Příbram – Klatovy 0:0 (zruš.) | Levice – SR 18 0:2 (kon.) | Litvínov – Jihlava 1:3 (kon.)
Trnava – Vlci Žilina 5:3 (kon.) | Slavia – Vrchlabí 0:1 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 1:5 (kon.)
Chrudim – Dvůr Králové n. L. 7:8 (0:1 po s.n.) | Detva – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Zvolen – Košice 3:0 (kon.)
Topoľčany – Nové Zámky 6:4 (kon.) | Vsetín – Prostějov 4:3 (kon.) | Přerov – Šumperk 2:6 (kon.)
Vienna Capitals – Bratislava Capitals 2:3 (kon.) | Sokolov – K. Vary 5:4 (2:1 po s.n.) | Havířov – Jastrzębie 3:2 (2:1 po s.n.)
Jablonec n/N – Děčín 8:2 (kon.) | Opava – Val. Meziříčí 2:5 (kon.) | Příbram – Tábor 0:0 (zruš.)
konec
HC ZUBR Přerov
2:6 (0:2, 0:2, 2:2)
DRACI PARS ŠUMPERK
Čtvrtek 03.09.2020, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný čtvrteční podvečer z přerovské MEO Arény! V rámci přípravy se zde uskuteční zápas mezi HC ZUBR Přerov a DRACI PARS Šumperk.
     
    DRACI PARS Šumperk
    Šumperští jsou nováčkem Chance ligy. Zkušenosti s druhou nejvyšší soutěži má ale severomoravský klub z dřívejška. Naposledy v ní působil v sezoně 2015/16, poté sestoupil do východní skupiny druhé ligy. Trenérem mladého týmu Draků je ex-třebíčský Martin Sobotka. Pokyny udílí i dvěma bývalým hráčům Přerova – útočníkům Petru Kratochvílovi a Tadeáši Královi. Král má v týmu Zubrů sourozence Filipa. Na Hané, kde nastupoval v letech 2015 – 2017, jej tak čeká pikantní souboj. V přípravě dosud Šumperk odehrál šest utkání. V tom posledním sice statečně vzdoroval extraligovým Vítkovicím, nakonec ale prohrál 2:4. Na soupisce Draků figurují také Martin Nepokoj, loni obránce Havířova, či kmenoví hráči Vítkovic Dominik Věntus, Jozef Baláž a Jan Bernovský. Novou tváří je mimo jiné i Jiří Uhlík, jenž Chance ligu okusil již loni v dresu Sokolova. Jinak hrál dlouho za druholigové Klatovy. Z Třince přišel Tomáš Krč, ze švédského IFK Österåker Marek Viktorin.
     
    HC ZUBR Přerov
    Pro Přerovské bude domácí zápas se Šumperkem generálkou na Chance ligu. Předtím je prověřil mimo jiné letní pohár Generali Česká Cup, ve kterém se střetli s Třincem, Vítkovicemi a Zlínem. Po odehrání všech šesti duelů v základní skupině D a konečném čtvrtém místě vyzvali Zubři v regionálním derby Prostějov. Na půdě Jestřábů zaznamenali vysoké vítězství 7:0. Se Šumperkem se MEO na svém ledě střetlo naposledy v únoru 2016, kdy Draky porazilo 3:2 po prodloužení. Dvě branky tehdy vstřelil nynější asistent trenéra Přerovanů Jakub Grof. Ze zubřích posil stojí za zmínku zejména trio obránců – zkušený Josef Hrabal a talentovaní mladíci Filip Král s Radkem Kučeříkem. Do útoku přišel, respektive se po několika letech vrátil, Vlastimil Dostálek. Naposledy si Hanáci plácli s Janem Štefkou, jenž uspěl na zkoušce. Před odletem do zámoří bude za modrožluté stejně jako Král a Kučeřík nastupovat i Martin Ryšavý. Ten je vedle Hrabala a Dostálka dalším z kvalitních hokejistů z přerovské líhně.
     
    HC ZUBR Přerov
    Zastoupení odchovanců v přerovském týmu se navíc ve čtvrtek dopoledne rozrostlo. Zubři totiž oznámili příchod útočníka Jakuba Svobody, jenž na Hané stráví minimálně začátek ligové sezony. Svoboda v posledních letech působil v Německu, pochlubit se ale může také více než 300 starty v Tipsport extralize.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Holík) – F. Král, Hrabal, Buchta, Zbořil (A), Kučeřík, Dřímal, Gréč – Dostálek, Pšurný (A), Doležal – Číp, Indrák, J. Svoboda (C) – Štefka, Dvořák, Süss – Ryšavý, M. Svoboda, Goiš

    DRACI PARS Šumperk: Peksa (Altrichter) – Kabelka, Gewiese (C), Nepokoj, Řezáč, Dosek, Věntus, Viktorin – Baláž, Milfait (A), Jaroš (A) – Kratochvíl, T. Král, Bernovský – Hroch, Spratek, Uhlík – Krejčiřík, Scheuter, Kučera – Horký

    Rozhodčí: Novotný, Sedlák – Bezděk, Šimčík.
     
    Oba týmy absolvují rozbruslení na hrací ploše, Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, Šumperk v modrožlutých dresech.
     
    Oba celky už nastupují na led, zápas za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly zápasu vyhráli domácí.
     
    00:20
    První pokus o útok Zubrů zastavili Draci ve středním pásmu, následně střílel Gewiese, ovšem jeho pokus Hanáci zblokovali.
     
    01:11
    Zubři kombinovali v obranné třetině, pokus o útočnou akci jim ovšem nevyšel.
     
    01:28
    Ke střele na pravém kruhu se dostal Tadeáš Král, Klimeš dobře viděl a zasáhl lapačkou.
     
    01:40
    Icing Šumperku.
     
    01:53
    Kučeřík nepřesně rozehrál, následně se ale hosté ocitli v ofsajdu.
     
    02:12
    Klimeš zastavil betony po ledě se klouzající puk, poté předvedla dobrou práci čtvrtá formace Draků, jež vybojovala buly v útočném pásmu.
     
    02:32
    Zubři zachytili puk v útočném pásmu, střela Filipa Krále od modré čáry byla však sražena mimo. Stejně dopadl i další pokus domácích.
     
    03:21
    Po boji o puk v chumlu těl v útočném pásmu Zubrů se dostal poblíž branky Draků Číp, přihrávka před modrý půlkruh mu ale nevyšla.
     
    04:22
    Štefka vystřelil z pravého křídla, střelu ovšem zblokoval obránce hostů Věntus. Na druhé straně musel do práce Klimeš, který zakročil. Buly v útočném pásmu Šumperka.
     
    04:44
    Ryšavý na pravém křídle prošel přes dva soupeře, následně se ale kotouč ocitl na střídačce hostů. Buly ve středním pásmu.
     
    05:08
    Na ledě se objevil sedmý přerovský obránce Gréč, přihrávka do středního pásma mu ovšem nevyšla.
     
    05:16
    Draci právě vstřelili branku!
    První branka utkání a na svědomí ji má Šumperk. U zadního mantinelu se kotouče zmocnil LUKÁŠ KUČERA, vyjel si před Klimeše a zakončil mimo dosah jeho betonů. Asistence: Vojtěch Krejčiřík.
     
    05:57
    Domácí jsou po inkasované brance aktivní. První pokus Dostálka byl sražen mimo, podruhé už útočník Zubrů střílel z větší blízkosti a Peksa si připsal velmi dobrý zákrok betonem, kterým se natáhl k levé tyči. Na druhé straně vystřelil Jaroš, Přerovští kotouč ztečovali do ochranné sítě.
     
    06:58
    Draci uklidnili hru a drží puk za svou brankou.
     
    07:40
    Zubrům zatím moc nevycházejí přihrávky přes střední pásmo. Naopak Šumperští podnikli útok ve čtyřech lidech. Zakončení vzal na sebe na pravé straně bek Gewiese, Klimeš máchl lapačkou a kotouč zachytil.
     
    08:25
    Goiš dohrál u mantinelu za šumperskou klecí Řezáče. Hit to byl pěkný, domácí útočník se však po tomto souboji poroučel na led. Vypadá to, že utrpěl nějaké zranění.
     
    08:25
    Pro Jiřího Goiše už také míří nosítka.
     
    Za potlesku přerovského stadionu opouští Goiš ledovou plochu na nosítkách. Vypadá to na zranění v dolní části těla.
     
    08:25
    Vhazovat se bude v obranném pásmu Zubrů.
     
    08:25
    Ledaři ještě uklidili část ledu, kde Goiš ležel. Útočník Zubrů totiž utrpěl krvavé zranění.
     
    08:39
    Zubři aktivním napadáním ve střech vybojovali útočné pásmo. Nahrávku na pravý kruh obdržel Dostálek, jeho pokus ale mimo hřiště ztečoval Řezáč.
     
    08:41
    Po vyhraném buly vypálil okamžitě Číp, Peksa musel do pokleku a tvrdý pokus zachytil.
     
    08:48
    Od modré čáry vyslal ostré nahození Buchta, Peksa se musel natáhnout a puk vytěsnit betonem mimo.
     
    09:23
    Štefka přišel o kotouč a ve snaze získat ho zpátky se dopustil úmyslného ofsajdu.
     
    09:34
    Skrytou střelu příklepem vyslal od levého hrazení Gewiese, Klimeš v pokleku kotouč betonem vyrazil před sebe. Na druhé straně se píská ofsajd Zubrů.
     
    10:03
    Ryšavý v útočném pásmu napadal Kabelku. Ve chvíli, kdy chtěl šumperský bek nahrát kolegovi Gewiesemu, domácí útočník puk ztečoval do ochranné sítě.
     
    10:36
    Hrabal prošel středem hrací plochy do útočné třetiny, jeho nahrávku ale spoluhráč na pravém křídle podjel. Zubři museli za modrou čáru.
     
    11:56
    Süss zkusil překvapit Peksu střelou ze střední třetiny. Hostující brankář kotouč srazil vyrážečkou mezi své betony a pak ho raději před dojíždějícími Zubry podržel.
     
    12:15
    Dřímal střílel z pravého kruhu trochu ze záklonu, přesto měl Peksa celkem dost práce, aby se natáhl a srazil puk mimo svou klec.
     
    12:31
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Scheuter – 2 min., držení).
     
    12:53
    Zubři vyhráli buly a hned se usadili v útočném pásmu. Po kombinaci vypálil z levé strany Hrabal, puk tečovaný nebyl a Peksa ho schoval do lapačky.
     
    13:02
    Hrabal v pokleku zastavil puk u modré čáry, na druhé straně útočného pásma pálil Filip Král nad branku.
     
    13:35
    Velká šance Zubrů. Hrabal s Filipem Králem trochu s problémy dostali kotouč na pravý kruh na Pšurného. Jeho nabídku tečoval před brankou hlídkující Doležal, kotouč ale skončil těsně vedle branky Draků.
     
    14:21
    Doležal se chystal znovu střílet, tentokrát mezi kruhy. V poslední chvíli ale do puku strčil hůl hostující hráč a Drakům se díky tomu povedlo vyhodit.
     
    14:30
    Obranu Draků provětral průnikem Buchta, k zakončení se ale nakonec nedostal. Hosté celou situaci ustáli.
     
    14:38
    Šumperk hraje v plném počtu. Vzápětí se Draci dostali do postavení mimo hru.
     
    14:50
    Řezáč zachytil puk u modré čáry a okamžitě ho poslal směr přerovská branka. Jeden ze spoluhráčů se ještě snažil tečovat, Klimeš si každopádně poradil.
     
    16:08
    Filip Král předvedl smělý průnik, po němž u branky Draků posílal zadovku na Doležala. Tomu ovšem zakončení sebrali hostující obránci.
     
    17:00
    Doležal zkoušel překvapit Peksu z ostrého úhlu, hostující gólman puk vyrazil betonem přilepeným k tyči. Následně střílel z dobré pozice na pravém kruhu Dostálek, ovšem prostor mezi třemi tyčemi minul.
     
    17:35
    Draci právě vstřelili branku!
    Draci jdou na Hané do vedení o dvě branky. Před přerovskou klecí vznikla skrumáž, v níž se kotouč dostal přes Spratka a Hrocha na levou stranu, kde se nacházel JIŘÍ UHLÍK. Ten vystřelil po ledě a našel volné místo mezi betony Klimeše. Asistence: Daniel Hroch, Daniel Spratek.
     
    17:56
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Krejčiřík – 2 min., hákování).
     
    18:16
    Domácí to v přesilovce sehráli parádně. Doležal zakončoval zblízka do poloodkryté branky, špatně si ale seřídil mířidla a minul. To je velká škoda pro Přerov.
     
    18:29
    Drakům se povedlo vyhodit.
     
    18:54
    Filip Král vyslal ostré nahození od modré čáry, Peksa nic neviděl a mohl být rád, že kotouč proletěl těsně vedle šumperské klece.
     
    19:16
    Na druhé straně se Filip Král a Hrabal museli zbavit napadajícího soupeře, každopádně to zvládli, buly před Peksou.
     
    19:55
    Zbořilův pokus od modré čáry zastavil poblíž branky jeden z Draků. Těsně před sirénou pak z levé strany vypálil Číp, ovšem minul.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přípravného zápasu mezi Přerovem a Šumperkem je u konce. Draci po ní na Hané vedou o dvě branky 2:0. Nejprve skóroval Lukáš Kučera, po něm Lukáše Klimeše překonal Jiří Uhlík. Největší šance Zubrů přišly ve dvou přesilovkách, Šumperští ale všechny dokázali přežít bez úhony.
     
    Druhá třetina začne zhruba v 18:54.
     
    Oba týmy se vracejí na hrací plochu, za malou chvíli začne druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Úvodní buly druhé části získali ve svůj prospěch domácí.
     
    20:19
    Do slibné šance se řítili Dostálek a Pšurný, druhému jmenovanému ale zakončení vůbec nevyšlo.
     
    20:32
    Střelu Kabelky zdálky vyrazil Klimeš betony před sebe.
     
    20:38
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk vyrazil do útoku a nese mu to ovoce v podobě třetí branky. Baláž předal puk mezi kruhy Jarošovi, který měl sice potíže se zpracováním, ale dokázal černou gumu posunout doleva na najetého PETRA GEWIESEHO. Ten se nerozpakoval a zamířil přesně pod břevno, Klimeš se natahoval marně. Asistence: Tadeáš Jaroš, Jozef Baláž.
     
    21:57
    Buly před brankou Peksy, jenž nyní vyjel ze svého prostoru, ačkoliv se rozhodčí vylučovat nechystali.
     
    22:04
    Icing Draků.
     
    22:15
    Dobrou střelu z prostoru mezi kruhy vyslal Matěj Svoboda, Šumperští ji ale dokázali ztečovat mimo. Stejně dopadla také následná střela Gréče.
     
    23:15
    Drakům se vydařila kombinace v útočném pásmu a Krejčiřík chtěl po nahrávce nad kruhy projet až k bráně. Přerovští ho zastavili, ale jen za cenu icingu.
     
    24:02
    Kučera při napadání sekl Filipa Krále, ale rozhodčí faul nepískají. Následně střílel z dobré pozice Milfait, ovšem branku Klimeše naštěstí pro domácí minul.
     
    24:29
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Indrák.
     
    25:00
    Šumperk se usadil v útočném pásmu a po kombinaci pálil příklepem z levého kruhu Bernovský. Klimeš nyní Přerov podržel, když se stačil přesunout a betony kotouč zastavit. Posunul při tom bránu, ta se tak musí vrátit do svého obvyklého postavení.
     
    25:55
    Přerovští zastavili přihrávku Baláže a podařilo se jim vyhodit puk k brance Peksy.
     
    26:38
    Tadeáš Král vyslal na konci přesilovky střelu z pravého kruhu, kterou Klimeš vyrazil před sebe. K dorážkám se hosté navzdory vehementní snaze nedostali.
     
    27:23
    Domácí jsou kompletní, Klimeš ještě musel vyrážet střelu Řezáče od modré čáry. Na druhé straně si nejprve nebezpečnou střelu připsal Dostálek, poté si z pravé strany najel do zakončení Doležal. Peksa poprvé nakonec zasahovat nemusel, poté kotouč přidržel na své výstroji.
     
    27:27
    Číp to dnes již poněkolikáté zkusil hned po buly v útočném pásmu. Peksa nejprve puk vyrazil před sebe a poté ho schoval do své moci.
     
    27:30
    Další rána Čípa po vyhraném buly. Peksa se jen ohlédl, jak puk míří nad břevno jeho branky.
     
    28:22
    Druhý útok Zubrů rozjel protiakci, ze které ale nakonec střela nevzešla. Po chvíli vypálil od modré čáry Hrabal, kotouč po teči skončil vedle branky. Následně to od modré zkusil Dostálek a Peksa kotouč zachytil na své hrudi.
     
    28:51
    Buly před šumperskou brankou.
     
    28:51
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Doležal – trest ve hře, úder hlavou).
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Gewiese – 2 min., hrubost).
     
    30:05
    Domácí pronikli až před branku Peksy, kde Drakům na chvíli zatopili. Na druhé straně chytá střelu zdálky do výstroje Klimeš.
     
    30:26
    Zubři opět operovali s pukem v útočném pásmu, leč Ryšavému nevyšla přihrávka na spoluhráče, který by už mohl střílet.
     
    30:54
    Šumperk je kompletní.
     
    31:14
    Zubři se nyní musejí bránit v tříminutovém oslabení.
     
    31:37
    Gewiese vypálil od modré čáry. Klimeš nic moc neviděl, kotouč ale v pokleku vyrazil před sebe. Dorážka Baláže šla naštěstí pro Přerov mimo.
     
    32:18
    Klimeš nyní podržel domácí! Vleže u pravé tyče odolal dorážkám Jaroše i Baláže, následně ještě kotouč odpálil svou širokou holí. Na druhé straně se Zubři dostali do brejku. Číp vzal zakončení na sebe, proti jeho pokusu k tyči se ale Peksa stihl včas přesunout.
     
    32:51
    Další dobrý kontr Zubrů a v roli střelce Dřímal. Jeho střela přes obránce byla pro Peksu pěkně štiplavá. Dokonce natolik, že puk jen vyrazil na zadní hrazení.
     
    33:23
    Draci se dostali až do těsné blízkosti zubří klece. Klimeše pořádně prověřil Tadeáš Král, opět dobrá práce domácího brankáře.
     
    33:40
    Na pravém kruhu měl dost místa na střelu Baláž, tak to zkusil. Klimeš ovšem tentokrát dobře viděl a kotouč v pohodě chytil do své lapačky.
     
    33:54
    Draci právě vstřelili branku!
    Zubři dlouhé oslabení ubránili a Klimeš dokázal vytěsnit i skrytou střelu Kabelky. Následně ale na pravém kruhu vystřelil JAN MILFAIT a puk dokázal schovat tak šikovně, že domácí brankář opět nic neviděl. Přerovu se to tentokrát stalo osudným. Útočník Draků vymetl pravý horní růžek domácí klece. Asistence: Daniel Kabelka, Petr Gewiese.
     
    34:24
    Ofsajd Zubrů.
     
    34:32
    Domácí chtěli podniknout rychlý útok, ovšem zastavil je znovu ofsajd.
     
    35:00
    Kučeřík v souboji za svou klecí přišel o hokejku, část domácího publika se dožadovala faulu, rozhodčí ho nepískají. Na druhé straně hřiště vyrazil střelu jednoho ze Zubrů pozorný Peksa.
     
    35:52
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Kučera – 2 min., hákování).
     
    36:09
    Zubři vlétli do útočné třetiny, ovšem střela Buchty skončila na mantinelu za brankou Peksy.
     
    36:37
    Hrabal přenechal kotouč na modré čáře Filipu Královi, jenž hokejkou narýsoval bonbonek pro Peksu. Hostující brankář si ho lapačkou nenechal ujít.
     
    37:08
    Hrabal nejprve zastavil šumperský kontr dvou na jednoho a následně založil přerovský brejk čtyř na jednoho. Sám pronikl až mezi kruhy, kde nahrál doprava na Štefku. Ten místo střely volil ještě přihrávku a jeho spoluhráč kotouč těsně před Peksou do sítě neusměrnil. Velká škoda pro Přerov.
     
    37:46
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Ryšavý – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Viktorin – 2 min., hrubost).
     
    38:22
    Obrovská šance Zubrů. Indrák se objevil nekrytý před Peksou, kterého dokázal překonat. Kotouč ovšem o chloupek minul pravou šibenici hostující branky. Následně pálil z první na pravé straně Štefka, Peksa se zaskvěl dobrým zákrokem lapačkou.
     
    39:15
    Klimeš srazil puk betony do rohu před Kratochvílem. Následně nebyl daleko od páté branky Draků Nepokoj, jeho křížný pokus šel kousek vedle levé tyče přerovské branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí. Draci zatím na přerovském ledě drží pohodlný náskok 4:0. Jejich vedení v prostředním dějství znásobili přesnými pokusy do horní části branky dva hráči, kteří pamatují souboje se Zubry ze sezony 2015/16. Nejprve se krátce po přestávce prosadil obránce Petr Gewiese, ve 34. minutě upravil skóre do aktuální podoby skrytou střelou Jan Milfait. I domácí měli své možnosti, buďto ale slibné střely poslali mimo, nebo ztroskotali na Peksovi. Šumperk zatím předvádí mnohem lepší efektivitu v koncovce a navíc účelně bruslí. Díky tomu vede.
     
    Třetí třetina začne zhruba v 19:48.
     
    Oba týmy jsou zpátky na ledě, za malou chvíli začne třetí třetina.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Zubři vybojovali útočné pásmo, Pšurnému ale zadovka za brankou nevyšla.
     
    41:03
    Zubři se dokázali vymanit z ofsajdové pasti a Dvořák mohl z pravé strany snížit, branku ale přestřelil.
     
    41:42
    Icing Draků.
     
    41:45
    Süssova střela hned po buly byla zblokována. Na druhé straně Klimeš vyrazil střelu přes klubko těl.
     
    42:51
    Draci rozjeli rychlou protiakci, na jejímž konci byl Hroch. Branku však svou střelou těsně minul.
     
    43:45
    Zubři sice pronikli do útočného pásma, ale kvůli ofsajdu ho museli zase opustit.
     
    43:58
    Vhazování ve středním pásmu.
     
    44:10
    Úmyslný ofsajd, buly po pravici Klimeše.
     
    44:46
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Milfait – 2 min., podrážení).
     
    45:02
    Číp to vzal v přesilovce na sebe a vypálil z pravého kruhu. Rozvlnil však jen boční sít Peksovy branky.
     
    45:41
    Číp prošel s kotoučem do útočného pásma a pak ho přihrál Zbořilovi. Ten vyslal nabídku před branku pro Buchtu, ovšem ten se k puku nedostal.
     
    46:20
    Tři dobré šance Přerova. Štefkovu střelu Peksa vyrazil, dorážka Filipa Krále šla vedle. Peksa následně zneškodnil ještě jeden pokus domácích.
     
    46:39
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři v přesilovce snižují. FILIP KRÁL se kousek od modré čáry opřel do puku a ten skončil v síti mimo dosah Peksova betonu. Šumperský brankář přece jen kapituluje, nyní se betonem natahoval skutečně marně. Asistence: Josef Hrabal, Jan Štefka.
     
    47:43
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperští vcelku rychle odpovídají. Hosté zavezli kotouč k přerovské kleci, kde si po přihrávce Spratka v zakončení úspěšně počínal DANIEL HROCH. Klimeš tak popáté inkasuje. Asistence: Daniel Spratek.
     
    48:16
    Přerov právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že se s góly v MEO Aréně roztrhl pytel. Zubři předvedli rychlou akci, po níž se podruhé v zápase prosazují. Dostálek připravil palebnou pozici pro ROMANA PŠURNÉHO, na jehož svižnou střelu Peksa nestačil. Asistence: Vlastimil Dostálek.
     
    49:18
    Draci po komerční pauze zatopili domácí obraně, ta ale celou situaci nakonec úspěšně vyřešila.
     
    49:51
    Číp se z levé strany řítil na Peksu, v závěru svého úniku upadl a vrazil do hostujícího gólmana. Sudí pískají postavení útočícího hráče v brankovišti, i když byl Číp před srážkou tísněný jedním ze soupeřů.
     
    50:40
    Na pravou stranu si nabruslil Hroch a rozhodl se vystřelit přes obránce. Klimeš vše viděl a puk skryl v pohodě do své lapačky.
     
    51:09
    Indrák se vydal napadat, ovšem upadl, což však znamenalo, že obránci Draků na chvíli kotouč vysekl.
     
    51:47
    Zubři zamkli Draky v jejich pásmu. Z pokusu Štefky toho Peksa moc neviděl, kotouč ale naštěstí pro Šumperk skončil vedle levé tyče.
     
    52:27
    Do střelecké pozice se na hranici pravého kruhu probil Gréč, Peksa kotouč vyrazil betonem před sebe. Domácí publikum se pak dožadovalo faulu, místo toho ale málem přišel gól, první přerovský útok k němu nebyl daleko. Celá akce ještě pokračovala střelou Zbořila od levého mantinelu, po níž úspěšně máchl lapačkou Peksa.
     
    53:22
    Filip Král vystřelil z levé strany po zemi přes obránce, Peksa se jen ohlédl. Puk hostující klec minul.
     
    54:01
    Süss ve středním pásmu nezkrotil skákavý kotouč, čehož chtěl využít Bernovský. Pár rychlými tempy si udělal prostor, ovšem svižným pokusem branku Klimeše netrefil.
     
    54:28
    Od modré čáry vyslal ostrou ránu příklepem Kabelka. Klimeš se natahoval betonem, ale nakonec zbytečně. Obránce Draků nemířil přesně.
     
    54:59
    Draci právě vstřelili branku!
    Povedený průnik, povedená střela a přesný zásah. Draci skórují pošesté v zápase. Do útočného pásma se po nahrávce od Kratochvíla rozjel JAN BERNOVSKÝ, prošel po pravém křídle a nakonec překonal Klimeše střelou pod břevno na první tyč. Asistence: Petr Kratochvíl, Stanislav Dosek.
     
    55:25
    Zubři mohli opět poměrně záhy snížit. Proti Indrákovi by se Peksa přemístit nestačil, to by ovšem domácí centr nesměl dostat nahrávku před bránu do značně krkolomné pozice.
     
    57:05
    Od modré čáry vypálil Filip Král, puk šel po teči mimo šumperskou klec.
     
    57:40
    Šumperk se usadil v útočném pásmu a od modré čáry tvrdě vypálil Dosek. Klimeš kotouč vyrazil výstrojí před sebe, k dorážkám se Draci nedostali.
     
    58:08
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny a podle všeho i zápasu.
     
    58:17
    Buly po levici Marka Peksy.
     
    58:47
    První útok Zubrů ve spolupráci s obránci pořádně zavařil hostující defenzívě. Puk se potuloval na brankovišti, Peksa se přemisťoval chvíli tam a chvíli zase jinam. Nakonec si puk ve skrumáži těl dokázal najít a zabránil domácím ve skórování.
     
    58:59
    Od modré čáry vyzkoušel pozornost Peksy Kučeřík, brankář Šumperka zůstal pozorný a kotouč v pokleku zneškodnil.
     
    59:22
    Číp posílal nahrávku před branku, ovšem tu zvládli hosté zastavit.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. Třetí část skončila remízou 2:2, Šumperk tak poráží Přerov na jeho ledě 6:2. Zubři sice smazali nulu v kolonce vstřelených branek, když se trefili Filip Král a Roman Pšurný. Draci ale čtyřgólové vedení zásluhou Daniela Hrocha a Jana Bernovského udrželi a týmovým výkonem podpořeném dobrým bruslením si došli pro triumf.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (22:11:04)

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 47. F. Král (Hrabal, Štefka), 49. Pšurný (Dostálek) – 6. Kučera (Krejčiřík), 18. Uhlík (Hroch, Spratek), 21. Gewiese (Jaroš, Baláž), 34. Milfait (Kabelka, Gewiese), 48. Hroch (Spratek), 55. Bernovský (Kratochvíl, Dosek)


    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Holík) – F. Král, Hrabal, Buchta, Zbořil (A), Kučeřík, Dřímal, Gréč – Dostálek, Pšurný (A), Doležal – Číp, Indrák, J. Svoboda (C) – Štefka, Dvořák, Süss – Ryšavý, M. Svoboda, Goiš
    DRACI PARS ŠUMPERK: Peksa (Altrichter) – Kabelka, Gewiese (C), Nepokoj, Řezáč, Dosek, Věntus, Viktorin – Baláž, Milfait (A), Jaroš (A) – Kratochvíl, T. Král, Bernovský – Hroch, Spratek, Uhlík – Krejčiřík, Scheuter, Kučera – Horký

    Rozhodčí: Novotný, Sedlák – Bezděk, Šimčík

    Diváci: 639
    bahis siteleri