Kometa Brno – Litvínov 4:3 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.) | Liberec – Mountfield HK 5:1 (kon.)
Kladno – Třinec 1:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 6:3 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 4:5 (1:2 po s.n.)
Zlín – K. Vary 5:6 (po pr.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Mountfield HK
Neděle 26.01.2020, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli vše, přeji příjemný konec víkendu. (18:38:34)
     
    Je dobojováno. Bílí Tygři skvěle zareagovali na páteční prohru s Karlovými Vary a díky přesvědčivému výkonu po celých šedesát minut porazili Mountfield jasně 5:1! Výsledek pro domácí ve třetí části pojistili Petr Jelínek s Janem Ordošem.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Souběžně se závěrečnou sirénou se ještě vyhrotila situace v rohu kluziště. Jaroslav Vlach (LIB) si vysloužil pět minut + osobní trest do konce utkání za zásah do hlavy nebo krku, což znamená, že svému týmu bude chybět ve středu na Spartě.
    59:16 Jan ORDOŠ - 5:1
     
    59:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři v samotném závěru využívají přesilovku a kompletují bůra! Po křižné přihrávce od Libora Hudáčka vybídl Michal Birner na modré čáře stojícího Ladislava Šmída, jehož dělovku sklepl mezi Mazancovy nohy JAN ORDOŠ! Asistence: Ladislav Šmíd, Michal Birner.
     
    58:18
    Hned poté však odchází na lavici hanby Richard Nedomlel (HKM) za podrážení.
     
    58:15
    Adam Musil se chtěl natlačit do brankoviště, přičemž byl v souladu s pravidly povalen Cibulskisem. Hostující klec vypadla ze svého postavení.
     
    57:37
    Puk ze souboje ve středním pásmu vylétl až mezi diváky. Hra tedy musela být přerušena.
     
    56:35
    Rychlovský nezištnou přihrávkou od zadního hrazení hledal na brankovišti číhajícího Daniela Špačka, jemuž puk projel mimo dosah hole.
     
    56:18
    Jakub Rychlovský si po pravém křídle najel do pásma. Zkusil i vystřelit, hosté jeho zakončení přizvedli do ochranné sítě. Bude se vhazovat.
     
    55:27
    Ronald Knot na chvíli odložil své defenzivní pudy a od modré čáry se elegantně prokličkoval až do předbrankového prostoru. Ještě vybídl Jana Ordoše, tomu ovšem zakončení nesedlo a ležící Mazanec našel kotouč pod betony!
     
    54:15
    Roman Graborenko si znovu dělal zálusk na první gól v sezóně. Jeho ránu od mantinelu ale Marek Mazanec eliminoval betonem.
     
    53:23
    Teď už byl Mountfield pořádně blízko! Zprvu nenápadná střela Petra Šidlíka od modré čáry se ve vzduchu zavrtěla a zastavila se až o horní tyč klece překvapeného Dominika Hrachoviny!
     
    53:16
    Lukáš Žejdl v posledních desítkách sekund hýří aktivitou. Nyní dělal neplechu u levé tyčky, Dominik Hrachovina úspěšně schoval puk pod vyrážečkou.
     
    52:36
    Lukáš Žejdl si u brankoviště zpracoval poskakující kotouč, z bezprostřední blízkosti poté minul Hrachovinovu klec!
     
    Střely na branku – 31:17.
     
    52:27
    Lukáš Žejdl se ze strany natlačil blíže k brance. Z úhlu však bekhendem přestřelil zařízení, touš rozvlnil pouze ochrannou síť.
     
    51:56
    Eklundovo nahození tečoval blokující Vlach mimo branku. Východočeši pokračovali v náporu, Knot vyhodil až k Mazancovi.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 12. L. Hudáček (Šmíd, Birner), 19. A. Musil (M. Zachar, Derner), 30. Lenc (Birner), 42. P. Jelínek, 60. Ordoš (Šmíd, Birner) – 39. Dragoun (Žejdl)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kunst – Lenc, L. Hudáček, Birner (A) – M. Zachar, Marosz, A. Musil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – D. Špaček, Najman, J. Vlach – Rychlovský.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Smoleňák (C), Koukal, Perret – Klíma, Lev, M. Chalupa – Žejdl, Cingel, R. Pavlík – Jergl, Dragoun, Miškář.

    Rozhodčí: Šír, Horák – Špringl, Klouček.

    Diváci: 7 331
    ocianews.com