Kayserispor – Ankaragücü 1:1 (kon.) | Kasımpaşa – Alanyaspor 1:2 (kon.) | Fenerbahce – Başakşehir 2:0 (kon.)
konec
Fenerbahce Istanbul
2:0 (0:0)
Istanbul Başakşehir FK
Sobota 25.01.2020, 18:00 • Şükrü Saracoğlu Stadyumu, Istanbul • Turecká Superliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:34:44)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 15:2. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:18.
     
    Je dobojováno! Souboj dvou týmů, které se všemožně snaží dohnat vedoucí Sivasspor, byl ještě dvacet minut zcela bezbrankový. Až německý legionář Max Kruse ve dvaasedmdesáté minutě ztrestal chybu hostující obrany a vítězným gólem napomohl k zasloužené výhře Fenerbahce v poměru 2:0, kterou v závěru ještě zpečetil nejlepší týmový střelec Muriqi. Fenerbahce se díky tomu posunulo před svého dnešního soupeře na druhé místo Superligy a před pondělní dohrávkou mezi Sivassporem a Rizesporem ztrácí na čelo tři body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí aktivita nepolevuje. Během pár vteřin se do šancí dostali Ferdi Kadioglu a pak i Muriqi, který ve vápně čistě odebral balón Ponckovi. Oba však zakončili mimo tři tyče.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Max Kruse, přichází Mehmet Ekici.
     
    89
    Vedat Muriqi už šel do hodně otevřené obrany. Před sebou měl dva protihráče, a tak se rozhodl pro nepřesnou střelu z ostrého úhlu.
     
    88
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Garry Mendes Rodrigues, přichází Emre Belözoğlu.
    86. Vedat MURIQI - 2:0
     
    86
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    Atraktivní pasáž plná rychlých protiútoků končí asi rozhodujícím gólem na 2:0! Kruse z posledních sil odevzdal míč Rodriguesovi, který se po pravé straně dostal až do pokutového území. Tam si VEDAT MURIQI odskočil od Poncka a po dobře načasované přihrávce jednoduše skóroval.
     
    85
    Pár chvil poté, co Muriqi rozvlnil jenom boční síť, se na druhé straně kopal rohový kop. Zadní řady Fenerbahce si poradily a umožnily prchnout Krusemu, se kterým se stačili vrátit hned tři obránci.
     
    84
    Hosté vystihli přihrávku Isly a v dostatečném počtu vyrazili do protiútoku. Robinho vrátil míč Aleksićovi, ale ten ve finále vůbec nevystřelil. O chvíli později zase Gulbrandsen trefil jen prvního obránce.
     
    83
    Jen pár vteřin stačilo zkušenému Robinhovi k tomu, aby se v den svých narozenin dostal ke střele z voleje. Gól z toho být ani nemohl, protože balón letěl mimo tři tyče.
     
    82
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Mahmut Tekdemir, přichází Robinho.
     
    81
    Jailson obětavě zablokoval Gulbrandsenův centr na rohový kop, jenomže Kahveci poslal svůj centr přesně do rukavic bezmála dvoumetrového gólmana Bayındıra.
     
    80
    Başakşehir má na vyrovnání posledních deset minut. Dosud si moc šancí přitom nevytvořil, na kontě má jednu jedinou střelu na branku.
     
    79
    Tomu všemu předcházel tvrdší zákrok na Rodriguese, za kterým hlavní rozhodčí povolává realizační tým Fenerbahce.
     
    78
    Hosté nechali hodně nezformovanou obranu. Muriqi přenesl hru doleva na volného Kadioglua a ten z patnácti metrů minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    77
    Vedat Muriqi není oproti první půli tolik vidět. Teď se sice probil k hlavičce, ale Günok ji lapil rutinním zákrokem.
     
    76
    Carlos Ponck překřížil cestu Rodriguesovi a odehrál balón na rohový kop, o jehož exekuci se postará Max Kruse.
     
    75
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Mehmet Topal, přichází Danijel Aleksić.
     
    74
    Poměrně často dnes hráčům padá balón na horní končetiny. Teď se to přihodilo Krusemu, který musel ukončit útočnou akci ještě ve středovém kruhu.
    72. Max KRUSE - 1:0
     
    72
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    Domácí se zhruba dvacet minut před koncem dostávají do vedení! Ozan Tufan posunul míč na osu hřiště k MAXI KRUSEMU, před kterým se trestuhodně rozestoupili tři obránci a otevřeli mu dálnici volného prostoru vedoucí k místům, odkud německý fotbalista s přehledem zavěsil mimo Günokův dosah.
     
    71
    Višća se prezentoval hodně mizernou střelou z dálky, která letěla úplně mimo a měla co dělat, aby se vůbec došourala do autu.
     
    70
    Další faul zkušeného Brazilce Gustava. Na zemi tentokrát skončil Mahmut Tekdemir, který se pádu rozhodně nebránil.
     
    69
    Luiz Gustavo zezadu jednoznačně podkopl Mehmeta Topala, ale Başakşehir z nařízené standardní situace znovu vůbec nic nepředvedl.
     
    68
    Střídání v týmu Istanbul Başakşehir FK: ze hřiště odchází Eljero Elia, přichází Fredrik Gulbrandsen.
     
    67
    Clichy zakřižoval Rodriguese a překazil náznak rychlého protiútoku. Na druhé straně Elia přetáhl centr až k Nabílu Dirárovi a toho fauloval Crivelli.
     
    66
    Faul na Mahmuta Tekdemira nijak nezužitkoval Kahveci, jehož nákop nenadělal v domácí defenzivě žádné komplikace.
     
    65
    Je trochu s podivem, že až teď padla první žlutá karta. Dostal ji İrfan Can Kahveci, který si při zpracování nákopu pomohl rukou a pak celou akci ještě dohrál střelou.
     
    65
    Muriqi šel do trochu ukvapené střely na úkor přihrávky k relativně dostupným spoluhráčům. Branku minul a ostatním se tak musel omlouvat.
     
    64
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Tolga Ciğerci, přichází Ferdi Kadioglu.
     
    62
    Tolga Ciğerci šel jako tank po Kruseho centru, jenže Epureanu mu dalším skvělým zákrokem zabránil zakončit z bezprostřední blízkosti.
     
    61
    Elia se v jednu chvíli vykašlal na bránění Rodriguese, který zůstal na pravém kraji velkého vápna úplně volný. Střelu z jedničky mu však Epureanu zablokoval.
     
    60
    Max Kruse vybojoval míč ve středu hřiště. Protiútok nejprve zpomalil, ale i tak pomohl vypracovat palebnou pozici pro Rodriguese, jenž poněkolikáté vyprášil Günokovy rukavice.
     
    59
    Domácí velice často ztrácí míče v přechodové fázi. V porovnání s prvním poločasem se tak obraz hry zcela vyrovnal.
     
    58
    Drobná chyba Kruseho neměla pro Fenerbahce žádné následky. Hned vzápětí totiž přišla nepřesná přihrávka na Crivelliho.
     
    57
    Enzo Crivelli je na hrotu útoku stále dost odstřižený. Po Clichyho centru mu nyní byla odpískána hra rukou.
     
    56
    Hra byla na několik desítek vteřin přerušena, protože na trávníku zůstává sedět vyzutý Mehmet Topal. Vynucené střídání se však zatím nechystá.
     
    54
    Po změně stran se hra přelévá ze strany na stranu. Oběma týmům to ale malinko skřípe v předfinální fázi, takže se žádné šance nekonají.
     
    53
    Kruse rozdal míč na volnou pravou stranu, jenomže dobře postavený Epureanu ztečoval Rodriguesův centr do náruče Günoka.
     
    52
    Júnior Caiçara nakopával na zadní tyč. Tekdemir se k balónu nedostal, ale hostující jedenáctka poblíž pokutového území ještě zůstává.
     
    51
    Muriqi hned dvakrát spadl na kolena v soubojích s Ponckem uvnitř pokutového území. Sám přitom zahrál rukou a Başakşehir se tím pádem ubránil.
     
    50
    Tekdemirovi nesedla přihrávka na nizozemského spoluhráče Eliu, Fenerbahce se zadarmo dostává k balónu poblíž půlící čáry.
     
    49
    Zásluhou Kahveciho kopali hosté rohový kop, jenže o centrovaný balón se poblíž Bayındıra postaral Garry Mendes Rodrigues.
     
    48
    Dost krkolomou akci, při které se míč prakticky nedostal na zem, zakončoval zpoza vápna Kruse. Günok si nepřesnou trajektorii střely ale kontroloval a teď se chystá k odkopu.
     
    47
    Ani jeden z trenérů v poločasové přestávce nestřídal, a tak na obou stranách pokračujeme v původních základních jedenáctkách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, v jehož úvodu se hrálo hodně tvrdě. Žlutá karta přesto nepadla ani jedna a postupem času už začal převládat fotbal samotný. Lepší bylo rozhodně Fenerbahce, jenže jistě chytající Günok všechny střely letící mezi tři tyče zastavil. Za Başakşehir měl jedinou lepší příležitost Višća, nicméně Bayındır hrubici Dirára napravil.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Hlavní arbitr si teď nebyl vůbec jistý svým vlastním rozhodnutím. Po souboji Caiçary s Ciğercim u hranice šestnáctky se raději šel podívat na video a u něj rychle zjistil, že brazilský obránce vypíchl míč naprosto čistým způsobem.
     
    45+1
    Nastavuje se symbolických šedesát vteřin.
     
    45
    Přesnost centrů je na obou stranách opravdu špatná. Nic na tom nezměnil ani Kruse, který kroutil míč na obsazeného Muriqiho.
     
    44
    Kahveci přetáhl centr do autu. O pár vteřin dříve nikoho v šedém dresu nenašel ani Gaël Cligy, neboť míč proletěl za zády tří nabíhajících útočníků.
    43. Luiz Gustavo (FEN)
     
    43
    Ciğerciho centr skončil u vzdálenějšího rohu malého vápna, kde z otočky dobře vystřelil Gustavo, ovšem Günok kvalitním zákrokem míč do sítě nepustil.
     
    42
    Fenerbahce hraje téměř všechny akce přes pravou stranu, kde aktivní Rodrigues společně s Tufanem vybojovali alespoň rohový kop.
     
    41
    Role Rodriguese a Muriqiho v tomto případě přebral centrující Isla a zároveň Tolga Ciğerci, s jehož hlavičkou neměl Günok žádné větší problémy.
     
    40
    Garry Mendes Rodrigues znovu hledal ve vápně Muriqiho, kterému se míč tentokrát dostal míč na kopačku, ale s obráncem nalepeným na zádech ho přesto nezpracoval.
     
    39
    Kruse si vyměnil míč s Islou a pak ještě přizval do akce Rodriguese, na jehož centr z pravé strany Vedat Muriqi o krok nedosáhl.
     
    38
    Júnior Caiçara sklepával míč z prvního doteku jen na Gustava. Muriqi si pak ochotně došel pro Ponckův faul a hrát budou domácí.
     
    37
    Mauricio Isla neuhnul z dráhy Eliovy střely a srazil ji na další rohový kop. Bayındır nevyběhl ideálně, ale žádné problémy to pro jeho tým neznamenalo.
     
    36
    Už poněkolikáté vznikl z rohového kopu brejk na druhé straně. Kruse svůj postup přesnou přihrávkou před branku ale nezavršil.
     
    35
    Snad poprvé o sobě dal vědět Eljero Elia, když potáhl míč po levé straně a zapříčinil se o zisk rohového kopu.
     
    34
    Tufanův centr proletěl napříč pokutovým územím a skončil pod neobsazenou tribunou za brankou Merta Günoka.
     
    33
    Ciğerci sebral Rodriguesův centr, který původně hledal Kruseho. Nikým nehlídán vypálil z hranice vápna hodně mimo.
     
    32
    Clichy se na malou chvíli přesunul na pravou stranu. Nepovedeným hybridem mezi střelou a centrem však poslal míč do autu.
     
    31
    İrfan Can Kahveci odvrátil Kruseho centr a započal tím rychlý protiútok, ve kterém ztroskotal bosenský reprezentant Višća.
     
    30
    Zhruba ve třetině zápasu tu máme rohový kop domácího mužstva, které má zatím jasně navrch, ale moc šancí si ze svého náporu nevypracovalo.
     
    29
    Spolupráce mezi Višćou a Júniorem Caiçarou byla nepřesná. Na řadu přichází odkop od branky domácího Fenerbahce.
     
    28
    Zatím je to přehlídka opravdu tvrdých osobních soubojů. Další střet ve středovém kruhu odnesli Gustavo s Clichym.
     
    27
    Ozan Tufan zprava zřejmě centroval. Nikdo v modrožlutém se k míči ale nedostal a ten vycestoval až za postranní čáru.
     
    26
    Mehmet Topal šel na půlce také hodně ostře do Muriqiho. I v tomto případě se to obešlo bez prvně udělené žluté karty.
     
    25
    Vedat Muriqi přišlápl Epureanuovi nárt levé nohy místo toho, aby se propracoval k přihrávce z pravého kraje.
     
    24
    Balón posílal do ohně Edin Višća, jenže Başakşehir vůbec nedostal možnost zakončit. Na vině byla nebezpečná hra.
    23. Edin Višća (IBS)
     
    23
    Nabíl Dirár zazmatkoval ve vlastním pokutovém území. Hrudí špičkově sklepl míč Višćovi, ale ten zprava trefil jen pohotově vybíhajícího gólmana. Pokračuje se rohovým kopem.
     
    22
    Rodriguesův centr byl odvrácen pouze na Ciğerciho, který byl v ideální pozici na sedmnácti metrech od branky. Střela mu ale hrubě nesedla a z velké šance nebylo nic.
     
    21
    Enzo Crivelli se zatím vůbec nedostal do hry. Nákop ze středu pole ho nyní přeletěl o několik metrů.
     
    19
    Clichy svým faulem na Islu zavinil standardní situaci ve prospěch Fenerbahce. Centr z pravého křídla však žádný větší vzruch nepřinesl.
     
    18
    Muriqi přenesl hru doprava na Rodriguese, který vyslal ze střední vzdálenosti pořádnou pumelici, která ale letěla přesně na brankáře Günoka.
     
    17
    Altay Bayındır nákop z hloubi pole vyboxoval do míst, kde Júnior Caiçara v souboji s Krusem zahrál horní končetinou.
     
    16
    Gaël Clichy byl nekompromisně sražen Tufanem. Ze své přechodové fáze tak vytěžil standardní situaci.
     
    15
    Tolga Ciğerci nakonec centroval, jenže ve změti těl v pokutovém území se nejlépe prosadil bránící İrfan Can Kahveci.
     
    14
    Tolga Ciğerci si vynutil faul Caiçary a získal pro Fenerbahce standardní situaci, ze které teoreticky jde pálit rovnou na branku.
     
    13
    Ciğerciho centr letěl jen na obsazeného Muriqiho. Defenziva Başakşehira vzápětí nenechala z hranice vápna vystřelit ani Tufana.
     
    12
    Opět stejný úmysl i totožný výsledek. Dlouhý pas k levé lajně zaplul do autu a vhazovat bude moci Júnior Caiçara.
     
    11
    Domácí si s centrem Kahveciho poradili a pokusili se rychle otočit hru. Diagonální nákop však Muriqi ve hřišti nedohnal.
     
    10
    Mert Günok fantastickým odkopem našel Višču. Podskočení Dirára však další z obránců napravil odehráním na roh.
    9. Garry Mendes Rodrigues (FEN)
     
    9
    Gustavo převzal Kruseho přihrávku a z osy hřiště roztáhl hru doprava na Rodriguese. Ten si navedl míč na levačku, ale z vnější strany trefil jen boční síť.
     
    8
    Až teď se i hosté poprvé zabydleli na útočné polovině, kde několikrát vhodil míč do hry pravý bek Júnior Caiçara.
     
    7
    Vedat Muriqi odcentroval z rohu pokutového území a posadil míč přesně na čelo Kruseho, jenž z bezprostřední blízkosti záhadným způsobem vůbec netrefil branku.
     
    6
    Domácí nalezli na své soupeře, kteří prováděli aut z nevýhodných míst. Başakşehiru výrazně mohl Kruseho faul na Tekdemira.
     
    5
    Od prvních minut je to obrovský boj. Faulem na Islu se u postranní čáry provinil hostující kapitán Mahmut Tekdemir.
     
    4
    Jailson si pohlídal míč před Kahvecim a doprovodil ho až za koncovou čáru, což znamená odkop od branky Altaye Bayındıra.
     
    3
    Centr z levého kraje zrealizoval Max Kruse. Od hlavy Azize šel míč vysoko do vzduchu a pak už si ho sebral brankář Günok.
     
    2
    Fenerbahce začalo velice aktivně. Ze zablokované střely Gustava vytěžilo premiérový rohový kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Fenerbahce Istanbul: Bayındır – Isla, Jailson, Aziz, Dirár – Tolga Ciğerci, Gustavo – Tufan, M. Kruse, G. Rodrigues – Muriqi.
    Náhradníci: Tekin – Arslan, Belözoğlu, Ekici, Erdinç, M. Jörgensen, Kadioglu, Rami, Türüç, Zajc.

    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Ponck, Epureanu, Clichy – Tekdemir, Topal – Višća, Kahveci, Elia – Crivelli.
    Náhradníci: Babacan – Aleksić, Arslantaş, Behich, Gulbrandsen, Okechukwu, Robinho, Sarıkaya, Škrtel, Ucar.

    Rozhodčí: Aydinus – Taşçıoğlu, Bayik.
     
    Vzájemné zápasy

    24.08.2019 Başakşehir – Fenerbahce 1:2
    09.03.2019 Başakşehir – Fenerbahce 2:1
    07.10.2018 Fenerbahce – Başakşehir 0:0
    11.02.2018 Başakşehir – Fenerbahce 0:2
    09.09.2017 Fenerbahce – Başakşehir 2:3.
     
    Istanbul Başakşehir FK

    Méně tradiční klub z Istanbulu se v posledních letech zabydlel mezi tureckou špičkou a letošní sezóna rozhodně není výjimkou. Svěřenci Okana Buruka zatím dokonale obhajují své druhé místo z minulé sezóny, když jsou s bilancí deseti výher a šesti remíz na druhém místě se ztrátou čtyř bodů na vedoucí Sivasspor. Başakşehir drží senzační šňůru bez porážky v rámci tureckých soutěží, druhou a jedinou ligovou prohru zaznamenal na konci srpna, od té doby klopýtal už jen v pohárové Evropě. Minulý týden s přehledem porazil devátý Malatayaspor 4:1. Nejlepší střelec, osmigólový Enzo Crivelli, se přitom neprosadil.
     
    Fenerbahce Istanbul

    Hosté se po loňské mizérii zvedli a opět se nachází na předních místech tabulky. Od třetího listopadu Fenerbahce odehrálo dvanáct soutěžních zápasů, v nichž prohrálo jen jednou na hřišti překvapivého lídra ze Sivassporu. Do dnešního zápasu jde istanbulský tým se sérii tří ligových výher, postupně porazil 3:1 Besiktas, 2:1 Rizespor a 2:0 Gaziantep. V polovině sezóny je Fenerbahce se ztrátou šesti bodů na první příčku čtvrté. Nejlepším střelcem je s jedenácti góly kosovský útočník Muriqi, který byl před týdnem vyloučen.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu devatenáctého kola turecké Superligy. Od osmnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Fenerbahce a Başakşehirem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 72. M. Kruse (Tufan), 86. Muriqi (G. Rodrigues)

    Karty:   65. Kahveci (IBS)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 15:2. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:18.
    Fenerbahce Istanbul: Bayındır – Isla, Jailson, Aziz, Dirár – Tolga Ciğerci (64. Kadioglu), Gustavo – Tufan, M. Kruse (90. Ekici), G. Rodrigues (88. Belözoğlu) – Muriqi.
    Náhradníci: Tekin – Arslan, Belözoğlu, Ekici, Erdinç, M. Jörgensen, Kadioglu, Rami, Türüç, Zajc.

    Istanbul Başakşehir FK: Günok – Caiçara, Ponck, Epureanu, Clichy – Tekdemir (82. Robinho), Topal (75. Aleksić) – Višća, Kahveci, Elia (68. Gulbrandsen) – Crivelli.
    Náhradníci: Babacan – Aleksić, Arslantaş, Behich, Gulbrandsen, Okechukwu, Robinho, Sarıkaya, Škrtel, Ucar.

    Rozhodčí: Aydinus – Taşçıoğlu, Bayik
    bahis siteleri