Kazachstán – Bělorusko 1:2 (kon.) | Albánie – Litva 0:1 (kon.)
konec
Albánie
0:1 (0:0)
Litva
Pondělí 07.09.2020, 20:45 • Air Albania, Tirana • Liga národů UEFA - Liga C • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Litva díky brance Donatase Kazlauskase z 51. minuty vítězí na hřišti Albánie a dává tak zapomenout na nevydařený první zápas doma proti Kazachstánu, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (22:49:32)
     
    Pořadí ve skupině po dvou zápasech:
    1. Kazachstán, 3 body, skóre 3-2
    2. Albánie, 3 body, skóre 2-1
    3. Bělorusko, 3 body, skóre 2-3
    4. Litva, 3 body, skóre 1-2.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 0-1
    Střely celkem: 9-8
    Střely na branku: 1-4
    Zákroky gólmanů: 3-1
    Střely mimo: 4-2
    Zblokované střely: 4-2
    Rohy: 6-3
    Ofsajdy: 0-4
    Držení míče: 54% – 46%
    Přihrávky: 377-275
    Fauly: 14-20
    Žluté karty: 3-3
    Červené karty: 1-0.
     
    Zápas je u konce. Po poměrně nevýrazném prvním poločasu, ze kterého vyčnívaly jen dva výborné zákroky domácího brankáře Strakoši proti střelám Kazlauskase, začali druhou půlku lépe domácí. Ti asi dostali o poločasu řádný kartáč. Jenže jak už to tak bývá, jako první se z branky radovali Litevští. Po rohu nevyšla domácím malá domů, Donatas Kazlauskas byl rychleji u míče než gólman a i když jeho střelu do volné brány málem skluzem vytáhl vracející se a chybující Hysaj, nakonec se hosté mohli radovat a šlo o jediný gólový moment v zápasu. O pár minut později totiž Švedkauskas v brance Litvy skvostně zasáhl proti přímému volnému kopu Manaje a po zbytek utkání se domácí do souvislejšího tlaku ani do šancí nedostali. Navíc v závěru přišli po druhé žluté kartě o svého kapitána Elseida Hysaje.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Pokus o další dlouhý nákop Albánců končí řádnou nepřesností. Je čím dál jasnější, že každý tým ve skupině bude mít po dvou kolech tři body.
     
    90+3
    Albánci se stále nemohou dostat k pokutovému území soupeře, natož ke střele.
     
    90+2
    A naopak dlouhý nákop Abrašiho z pravé strany si bezpečně stáhl do rukavic Švedkauskas. Co dnes měl, to chytil.
     
    90+1
    Domácí se po delším čase dostávají na půlku soupeře, ale jejich akce měla jepičí život. Nyní už budou hrát hosté na dlouhé odkopy, což se také stalo.
     
    90
    Ve druhém poločase budou nastaveny čtyři minuty.
     
    89
    Až nyní po tom, co se stejný hráč dostal ke střele zpoza velkého vápna. Po zblokované ráně však přišel zákrok domácího brankáře.
     
    88
    Přímý volný kop po červené kartě rozehrál Sirgedas, jenž je nyní hodně vidět. Jeho centr ale neznamenal pro Strakošu nebezpečí.
     
    87
    Elseid Hysaj má zřejmě v oblibě žluté karty na konci poločasu. Jednu dostal na konci první půle, druhou nyní po tom, co jasně rozhodil Vorobjovase při útočné akci. Druhá žlutá, červená, další zápas v Lize národů kapitán Albánie stojí.
     
    86
    Tohle byla krásná akce Ovidijuse Verbickase. Budiž mu k dobru, že byl nyní snad dvakrát faulován, ale ani jednou nespadl a pokračoval ve hře. Tím se dostal až do velkého vápna domácích a obrana hráčů v červeném rázem pořádně hořela, což jsem před malou chvílí říkal. Ale co hořela, tohle byl fajr! Verbickas proto stihl přihrát volnému Sirgedasovi, jehož střelu zblokoval MIhaj na roh.
     
    85
    Mikoliünas si dovolil na Reye Manaje – který měl před chvílí na noze vyrovnání – kličku doleva a to neměl dělat. Následovalo sražení a faul domácího hráče.
     
    84
    Nejenže Litevští hrají velice dobře v obraně, ale ještě vystrkují růžky na druhé straně hřiště. Což je způsobeno i tím, že Albánci hodně otevřeli svojí hru. A něco mi říká, že by to v jejich obraně mohlo hořet.
     
    82
    Odražený míč se před velkým čtvercem Albánie dostal k Domantasi Šimkusovi. Obvykle to bývá, že rána z první končí buď protrženou sítí nebo tím, že balon přeletí tribunu – což by znamenalo pro děti v Tiraně za stadionem zřejmě Vánoce už v září, tedy druhý získaný míč během minuty. Ale občas se stane i věc třetí, tedy že je rána zblokována. Což se také díky Dermakuovi stalo a gólman Strakoša mu asi na dálku děkuje.
     
    80
    Gratas Sirgédas přijal pětadvacet metrů od vápna dobrou přihrávku. Opřel se do míče z první a to bylo vše, co ukázal, jelikož na tuhle ránu by byla malá i branka na ragby. Děti za stadionem Air Albania budou mít radost ze získání cenného kulatého artefaktu, taková věc se neválí na ulici v Tiraně každý den.
     
    78
    Ten se hned při první útočné akci dostal do miniaturní ofsajdové pozice. Nedovolené postavení si nepohlídal asi o čtyřicet centimetrů. Pochvalme nyní bystrý zrak ukrajinského asistenta sudího Volodimira Volodina.

    Tomáš Lysý

    Branky: 51. D. Kazlauskas

    Karty:   45. Laci (ALB), 45+3. Hysaj (ALB) – 45+3. D. Kazlauskas (LIT), 56. Lasickas (LIT), 64. Vorobjovas (LIT)   87. Hysaj (ALB)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:20.
    Albánie: Strakoša – Hysaj (C), Djimsiti, Dermaku, Mihaj – Laci, Gjasula (60. Uzuni), Abraši – Sadiku, Manaj, Traši (60. Roši, 75. Broja).
    Náhradníci: Beriša, Hoxha – Memolla, Çepele, Veseli, Bare, Uzuni, Selahi, Broja, Çekiçi, Balaj, Roši.

    Litva: Švedkauskas – Vaitkūnas, Palionis, Girdvainis, Mikoliūnas (C) – Dapkus, Šimkus – Lasickas (60. G. Sirgėdas), Vorobjovas, D. Kazlauskas (74. Verbickas) – Laukžemis (78. Romanovskij).
    Náhradníci: Bartkus, Gertmonas – L. Klimavičius, Beneta, Barauskas, Antanavicius, G. Sirgėdas, Romanovskij, Eliošius, Verbickas, Baravykas.

    Rozhodčí: Sergij Bojko – Volodimir Volodin, Andrij Skripka (vš. Ukrajina)
    bahis siteleri