Buffalo – Detroit 3:2 (kon.) | Toronto – Arizona 3:2 (po pr.) | New Jersey – Florida 3:5 (kon.)
NY Islanders – Philadelphia 5:3 (kon.) | Pittsburgh – Tampa 1:2 (po pr.) | Minnesota – Vegas 4:0 (kon.)
Winnipeg – NY Rangers 1:4 (kon.) | Dallas – Carolina 4:1 (kon.) | Colorado – Ottawa 3:0 (kon.)
Edmonton – Chicago 5:3 (kon.)
konec
Minnesota Wild
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Vegas Golden Knights
Středa 12.02.2020, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (04:42:30)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Nosek (VGK) 0+0, 2 hity, 1 zblokovaná střela, čas na ledě – 16:02.
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Kevin Fiala (VGK) 1+2
    2. Alex Stalock (VGK) výhra, úspěšnost 100%
    3. Zach Parise (VGK) 1+1
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 25 – 26
    Přesilové hry: 3/5 – 0/4
    Trestné minuty: 10 – 12
    Vhazování: 44% – 56%
    Zblokované střely: 17 – 10
    Hity: 10 – 13
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 112 diváků.
    Minnesota dnes bere zaslouženou výhru a dva body do tabulky!
     
    Jenže ani tato snaha nebude stačit k nějaké brance! Vegas tedy v tomto zápase nedokázalo dát ani jednu branku, zatímco inkasovalo rovnou čtyřikrát. V poslední periodě jsme už žádný gól neviděli. Jako rozhodující se v tomto utkání ukázaly přesilové hry. Ti se totiž Golde Knights ani trochu nedařili, zatímco Minnesota v nich dokázala dát tři ze svých čtyř gólů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Minnesota se ještě držela s kotoučem v útočném pásmu, ale touš nakonec přeskočil modrou. Wilds proto pásmo opustili a o atak se ještě mohou pokusit hosté.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    58:31
    Shea Theodore vyslal nahození od modré, ale Alex Stalock ho udržel ve výstroji. Tomáš Nosek před ním clonil, ale gólmana domácích tím nerozhodil.
     
    58:03
    Jonathan Marchessault poslal kotouč po mantinelu za brankou Wilds, kam si pro něj dojel jeho spoluhráč. Las Vegas by chtělo dát alespoň čestnou branku.
     
    57:30
    Alex Tuch se snažil probít k puku, což se mu nakonec povedlo. Neměl ale prostor ke střele ze středu hřiště, takže musel nahrát zase jen k mantinelu.
     
    57:06
    Jonas Brodin si už myslel, že za sebou nikoho nemá, ale to byl omyl. Soupeř mu nadzvedl hokejku, takže se hosté zase dostali v pásmu ke kotouči.
     
    56:35
    William Karlsson se vrhl do napadání svého soupeře a nakonec ho donutil k chybné rozehrávce. Přesto Alex Stalock nemusel znovu ani zasahovat.
     
    56:18
    Golden Knights se ale o pásmo nakonec připravili sami. Nick Holden nedokázal zkrotit kotouč na útočné modré, takže jeho týmu je pískán ofsajd.
     
    55:52
    Ryan Donato byl zabržděn už na obranné modré, přesto zády k brance dostal kotouč alespoň do středního pásma. Tam se po něm vrhli zase hosté.
     
    55:14
    Navíc je to právě domácí celek, který sed drží na kotouči. Sice nakonec nevyslal ani jednu střelu, ale dnešní utkání se už spíše jen dohrává.
     
    54:42
    Vegas se sice snaží s výsledkem něco udělat, ale Minnesota je na jeho útoky dnes velmi dobře připravená. K tomu skvěle brání obrannou modrou.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 6. J. Eriksson Ek (Greenway, Dumba), 13. Spurgeon (Fiala, Suter), 30. Fiala (Parise, Brodin), 36. Parise (E. Staal, Fiala)


    Minnesota Wild: Stalock (Dubnyk) – Spurgeon, Suter, Dumba, Brodin, Hunt, Soucy – Fiala, E. Staal, Parise – Zuccarello, Kunin, Galchenyuk – Greenway, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Hartman, M. Koivu, Donato.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (41. M. Subban) – Schmidt, McNabb, Theodore, Holden, Whitecloud, Merrill – Mark Stone, Stephenson, Pacioretty – R. Smith, Stastny, Marchessault – Tuch, W. Karlsson, Eakin – Reaves, Nosek, W. Carrier.

    Rozhodčí: Walsh, Chmielewski – Gawryletz, Tobias

    Diváci: 17 112
    thejrc.org