Skalica – Bratislava Capitals 2:5 (kon.) | Martin – Spišská N. Ves 5:1 (kon.) | Dubnica – Topoľčany 1:4 (kon.)
Žilina – Trnava 8:1 (kon.) | Levice – Pov. Bystrica 3:4 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Středa 12.02.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Richard Rapáč (tréner HK Spišská Nová Ves): "Martin začal výborne. Nečakali sme až taký nátlakový hokej. Práve naopak. Mysleli sme si, že prestávka, ktorú mal, mu trošku ublíži a nám stretnutie, ktoré sme mali možnosť odohrať, pomôže. Opak bol ale pravdou. Dostali sme sa pod enormný tlak. Martin korčuľoval, vyhrával súboje. Hral moderný hokej. Klobúk dole pred jeho výkonom. V prestávke sme sa otriasli, začali sme korčuľovať. Za stavu 2:0 sme sa dokázali vrátiť do stretnutia, vypracovali sme si príležitosti i na vyrovnanie. Z našej strany ale prišlo k chybe, ktorú Martin potrestal. Následne mal zápas plne vo svojich rukách."

    Ernest Bokroš (tréner HK VITAR Martin): "Ďakujeme kolegovi za pochvalu nášho tímu. Spokojní sme nielen s výsledkom, ale aj s hrou. Počas reprezentačnej prestávky sme tvrdo pracovali na všetkých záležitostiach. Som rád, že sa všetko toto prenieslo z tréningu do zápasu. Pred Spišskou Novou Vsou sme mali rešpekt. Pozrel som si stretnutie, ktoré tento tím odohral s Topoľčanmi. Kompliment im môžem v tomto prípade vrátiť, hráči odviedli veľmi dobrý výkon. Spišská Nová Ves má vo svojich radoch veľmi šikovných hráčov, za nepriaznivého stavu sa nevzdáva. V prípade zaváhania súpera, jej hráči dokážu každú chybičku potrestať. Dnes sme sa preto sústredili najmä na dobrú defenzívu, vedeli sme, že ak ich pustíme do hry, budeme mať veľký problém. Zamerali sme sa preto na nátlakovú hru, ktorá nám dnes vychádzala. Chlapci veľmi dobre korčuľovali. Po dlhej dobe som videl i dohrávanie súbojov. Keď prišli góly, hráčom to po mentálnej stránke veľmi pomohlo. Hráčov chválim za všetky tri tretiny. V minulosti sme mali dve dobré a jednu zlú, dnes ich môžem pochváliť za všetky."

    Edmund Piačka (útočník HK Spišská Nová Ves): "Spoluhráči dnes podali výborný výkon, hlavne bojovný. Škoda len nevyužitých príležitostí v útočnom pásme. Chýbal nám kúsoček šťastia, v útoku sa nám nedarilo. Ak budeme takto pokračovať aj ďalej, určite to bude lepšie. Dnes nám v zostave chýbali viacerí lídri. Po ich návrate si myslím, že zaznamenáme trojbodový zisk. Teší ma strelený gól počas presilovej hry, je to ale predovšetkým práca spoluhráčov. Z mojej strany už išlo iba o jednoduchú úlohu, spomedzi kruhov usmerniť puk do bránky. Dokonalú prihrávku z krídla som musel premeniť. Za stavu 3:1 sme si zobrali oddychový čas. Mali sme výhodu vhadzovania v útočnom pásme, čo bola ideálna príležitosť. Nepodarilo sa nám opäť vrátiť sa do zápasu, verím, že najbližšie to už bude opačne. Rozhodne je o čo hrať. Do ďalších zápasov sa musíme dobre pripraviť, vziať si poučenie i z tohto stretnutia a veriť, že všetko pôjde dobrým smerom. V piatok nás čaká mimoriadne kvalitný súper, ak sa však budeme prezentovať kvalitnou a bojovnou hrou, môžeme zo stretnutia brať tri body."

    Jakub Cíger (útočník HK VITAR Martin): "Určite parádna premiéra v mojom podaní, bez spoluhráčov by to však nebolo možné. Chalani mi veľmi pomohli, najdôležitejšie je ale víťazstvo. Dnes to v tíme šlapalo, hralo sa mi výborne. S Michalom Murčekom sa poznáme od štyroch rokov. Hrávali sme spolu veľmi dlho, pričom sme pôsobili spoločne i v Nórsku, v Martine či Detve. Vieme, čo jeden od druhého očakávať. V Považskej Bystrici, kde som pôsobil len nedávno, už nebolo prakticky o čo hrať. Boli sme na deviatom mieste, hráči teda mali voľné ruky v prípade rozhodovania sa, kde hrať. Je určite príjemné predĺžiť si takto sezónu. Boli samozrejme aj iné ponuky, v Martine ale poznám hráčov. Po telefonáte s pánom Murčekom sme sa dohodli veľmi rýchlo. Budem mať možnosť tráviť viac času s rodinou, z Belej to nemám veľmi ďaleko. Potešili nás fanúšikovia. Sme síce niektorí zvyknutí z Extraligy na vyšší počet martinských fanúšikov, na nižšiu súťaž je to ale naozaj dosť. Divákov si musíme prilákať i vlastnými výkonmi, verím, že ich už na najbližší zápas príde viac. V Martine sú najvyššie ciele, káder je veľmi kvalitný vzhľadom k súťaži. Finále je preto viac ako očakávané." (22:00:14)
     
    Martin prvýkrát zvíťazil nad Spišskou Novou Vsou v riadnom hracom čase, a to 5:1. Góly: 8. Cíger (Murček, Cebák), 10. Murček (Cíger, Jurášek), 32. Cíger (Jurášek, Murček), 57. Paulíny, 60. Babka (Videlka, Žiak) – 29. Piačka (Vartovník, Köver).
     
    Koniec zápasu.
     
    60:00
    Michal Findura (SNV) inkasuje osobný 10-minútový trest za nešportové správanie.
     
    59:40
    Dohrávané stretnutie. O víťazovi je rozhodnuté.
     
    59:06
    Martin dal gól!
    Dokonale vyšachovaná obrana hostí. Lukáš Žiak spolu s Davidom Videlkom pripravili pozíciu pre DANIELA BABKU, ktorý dokonal dielo.
     
    58:20
    Babka na modrej. Puk mu berie Vartovník a smeruje do úniku, ktorý nepremieňa.
     
    57:52
    Šimon odpálil puk. Domáci už len kontrolujú hru.
     
    57:24
    Brezniak ešte nechce uzavreté skóre. Skúša to spomedzi kruhov.
     
    56:38
    Martin dal gól!
    Gól do prázdnej bránky. Napriek aktivite hosťujúceho hráča ADAM PAULÍNY triafa priestor bránky.
     
    55:51
    Prázdna bránka hostí. Power-play.
     
    55:50
    Oddychový čas hostí.
     
    55:22
    Piačka spoza bránky. Nakorčuľoval si do zakončenia.
     
    54:37
    Videlka posielajúci prihrávku stredom klziska. Takmer na to domáci hráči doplatili.
     
    54:16
    Vzápätí Vartovník. A s dorážkou Kövera.
     
    53:40
    Chovan z prvej. Dnes mu to nie je súdené.
     
    52:53
    Trojica hráčov hostí v postavení mimo hry. Vhadzovanie v obrannom pásme Spišskej Novej Vsi.
     
    52:14
    Prerušená hra. Šimon totiž dostal puk na svoju striedačku.
     
    51:47
    Rudzan z prvej. Spomedzi kruhov.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 8. Cíger (Murček, Cebák), 10. Murček (Cíger, Jurášek), 32. Cíger (Jurášek, Murček), 57. Paulíny, 60. Babka (Videlka, Žiak) – 29. Piačka (Vartovník, Köver)


    HK VITAR Martin: Bernát (Gavalier) – Šimon, Korím – Tabaček, Rusina – Cebák, Matejka – Ligas, Burzík – Nauš, Rudzan, Paulíny – Brezniak, Dírer, Poliaček – Jurášek, Murček, Cíger – Videlka, Babka, Žiak
    HK Spišská Nová Ves: Rosandič (Rabčan) – Chovan, Fabian – Romaňák, Alvo – Boldižár, Chovanec – Knižka – Vorobyev, Vartovník, Olejník – Köver, Václav, Findura – Koky, Halász, Piačka – Štrauch

    Rozhodčí: Vido – Staššák, Hanko, Holomek

    Diváci: 939
    thejrc.org