Čeljabinsk – Jekatěrinburg 1:3 (kon.) | Riga – Barys 2:3 (kon.) | Minsk – Jokerit 5:0 (kont.)
Čerepovec – Chabarovsk 6:4 (kon.) | Jaroslavl – Spartak Moskva 7:2 (kon.) | N.Novgorod – Ufa 2:3 (kon.)
Omsk – Novosibirsk 1:0 (kon.)
konec
Dinamo Riga
2:3 (0:3, 1:0, 1:0)
Barys Nur-Sultan
Čtvrtek 03.09.2020, 16:00 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Barysu Nur-Sultan, který svého soupeře porazil výsledkem 3:2 Poslední perioda tak trochu navázala na tu druhou, i tentokráte jsme sledovali vyrovnanou podívanou, avšak s minimem vyložených šancí. Směrem dopředu byla přesto o něco nebezpečnější právě Riga, která v závěru zápasu hrála přesilovou hru 6 na 3, během které se jí povedlo snížit na rozdíl jediné branky. Na případné vyrovnání měla málo času, proto všechny body bere Barys!
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 27:27.
    Zblokované střely – 16:9.
    Vyloučení – 8:8.
    Využití přesilovek 2/8 – 2/8.
    Vhazování – 37:19. (18:20:56)
     
    Konec zápasu.
    59:34 Denis PARŠIN - 2:3
     
    59:34
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme snížení, avšak do konce zápasu nezbývá moc času! Dinamo totiž dlouhou dobu obléhalo pásmu soupeře, kde si až mezi kruhy sjel DENIS PARŠIN, který ránou pod břevno nedal brankáři sebemenší šanci! Do konce zápasu ale zbývá pouze 26 vteřin!
    Asistence: Kristaps Sotnieks.
     
    59:20
    Dinamu se nedaří ani v přesilovce 6 na 3! Karlsson zasahoval snad jen dvakrát!
     
    58:25
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Dmitrij Gurkov – 2 min., hákování).
     
    58:10
    Riga to zkouší v šesti!
     
    57:40
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Jegor Petuchov – 2 min., hrubost).
     
    56:33
    Hezká kombinace Nur-Sultanu nakonec přinesla stoprocentní šanci pro Lilju. Ten to zkoušel nad lapačku brankáře, avšak Proskurjakov drží šance svého celku.
     
    55:02
    V krátkém časovém sledu další šance Dinama, ve které se pro změnu zjevil Jaks. Obránce ve službách Rigy měl málo času, Karlsson i tentokráte odolal.
     
    54:20
    Oba celky odjely na střídačku, načež další útočný výpad započal obránce Svedberg. Ani on se daleko nedostal, následně nabízel puk před branku Komarek, avšak Černov překvapivě nedostal puk za Karlssona.
     
    53:08
    Na druhé straně se pokusil zazlobit Sagadajev, jehož klička kolem protihráče nebyla úspěšná. Riga okamžitě otočila hru, pobyt v pásmu ale trval krátce.
     
    52:30
    U levého hrazení se povedlo vybojovat kotouč Darzinšovi, který ho ihned přenechal za branku, kde se nacházel Redlihs. Domácí se přesto k ničemu nedostali.
     
    51:47
    Daleko se s pukem nedostal ani Michajlis, kterého jednoduše odtlačil jeden z vracejících se protihráčů. Sledujeme pasáž plnou nepřesností, což vyhovuje hostům.
     
    50:24
    Do protiútoku se na opačné straně vydal Indrašis, kterému ovšem chyběla podpora spoluhráčů. O žádné zakončení se nejednalo, na druhé straně se hra přerušila.
     
    49:20
    K vrcholku levého kruhu si sjel Lilja, který ovšem vyprášil pouze betony brankáře. Domácí nadvakrát vyhodili kotouč do bezpečí, postaral se o to Komarek.
     
    48:09
    Maione počkal za vlastní brankou na příchod druhé formace. Pro spolupráci se nakonec nabídl Američan Whitte, kterému se povedlo protečovat k mantinelu.
     
    47:30
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Pavel Černov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:05
    V krátkém časovém sledu tu máme další přerušení, v tomto případě bude následovat komerční přestávka. Krátce po ní se bude vhazovat před brankářem Proskurjakovem.
     
    46:15
    Vysokou holí zahrál hostující Orechov, logicky tak musel hrát domácí celek. Nakonec tomu tak nebylo, s pukem jako první hrál právě obránce Orechov, což není dovoleno.
     
    45:20
    Od vlastního pásma to zkoušel Scarlett, který raději přenechal kolegovi Maionemu. Ten zkoušel nahodit k zadnímu mantinelu, kam první přispěchal Svedberg.
     
    44:03
    Hezká nahrávka putovala k pravému kruhu, kde se do poskakujícího kotouče opřel Paršin. Jeho rána nebyla vůbec dobrá, brankář Karlsson tak nezasahoval.
     
    43:14
    Chvíli se nehrálo, po předchozí šarvátce byl menší problém s udělením trestů. Nakonec z toho lépe vyvázlo domácí Dinamo, které tak hraje přesilovou hru.
     
    42:37
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (J. C. Lipon – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Darren Dietz – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Matt Frattin – 2 min., krosček).
     
    42:05
    První šance byla ale k vidění na opačné straně. Po pravém křídle ujel Michajlis, který si to nabruslil až před Proskurjakova. Tomu kotouč vypadl z rukavice, avšak skončil někde pod ním.
     
    41:11
    Zdálo se, že Darzinš vybojuje puk zpět na hokejku, avšak nakonec mu v tom zabránil pozorný Dietz. Riga přesto začala aktivně, soupeř má problém s aktivitou.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který jako první navštívil vlastní pásmo. Následně se o rozehrávku pokoušel obránce Orechov.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku (celkem): 19 – 21.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu nabídla jedinou branku Tentokráte jsme sledovali o poznání vyrovnanou podívanou, přičemž si oba celky vypracovaly zajímavé šance. Rize se přeci jenom povedlo na brankáře Karlssona najít recept, a to v samotné koncovce druhé třetiny. Navíc jsme sledovali celkem dost vyloučení, a to z obou stran. Lotyšský celek tak prohrává o dvě branky, Barys to bude mít ještě hodně složité.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:00 Pavel ČERNOV - 1:3
     
    39:00
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a snižují na rozdíl dvou branek! Riga hezkou kombinací pronikla až do pásma soupeře, kde se za branku dostal Paršin. Jeho nahrávka do předbrankového prostoru našla hokejku PAVLA ČERNOVA, jehož rána švihem zapadla přesně pod horní konstrukci hostující branky.
    Asistence: Denis Paršin.
     
    38:44
    Scarlett ještě udržel kotouč v útočném pásmu, jenomže jeho spoluhráči si neporozuměli. Toho okamžitě využil Orechov, který odpálil kotouč do bezpečnějšího prostoru.
     
    37:19
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Darren Dietz – 2 min., krosček).
     
    37:19
    Do protiútoku se chtěl vydat dotírající Michajlis, který si ovšem kotouč ustřelil daleko od hokejky. Riga tak zakládala akci od vlastní branky, avšak se nepovedla.
     
    36:20
    Za vlastní branku se jako první dostal Šalapov, který musel urychleně jednat. Nakonec to před napadajícím soupeřem stihl, avšak o konstruktivní nahrávku se nejednalo.
     
    35:14
    Nenápadnou střelu vyprodukoval Valk, který ovšem trefil pouze protihráče před sebou. Následně do vypadalo to na zakázané uvolnění, avšak se pokračuje.
     
    32:56
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Mathew Maione.
     
    32:38
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Arkadij Šestakov – 2 min., hákování).
     
    32:25
    K odraženému kotouči se dostal Videll, který spíše ještě nahrával do lepší pozice na Starčenka. Nahrávku zablokoval Sotnieks, poté zasahoval Proskurjakov.
     
    31:01
    Na opačné straně pro změnu po levé straně ujel Valk, který to zkoušel švihem k bližší brankové konstrukci. Proskurjakov byl připraven, hra se okamžitě otáčí.
     
    30:53
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Mathew Maione – 2 min., podrážení).
     
    30:38
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Pavel Akolzin – 2 min., podrážení).
     
    30:00
    Dinamu se podařilo ujet do přečíslení, přičemž to na sebe vzal kapitán Darznš. Jeho rána měla směřovat mezi betony, s čímž Karlsson dopředu počítal.
     
    29:11
    Likvidační zákrok předvedl kanadský obránce Scarlett, který u modré čáry sestřelil jednoho z protihráčů. Vypadalo to na Valka, následně se strhla menší potyčka.
     
    28:02
    Nenápadná rána z hole Starčenka nakonec směřovala do pravého betonu Proskurjakova, který musel předvést rychlý reflex. Barys se navíc opět usadil v pásmu.
     
    27:13
    Redlihs se vydal k zadnímu mantinelu, kde ovšem čelil hned dvojici protihráčů. Ta byla pochopitelně úspěšnější, velice zkušeně to provedl Gajtamirov, který uklidnil hru.
     
    26:10
    Ellis to zkoušel rozehrávkou o mantinel, jenomže ani tentokráte se jeho celek nedokázal dostat do útočného pásma. Proskurjakov navíc kontroloval nahození.
     
    25:15
    Předchozí přesilová hra nebyla nejpovedenější, avšak Nur-Sultanu to nemusí zas tak vadit. Navíc si s pukem zahrál také brankář Karlsson, jenž vypomohl s rozehrávkou.
     
    24:05
    Domácí rozjížděli další útočnou akci od své branky, jenomže po levém křídle jim to zrovna moc nešlo. Mezitím se hráči kazašského celku dokázali usadit.
     
    23:23
    Hosté tak mají k dispozici další přesilovou hru, jenomže na vhazování byl úspěšnější Indrašiš. Jeho celek se okamžitě osvobodil, a sice výhozem za branku.
     
    22:46
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Ilja Proskurjakov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    22:08
    Druhá formace domácích se dostala k tlaku, Karlsson však nemusel ani jednou vážněji zasahovat. Nebylo tomu tak ani po zadovce Dzierkalse, jenž hledal Mitchella.
     
    21:07
    Barys se dopustil zakázaného uvolnění, hra se tak přestěhovala před brankáře Karlssona. Poté to z úhlu zkoušel Komarek, avšak jeho střelu zablokoval soupeř.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se ihned vydal směrem vpřed. Nahození od Vidella se povedlo dojet domácímu Scarlettovi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 9 – 12.
     
    Je za námi první třetina, která nám nakonec nabídla hned tři branky. Do zápasu sice aktivněji vstoupila Riga, jenž si vypracovala několik zajímavých šancí, avšak střelecky se prosazoval pouze hostující celek. V deváté minutě se po nenápadné akci prosadil Valk, posléze přesilovou hru dokázal využít Ševčenko. Situace pro Barys byla ještě veselejší, třetí branku totiž obstaral obránce Dietz. Riga tak bude do druhé třetiny vstupovat při tříbrankovém manku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:23
    Již nám běží poslední minuta první třetiny. Dinamu se absolutně nedaří jakákoliv kombinace. Nyní si hodně důrazně počínal Ševčenko, vylučovat se ale nebude.
    17:00 Darren DIETZ - 0:3
     
    17:00
    Barys právě vstřelil branku!
    Domácí první třetinu moc nezvládají, inkasovali totiž už potřetí! Tentokráte to na sebe vzal obránce DARREN DIETZ, který se před modrou čárou zbavil svého strážce, což přineslo nesmírně tvrdou ránu od pravého kruhu. Proskurjakov zřejmě vůbec nic neviděl, dělovka navíc putovala přesně ke vzdálenější brankové konstrukci.
    Asistence: Valerij Orechov.
     
    15:47
    Barys sice neodehrál dvojnásobnou přesilovou hru vůbec špatně, avšak mu chybělo štěstí. Tentokráte se Dietzovi povedlo přeposlat nahrávku na Vidella, který selhal.
     
    14:44
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Morgan Ellis – 2 min., krosček).
     
    14:14
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Miks Indrašis – 2 min., držení).
    13:11 Dmitrij ŠEVČENKO - 0:2
     
    13:11
    Barys právě vstřelil branku!
    Velký nápor kazašského celku nakonec končí druhou brankou! Velký kus práce odvedl u pravého kruhu Michajlis, kterému se náramně přesnou nahrávkou povedlo u zadní tyče najít hokejku DMITRIJE ŠEVČENKA, kterému stačilo hůl pouze nastavit. Proskurjakov se nedokázal včas přesunout, domácí tak prohrávají o dvě branky:
    Asistence: Nikita Michajlis.
     
    12:10
    Riga dokázala uspět na důležitém vhazování, načež prudkým odstřelem poslala puk na druhou stranu. Barys se dostal rychle zpět a ihned rozjel přesilovkou kombinaci.
     
    11:19
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Martinš Dzierkals – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:12
    Dinamo najednou úplně přestalo hrát a Proskurjakov měl hodně práce. Hrací předmět dokonce poskakoval v brankovišti, jako první se k němu dostal Maione.
     
    09:23
    Barys se tak hned ze své první šance dostal do vedení, domácí obrana si předchozí situaci určitě nedá za rámeček. Nur-Sultan je i nadále o něco aktivněšjí.
    08:02 Curtis VALK - 0:1
     
    08:02
    Barys právě vstřelil branku!
    Hosté se z nenápadné situace dostávají do vedení! Dinamu se totiž nepovedlo dostat puk ze třetiny, u levého kruhu se k němu dostal Dietz, který ho vyslal do nohy soupeře. Tam se nejlépe zorientoval CURTIS VALK, který nesmírně přesnou střelou zápěstím zamířil přesně pod horní konstrukci branky.
    Bez asistence.
     
    07:06
    Nahrávka směrem na Lilju byla příliš prudká, logicky se jednalo o první icing. Barys tak musí ve stejném složení zůstal na ledové ploše, což vyhovuje soupeři.
     
    06:13
    Domácí se po kombinaci dostali do další slušné šance, přičemž to Scarlett zkoušel střelou pod břevno. Karlssonovi vypadl puk před sebe, kde neúspěšně dorážel Černov.
     
    05:05
    Úvodní gólovka zápasu! White hezkou zadovkou oslovil kolegu Dzierkalse, který v dobré pozici mířil pouze do výstroje Karlssona.
     
    04:57
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Arkadij Šestakov – 2 min., držení).
     
    04:08
    První zákrok si připsal také brankář Karlsson, kterému se povedlo zachytit nahození od Indrašise. I tentokráte sudí pískl do píšťalky, následovat bude vhazování.
     
    03:01
    Nakonec se po hezké kombinaci dostal ke střele švihem hostující Petuchov, jenž mířil pouze do lapačky Proskurjakova. Hra je přerušena, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    02:25
    Menší problémy měl s rozehrávkou hostující Svedberg, kterému nakonec na pomoc přispěchal kolega Lilja. Domácí přesto výborně napadají, na první střelu stále čekáme.
     
    01:12
    Do útočného pásma se na opačné straně dostal kapitán Darzinš, který nakonec u pravého kruhu přišel o kotouč. Oba celky poté odjely poprvé střídat.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který se ihned vydal do vlastního pásma. Poté se k puku dostal Orechov, jenž nahrál na Starčenka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Proskurjakov (S. Galimov) – Maione, Scarlett, Zile, Jaks, Ellis (A), Sotnieks, Ošenieks (A) – Indrašis (C), Darzinš, M. Redlihs – Komarek, Paršin, P. Černov – White, Dzierkals, Z. Mitchell – Berzinš, Lipon, Meija – Zabusovs.

    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Ortio) – Orechov, Dietz (C), Svedberg, Blacker, Metalnikov (A), Šalapov, Gajtamirov – R. Starčenko (A), Frattin, Videll – Valk, Michajlis, Lilja – Šestakov, Petuchov, Sagadejev – Gurkov, Akolzin, Musorov – Ševčenko.

    Rozhodčí: Griskevics, Kudrjasovs – Zunde, Kupcus.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa

    Alexander Salák (Riga)
    Ondřej Vitásek (Riga)
     
    Vzájemné zápasy

    2020 Din. Riga VS. Barys 1:0
    2019 Barys VS. Din. Riga 3:4 po prodloužení
    2018 Barys VS. Din. Riga 3:1
     


    Barys Nur-Sultan

    Kazašský tým se v loňské nedohrané sezoně dostal do vyřazovacích bojů, kde nejprve porazil Magnitogorsk 4:1 na zápasy. Poté však ve čtvrtfinále nestačil na Novosibirsk, který nenechal Barysu ani jeden zápas. Poté však byly souboje o Gagarinův pohár ukončeny. Kdybych se ještě měl vrátit k základní části, tak tam tým z Kazachstánu skončil na druhém místě východní konference, získal 84 bodů v 62 zápasech se skóre 156:137. Největším nebezpečím pro branku soupeře byl Kanaďan Corban Knight, který dal 20 branek a na dalších jednadvacet nahrál.

    Poslední tři zápasy

    Barys VS. Karaganda 6:1
    Barys VS. Karaganda 8:2
    Barys VS. Kazzinc-Torpedo 6:4
     


    Dinamo Riga

    Tým z hlavního města Lotyšska vloni nedokázal postoupit do ukončeného play off, když skončil na jedenáctém místě západní konference, získal 41 bodů v dvaašedesáti zápasech se skóre 103:187. Nejproduktivnější hráč týmu byl Lauris Darzins. Lotyš dal 11 branek a na dalších 21 nahrál. V přípravě lotyšský tým vyhrál pouze jeden zápas ze čtyř, když v posledním utkání porazil finský tým K-Vantta 3:0.

    Poslední tři zápasy

    K-Vantaa VS. DIn. Riga 0:3
    Jokerit VS. Din. Riga 4:1
    Kiekko-Pojat VS. Din. Riga 4:3 po prodloužení
     
    Zdravím všechny fanoušky hokeje. V rámci druhého hracího dne KHL se utkají týmy Dinama Rigy a Barysu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 39. P. Černov (Paršin), 60. Paršin (Sotnieks) – 9. Valk (TS), 14. Ševčenko (Michajlis), 17. Dietz (Orechov) (TS)


    Dinamo Riga: Proskurjakov (S. Galimov) – Maione, Scarlett, Zile, Jaks, Ellis (A), Sotnieks, Ošenieks (A) – Indrašis (C), M. Redlihs, Darzinš – Komarek, P. Černov, Paršin – White, Z. Mitchell, Dzierkals – Zabusovs, Berzinš, Meija – Lipon.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Ortio) – Orechov, Dietz (C), Svedberg, Blacker, Metalnikov (A), Šalapov, Gajtamirov – Frattin, R. Starčenko (A), Videll – Michajlis, Valk, Lilja – Petuchov, Šestakov, Sagadejev – Gurkov, Musorov, Ševčenko – Akolzin.

    Rozhodčí: Griskevics, Kudrjasovs – Zunde, Kupcus
    bahis siteleri