Bosna – Polsko 1:2 (kon.) | Nizozemsko – Itálie 0:1 (kon.)
konec
Nizozemsko
0:1 (0:1)
Itálie
Pondělí 07.09.2020, 20:45 • Venue Johan Cruijff Arena (Amsterdam) • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Itálie, která svého soupeře porazila poměrem 1:0. Druhý poločas nám zejména v jeho úvodu nabídl několik zajímavých šancí, avšak žádné další branky jsme se nedočkali. Postupem času se Itálie zatahovala ke svému pokutovému území, kde obrana podala velice zodpovědný výkon. Nizozemsko se ani díky závěrečnému tlaku k vyrovnávací brance nedostalo, všechny tři body tak putují na konto reprezentace Itálie. (22:39:38)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:9. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:16.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Memphis Depay (Nizozemsko).
     
    90+4
    Do konce tohoto zápasu nezbývá moc času, domácí jsou stále daleko od pokutového území soupeře. Nizozemsko si přesto dokázalo vybojovat standardku.
     
    90+2
    Na opačné straně uháněl sám na branku Kean, kterému se dokonce povedlo obejít Cillessena, avšak poté trestuhodně netrefil prázdnou branku.
     
    90+1
    Italové si přesto uvnitř pokutového území nepohlídali Depaye, který se pokoušel o akrobatické zakončení, jenž nakonec putovalo několik metrů vedle branky.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Lorenzo Insigne, přichází Federico Chiesa.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na druhou branku to v tuto chvíli rozhodně nevypadá. Zcela určitě se budě něco nastavovat.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Giorgio Chiellini (Itálie).
     
    88
    Nizozemsko se konečně usadilo na polovině soupeře, kde de Roonovu nahrávku do strany dokázal zablokovat Insigne. Domácí si vybojovali rohový kop zprava.
     
    87
    Hezká kombinace domácích nakonec vedla k zakončení, jenž ale putovalo výrazně nad branku. De Jongovi se nepovedlo branku ohrozit, následuje výkop od branky.
     
    84
    Hned dvě žluté karty v krátkém časovém sledu. Tu první vyfasoval domácí Wijnaldum, trestu neunikl ani střídající Cristante.
     
    83
    De Roonovi se povedlo obelstít Insigneho, který marně u sudího reklamoval faul. Nizozemsko se přesto daleko nedostalo, hosté se totiž vzorně vrátili zpět.
     
    82
    Před námi je závěrečná desetiminutovka. Nizozemsku se nedaří dostat se do nějakého většího tlaku, naopak Itálie předvádí velice zodpovědný výkon. Bude stačit na výhru?
     
    81
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Manuel Locatelli, přichází Bryan Cristante.
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Nathan Aké, přichází Luuk de Jong.
     
    80
    Do rozhozené obrany se pokoušel dostat Immobile, který si hodil míč daleko od nohy, načež se nedostal přes Veltmana. I přesto se Itálie dostala ke střele.
     
    79
    Depay se rychlostně dostal až do pokutového území, kde se s vypětím všech sil nakonec dostal k centru, který ovšem skončil v náruči pozorného Donnarummy.
     
    78
    Celkem bezmyšlenkovitý odkop v podání van Dijka, který zamířil až za postranní lajnu. Tohle Itálii pochopitelně vyhovuje, vhazovat totiž bude moci D´Ambrosio.
     
    77
    Rohového kopu z pravé strany se ujal Locatelli, který ovšem trefil pouze hlavu protihráče. Itálie přesto u balónu zůstane, bude totiž vhazovat z pravé strany.
     
    76
    Spinazzola nabízel balón pod sebe, kde spíše hledal Immobileho. Tento záměr však nepochopil Kean, který převzal nahrávku a poté zakončoval vysoko nad.
     
    75
    U postranní lajny se de Jongovi povedlo napadajícího Keana lehce oklamat, i tak se domácí museli vrátit na vlastní polovinu. Veltman to zkouší přes pravé křídlo.
     
    74
    Trpělivá kombinace ovšem vedla na opačnou stranu, kde byl nepříjemně dohrán Locatelli. Ten si stěžoval u sudího, žlutá karta pro Wijnalduma z toho nebude.
     
    73
    Donnarumma mohl rozehrávat od své branky, přičemž to tentokráte raději zkoušel po zemi na Bonucciho. Itálie se však musí vypořádat s napadáním soupeře.
     
    72
    Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku tohoto zápasu. Nizozemsku se dnes moc nedaří, zejména směrem dopředu to není ideální, což je klíčové.
     
    71
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Hans Hateboer, přichází Denzel Dumfries.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Jöel Veltman (Nizozemsko).
     
    66
    Ani další útočná akce Itálie neměla dlouhého trvání, tentokráte v tom byl nedovolený zákrok Locatelliho. Žlutit se nebude, domácí raději rozehráli po zemi.
     
    65
    Donnarumma musel vykopávat z jedničky na druhou stranu, kde se ovšem pouze v ofsajdu nacházel Kean. Ze strany hostujícího útočníka to zatím není povedené.
     
    64
    Itálie vycítila potřebu hru uklidnit u svého pokutového území, proto jsme sledovali celkem pomalou rozehrávku. Domácí se přesto pokoušejí o svižné napadání.
     
    63
    Zničehonic to na sebe vzal Depay, který si to namířil k blízkosti pokutového území, odkud vypálil kousek nad branu. Donnarumma si na míč nakonec nesáhl.
     
    62
    U postranní lajny si patřičně důrazně počínal Aké, který tak za sebe nepustil Keana. Nizozemsko posléze otočilo hru na pravou stranu, kde si o nahrávku řekl de Roon.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry, i nadále platí, že jsme viděli jediný přesný zásah. Druhý poločas je ale o poznání zajímavější, oba celky si vypracovaly své šance.
     
    60
    V tomto případě se klidně mohlo žlutit, neboť si hodně nevybíravě počínal de Jong. Ten ve snaze přerušit akci soupeře sejmul protihráče, který skončil na zemi.
     
    59
    Nizozemsko se přesto v posledních minutách herně zvedlo, tentokráte kombinovalo na pravém křídle, kde se Wijnaldumovi povedlo oklamat bránícího soupeře.
     
    58
    Italové se na opačné straně dožadovali pokutového kopu, avšak ani tentokráte sudí neměl důvod písknout do píšťalky. Hra se ale rychle otáčí vpřed.
     
    57
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Donny van de Beek, přichází Steven Bergwijn.
     
    56
    Na opačné straně jsme sledovali zajímavý šanci Nizozemska! Promes totiž pod sebou dokázal najít van de Beeka, jehož zakončení Donnarumma vyrazil nad.
     
    55
    Po hezké kombinaci fantastická rána v podání Insigneho, který to opět zkoušel ke vzdálenější konstrukci. Cillessen ale drží ambice svého celku!
     
    54
    Obrovská chyba v podání Hateboera, kterému absolutně nevyšla zadovka na Cillessena. Tuto nahrávku dokázal přečíst Immobile, který nakonec zakončit nedokázal.
     
    53
    Na opačné straně to uvnitř pokutového území zkoušel Promes kličkou kolem protihráče, který se ovšem nenechal oklamat a sám založit rychlý protiútok.
     
    52
    Nekompromisním způsobem jednal velezkušený Chiellini, který padající předmět ihned poslal zpět k opačné šestnáctce, kde se zas tak moc nechybělo Keanovi.
     
    51
    V úvodu druhého poločasu sledujeme opravdu hodně faulů, tentokráte se na zemi zjevil hostující Kean. K překvapení všech ale hlavní sudí nechal pokračovat.
     
    50
    Do volného prostoru si seběhl Kean, který ještě počkal na podporu od Barelly. Itálie se po ztrátě míče opět dostala k balónu, Veltman ale odkopával do autu.
     
    49
    V krátkém časovém sledu další faul, tentokráte z kategorie těch taktických. Immobile totiž zatáhl za dres jednoho z protihráčů, domácí opět rozehráli nakrátko.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali nedovolený zákrok v podání Chielliniho, který zezadu poslal k zemi Depaye. Nizozemsko ihned rozehrálo.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který nám nakonec přinesl jednu branku, o kterou se v samotném závěru postaral hostující Barella. Sledovali jsme ale celkem vyrovnanou partii, přičemž si více zajímavějších šancí připsala Itálie, jenž na brankáře Cillessena přeci jenom jednou vyzrála. Nizozemsko bylo hodně aktivní v úvodu zápasu, avšak posléze přidal na aktivitě soupeř, jenž diktoval tempo hry po zbytek poločasu. Branku jsme neviděli, doufejme, že nám jí přinese druhý poločas.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Nicoló BARELLA - 0:1
     
    45+1
    Itálie právě vstřelila branku!
    Na první branku jsme čekali do konce prvního poločasu! Italové stále obléhali pokutové území, načež fantastický centr vyprodukoval Immobile, který ho kroutil směrem do malého vápna. Tam si na něj dokázal naskočit naběhnuvšího NICO BARELLA, který prudkou hlavičkou nedal Cillessenovi sebemenší šanci na zákrok.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Střídající Kean se po ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do kombinace svého celku. Jeho zpětná nahrávka oslovila Barellu, jenž ještě přenášel hru.
     
    42
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Nicolò Zaniolo, přichází Moise Kean.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Itálie přidala na aktivitě, což přineslo další střelecký pokus. I tentokráte stál na konci útočné akci Insigne, jehož další rána pravou nohou putovala do rukavic Cillessena.
     
    38
    Hateboer nedokázal zachytit náběh Spinazzoly, který se tak pokoušel o další centr do pokutového území. Další nůžky vyprodukoval Barella, jenž netrefil branku.
    37. Insigne kroutil míč vedle branky.
     
    37
    Další velice pohotová rána, tentokráte z dílny Insigneho! Ten si nejprve ideálně zpracoval, načež to zkoušel kroucenou střelou k zadní tyči. Míč však mířil vedle!
     
    36
    Následně se do protiútoku dostal Insigne, který si počkal na spoluhráče v šestnáctce. Tento úmysl ovšem dokázal pochopit van Dijk, jenž zasáhl ve skluzu.
     
    35
    Immobile zatím nehraje moc dobrý zápas, tentokráte se mu nepovedla naprosto rutinní narážečka s Jorginhem. Nizozemsko tak zdarma získává aut z levé strany.
     
    34
    Aby toho nebylo málo, tak se Wijnaldum fantastickým prvním dotykem dostal za protihráče, načež pálil zpoza pokutového území. Jeho rána šla pouze doprostřed.
     
    33
    Do menších problémů se dostal Wijnaldum, který se nakonec vypořádal s napadající smečkou protihráčů, což vedlo ke zpětné nahrávce na nohu Veltmana.
     
    32
    Ani tentokráte žádná práce pro Donnarummu, který si přichystal rozehrávku od své branky. Jeho celek se daleko nedostal, u středového kruhu zakročil de Roon.
     
    31
    Je ze námi třetina hry, jenomže na první branku i nadále čekáme. Žádnou stoprocentní příležitost jsme zatím neviděli, na druhou stranu oba celky kupí dost chyb.
     
    30
    Zablokovaná střela také na opačné straně. Za velkým vápnem si totiž hledal prostor k zakončení Promes, který si potáhl míč na pravou nohu a poté trefil Bonucciho.
     
    29
    Hodně prostoru měl kolem sebe Barella, který to znovu zkoušel směrem na branku. Jeho rána byla lehce tečována, přesto zaplula do rukavic brankáře domácích.
     
    28
    Na hranici pokutového území šel příliš agresivně do protihráče Immobile, který dle sudího také fauloval. Rozehrávat od své branky tak bude moci Cillessen.
     
    27
    Nizozemsko opět pracovalo s míčem na vlastní polovině, kde Barella neúnavně napadal rozehrávajícího de Jonga, který nakonec musel nahrát za sebe.
     
    26
    Po dalším ze soubojů se pro změnu na zemi zjevil Depay, který dostal loktem do hlavy. Ve vzdušném souboji se provinil Chiellini, jenž se ale hodně diví.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Danilo D'Ambrosio (Itálie).
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám přináší maximálně vyrovnanou podívanou. Za zmínku stojí technické zakončení Immobileho, které se do branky nevešlo.
     
    20
    Nepřesnou kolmici za obranu vyprodukoval Aké, kterému to dvakrát nesedlo. Posléze ovšem musel spěchat směrem vzad, aby eliminoval náběh Zaniola.
     
    19
    Do pokutového území se podíval Spinazzola, kterému se hezkým centrem povedlo najít Zaniola, jenž to zkoušel akrobatickým zakončením, které putovalo nad branku.
     
    18
    Insigne se posléze pokoušel prodrat kolem de Roona, který mu ovšem nedaroval ani kousek prostoru. Druhý jmenovaný vypíchl míč za cenu dalšího autu.
     
    17
    V ofsajdovém postavení se zjevil hostující Insigne, který pochopitelně nemohl pokračovat ve hře. Pomezní sudí správně uviděl ofsajd, volný kop pro domácí.
     
    16
    Donnarumma tentokráte raději rozehrál po zemi na vedle stojícího Bonucciho, který ihned přenášel hru na pravou stranu, kde se nacházel D´Ambrosio.
     
    15
    Následoval rohový kop, který ovšem nepřinesla nic nebezpečného. Na opačné straně skončil na zemi van de Beek, kterého napodobil Depay, jenž penaltu nevybojoval.
     
    14
    Chybná rozehrávka domácích přinesla zajímavou střeleckou pozici pro Barellu. Ten se zakončením nejprve váhal, poté mu ho nad branku srazil Veltman.
     
    13
    Z velké vzdálenosti zkoušel štěstí již zmiňovaný Depay, jehož rána pravou nohou putovala hodně vysoko nad branku. Donnarumma tak nemusel zasahovat.
     
    12
    Daleko se s míčem nedostal ani Depay, který narazil do pozorného Chielliniho. Nizozemsko přesto na útočné polovině zůstane, bude totiž znovu vhazovat.
     
    11
    Pokus o přenesení hry na Promese skončil pouze na hlavě Bonucciho, který se snažil vrátit míč ke středovému kruhu, kde si ovšem nedovoleně počínal Barella.
     
    10
    Také Nizozemsko si vyzkoušelo rohový kop, po kterém se domácí dožadovali pokutového kopu. To byl beznadějný chtíč, sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    9
    Chiellini zkoušel prudkou přihrávkou oslovit Immobileho, který tento záměr moc nepochopil. Míč nakonec doputoval až k Cillessenovi, jenž opět vykopával.
     
    8
    První rohový kop zápasu vybojovala Itálie, která ho rozehrála z levé strany. Sledovali jsme celkem povedený centr do malého vápna, kde ale číhal van Dijk.
     
    7
    Nizozemsko nikam nespěchá, naopak si Veltman troufl na další zpětnou nahrávku směrem na Cillessena, po jehož vysokém odkopu fauloval forvard Depay.
     
    6
    Tentokráte se autového vhazování ujal hostující D´Ambrosio, který si pro spolupráci vybral Zaniola. Toho však ustrážil de Jong, jenž nahrál na nohu Cillessena.
     
    5
    Itálie konečně uklidnila hru a ihned rozjela kombinaci na vlastní polovině. Poté následovala nahrávka na levou stranu, kde Spinazzola neuspěl s pádem na zem.
     
    4
    Hrací předmět se opět snesl pouze do zámezí, což pro Nizozemsko znamenalo zisk autového vhazování. To z pravé strany nakonec obstaral Hateboer.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali centrovanou nabídku v podání Wijnalduma, který se snažil odcentrovat do pokutového území, kde měl Promes k míči daleko.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Nizozemsko: Cillessen – Hateboer, Veltman, V. van Dijk (C), Aké – de Roon, van de Beek, F. de Jong – Wijnaldum, Depay, Promes.
    Náhradníci: Bizot, Krul – Bergwijn, Babel, L. de Jong, Dumfries, Fer, Ihattaren, Strootman, Schuurs, Tete, Wijndal.

    Itálie: G. Donnarumma – D'Ambrosio, Bonucci, Chiellini (C), Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli – Zaniolo, Immobile, L. Insigne.
    Náhradníci: Cragno, Sirigu – Acerbi, Belotti, Caputo, Cristante, Florenzi, Di Lorenzo, Chiesa, Kean, Lorenzo Pellegrini, Mancini.

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp (všichni Německo).
     
    Itálie

    Na opačné straně stojí nevyzpytatelná Itálie, která pro změnu dosáhla na druhou pozici, což k postupu stačit nemohlo. Italové se rovněž dostali do velice těžké skupiny, konkurenci jim totiž dělal pozdější vítěz Portugalsko a také Polsko. Italové ze čtyřech odehraných zápasů dokázali nasbírat pět bodů, přičemž jednou vyhráli, dvakrát remizovali a jednou pocítili hořkost porážky. Italové však dokázali nastřílet pouhé dvě branky, na druhou stranu stejný počet branek také inkasovali. Druhá pozice je vzhledem k tomuto skóre hodně překvapivá, Itálie ale letos bude pomýšlet nad postupem.
     
    Nizozemsko

    Fotbalisté Nizozemska se v předchozím vydání Ligy národů umístili na první pozici své skupiny, což stačilo na postup do play-off. Nizozemci se přesto dostali do velice těžké skupiny, kde odehráli čtyři duely proti Francii a Německu. Domácí celek tohoto zápasu nakonec nasbíral sedm bodů, naprosto stejný počet měla na svém kontě také druhá Francie, jenž měla horší vzájemnou bilanci. Nizozemsko se tak mohlo radovat z postupu do semifinále, kde se utkalo s Anglií. Tam diváci viděli čtyři branky, tři z nich vstřelilo právě Nizozemsko, které si to o celkové prvenství rozdalo s Portugalskem, kterému k vítězství stačila jediná branka.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Liga národů UEFA nám vstupuje do dalšího hracího dne, my budeme společně sledovat velice zajímavý souboj mezi Nizozemskem a Itálií.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 45+1. Barella (Immobile)

    Karty:   69. Veltman (NED), 84. Wijnaldum (NED), 90+5. Depay (NED) – 23. D'Ambrosio (ITA), 84. Cristante (ITA), 88. Chiellini (ITA)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:9. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 14:16.
    Nizozemsko: Cillessen – Hateboer (71. Dumfries), Veltman, V. van Dijk (C), Aké (81. L. de Jong) – de Roon, van de Beek (57. Bergwijn), F. de Jong – Wijnaldum, Depay, Promes.
    Náhradníci: Bizot, Krul – Bergwijn, Babel, L. de Jong, Dumfries, Fer, Ihattaren, Strootman, Schuurs, Tete, Wijndal.

    Itálie: G. Donnarumma – D'Ambrosio, Bonucci, Chiellini (C), Spinazzola – Barella, Jorginho, Locatelli (81. Cristante) – Zaniolo (42. Kean), Immobile, L. Insigne (90. Chiesa).
    Náhradníci: Cragno, Sirigu – Acerbi, Belotti, Caputo, Cristante, Florenzi, Di Lorenzo, Chiesa, Kean, Lorenzo Pellegrini, Mancini.

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp (všichni Německo)
    bahis siteleri