CSKA Moskva – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Jokerit – Nižněkamsk 3:2 (kon.) | Omsk – Magnitogorsk 6:1 (kon.)
Petrohrad – N.Novgorod 4:3 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
4:3 (1:0, 3:1, 0:2)
Torpedo Nižnij Novgorod
Neděle 26.01.2020, 15:00 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že SKA Petrohrad si sice ve třetí třetině zkomplikoval zápas a z vedení 4:1 se musel obávat o vítězství 4:3, které nakonec domácí udrželi, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (17:23:18)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 4-3
    Střely na branku: 36-18
    Zásahy gólmanů: 15-32
    Zblokované střely: 18-16
    Vyhraná buly: 37-29
    Híty: 16-13
    Vyloučení: 2-2
    Využití: 1-1.
     
    Domácí tým byl v celém utkání jasně lepší a zaslouženě zvítězil. Skóre otevřel již v deváté minutě Ivan Morozov, který po krásné přihrávce Podkolzina usměrnil puk z kruhu na vzdálenější tyč.

    Ve 27. minutě domácí využili přesilovku, když se sice Andrej Kuzmenko dvakrát zastřeloval, ale poté z osy hřiště trefil šibenici. Na jeho parádní ránu navázal v čase 38:57 Nail Jakupov, kterého vyzval ke skórování zadovkou Lehterä a byla z toho další šibenice. Za 46 sekund hosté snížili, když Genoway našel dlouhým pasem Rattieho, jenž na levém kruhu přenechal puk Antonu Šenfeldovi a na jeho dělovku neměl Samonov nárok. Ale hned po buly si doslova vypracoval gól Igor Ožiganov, jenž přihrávkou od modré našel spoluhráče za brankou, ihned si sjel ke kleci, dostal puk zpět a zakončil nad ležícího brankáře.

    Třetí část přinesla sice snížení Torpeda, když v čase 53:15 zakončil rychlý protiútok po domácí ztrátě puku na modré Andrej Belevič, jenž vzal odpovědnost na sebe a trefil se na vzdálenější tyčku. To navíc nebylo všechno. Dvě a půl minuty před koncem domácí faulovali, za půl minuty opět a hosté zkusili přesilovku šest na tři (tedy i bez gólmana). 63 sekund před koncem se trefil Denis Barancev po Genowayově přihrávce z kruhu na kruh, ale domácí už další komplikaci i přes velký tlak Torpeda nedopustili – 4:3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Po obrovském závaru před brankou se již nic nestane a Alexandr Samonov nakonec dokázal udržet kotouč před brankou. Domácí vítězí.
     
    59:10
    Domácí stále hrají klasickou přesilovku, navíc zase jsou bez gólmana.
    58:57 Denis BARANCEV - 4:3
     
    58:57
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Přesilovka pět na tři využitá, tedy po odvolání gólmana šest na tři. Genoway poslal z levého kruhu přihrávku na pravou stranu, kde se do kootuče opřel DENIS BARANCEV a zamířil přesně k pravé tyči. Asistence: Charles Genoway, Drew Shore.
     
    58:40
    Zatím si ale příliš šancí nevypracovali, navíc domácí se nyní osvobozují. Poté bude následovat buly po levici Samonova. To už jsou hosté opět v šesti!
     
    58:10
    Hosté nakonec zkouší klasickou dvojnásobnou přesilovku pět na tři.
     
    58:00
    Pět na tři pro hosty, navíc bez brankáře možná šest na tři. Anton Bělov si v obranném pásmu na kruhu nepočínal dovoleně, když poslal Schoedera k zemi, a dostává dvě minuty za držení.
     
    57:45
    Střela Joonase Kemppainena přes celé hřiště šla zhruba pět metrů vedle branky.
     
    57:28
    Je to tak, hosté to zkusí v šesti bez gólmana.
     
    57:26
    Jarno Koskiranta je na sklonku základní hrací doby prvním vyloučeným hráčem domácích, když dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    Nyní se ale hostům podařilo zavést puk před brankáře domácích a navíc budou hrát přesilovku.
     
    57:03
    Ale hráči SKA jim nedávají žádnou šanci na potenciální dramatizaci stavu. Jsou v útočném pásmu, kde navíc Koskiranta předvádí před brankou dobrou práci.
     
    56:36
    Je možné, že hosté ještě zkusí odvolat gólmana. Přece jen je asi jedno, zda sníží a zkusí vykřesat naději na zvrat nebo prohrají o dvě či o tři branky.
     
    55:55
    Nail Jakupov dostal jasné memento od brankáře Tichomirova, že má brankář hostí puk jasně ve své moci a vůbec nebude s domácím forvardem polemizovat o nějaké dorážce.
     
    54:35
    Shore vyhrál buly na pravé straně, posunul puk na Denise Baranceva a ten si vybruslil ke střele. Samonov jí dobře viděl a ukryl ve výstroji.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 9. Ivan Morozov (Podkolzin), 27. Kuzmenko (K. Marčenko, Ivan Morozov), 39. Jakupov (Lehterä), 40. Ožiganov (Kuzmenko) – 40. Šenfeld (Rattie, Ch. Genoway), 54. Belevič (D. Iljin), 59. Barancev (Ch. Genoway, Shore)


    SKA Petrohrad: Samonov (Hellberg) – Bengtsson, A. Bělov, Tokranov, Ožiganov, Zub, Dyblenko, Galeňuk – Lehterä, Tkačjov, Jakupov – Kemppainen, Ketov, Karpov – Koskiranta, Glotov, Kuzmenko – Švec-Rogovoj, Ivan Morozov, K. Marčenko – Podkolzin.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Serebrjakov) – Barancev, Orlov, Zborovskij, Mišarin, Ch. Genoway, Volčenkov – Bočarov, Shore, Žafjarov – Schroeder, Šenfeld, Rattie – Varnakov, D. Iljin, Belevič – Szczechura, Urakov, Počivalov – Verjajev.

    Rozhodčí: Pavel Ovčinnikov, Roman Ščenjov – Konstantin Gordenko, Alexander Sysujev
    ocianews.com