Sev. Irsko – Norsko 1:5 (kon.) | Rakousko – Rumunsko 2:3 (kon.) | Izrael – Slovensko 1:1 (kon.)
Česko – Skotsko 1:2 (kon.)
konec
Izrael
1:1 (0:1)
Slovensko
Pondělí 07.09.2020, 20:45 • Netanja Stadium, Netanja • Liga národů UEFA - Liga B • Skupina 2
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den, slovenské reprezentační fotbalisty čeká po nepovedeném utkání s Českou republikou utkání Ligy národů v Izraeli ve městě Netanja. Začínáme ve 20:45.
     
    Delegace
    Zápas pískají černohorští rozhodčí. Jakožto hlavní Nikola Dabanović, pomáhat mu budou Milovan Djukić a Vladan Todorović. Role čtvrtého sudího se zhostí Milovan Malicić.
     
    Liga národů UEFA pokračuje druhými zápasy, budeme sledovat souboj skupiny 2, kde se střetne Izrael se Slovenskem.

    Izraelští k prvnímu zápasu odcestovali do skotského Glasgow, kde uhráli remízu 1:1. Skotsko se v závěru prvního poločasu dostalo do vedení, když pokutový kop proměnil Christie. Izrael byla odehrála vyrovnaný souboj, což se potvrdilo také na výsledku, o konečný výsledek se postaral Zahavi.

    Naopak Slovensko odehrálo svůj souboj doma, avšak dlouho nebylo známo, zda se vůbec bude hrát. V realizačním týmu České republiky se objevily pozitivní testy na COVID-19. Rozhodlo se až tři hodiny před zápasem. Český národní tým střetnutí ovládl 3:1, když jedinou branku Slovenska zaznamenal jablonecký Ivan Schranz. Navíc naši východní sousedé přišli o Lukáše Štetinu, který ve sparťanském souboji odnesl střet s Bořkem Dočkalem.

    Vzájemné souboje:

    Slovensko s Izraelí odehrálo čtyři vzájemné zápasy a hned tři jsou z dávné doby. Poslední souboj obě země svedly v březnu roku 2014. Z vítězství se radovali naši sousedé, kteří zvítězil 3:1. O branky se postarali Jakubko, Ďurica a Mak – jediným úspěšným na druhé straně pak byl Buzaglo.
     
    Úvodní sestavy:

    Izrael: Marciano – Dasa, N. Bitton, Elhamed, Tibi, Tawatha – Solomon, B. Natcho (C), Dor Peretz – Zahavi, Dabour.
    Náhradníci: Harush, Nitzan – Glazer, Dgani, Weissman, Yeini, Cohen, Arad, Almog, Elmkies, Abu Hanna, Avraham Rikan.

    Slovensko: Rodák – Koscelník, Valjent, Škriniar, Gyömbér – Kucka (C), Lobotka, Sabo – Bero, Ďuriš, Mihalík.
    Náhradníci: Kuciak, Greif – Šatka, Boženík, Schranz, Hrošovský, Haraslín.

    Rozhodčí: Dabanović – Djukić, Todorović (všichni Černá Hora).
     
    Bibras Natcho a Juraj Kucka přispěchali k rozhodčím, kde probíhal los. Domácí kapitán vyhrál los a po dohodě s brankářem si vybral balon.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to! Černohorský rozhodčí poprvé foukl do píšťalky, čímž zahájil střetnutí. Izrael držela balon, ale její snažení skončilo po tom, co Moanes Dabour podklouzl.
     
    2
    Domácí celek do dnešního střetnutí nastoupil v bílých dresech, naopak Slovensko hraje v modré sadě.
     
    3
    Slovensko se pokusilo o nákop za obranu, za nímž se rozeběhl Matúš Bero. Hostující útočník se ocitl v ofsajdové pasti, což zachytil také pomezní rozhodčí.
     
    4
    Slovensko kombinovalo na vlastní polovině, ovšem po chvíli přišla přihrávka, která mířila na Jaroslava Mihalíka, jenž stál na patách a nechal se předskočit soupeřem. Následně přišel faul a Izrael se vrací k míči.
     
    6
    Hráči v bílých dresech volí postupný útok, který je hodně pomalý. Slovensko výborně napadalo a vytlačilo soupeře zpátky na jeho polovinu.
     
    7
    Přihrávka mířila mezi slovenské obránce a na hranici velkého vápna se nacházel Eran Zahavi, jehož rychlý pokus byl nepřesný. Celou situaci se snažil skluzem vyřešit ještě Martin Valjent, ale byl neúspěšný.
     
    8
    Poněkud kostrbatou kombinaci předvedla Izrael ještě na vlastní polovině. Přesto se hráči bílých dresech prokombinovali až k šestnáctce soupeře, kde zakončení k vidění nebylo.
     
    10
    Domácí mužstvo je daleko lepší než Slovensko. Izrael získala balon na pravé straně a okamžitě vnikl do šestnáctky Eli Dasa, jeho pokus mířil k první tyči. Avšak Marek Rodák se nenechal překvapit a vyboxoval jej na roh.
    10. Dasova pohotová střela
     
    13
    Stanislav Lobotka se pokusil vyslat míč na pravou stranu šestnáctky, ale jeho spoluhráči myšlenku nepochopili. Domácí brankář se chopil míče a rychle rozehrál.
     
    14
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Izraelští mávají na pomezního, ovšem o ofsajd se nejednalo a naši východní sousedé se ujímají vedení! Juraj Kucka si chtěl narazit s Berem, který míč ale posunul do vápna na MICHALA ĎURIŠE. Tento gólový útočník pak zamířil přesně do pravé šibenice, pěkný moment. Asistence: Matúš Bero.
    14. Michal ĎURIŠ - 0:1
     
    16
    Jaroslav Mihalík si zasekl míč a rychle se pro něj vracel, ovšem následný souboj neustál. Slovenský hráč si žádal odpískání faulu, jenomže pádu výrazně přidal.
     
    17
    Michal Ďuriš je po vstřelené brance při chuti, ale tentokrát selhal. Slovenský trochu přeběhl centr z pravé strany a poslal tak míč jenom vysoko nad bránu.
     
    18
    Slovensko znovu pracovalo na útočné polovině, Matúš Bero se předvedl kolmou přihrávkou na pravou stranu vápna. Ovšem Michal Ďuriš se k balonu nedostal, a tak uvidíme jen odkop od brány.
     
    20
    Stanislav Lobotka dostal přihrávku do špeku, a tak musel jít do skluzu, při němž balon zasáhl. Míč pak putoval do ruky Erana Zahaviho, jenž už mířil na posledního obránce.
     
    21
    Na pravé straně se pohyboval Bibras Natcho, který se protáhl až do pokutového území. Jeho přihrávka mířila na penaltový puntík, kde se nacházeli jen slovenští hráči.
     
    23
    Přes soupeře zleva odcentroval Jaroslav Mihalík, který našel jen bránícího soupeře. Izrael zahrála míč mimo hrací plochu a rozhodčí hru přerušuje, aby se hráči mohli občerstvit.
     
    25
    Rohovým kopem pokračujeme v zápase, míč do hry poslal Jaroslav Mihalík. Balon sice vypadl ze šestnáctky a k hlavičce se dostal Michal Ďuriš, jenž byl zády k brance, a tak Ofira Marciana neohrozil.
     
    28
    Slovensko se dopustilo faulu na pravé straně a k rozehrání volného kopu se postavil Bibras Natcho. Jeho nadýchaný míč se kroutil před branku, odkud jej obrana odvrátila.
     
    29
    Před branku Slovenska si naběhl Eran Zahavi, jenž se ocitl v jasné situaci, přesto branku netrefil. Domácí útočník vzteky mohl jen bouchat dlaní do země.
    29. Šance Zahaviho
     
    31
    Hráči v bílých dresech kombinují na útočné polovině, ale marně hledají recept na překonání obrany. Když už ho najdou, selžou při zakončení.
     
    32
    Slovensko se pokusilo o dlouhý pas z obrany až na útočnou polovinu. Balon doskákal k brankáři Izraele a hra se znovu otáčí na druhou polovinu.
     
    35
    Sledujeme poněkud hluchou část zápasu, který se rozhodně nehraje v převratném tempu. Navíc došlo k dalšímu faulu, když se za balonem dral Manor Solomon.
     
    36
    V souboji jednadvacítek fauloval Michala Ďuriše Eytan Tibi, Slovensko bude rozehrávat standardní situaci z velmi nadějné pozice.
     
    36
    Centr letěl před branku, kde se po balonu natahoval Martin Valjent, jemuž chybělo několik centimetrů. Izrael přežila nepříjemnou situaci a bude rozehrávat od brány.
     
    38
    Domácí mužstvo je stále více u balonu, ale Rodáka neohrozilo. Izrael musí zlepšit předfinální a finální část své hry.
     
    39
    Slovenský výběr se znovu dopustil faulu u postranní čáry, míč do šestnáctky poslal Bibras Natcho, který nenašel žádného spoluhráče.
     
    41
    Domácí mužstvo je znovu na útočné polovině a centr poslal na první tyč Eli Dasa. Slovensko znovu jednoduše poslalo za postranní lajnu.
     
    42
    Slovensko toho po brance moc nepředvedlo, ba naopak se často brání. Další centr letěl z levé strany k první tyči, odkud byl znovu odvrácen.
     
    44
    Domácí mužstvo je výborné především na pravé straně, kde se výborně pohybuje Eli Dasa. Jeho další centr mířil na zadní tyč, ale jeho spoluhráči nebyli v náběhu.
     
    45
    Na hranici šestnáctky se pohyboval Manor Solomon, který si srovnal balon a vystřelil. Jeho pokus byl obráncem přizvednut nad branku, Izrael bude kopat rohový kop.
     
    45+1
    Budou se hrát ještě dvě minuty navíc! Slovensko je v tuto chvíli u balonu a nikam nespěchá, chce dohrát poločas s těsným vedením.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Sledovali jsme celkem nezáživný první poločas, který ale přinesl jeden gól, o který se postaral Michal Ďuriš. Nemohu se zbavit dojmu, že Slovensko je horším týmem a téměř neustále se brání. Naši sousedé tak vedou hlavně díky špatné koncovce soupeře. Izrael je totiž více na balonu, posílá centry do vápna, ovšem zrazuje jí zakončení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Izrael: ze hřiště odchází Bibras Natcho, přichází Yonatan Cohen.
     
    46
    Hlavní rozhodčí si na prstech spočítal hráče a přišel na to, že se může pokračovat v utkání. Slovensko toho příliš nevymyslelo a musí znovu myslet na obranu.
     
    47
    Ještě připomínám, že Izrael dneska obléká bílé dresy, naopak Slovensko nastoupilo v modré sadě. Ale nyní už se vraťme na hrací plochu, kde domácí budou rozehrávat roh.
     
    48
    Slovenský tým pokračuje v neaktivitě, což ho může mrzet. Tentokrát ho zachránil Martin Koscelník, který výborně četl úmysl soupeře.
     
    50
    Norbert Gyömbér se rozeběhl podél lajny, nejprve přešel kolem střídajícího Yonatana Cohena, avšak následně jej zastavil Eli Dasa, který pouze stál.
     
    51
    Po jednom ze zákroků zůstal sedět na hrací ploše Taleb Tawatha, jenž byl přistrčen. Izrael bude znovu rozehrával volný kop, podaří se jí vyrovnat? Rozhodně by si to zasloužila.
     
    52
    Centr sice mířil do ohně, jenomže míč byl odvrácen na roh. Rohový kop se sice nepovedl, avšak u balonu se nacházel Manor Solomon. Jenže ani jeho pas spoluhráče nenalezl.
     
    54
    Ojedinělá akce Slovenska byla znovu velmi nebezpečná! Matúš Bero převzal přihrávku na hranici vápna a z levé strany mířil k zadní tyči. Ofir Marciano se proletěl vzduchem a míč vyrazil.
    54. Bero pořádně protáhl Marciana
     
    54
    Prvním potrestaným hráčem je Dor Peretz (Izrael), který ve středovém kruhu podrazil Juraje Kucku.
     
    56
    Po faulu Slovensko rychle rozehrálo a mělo před sebou otevřenou obranu! Juraj Kucka otočil hru na pravou stranu, odkud se centr nepovedl Berovi.
     
    57
    Střídání v týmu Izrael: ze hřiště odchází Moanes Dabour, přichází Shon Zalman Weissman.
     
    58
    Střídající Shon Zalman Weissman se ihned předvedl, když vystřelil z nějakých dvaceti metrů. Jeho pokus ovšem zamířil pouze nad slovenskou branku.
     
    60
    Juraj Kucka čistě obral soupeře o balon, který okamžitě posílal za obranu, kam mířil Michal Ďuriš. Jenže celou situaci přerušil brankář Ofir Marciano, který rychle z branky vyběhl.
     
    61
    Pokud se Izrael dostane k vápnu, tak se snaží střílet. Dalším pokusem se prezentoval Eran Zahavi, jehož pokus zamířil do soupeře. Následně celou akci podcenil Norbert Gyömbér, a tak domácí budou kopat další roh.
     
    62
    Slovensko si dál koleduje o vyrovnávací branku! Hráči v modrých dresech znovu totiž zalezli do hlubokého bloku, Izrael je téměř neustále v kombinaci.
     
    64
    Hostující reprezentace balon neudrží, Slovensko by opravdu mělo zlepšit svou hru. Uvidíme, zda sáhne Pavel Hapal k nějakému střídání, který by hru pozvedl.
     
    66
    Opravdu Pavel Hapal bude střídat, do hry přijde jablonecký Ivan Schranz. Ovšem mi sledovali další akci domácích, jenomže na centr jeden z hráčů v bílém nedoskočil.
     
    67
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Erik Sabo, přichází Ivan Schranz.
     
    68
    Hráči oblečeni do bílého jsou znovu u balonu a kombinují. Slovenští hráči ale se dobře pohybují a zatím přihrávky výborně stínují.
     
    69
    Z velké dálky se do míče opřel Eran Zahavi, který mířil jen doprostřed brány, kde se nacházel Marek Rodák. Tohle nemohl být pokus, který by skončil v brance, nejsme totiž v mladší přípravce.
     
    70
    Dalším potrestaným hráčem je Eran Zahavi (Izrael), který chtěl získat míč zpátky, ale podrazil zezadu slovenského hráče.
     
    71
    Znovu se hrát chvíli nebude, protože rozhodčí umožňuje hráčům další občerstvení.
     
    72
    Střídání v týmu Izrael: ze hřiště odchází Taleb Tawatha, přichází Ilay Elmkies.
     
    73
    Za kombinace Izraele pokračujeme ve druhém poločase. Po chvíli byl faulován Eran Zahavi, jenž pro svůj tým vybojoval nadějnou pozici na vyrovnání.
     
    74
    Uf, tak to byl opravdu kousek! Sám faulovaný Eran Zahavi si postavil míč a snažil se trefit levou šibenici branky. Jenomže jeho pokus mířil jen kousek nad břevno, opravdu krásná střela.
    74. Zahaviho krásná rána ze standardky
     
    76
    Domácí mužstvo znovu držel míč a znovu přišlo zakončení! Z hranice vápna opět mířil Eran Zahavi, který pravou tyčku minul asi o metr. Slovensko si tak dál koleduje ...
    76. A opět se do zakončení dostal Zahavi
     
    78
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Michal Ďuriš, přichází Róbert Boženík.
     
    79
    Hráčům v bílých dresech už moc času nezbývá, ovšem stále platí, že Izrael je v utkání lepším celkem – jen to zakončení by potřebovalo vylepšit.
     
    80
    Další kombinace domácího celku skončila na hranici šestnáctky, když se do ní neprocpal aktivní Eran Zahavi. Akce trvala dál a faulu se dopustil Matúš Bero (Slovensko), jenž si pustil pusu na špacír.
     
    81
    K rozehrání přímého kopu se postavil Yonatan Cohen, jenž nemířil přesně. Marek Rodák bude znovu jen odkopávat od branky.
     
    83
    Slovensko se znovu ubránilo proti pasu ze strany, následně si míč zkušeně přikryl Róbert Boženík, jenž se nechal faulovat. Slovenské mužstvo rozhodně spěchat nebude.
     
    84
    Dor Peretz kombinoval na hranici vápna se spoluhráčem. Izrael se tak dostala do pravé části šestnáctky, odkud pak přišlo zakončení před beka, avšak míč znovu putoval jen do prostoru, kde operuje Marek Rodák.
     
    85
    Dalším zakončením z velké dálky se předvedl Dor Peretz, ale také on mířil pouze doprostřed branky. Izrael nehraje špatně, ovšem jen do zakončení.
     
    87
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Jaroslav Mihalík, přichází Lukáš Haraslín.
     
    87
    Krásná akce Slovenska! Juraj Kucka roztáhl hru na pravou stranu, kde se pohyboval Róbert Boženík, jehož pokus měl mířit do bližší šibenice. Avšak Ofir Marciano byl výborně postaven a míč vyboxoval na roh.
    87. Boženíkovu střelu vyráží Marciano
     
    89
    Na druhé straně vnikl do pokutového území Manor Solomon, který obešel soupeře a odcentroval. Jeho snažení ale zastavil Martin Valjent, který si dával velký pozor, aby nezahrál rukou.
     
    90
    Sledujeme poslední minutu normální hrací doby, domácí celek se dál snaží o vyrovnání. Ovšem Slovensko tentokrát dobře brání a kráčí za vítězstvím.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty!
     
    90+1
    Izrael právě vstřelil branku!
    Slovensko si dlouho koledovalo, až opravdu inkasovala a je vyrovnáno! Yonatan Cohen našel v šestnáctce ILAYE ELMKIESE, který se pohyboval na hranici ofsajdu, ale situace prošla. Domácí hráč pak přesně zamířil do pravého spodního rohu branky. Asistence: Yonatan Cohen.
    90+1. Ilay ELMKIES - 1:1
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme utkání, v němž Slovensko dlouho vedlo. Ovšem svěřenci Pavla Hapala si dlouho koledovali, až v nastavení přišel vyrovnávací gól, o který se postaral Ilay Elmkies. Izrael dnes byla lepším celkem a kdyby zlepšila koncovku, vyhrála by. Jenomže na kdyby se nehraje, a tak na řadu přichází dělba bodů.
     
    S konstatováním, že Izrael hrála se Slovenskem vyrovnaně, se loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc. (22:40:50)

    Michal Luxa

    Branky: 90+1. Elmkies (Cohen) – 14. Ďuriš (Bero)

    Karty:   54. Dor Peretz (ISR), 70. Zahavi (ISR) – 80. Bero (SVK)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:16.
    Izrael: Marciano – Dasa, N. Bitton, Elhamed, Tibi, Tawatha (72. Elmkies) – Solomon, B. Natcho (C) (46. Cohen), Dor Peretz – Zahavi, Dabour (57. Weissman).
    Náhradníci: Harush, Nitzan – Glazer, Dgani, Weissman, Yeini, Cohen, Arad, Almog, Elmkies, Abu Hanna, Avraham Rikan.

    Slovensko: Rodák – Koscelník, Valjent, Škriniar, Gyömbér – Kucka (C), Lobotka, Sabo (67. Schranz) – Bero, Ďuriš (78. Boženík), Mihalík (87. Haraslín).
    Náhradníci: Kuciak, Greif – Šatka, Boženík, Schranz, Hrošovský, Haraslín.

    Rozhodčí: Dabanović – Djukić, Todorović (všichni Černá Hora)
    bahis siteleri