Čeljabinsk – Jekatěrinburg 1:3 (kon.) | Riga – Barys 2:3 (kon.) | Minsk – Jokerit 5:0 (kont.)
Čerepovec – Chabarovsk 6:4 (kon.) | Jaroslavl – Spartak Moskva 7:2 (kon.) | N.Novgorod – Ufa 2:3 (kon.)
Omsk – Novosibirsk 1:0 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
6:4 (2:2, 1:2, 3:0)
Amur Chabarovsk
Čtvrtek 03.09.2020, 18:00 • Ledovyj dvorec, Čerepovec • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný čtvrteční podvečer! Vítám vás při sledování první kola nové sezóny ruské KHL, u zápasu mezi Čerepovcem a Chabarovskem.
     
    Severstal Čerepovec


    Hokejisté Severstalu v minulé sezóně usilovali o postup do play-off, avšak pokud by se kompletní základná část dohrála, měli by to velmi těžké, na poslední postupovou příčku totiž ztráceli v době před přerušením soutěže šest bodů. Teď je tu ovšem nový ročník a nová šance pro Čerepovec, jehož cílem bude znovu zabojovat o účast ve vyřazovací fázi. Přípravu lze hodnotit jako průměrnou, v sedmi zápasech zvítězili svěřenci kouče Razina třikrát.
     
    Amur Chabarovsk

    Chabarovsk již tradičně patří spíše k těm horším celkům ruské KHL. Avšak uplynulý rok se mu vyvedl nadmíru dobře. Před zrušením okupoval devátou příčku Východní konferenci, jen s dvoubodovou ztrátou na osmý Nižněkamsk. Na přípravu bude chtít Guljavcevova družina co nejrychleji zapomenout. V první třech zápasech sice vyhráli dvakrát, pak ale následovala série pěti porážek v řadě.
     
    Vzájemné zápasy

    Vzájemné zápasy se mezi probíranými celky odehrály v minulé sezóně dva. Oba nabídly velmi vyrovnanou bitvu, během níž moc gólů nepadalo. Chabarovsk v listopadu zvítězil 1:0 gólem Michala Jordána, Čerepovec vrátil soupeři porážku v lednu, kdy vyhrál 2:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Jindřich Abdul (CER)
    Marek Langhamer (CHA)
    Michal Jordán (CHA)
    Dominik Mašín (CHA)
    Hynek Zohorna (CHA)
    Tomáš Zohorna (CHA)
    Adam Liška (CER)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas odstartoval! Jasným favoritem utkání bude domácí Čerepovec, jeho soupeř totiž nastoupil v hodně oslabené sestavě kvůli vysoké marodce hráčů.
     
    00:27
    Domácí chtěli podniknout rychlý výpad středem. Avšak jejich útok zastavila píšťalka čárového, Vovčenko najel do pásma dříve než puk.
     
    01:06
    První úspěšný zákrok má na kontě Vladislav Podjapolskij. Pětadvacetiletý gólman kryl v lapačce střelu od levého mantinelu.
     
    01:12
    Máme tu první vyloučení! Přesilovou hru si zahrají hosté, v útočném pásmu se dopustil trestu sevření puku v rukavici obránce Karimov.
     
    02:19
    Zatím se hodně přerušuje. Trubačjov zatlačil na beka Chabarovsku, který pod tlakem vyhodil za pomocí plexiskla puk do hlediště.
     
    02:39
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Gól při vlastním oslabení, Čerepovec se ujímá vedení už ve třetí minutě! Chyby beka využil Kapustin, jenž přihrávkou zpoza brány našel DENISE VICHAREVA, který natřikrát a v kleče dostal puk do sítě! Asistence: Kirill Kapustin.
    02:39 Denis VICHAREV - 1:0
     
    03:03
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Bleskové vyrovnání! Hosté přeci jen využívají přesilovku, ačkoli jednou inkasovali v oslabení. Ignatovič šikovně nahodil od modré čáry a ALEXANDER KUZNĚCOV ztečoval touš mimo dosah gólmana. Asistence: Maxim Ignatovič a Stanislav Kacuba.
    03:03 Alexandr KUZNĚCOV - 1:1
     
    04:07
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    S góly se nám v úvodu doslova roztrhl pytel! Střelu Karimova ještě Kiseljov dokázal pokrýt, avšak na správném místě stál ALEXANDER PETUNIN, jenž poslal puk do odkryté klece. Asistence: Timur Karimov a Vladislav Kara.
    04:07 Alexandr PETUNIN - 2:1
     
    05:05
    Čerepovec pokračuje v nastoleném tempu. První formace spustila útočnou vlnu v pásmu, ale brankář si poradil se střelou i dorážkou Vovčenka.
     
    05:40
    Pojďme na druhou stranu. Zde chtěl pro změnu Kacuba hnout s výsledkem, ale nepovedlo se mu to, tvrdou střelu zápěstím pokryl brankář.
     
    06:18
    Hra se přelévá ze strany na stranu, šance střídá šanci. Geraskin udělal pěknou kličku obránci a střílel z úhlu těsně vedle pravé tyčky.
     
    06:52
    Velké starosti nadělal obránci Vasiljevovi presující Kapustin. Centr druhé lajny soka málem obral o kotouč, ten vyhodil na poslední chvíli.
     
    07:10
    Více volného prostoru dostal v levém kruhu Maxim Kazakov. Levé křídlo sjelo blíže k bráně, místečko u bližší tyče ovšem nenašlo.
     
    07:27
    Buly v obranném pásmu zvládl vyhrát Butuzov. Následoval kontr na bránu Čerepovce, avšak ke střele nedošlo, Kudako úspěšně vypíchl kotouč soupeři z pod hole.
     
    07:41
    Početní převahu si vyzkouší rovněž domácí mužstvo. Za hákování odjel na trestnou lavici s hlavou sklopenou k ledu Denis Golubev.
     
    08:18
    Elitní přesilovková lajna už se zformovala v útočném pásmu. Od modré vyzkoušel nahození Kudako, touš proletěl těsně vedle pravé tyče.
     
    08:49
    Čerepovec to s kombinační hrou přehnal. Vicharev už mohl pálit, ještě ale hledal vedle sebe Vovčenka, jenž byl dobře pokrytý Kamalovem.
     
    09:13
    Hokejisté v černo-žlutých dresech musejí začínat zase až od vlastní svatyně. Přes všechny čáry úspěšně vyhodil Jurij Sergjenko.
     
    09:41
    Přesilová hra je minulostí, domácí v ní, na rozdíl od soupeře, neuspěli. Ale ani neinkasovali, bilanci lze tak považovat za vyrovnanou.
     
    10:05
    Přehoupli jsme se do druhé poloviny úvodní dvacetiminutovky. Z vrcholku levého kruhu vyzkoušel štěstí Trubačjov, avšak vysoko přestřelil.
     
    10:49
    Chvilku se hrálo i v obranné třetině Čerepovce. Hosté měli v úmyslu rozpoutat zámek, jenže pas Faizullina přes celou šíři pásma vystihl Provolněv.
     
    11:26
    Druhá komerční přestávka přichází poté, co z mezikruží vypálil Kirill Kaputin. Kiseljov šel do pokleku a kotouč udržel ve výstroji.
     
    11:38
    Vladislav Kara si nabruslil do útočného pásma, kam dostal přihrávku od spoluhráče. Ozvala se píšťalka signalizující postavení mimo hru.
     
    12:16
    Chabarovsk zatím působí velmi sympatickým dojmem, navzdory tomu, v jaké přijel sestavě. Pěknou individuální akcí přes dva hráče se blýskl Kapiturov, zastavil ho až Chabarov.
     
    12:50
    Fanoušci povzbuzující Čerepovec, jenž je pod čím dál tím větším tlakem. Podjapolskij se musel na poslední chvíli přesunovat, pokus z levé strany vykopl pravým betonem.
     
    13:10
    Druhá přesilová hra pro hosty. První využili, ale zároveň v ní dostali gól. Mohou tak částečně napravit svoji reputaci. Vyloučen je Vladislav Kodola za hákování.
     
    13:27
    Družina trenéra Razina se dokázala vymanit z tlaku a v rámci pravidel přejít do útočné třetiny. Morozov pěkně obkroužil branku, avšak narazil na gólmana.
     
    13:46
    Pěkná utažená střela v podání Vladislava Kodoly, navíc přes beka. Kiseljov toho moc neviděl, avšak rána skončila mimo, zasahovat nemusel.
     
    14:05
    Domácí se bleskově osvobodili. Zasloužil se o to Kudako, který udělal kličku útočníkovi a o mantinel vyhodil do bezpečí.
     
    14:46
    Na druhý pokus to Chabarovsku vyšlo, je v pásmu. Na modrou dostal nabito Kamalov, který ještě zbytečně hledal Sergijenka. Pokračuje série přihrávek.
     
    15:10
    Vladislav Kodola zpátky na ledové ploše. Druhá přesilovka hostům vůbec nevyšla, čtyřka Čerepovce se ubránila s velkým klidem.
     
    15:46
    A hokejisté v černo-žlutém se ihned po skončení trestu vydali útočit. Za skandování fanoušků střílel Vovčenko přímo do strážce chabarovské svatyně.
     
    16:17
    Ostatní hráči šli střídat, Vicharev musel vzít celou akci na sebe. Nevedl si špatně, nahození zleva nadělalo Kiseljovovi drobné problémy.
     
    16:49
    Kacuba si narazil ve středovém kruhu s Butuzovem a pokračoval směr brána. Za modrou udělal stahovačku Lalondemu a ze zápěstí trefil Podjapolského lapačku.
     
    17:35
    Podruhé v krátkém časovém sledu bude si Chabarovsk zahrají v početní převaze. Srážku ve středním pásmu vyhodnotil rozhodčí jako hákování Morozova.
     
    17:45
    Zatím se neděje nic světoborného. Po buly okamžitě osvobodil Čerepovec Provolněv, následně se marně snažil pro hosty vybojovat pásmo Faizullin.
     
    18:19
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Máme znovu vyrovnáno! ALEXANDER KUZNĚCOV to vzal na sebe a dobře udělal. Nabruslil si do pravého kruhu a střelou na lapačku překonal brankáře. Asistence: Stanislav Kacuba.
    18:19 Alexandr KUZNĚCOV - 2:2
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:03
    Do níž vstoupili aktivnější domácí hráči. Do clony hráčů nahazoval obránce Vittasmaki, Kiseljov, ačkoli nic neviděl, zasáhl vyrážečkou.
     
    19:52
    Poslední vteřinky úvodní dvacetiminutovky se dohrávají za domácí svatyní. V tomto prostoru drží kotouč na holi Lalonde, dopředu už se nežene.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Po první třetině je zápas mezi Čerepovcem a Chabarovskem vyrovnaný. Výsledek zatím odpovídá průběhu zápasu. Sledovali jsme velmi dramatický úvod střetnutí, když už ve 3. minutě poslal domácí do vedení při vlastním oslabení Denis Vicharev, ale v téže přesilovce vyrovnal Alexander Kuzněcov. Domácí si vzali pozici vedoucího celku zpět o pouhou minutu později, to z dorážky skóroval Alexander Petunin. Avšak svěřenci trenéra Torgajeva dokázali najít odpověď i na druhý zásah ve své síti, opět v přesilové hře se zapsal mezi střelce dvougólový Alexander Kuzněcov.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Druhá třetina byla zahájena. A domácí okamžitě spěchali dopředu, nahození Lalondeho ze středného pásma pokryl Kiseljov.
     
    20:28
    Vladislav Kodola udělal krásnou otočku kolem jednoho z obránců. Puk si posléze připravil na forhend, zápěstím zasáhl brankáře do pravého ramena
     
    20:36
    Z aktivního úvodu druhé třetiny domácí vytěžili přesilovou hru. Nikita Kamalov za vlastní brankou zahákoval soupeře, což rozhodčí postřehl.
     
    21:08
    Avšak zatím se Čerepovec marně snaží udržet v pásmu. Nejprve Vovčenko prohrál buly, následně podnikl neúspěšný výpad jeho kolega Morozov.
     
    21:48
    Dostala šanci i druhá přesilovková lajny černo-žlutých. Kirill Kapustina hledal napřič celým pásmem Geraskina, jehož vychytal Kiseljov betonem.
     
    22:36
    Velká šance Chabarovsku! Ihned po konci trestu ujel do samostatného úniku Kamalov, střelou mezi betony ale gólmana nenachytal!
     
    22:59
    Fanoušci si žádají gól. Ten ovšem k jejich neštěstí zatím nepřichází, ačkoli Trubačjov nebyl vůbec daleko, těsně přestřelil.
     
    23:20
    Vysokou rychlost vyvinul pravou stranou Geraskin. Navzdory plnému sprintu ještě hledal Karu, jenž na černou gumu těsně nedosáhl.
     
    24:24
    Teprve osmnáctiletý mladíček Timur Karimov už jeden bod na kontě má. K asistence chtěl přidat i gól, nahození skončilo v lapačce.
     
    24:41
    Petunin si vyměnil kotouč s Kodolou a pronikl do útočného pásma. Obklíčen dvěma protivníky však nedokázal přesně vystřelit.
     
    25:05
    Zmatek v předbrankovém prostoru Chabarovsku vyřešil strážce svatyně Kiseljov. Ve změti těl a hokejek přikryl puk lapačkou.
     
    25:30
    Jegor Jakovlev vyhrál buly na českého útočníka Jindřicha Abdula, který okamžitě střílel. Nová akvizice v kádru Čerepovce na brankáře nevyzrála.
     
    26:12
    Hodně se v posledních okamžicích přerušuje. A to proto, že Jevgenij Kiseljov působí velmi jistým dojmem. I teď dokázal nahozený puk udržet ve výstroji.
     
    26:30
    Na čtvrtý pokus se mu podobný kousek nepovedl. Důvodem je skutečnost, že musel zasahovat po ledě, protože Kazakov na něj vypálil střelu po ledě.
     
    27:39
    Adamčuk získal kotouč v obranné třetině a rozjel akci 3 na 2. Vicharev nakonec vše řešil pasem do druhé vlny najíždějícímu Lalondemu, i Kanaďan marně hledal recept na brankáře.
     
    27:52
    Kirill Kapustin vybojoval přesilovou hru, v pořadí dnes třetí pro Čerepovec. Při snaze ojet do samostatného úniku jej zahákoval Kamalov.
     
    27:58
    Alespoň chvilku probíhalo utkání ve středním pásmu. Změnit to chtěl Vladislav Kodula, levé křídlo třetí lajny však zastavil ofsajd.
     
    28:13
    Kterým se jen o pár vteřinek později provinili rovněž hosté. Alexander Gopjenko přejel modrou dříve, než s pukem jedoucí kolega Kapiturov.
     
    28:39
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Neskutečné, při vlastním oslabení skóruje i Chabarovsk! Parádní individuální akci rozjel DENIS GOLUBEV, jenž na zádech udržel obránce a zpětnou nahrávkou hledal spoluhráče. Podjapolskij se instinktivně přesunul k levé tyčce, jenže kotouč se odrazil od obránce k pravé přímo na hůl právě Golubeva, ten už měl snadnou pozici. Bez asistence.
    28:39 Denis GOLUBEV - 2:3
     
    29:38
    Na led naskočily elitní formace. Tlak získala ta Chabarovsku. Provolněv uvolnil pěknou nahrávkou Butuzova, jenž prověřil pozornost Podjapolského.
     
    30:10
    Zápas se přehoupl do své druhé poloviny. Chabarovsk disponuje senzačním vedením, ačkoli nehraje ve své nejsilnější sestavě.
     
    30:28
    Hokejisté Čerepovce jsou viditelně rozhození. Igor Geraskin vyvinul snahu vyrovnat, jenže ani nadvakrát neprostřelil jistého Kiseljova.
     
    31:18
    Centr první lajny Daniil Vovčenko ukázal své přednosti. Tělem odstavil Kuzněcova a zakončoval bekhendem jen do blokujícího Sergijenka.
     
    31:39
    Třetí útočná formace Čerepovce se před vhazováním domlouvala na signálu, jenž vzal ze své hned v úvodu. Petunin totiž buly prohrál.
     
    31:49
    Hodně naivní snaha Sergeje Ivanova. Dvacetiletý mladík vzal akci na sebe, avšak proti třem protihráčům měl pramálo šancí na úspěch.
     
    32:17
    Alexander Gopjenko to už vymyslel o poznání lépe. Navázal na sebe dva protihráče, čímž uvolnil Kapiturova. Centr v dobré šanci minul.
     
    32:50
    Chabarovsk pokračuje ve velmi aktivním pojetí hry. Byl to Polunin, kdo nabízel před prázdnou bránu puk Golubevovi, jenž trestuhodně minul.
     
    33:10
    Ve tvářích domácích hokejistů je vidět zmar a bezmoc. Ale určitě ještě není nic ztracené, času na vyrovnání mají požehnaně.
     
    33:48
    Takhle by to ovšem nešlo. Alexander Petunin neudržel brusle na útočné modré, s pukem jedoucí Kara ji překročil později. Postavení mimo hru.
     
    34:27
    Naprosto zbytečný zákrok Alexandera Kuzněcova. Dnes dvougólový forward dvakrát sekl soupeře přes ruce, třetí ránu už mu rozhodčí neodpustili.
     
    34:45
    Klíčový úkol Daniil Vovčenko zvládl, vyhrál vhazování. Formace se rozestavila na svá místo, začíná kolotoč v obranné třetině Chabarovsku.
     
    35:20
    Který pokračuje, ačkoli se hraje už druhá minuta početní převahy. Jenže bez střel Čerepovec gólu dosáhne jen těžko.
     
    35:37
    Puk létá zleva doprava, nikoliv na bránu. Až Denis Vicharev nakonec zkusil ránu od pravého mantinelu, do chrániče zasáhl dobře zakleknutého obránce.
     
    36:14
    Střídačka domácího mužstva se teď velmi špatně pochopila. Ne led v jednu chvíli naskočilo šest bruslařů. Trest odpyká Vovčenko.
     
    36:20
    Svěřenci kouče Torgajeva jako by zapomněli, že hrají v rovnovážném počtu. První, co Kamalov udělal, když získal puk, bylo vyhození přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    37:00
    Alexander Kuzněcov už je nějakou chvíli na ledě, spolu s dalšími čtyřmi spoluhráči vyvíjí snahu o probojování do útočné třetiny. Zatím marnou.
     
    37:46
    Hosté využívají chvilkovou početní převahu k vydechnutí. Nikita Kamalov nikým neatakován mohl rozjet akce, raději však najel s kotoučem za vlastní bránu.
     
    38:14
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Poprvé výsledek čítá rozdíl dvou gólů! Těsně před vypršením Vovčenkova trestu vystřelil Kamalov. Podjapolskij zasáhl maskou a vůbec nevěděl, kde je puk. Ten Vittasmaki přikopl k VLADIMIROVI BUTUZOVOVI, levé křídlo rozradostnilo fanouškovskou menšinu v hledišti. Asistence: Nikita Kamalov.
    38:14 Vladimir BUTUZOV - 2:4
     
    38:14
    Střídání v týmu Severstal Čerepovec: ze hřiště odchází Vladislav Podjapolskij, přichází Dmitrij Šugajev.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:10
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    To je odpověď, jak se sluší a patří! Po pravé lajně najel do útočného pásma Vicharev, jenž kotouč naslepo servíroval před bránu. Našel Petunina, který rychlým pasem oslovil DANIILA VOVČENKA, ruský útočník skóroval bekhendovou střelou pod horní tyč. Asistence: Alexander Petunin a Vladislav Kodola.
    39:10 Daniil VOVČENKO - 3:4
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Bláznivé utkání pokračuje. Outsider z Chabarovsku se dostal ve 28. minutě poprvé v utkání do vedení, při vyloučení Kamalova skóroval v početní nevýhodě Denis Golubev. O deset minut později Chabarovsk získal dvoubrankový náskok, s koncem týmového trestu dorazil střelu Kamalova za záda brankáře Vladimir Butuzov. Čerepovec ovšem ještě dokázal najít v poslední minutě třetiny odpověď, na dostřel domácí vrátil centr elitní formace Daniil Vovčenko.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:48.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Úvodní buly zvládl Vovčenko z Čerepovce na výbornou, přechod do pásma byl o něco horší.
     
    40:38
    Ani útok Chabarovsku nepřinesl nic převratného pro Šugajevovu svatyni. Střela z nouze od modré v podání Kamalova minula cíl.
     
    41:19
    Jevgenij Kiseljov musel být v pozoru. Z levé strany nejprve vykopl před sebe pokus Abdula, dorážka Jakovleva skončila ve výstroji.
     
    41:49
    Alexander Kuzněcov útočí na hattrick. Alespoň prozatím se ho nedočkal, výborné vypíchnutí puku zaznamenal Lalonde.
     
    42:16
    Domácí budou hrát početní převahu. Gólman Šugajev utekl na střídačku, aby umožnil nástup extra hráči. Hosté jsou pod velkým zámkem.
     
    42:38
    Velká šance pro Čerepovec na vyrovnání! Daniil Fjodorov zasáhl soupeře vysokou holí do obličeje, ve kterém se navíc objevila krev, proto útočník dostává čtyřminutový trest.
     
    43:24
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Hala bouří, Čerepovec se soupeřem srovnává krok! Morozov zády k bráně přiťukl puk na hůl VADIMA KUDAKOVA, obránce z mezikruží mířil neomylně do pravého horního rohu! Asistence: Jegor Morozov a Vladislav Kara.
    43:24 Vadim KUDAKO - 4:4
     
    44:30
    Pokračuje přesilová hra Čerepovce, protože vyrovnávací gól padl v první polovině Fjodorovova trestu. Černo-žluté se znovu usídlili v útočné třetině.
     
    44:46
    Puk létá ze strany na stranu. Razinovu družina trápí podstatná věc, v přesilovce málo střílí. Kudako udělal před chvílí dobře, že to vzal na sebe.
     
    45:16
    Aktivita pokračuje. Od modré nahazoval Lalonde, kotouč se zastavil ve změti těl před brankou. Vovčenko o dorážku bojoval marně.
     
    45:40
    Chabarovsk musí bojovat s enormním tlakem. Obranná čtveřice bruslí s jazykem na vestě, Sergijenko jen těsně nedosáhl na riskantní nahrávku.
     
    46:05
    Druhá polovina přesilovky je pryč, hokejisté v bílých dresech měli co dělat, avšak situaci nakonec přestáli bez úhony.
     
    46:27
    Bitva za Kiseljevovou svatyní o černou gumu. Tu nakonec vydoloval Deni Vicharev, jenž obtočil bránu, ale gól nevsítil.
     
    47:30
    Amur se ne a ne vymanit z defenzivní pozice. Ani Korjagin, ani Vasiljev nedokázali vyhodit touš do středního pásma, v obou případech zakročil Trubačjov.
     
    47:58
    Tak až teď. Velkou bojovnost ukázal Daniil Fajzullin. Pravé křídlo druhé formace narazilo soupeře na mantinel, čímž ho dokonale odzbrojilo.
     
    48:32
    Igor Geraskin abral rychlost a nikdo jej nedokázal zastavit. Ve finále akce nahrával před bránu, kde Kapustin těsně minul cílové zařízení.
     
    48:48
    Fanoušci jsou pochopitelně s hrou svých oblíbenců spokojení. Hlasitě je ženou za vedoucím gólem. Ten by mohl být v této fázi hry klidně rozhodujícím.
     
    49:05
    Jevgenij Kiseljov drží naděje Amuru na body. Dvaadvacetilý gólman musí neustále kmitat od jedné tyčy ke druhé, zatím úspěšně.
     
    49:17
    Vladislav Kara zpomalil útočnou akci Severstalu, aby posléze svižným pasem oslovil Petunina. Ten místo poloodkryté branky trefil plexisklo.
     
    50:41
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Stalo se to, co bylo dlouhou dobu na spadnutí, Čerepovec se ujímá vedení! Obrovský tlak nakonec přetavil v branku ANTON SIZOV, pětadvacetiletý hokejista dorážkou poslal kotouč do prázdné brány. Asistence: Shawn Lalonde a Vladislav Kodola.
    50:41 Anton SIZOV - 5:4
     
    50:41
    Tak pozor, hlavní rozhodčí ještě bude celou situaci přezkoumávat. Důvodem je atak na hostujícího gólmana. Zkoumá se postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    50:41
    Porada byla krátká a divákům v hledišti udělala velkou radost. Gól platí!
     
    51:10
    Amur pochopitelně musí zabrat. V předešlých minutách se pouze bránil, nyní ovšem ztrácí. Čerepovec určitě nebude chtít ubrat na aktivitě.
     
    51:18
    Což se potvrzuje. Krátce po vstřeleném pátém gólu znovu najeli ve třech hráčích do útočné třetiny, Sergijenko raději vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    52:16
    Hokejistům Amuru jako by snad chyběly fyzické síly. Hráči tohoto celku po ledě bruslí hodně ledabyle, chtělo by se říci bez chuti.
     
    52:30
    Avšak hokej je nevyzpytatelná hra, stát se v může opravdu cokoliv a v tom je tento sport krásný. Defenziva Severstalu ovšem ve třetí částí působí velmi jistým dojmem.
     
    53:28
    Do střední třetiny vystřelil kotouč Nikita Alexandrov. Dojet černou gumu chtěl Denis Golubev, velkou ztrátu na Provolněva nesmazal.
     
    53:55
    Veli-Matti Vittasmäki už chtěl střílet, ale přihrávku dostal na brusle. Než si stihl puk připravit, už u něj byl Polunin, proto raději přihrával.
     
    54:08
    Bitva u levého mantineli v obranném pásmu Chabarovsku. Hosté plánovali přerušení hry, které by znamenalo vydechnutí, touš však chytrým způsobem vydoloval Geraskin.
     
    54:59
    Hokejisté v bílých dresech nemají síly. V každém souboji jsou o pomyslný krok pozadu, třetí část je jednoznačnou záležitostí Čerepovce.
     
    55:41
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Úchvatné sólo předvedl VLADISLAV KODOLA. Z vlastní obranné třetiny najel až do té útočné, a to po pravém mantinelu. Krásnou akci zakončil svižnou střelou přes Alexandrova do pravé šibenice. Asistence: Anton Sizov a Kirill Kapustin.
    55:41 Vladislav KODOLA - 6:4
     
    56:18
    Po opravdu velmi dlouhé době navštívil Amur útočné pásmo s pukem na holi. Konkrétně šlo o Kapiturova, který se dokonce dostal ke střele, ale obránce ji zbolokoval o ochranné sítě.
     
    56:49
    Vladislav Provolněv chytře počkal, až před branku najede více hokejistů. Pak nahodil, ale nepřesně, puk vysoko přeletěl bránu.
     
    57:27
    Hlavní rozhodčí přerušil hru, měla v předbrankovém prostoru hostů trvala příliš dlouho. Navíc muži v pruhovaném ztratili pojem o kotouči.
     
    57:57
    Buly v útočném pásmu zvládl Kirill Kapustin na jedničku. Jenže Ignatovič pak příliš dlouho otálel s vyhozením, čehož využil Kara.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:15
    Lze očekávat, že pokud Chabarovsk získá pevné místo v útočné třetině, tak že trenér Torgajev sáhne k powerplay. Zatím se to však nedaří.
     
    58:46
    Severstal zvládá poslední třetinu opravdu skvěle. Chytře vyřešil těžkou situaci Timur Karimov. Od modré čáry nahodil na bránu, Kiseljov byl nucen přerušit hru.
     
    59:30
    Tak možná teď má kouč šanci sáhnout ke hře bez brankáře. Od pravého mantinelu vystřelil příklepem Sergej Ivanov, Šugajev zakročil lapačkou.
     
    59:48
    Neděje se tak, kouč Amuru přijal porážku ještě před závěrečnou sirénou. Veli-Matti Vittasmäki čistým způsobem odzbrojil Fajzullina, zápas se dohrává za domácí bránou.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou zápas prvního kola ruské KHL, v němž Severstal Čerepovec potvrdil roli favorita, soupeře z Chabarovsku porazil vysokým skóre 6:4. Domácí to ovšem neměli vůbec lehké. V první třetině sice dvakrát vedli, ale hosté v obou případech srovnali. Ve druhé dvacetiminutovce dokonce sami vedli o dva góly. Jenže pak mladému týmu došly fyzické síly a začal dominovat Severstal. Jeden gól ještě stihl před druhou sirénou, další tři si nechal na poslední část.

    Svěřenci kouče Razina si do tabulky připsali první a zasloužené tři body, avšak i výkon Chabarovsku bez řady důležitých hráčů stojí za pochvalu.
     
    Československá stopa v utkání

    Jindřich Abdul (CER) 0+0, 0 střel, čas na ledě 11:03
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:36:36)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Vicharev (Kapustin), 5. Petunin (Karimov, Kara), 40. Vovčenko (Petunin, Kodola), 44. Kudako (J. Morozov, Kara), 51. Sizov (Lalonde, Kodola), 56. Kodola (Sizov, Kapustin) – 4. A. Kuzněcov (Ignatovič, Kacuba), 19. A. Kuzněcov (Kacuba), 29. Golubev, 39. V. Butuzov (Kamalov)


    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (39. Šugajev) – Lalonde, Kudako, Provolněv, Vittasmäki, M. Chabarov, Adamčuk, Sizov, Karimov – Vicharev, Vovčenko, J. Morozov – Geraskin, Kapustin, Trubačjov – Kara, Petunin, Kodola – Kazakov, J. Jakovlev, Abdul.
    Amur Chabarovsk: Kiseljov (Jevgrafov) – Sergijenko, Kamalov, V. Vasiljev, Korjagin, Alexandrov, Ignatovič, Zimin, Igošev – Kacuba, A. Kuzněcov, V. Butuzov – Fajzullin, Golubev, Polunin – Ivanov, Kapiturov, Domničev – Raděnko, Fjodorov, Gopjenko.

    Rozhodčí: Bondar, Lavrenťjev – Galimov, Kanifadin

    Diváci: 1516
    bahis siteleri