Košice – Trenčín 0:3 (kon.) | Poprad – HC Slovan 5:0 (kon.) | Zvolen – Banská Bystrica 1:2 (kon.)
Nové Zámky – Michalovce 4:2 (kon.) | Miskolc – Detva 2:3 (kon.) | MAC Budapešť – Nitra 4:3 (kon.)
konec
HK Poprad
5:0 (3:0, 0:0, 2:0)
HC Slovan Bratislava
sk Úterý 03.03.2020, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný utorkový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 5. kola nadstavbovej časti Tipsport ligy. V skupine víťazov je pred nami aj duel medzi HK Poprad a HC Slovan Bratislava, ktorým vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka. Stretnutie sa začína o 18:00.

    Po víťazstve 1:3 na ľade Košíc kamzíci načali nadstavbovú časť úspešne, no následne v troch dueloch po sebe zlyhali a nezískali ani bod. Popradčania najprv prehrali na ľade trenčianskej Dukly 6:3, následne v domácom dueli podľahli Zvolenu 2:4 a naposledy si nie najlepšie počínali v Banskej Bystrici, kde prehrali 5:3. Bodovo však nestratili na svojich najväčších súperov. Práve naopak, aktuálne majú tímy Zvolen, Trenčín a Poprad zhodne po 90 bodov a keďže Poprad má z tejto trojice najhoršie skóre, je v tabuľke skupiny na 6. mieste.

    Bratislavský Slovan odštartoval nadstavbovú časť takmer identicky ako Poprad. Doma suverénne zdolal Zvolen 5:0, následne však po predĺžení podľahol Banskej Bystrici 4:3, doma bol pokorený Duklou Trenčín 1:4 a opäť v domácom zápase rovnakým výsledkom podľahol aj Košiciam. Slovan teda na rozdiel od Popradu dokázal v posledných troch zápasoch vybojovať aspoň bod, určite je to pre belasých však slabý zisk. Navyše, prvá Banská Bystrica sa na líderskej pozícii vzďaľuje a aktuálne už má na druhý Slovan deväťbodový náskok. Slovan je na druhej pozícii so ziskom 104 bodov a iba jednobodovým náskokom pred tretími Košicami.

    Tento duel rozlúskne jednu vec. Oba tímy majú za sebou trojzápasovú sériu prehier a jedna sa dnes určite skončí. Vzájomné zápasy hovoria v prospech Popradu, keďže Podtatranci zvíťazili dohromady trikrát. Dvakrát doma 2:1 a raz vonku 2:4. Slovan bol úspešný iba raz, a to v 11. kole, keď doma Poprad zdolal po predĺžení 2:1.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Valluš) – Larkin, Dalhuisen, Erving, Ulrych, Brejčák (A), Kozák – Svitana (C), Réway, Handlovský – Vandas, Zagrapan (A), Takáč – Lapšanský, Jacobs, Mercier – Matej Paločko, Bjalončík, Matúš Paločko

    HC Slovan Bratislava: Habal (Sabo) – Sersen (C), Bačik, Meszároš (A), Štajnoch, Šedivý, Carson, Demo, Kučný – Abdul, St. Pierre, Basaraba – Bondra, Kytnár (A), Pance – Matoušek, Urbánek, Jendek – Žitný, Kukumberg, Sloboda

    Rozhodca: Štefik, D. Konc st. – Durmis, D. Konc ml..
     
    Na ľadovú plochu už prichádzajú oba celky. Bratislavskí hokejisti sa predstavia v svetlomodrých dresoch, Popradčania v bielych. Čaká nás štátna hymna.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:25
    Hneď v úvodných sekundách duelu prichádza skóre vylúčenie. Dve minúty za podrazenie dostáva Martin Réway.
     
    00:49
    Erving nedokázal úspešne odstrániť puk z vlastnej modrej čiary, a tak sa belasí pohodlne dostali do útočného pásma. Snažia sa rozbehnúť rozostavenie.
     
    01:11
    Belasým úvodné sekundy presilovky veľmi nevychádzajú. Teraz museli vyjsť s pukom až spoza vlastnej bránky, rozohrával Sersen.
     
    01:34
    Po strele Meszároša spoza ľavého kruhu sme videli ešte dorážku z hokejky Basarabu, ktorý zakončoval spomedzi kruhov, ale mieril iba do Vošvrdu.
     
    01:41
    Popradskí hokejisti sa budú musieť brániť maximálne 44 sekúnd v trojici. Lukáš Handlovský dostáva 2+10 za napadnutie hlavy a krku.
     
    02:16
    Štajnoch nabíjal po modrej čiare Meszárošovi, ktorému delovka z prvej nevyšla. Hostia však ostávajú usadení v útočnom pásme.
     
    02:50
    Dalhuisen zachytil nedôraznú prihrávku z hokejky Basarabu a okamžite poslal puk preč cez celé klzisko.
     
    03:18
    Kytnár nabíjal na modrú čiaru Michalovi Sersenovi, ktorý neváhal a oprel sa do puku. Vošvrda mal pomerne dostatočne odkrytý výhľad a dokázal spoľahlivo zasiahnuť a puk ukryť.
     
    03:39
    Ďalšia akcia bratislavského Slovana sa skončila počas prechodu útočnou modrou. Urbánek vnikol s pukom do pásma neskoro, jeho spoluhráč tam už bol o niečo skôr, a tak je z toho ofsajd.
     
    03:52
    Po dvojnásobnej nevyužitej presilovke Slovana dostávajú početnú výhodu aj domáci. Dve minúty za krosček si odsedí Marek Sloboda.
     
    04:22
    Réway vyšpekuloval zaujímavú prihrávku od zadného mantinelu. Puk smeroval pred bránku, kde bol Lapšanský, no skackajúci puk sa odrazil od Habala a hostia ho stihli upratať.
     
    04:59
    Biliardovú kombináciu vymyslel od modrej čiary Erving, ktorý dával Ulrychovi a ten prihrávkou pred bránku hľadal Lapšanského. Puk však už Lapšanský na Habala usmerniť nedokázal.
     
    05:55
    Strela Takáča smerovala z pravého kruhu z ostrého uhla a od Habala sa odrazila medzi kruhy. Odtiaľ chcel zakončovať Vandas, no puk mu hosťujúci hráči úspešne vypichli.
     
    06:28
    Dopredu sa snažil vyraziť Abdul, ale prihrávku na neho dokázal Brejčák skôr zachytiť a spoločne rozohrať s Kozákom.
     
    06:44
    Popradčania sa previnili zakázaným uvoľnením a následne sa vhadzovalo pred Vošvrdom. Keďže domáci vyhrali buly priamo na svojho gólmana, brankár Popradu to opäť prikryl.
     
    07:38
    Neisto pôsobila rozohrávka v podaní Dalhuisena, ktorý puk nasmeroval cez Basarabu na brankára Vošvrdu. Basaraba puk tečoval a popradský gólman bol nútený prikryť.
     
    08:21
    Popradčania mali teraz problémy s prechodom cez stredné pásmo. Belasí dôsledne bránili popradských útočníkov a boli aktívnejší v strednom pásme.
     
    09:10
    Do útočného pásma prenikol s pukom Adam Lapšanský, ktorý sa rozhodol strieľať spoza obrancu Štajnocha. Jeho strela smerovala na zadný mantinel.
     
    09:43
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti sa dostávajú do vedenia v stretnutí. Bačik nenasmeroval vôbec dobrú prihrávku cez medzikružie. Zachytil ju COLIN JACOBS, ktorý sa zbavil obrancu Sersena, potiahol si puk na bekhend a zakončil cez ležiaceho Habala.
    Asistencia: Matúš Paločko.
     
    10:27
    Lapšanský chcel v strednom pásme vypichnúť rozohrávku Štajnocha, čo sa mu sčasti aj podarilo, ale puk zamieril na bratislavskú striedačku.
     
    10:56
    Réway zastavil v útočnom pásme neistú rozohrávku Kučného. Puk nasmeroval z nemožného uhla na Habala, ktorý však pre istotu prikrýval.
     
    11:36
    Slobodovi sa podarilo zastaviť nepresný rozvoj útoku domácich hokejistov. Na strelu to však nestačilo, puk Popradčania získali do svojej moci opäť.
     
    12:34
    Prihrávka Sersena na Bačika nebola veľmi presná. Belasí však potrebovali prestriedať, a tak s pukom zamierili za vlastnú bránku. Podobne striedajú aj domáci.
     
    13:50
    Svitana posúval puk na Matúša Paločka v útočnom pásme. Následne sa však nedokázal už Paločko uvoľniť na strelu.
     
    13:58
    No situácia po strete Basarabu s Dalhuisenom nebola veľmi priehľadná. Napokon dostáva dve minúty za napadnutie Mike Dalhuisen. Slovan bude hrať presilovku.
     
    14:35
    Carsonovu strelu Vošvrda zachytil do svojej lapačky a následne sa sám podujal na oslobodenie svojho tímu a aj sa mu to podarilo.
     
    15:21
    Jacobs teraz nič nedaroval na modrej čiare Štajnochovi, ktorého jasne telom odstavil od puku. Popradčanom zatiaľ hra v oslabení vychádza.
     
    15:50
    Hosťujúca presilovka sa končí predčasne a za pár sekúnd začne popradská hra v početnej prevahe. Roman Žitný dostáva menší trest za faul lakťom.
     
    16:40
    Svitana nabíjal krížnou prihrávkou za pravý kruh Réwayovi, ktorému však strela z prvej nevyšla a mierila iba na zadný mantinel.
     
    17:03
    Réway ešte stihol zachrániť útočné pásmo a ďalšiu delovku od modrej čiary poslal Kozák. Vladislav Habal mal vcelku dobrý výhľad a na hrudi spoľahlivo zastavil puk.
     
    17:28
    Popradská presilovka pokračuje ďalej a Erving krížnou prihrávkou za pravý kruh hľadal Takáča. Jemu však strela z prvej nesadla a domáci museli zabojovať o odrazený puk.
     
    17:54
    Poprad dal gól!
    Kamzíci využili tlak po presilovej hre a ostali v útočnom pásme. Pri tomto góle mali domáci aj kus šťastia. Ervingovu prihrávku spoza ľavého kruhu MAREK ZAGRAPAN len jemne tečoval a Habalovi puk prepadol popri pravom betóne a lapačke.
    Asistencia: Joona Erving.
     
    18:48
    Mercier si o pravý mantinel posunul puk sám pre seba, následne však dokázal pre svojich spoluhráčov vybojovať útočné pásmo.
     
    19:07
    Poprad dal gól!
    Popradčania si zatiaľ prvú tretinu užívajú plnými dúškami a pridávajú tretí gól. Lapšanský posunul na ľavý kruh Mercierovi, ktorý len tečoval prihrávku na hokejku PETRA BJALONČÍKA medzi kruhy a ten z prvej trafil do odkrytej časti brány.
    Asistencie: Pierre Luc Mercier, Adam Lapšanský.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná dvadsaťminútovka bola jednoznačne v réžii domácich hokejistov. Popradu lepšie vychádzali presilovky a hrali lepšie. V 10. minúte otvoril skóre Jacobs, potom sa pridali Zagrapan s Bjalončíkom a kamzíci nad belasými po 20 minútach vedú 3:0.
    Druhá tretina sa začne približne o 18:59.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:38
    Ulrych už mal za ľavým kruhom pripravenú strelu na hokejke, no napokon sa rozhodol počkať a prihrávať. Poprad sa potom už dlhšie v pásme neudržal.
     
    20:56
    Hostia poslali puk preč z obranného pásma a prenechali ho na rozohrávku domácim hokejistom. Oba tímy striedajú, Brejčák začína spoza Vošvrdu.
     
    21:51
    Erving si už v útočnom pásme pripravoval puk na strelu, no napokon sa rozhodol prihrávať Vandasovi. Poprad strávil nejaký čas s pukom v útočnom pásme, no šancu si nevytvoril.
     
    22:28
    Belasí sa dostali zrejem k prvému zakončeniu v tejto tretine. Spoza ľavého kruhu bližšie pri modrej čiare to vyskúšal Tomáš Matoušek. Vošvrda vyrážal smerom na ochrannú sieť.
     
    23:16
    Popradčania opäť trávia čas s pukom na hokejkách v útočnom pásme a snažia sa o vytvorenie si streleckých príležitostí. Veľmi im však v tom belasí bránia.
     
    23:46
    Roman Kukumberg vyrazil s pukom do útočnej tretiny. Prepracoval sa vyššie medzi kruhy a odtiaľ zakončoval. Jeho strelecký pokus Vošvrda zneškodnil vyrážačkou.
     
    24:08
    Domáci vyhrali buly v útočnom pásme a strelou od modrej čiary sa prezentoval Adam Larkin. Jeho strelecký pokus smeroval priamo na Habala, ktorý bol pripravený.
     
    24:48
    Kytnár si vzal na starosť Réwaya, ktorého odtlačil k zadnému mantinelu. Následne Popradčania držali puk v pásme, ale streleckú príležitosť si nevytvorili.
     
    25:14
    Do streleckej pozície sa po prenechaní puku Vandasom vysunul na ľavé krídlo Marek Zagrapan. Jeho strelecký pokus tesne spred bránky mieril na Habala.
     
    26:02
    Vandas musel čakať na nových spoluhráčov zo striedačky, no snažil sa aspoň samostatne získať útočné pásmo, čo sa mu aj podarilo.
     
    26:50
    Rozohrávka Slovana síce nebola veľmi presná, ale na modrej čiare útočník hostí tečoval puk do útočnej tretiny a puku sa ujíma Poprad.
     
    27:24
    Od modrej čiary vyslal strelu na bránku Brett Carson, ktorý dokázal preveriť gólmana Vošvrdu, ktorému síce nik neclonil a bola to pre domáceho gólmana ľahká strela.
     
    27:47
    Matúš Paločko bol v samostatnom úniku a smeroval už do zakončenia a v tomto momente bol faulovaný. Za seknutie hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie, na ktoré ide Patrik Svitana.
     
    27:47
    Patrik Svitana miešal puk poriadne, manévroval s ním, ale rozhýbať, prípadne položiť si gólmana Habala nedokázal. Bekhendové zakončenie brankár Slovana bezpečne betónom vyrazil.
     
    28:11
    Takáč vyrazil za odrazeným pukom po ľavom krídle. V prečíslení sa mu núkali Zagrapan s Vandasom. Vyzval prvého menovaného na zakončenie, no spomedzi kruhov namieril iba do Habala.
     
    29:12
    Viac priestoru na ľavom krídle dostal Dominik Jendek, ktorý prenikol popri mantineli, mierne sa zbavil obrancu a z uhla zakončil. Vošvrda zachytil hokejkou puk.
     
    29:39
    Tak táto situácia vyzerala zvláštne. Colin Jacobs si to chcel rozdať s Romanom Kukumbergom, no zabránili im v tom čiaroví rozhodcovia. Kukumberg zasadil Jacobsovi ešte úder na ľade. Rozdielovým je trest Jacobsa a Slovan bude hrať presilovku 5 na 4.
     
    30:40
    Matoušek chcel posúvať puk v útočnom pásme Abdulovi, no veľmi im spolupráca nevyšla. Zagrapan sa ujal puku a poslal ho preč z obranného pásma.
     
    31:33
    Pomaličky sa blížime ku koncu trestu domáceho hráča a Slovan nevyužije ani ďalšiu svoju presilovku v tomto zápase.
     
    32:25
    Do zakončenia sa chcel po Kytnárovej prihrávke pretláčať Jendek, ale nedostal sa cez popradského obrancu.
     
    32:49
    Réwayova bekhendová krížna prihrávka smerovala na Brejčáka, ktorý nepálil z prvej, pokračoval s pukom k pravému kruhu a odtiaľ preveril pozornosť Habala.
     
    33:07
    Poprad bude hrať presilovku. Milan Kytnár spáchal zbytočný útočný faul a dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    33:46
    Popradčania sa už usadili v pásme a Réway krížnou prihrávkou na ľavý kruh hľadal Svitanu, ktorý to vyskúšal švihom, ale mieril iba na zadný mantinel.
     
    34:26
    Domáci udržali puk na hokejkách v útočnom pásme aj naďalej. Spoza ľavého kruhu vystrelil Larkin, jeho pokus však dokázal brankár Habal zlikvidovať. Následne si poradil aj s delovkou Handlovského z totožnej pozície.
     
    34:44
    Kamzíci uspeli na vhadzovaní v útočnom pásme. Erving posunul puk po modrej na Takáča, ktorý strieľal švihom. Vladislav Habal bol pripravený a na hrudi zastavil puk.
     
    35:24
    Slovan už hrá v plnom počte a Kytnár ihneď šiel napádať domácu rozohrávku. Aj sa mu to podarilo, Ervingovu prihrávku zblokoval na tribúnu a jeden z tunajších divákov sa môže tešiť z puku.
     
    36:11
    Do dobrej pozície z tesnej blízkosti bránky sa dostal Martin St. Pierre. Vošvrda po strele nemal puk pod kontrolou, no nebol pred bránkoviskom žiaden hráč, ktorý by dorážal.
     
    36:48
    Urbánek sa šikovne pretlačil od zadného mantinelu pred bránku. Vošvrda jeho pokus zastavil, následne však dostal príležitosť Brett Carson, ktorý okamžite z pravého kruhu pálil, no domáci gólman bol opäť úspešný.
     
    37:50
    Popradskí hokejisti získali útočné pásmo, ale veľmi sa v ňom nepresadili. Ulrych nahadzoval puk od modrej čiary, pred bránkou však nemal spoluhráča.
     
    38:26
    Strela Kukumberga tesne spoza pravého kruhu mierila priamo na bránku a gólman Vošvrda bezpečne znovu dokázal vyraziť.
     
    39:04
    Už sa zdalo, že sa Takáč uvoľní cez Carsona do samostatného zakončenia. Zámorský obranca v službách Slovana však nenechal cez seba popradského útočníka lacno prejsť.
     
    39:35
    Brejčák rukou zastavil na vlastnej modrej čiare rozohrávku súpera a následne rukou aj prihral spoluhráčovi. To sa nesmie, a tak bola hra prerušená.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sa domácim viac-menej podarilo udržiavať aktuálny vedúci stav. Svitana mal k dispozícii trestné strieľanie, no nepremenil ho. S blížiacim sa záverom tejto tretiny si aj Slovan vytvoril viacero dobrých šancí, ale nedostal sa ku gólu.
    Tretia tretina sa začne približne o 19:54.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:17
    Svitana vyhadzoval puk z obranného pásma. Sersen si odkontroloval Handlovského pohyb a čiaroví rozhodcovia odpískali icing.
     
    40:58
    Zagrapan si v útočnom pásme veľmi nerozumel s Kozákom a puk získali hostia. Po ľavom krídle dopredu vyrazil Jindřich Abdul, ktorý síce vystrelil spoza ľavého kruhu, ale jeho pokus bol blokovaný.
     
    41:12
    Pomerne ľahká a jednoduchá strela z hokejky Radovana Bondru mierila priamo do lapačky Tomáša Vošvrdu, ktorý zakročil sebaisto a hra bola prerušená.
     
    41:47
    Mercierovi v útočnom pásme preskočil puk cez hokejku, a tak domáci hokejisti prišli o útočnú tretinu. Dopredu sa snažili vyraziť hostia.
     
    42:29
    Rozohrávka z obranného pásma v podaní popradských hokejistov tentokrát vôbec nebola presná. Skončilo sa to zakázaným uvoľnením.
     
    43:26
    St. Pierre v strednom pásme zastavil rozvíjajúci sa útok v podaní Svitanu. Potom však v útočnom pásme ponúkol nepresnú krížnu prihrávku a hostia o pásmo prišli.
     
    44:28
    Popradčania už v podstate jednu celú minútu držia puk v útočnom pásme. Erving si to pripravoval na strelu, napokon ešte urobil kľučku a potom prihrával krížom popred bránkovisko, no jeho prihrávka adresáta nenašla.
     
    45:06
    Kytnár smeroval do rýchleho protiútoku spoločne s Bondrom. Bondra napokon strieľal spoza pravého kruhu, ale Vošvrda bezpečne vyrážačkou vyrazil.
     
    45:46
    Poprad dal gól!
    Kamzíci zasadzujú Slovanu štvrtý úder do ich siete. Mercier si prebral puk v rohu klziska a počkal. Pred bránku prešprintoval ADAM LARKIN, ktorý dostal ideálnu prihrávku a z prvej zakončil prízemne popri Habalovom betóne.
    Asistencia: Pierre Luc Mercier.
     
    46:26
    Brejčák zamieril dopredu po pravom krídle. Posúval pred modrou čiarou puk Matejovi Paločkovi. Čiaroví rozhodcovia však napokon spozorovali ofsajd a hru prerušili.
     
    47:22
    Vandas s Takáčom bojovali v rohu klziska o puk proti Urbánekovi s Bačikom. Úspešnejšia napokon bola bratislavská dvojica.
     
    48:11
    Rozohrávka Popradu v tejto chvíli rozhodne nebola presná. Puk smeroval von z obranného pásma a skončil až v hľadisku.
     
    48:51
    Martin Réway korčuľoval za nahodeným pukom na zadný mantinel a snažil sa ho vrátiť pred Habalovu bránku. Puk sa napokon odrazil, ale gólman Habal ho okamžite prikryl.
     
    49:18
    Kozákova delovka spoza ľavého kruhu bola veľmi nepresná. Jeho strelecký pokus letel iba na zadné plexisklo.
     
    50:10
    Poprad dal gól!
    Popradčania jasne dominujú aj v tretej tretine a do siete Slovana pridávajú aj piaty zásah. Mercier získal puk na pravom krídle. Posunul ho ľahučko pred bránkovisko ADAMOVI LAPŠANSKÉMU, ktorý si ešte položil Habala a pohodlne zasunul.
    Asistencia: Pierre Luc Mercier.
     
    51:19
    Ulrych si celkom dobre nerozumel s Réwayom a poslal mu po mantineli nepresnú prihrávku. Ihneď sa puku chopili hokejisti Slovana.
     
    52:11
    Rozohrávka Popradu v týchto chvíľach nebola úplne domyslená do konca. Rozhodcovia odpískali zakázané uvoľnenie a hra je prerušená.
     
    52:22
    Takáč naštartoval akciu po ľavom krídle a pálil z kruhu. Habal vyrážal pred seba, kde ešte prišiel Lukáš Kozák a dorážal z prvej, no gólman Habal tentokrát predviedol suverénny zákrok.
     
    52:46
    Larkin si prebral medzi kruhmi prihrávku od Jacobsa a ihneď presúval puk viac napravo Mercierovi. Jeho okamžitá delovka z prvej však mierila iba na plexisklo.
     
    53:46
    St. Pierre prenechal puk v útočnom pásme Slobodovi, ktorý ešte našiel Joea Basarabu a ten vystrelil z pravého kruhu. Jeho strelecký pokus mieril na Vošvrdov betón.
     
    54:40
    Hostia smerovali dopredu veľmi rýchlo. Kytnár prihrávkou na ľavú stranu našiel Žigu Panceho, ktorý zakončoval z kruhu a Vošvrda okamžite predviedol svoju lapačku.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3 298 divákov.
     
    55:37
    S blížiacim sa záverom zápasu dostávajú hostia presilovkovú príležitosť. Michael Vandas dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    55:48
    Sersen si spracoval prihrávku na modrej čiare a poslal strelu švihom na bránku, keďže videl, že tam má spoluhráča. Vošvrda však stopercentne predviedol svoju lapačku.
     
    56:28
    Erving si v strednom pásme prebral puk z hokejky Svitanu a radšej sa s ním vrátil do obrannej tretiny, aby pomohol tímu nazbierať cenné sekundy v oslabení.
     
    57:28
    Slovan ešte využíva záverečné sekundy presilovky. Opäť hostia získali útočné pásmo a strelou od modrej to vyskúšal Meszároš. Vošvrda úspešne zasiahol.
     
    58:08
    Kozák v rohu klziska nebol úspešný proti dvojici hráčov hostí. V súboji mu tvrdosť dal pocítiť Pance spolu s Urbánekom.
     
    58:40
    Lapšanský s pukom v strednom pásme nevymýšľal a iba ho bezpečne odovzdal do útočnej tretiny.
     
    59:06
    Nahodený puk spoza pravého kruhu od mantinelu z hokejky Mateja Paločka smeroval priamo na brankára Habala, ktorý pre istotu podržal.
     
    59:08
    Oddychový čas pre Poprad.
     
    59:24
    Poprad drží puk v útočnom pásme. Od modrej čiary sa pokúšal vystreliť Handlovský, namieril to však iba do korčúľ hosťujúceho hráča.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tretiu tretinu rovnako ako celý zápas dominovali jednoznačne domáci hráči. Popradčania predviedli proti Slovanu suverénnu hru, hostia boli absolútne nevýrazní. Jasné víťazstvo 5:0 ešte v tretej tretine spečatili gólmi Larkin a Lapšanský. (20:30:11)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 10. Jacobs (Matúš Paločko), 18. Zagrapan (Erving), 20. Bjalončík (Mercier, Lapšanský), 46. Larkin (Mercier), 51. Lapšanský (Mercier)


    HK Poprad: Vošvrda (Valluš) – Larkin, Dalhuisen, Erving, Ulrych, Brejčák (A), Kozák – Svitana (C), Réway, Handlovský – Vandas, Zagrapan (A), Takáč – Lapšanský, Jacobs, Mercier – Matej Paločko, Bjalončík, Matúš Paločko
    HC Slovan Bratislava: Habal (Sabo) – Sersen (C), Bačik, Meszároš (A), Štajnoch, Šedivý, Carson, Demo, Kučný – Abdul, St. Pierre, Basaraba – Bondra, Kytnár (A), Pance – Matoušek, Urbánek, Jendek – Žitný, Kukumberg, Sloboda

    Rozhodčí: Štefik, D. Konc st. – Durmis, D. Konc ml.

    Diváci: 3 298
    bahis siteleri