující Niakhaté dost možná zahrál v pokutovém území rukou, hlavní sudí to ale neviděl a nechal pokračovat.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry, druhý poločas tak trochu navazuje na ten první. Mönchengladbach má velkou územní převahu, kterou se nedaří vyjádřit střelecky.
     
    62
    Zničehonic se hosté mohli dostat do vedení! Střídající Brosinski si totiž našel odražený míč za pokutovým územím, následný technický obstřel zlikvidoval Sommer.
     
    65
    Šance také na opačné straně! Herrmann se dostal až před hostujícího brankáře, jenomže také Zentner dokázal podržet svůj celek.
     
    67
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Ronaël Pierre-Gabriel, přichází Leonardo Barreiro.
     
    70
    Kousek od středového kruhu se dostal k míči domácí Zakaria, který ho udržel před smečkou napadajících protihráčů, jenomže poté si hosté vybojovali aut.
     
    71
    Hodně důrazně vletěl do souboje domácí Kramer, přičemž hlavní sudí ponechal Mohuči výhodu. Centr od Bakua však přistál pouze na hlavě protihráče.
     
    72
    Zničehonic se k míči dostal také Mateta, který ho ihned předával do tandemu na Onisiwa, jehož prudká přízemní nabídka pouze proletěla celou šestnáctkou.
     
    73
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Lars Stindl, přichází Florian Neuhaus.
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Marcus Thuram, přichází Breel Embolo.
     
    74
    Zpětná nahrávka od Stindla málem skončila u protihráče. Akce domácích přesto pokračovala, hezký obstřel Pléy však skončil na rukavici brankáře Zentnera.
     
    75
    Borussia Mönchengladbach tak mohla zahrávat rohový kop, po kterém se utvořil před brankářem Zentnerem závar, avšak hlavní sudí viděl útočný faul domácích.
     
    76
    Mohuč měla k dispozici standardní situaci, která však nepřinesla nic nebezpečného pro brankáře Sommera. Ten naopak mohl rozehrávat od své svatyně.
     
    76
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    I další standardní situace domácích končí v brance soupeře! Tentokráte jsme sledovali rozehrávku po zemi na pravou stranu, odkud přiletěl do pokutového území nadýchaný bochánek, po kterém velice přesně zakončil ALASSANE PLÉA.
     
    77
    Pro Mohuč to bude v tomto případě hodně složité. Situace mohla být navíc ještě horší, avšak střídající Embolo byl na poslední chvíli zastaven přesným skluzem.
     
    78
    Embolo se přeci jenom dostal ke střele, avšak náběh švýcarského útočníka nebyl v pořádku. Sudí správně signalizoval ofsajd, Zentner bude rozehrávat od své branky.
     
    79
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem deseti minut, což není pro hráče v červeném zas tak moc času. I tak je to čas na vyrovnání.
     
    80
    Embolo zaskočil obranu soupeře chytrým náběhem, následné zakončení však skončilo pouze na vzdálenější brankové konstrukci.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Daniel Brosinski (1. FSV Mohuč 05).
     
    81
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Alexander Hack, přichází Levin Öztunali.
     
    84
    Mohuč pořádně přidala na aktivitě a rázem z toho byly dvě slibné šance. Při té druhé se k hlavičkovému pokusu dostal Onisiwo, který však mířil doprostřed.
     
    85
    Na opačné straně se s vypětím všech sil povedlo ve skluzu zakročit Brosinskimu, který před hrozbou rohového kopu odvracel za cenu autového vhazování.
     
    86
    Fantastický Sommer! Onisiwo se během krátkého časového sledu dostal do další vyložené šance, avšak i tentokráte ho vychytal brankář Sommer.
     
    87
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Fabian Johnson, přichází Jonas Hofmann.
     
    87
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Zdá se, že o vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto! Prudký odkop z obranné poloviny směřoval na opačnou stranu, kde Zentner odehrál hlavou míč pouze na FLORIANA NEUHASE, jenž zkoušel štěstí z velké dálky. Hostující brankář se nedokázal včas vrátit, což vedlo k další inkasované brance.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+1
    Už to vypadalo, že se Embolo dostane přes posledního protihráče, což by se sice povedlo, nicméně švýcarský forvard spadl na zem, což dle sudího penaltu nepřineslo.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 8:13.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Mönchengladbachu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:1. Borussia měla také během druhého poločasu více ze hry, načež se poprvé v tomto duelu dostala do vedení. Ke konci zápasu se Mohuč pokoušela o srovnání, zahozené šance musely mrzet o to víc, neboť soupeř přidal třetí a zároveň poslední zásah. (17:22:23)

    David Suchý

    Branky: 24. Pléa (Wendt), 76. Pléa (Herrmann), 87. Neuhaus – 11. Quaison (Niakhaté)

    Karty:   10. Pierre-Gabriel (MAI), 80. Brosinski (MAI)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 6:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 8:13.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Johnson (87. J. Hofmann), Ginter, Elvedi, Wendt – Kramer, Zakaria – Stindl (C) (73. Neuhaus) – Herrmann, Pléa, Thuram (73. Embolo).
    Náhradníci: Sippel – Embolo, Bénes, J. Hofmann, Neuhaus, Raffael, Traoré, Strobl.

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Pierre-Gabriel (67. Barreiro), Niakhaté (C), Hack (81. Öztunali), Aaron Martín (46. Brosinski) – Baku, St. Juste – Onisiwo, Boëtius – Quaison, Mateta.
    Náhradníci: F. Müller – Brosinski, Barreiro, Či Tong-won, Latza, Maxim, Mwene, Öztunali, Szalai.

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Achmüller
    bahis siteleri