Švédsko – Chorvatsko 2:1 (kon.) | Portugalsko – Francie 0:1 (kon.) | Švýcarsko – Španělsko 1:1 (kon.)
Německo – Ukrajina 3:1 (kon.)
konec
Portugalsko
0:1 (0:0)
Francie
Sobota 14.11.2020, 20:45 • Estádio do SL Benfica, Lisabon (POR) • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    To už je ze zápasu Portugalska s Francií vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (22:47:43)
     
    Výběr Didiera Deschampse porazil ve vyrovnaném duelu domácí Portugalce a jako první si zajistil postup na závěrečný finálový turnaj. Již před úterním zápasem Francie se Švédskem nemůže pořadí na prvním a druhém místě nic změnit.
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:7.
    Střely mimo: 9:4.
    Rohy: 8:4.
    Ofsajdy: 4:0.
    Fauly: 15:17.
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas mezi Portugalskem a Francií končí! Úřadující mistři světa si z Lisabonu odvážejí vítězství 1:0.

    Netrvalo dlouho a Ronaldo poprvé protáhl táhlou střelou ze střední vzdálenosti Huga Llorise. O několik minut později se musel mít na pozoru i Rui Patrício, kterého prověřil z úhlu Coman. Větší příležitost přišla až po půlhodině hry, kdy po parádně rozehrané standardní situaci mohl poslat Francii do vedení Anthony Martial, ale jeho hlavička skončila na břevnu. Martial měl v první půli ještě jednu šanci, skluzem však Patrícia z blízkosti neprostřelil. V samém závěru úvodního dějství poté spálil velkou šanci i Cristiano Ronaldo, který hlavičkoval osamocen jen nad břevno.

    Těsně po startu druhého poločasu si na hranici vápna vyměnil míč Martial s Rabiotem, právě druhý jmenovaný z kroku vypálil, Patrício neudržel balon v rukavicích a jako první byl u dorážky do prázdné branky NGolo Kanté. Ihned poté mohl navýšit vedení Pogba, ale nadýchaný centr Rabiota nedokázal lépe hlavou trefit. Také Portugalci se dostali do šancí po změně stran. José Fonte hlavičkoval pouze do tyče, poté přišla parádní rána střídajícího Moutinha, ale Lloris vytáhl zákrok večera a uchránil svůj tým od inkasování. Ani další nebezpečnou situaci deset minut před koncem nedokázali svěřenci trenéra Santose zužitkovat a tak zápas končí 1:0 ve prospěch Francie.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Do otevřenější obrany mířil Antoine Griezmann. Na Fonteho si ale netroufl a tak vzal míč k postranní lajně, kde si zkušený útočník počkal na faul.
     
    90+4
    Ani další centr Cancela Francouzům neuškodil. Pavard sice měl co dělat, aby nepustil do vápna Jotu, ale nakonec útočníka Liverpoolu vytlačil za postranní lajnu.
     
    90+3
    Portugalci se v samém závěru snaží vyrovnat. Po Diasově nahrávce byl ve hře Joao Cancelo, za vysokým centrem šel i Lloris, který míč trefil rukavicí a poté dostal tvrdý úder od Trincaa.
     
    90+2
    Po přiťuknutí Ronalda mířil s míčem do vápna Guerreiro. Následně přišel dloubáček do šestnáctky, který sice zpracoval Oliveiro, ale střídající Portugalec byl v těsném ofsajdu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Opět byl vidět Trincao. Tentokrát vedl útočnou akci Portugalska podél pravé postranní lajny, kolem Hernándeze dokonce prolétl do vápna, odkud už ale spoluhráče nenašel.
     
    89
    Trincao překvapivě povalil rozběhnutého Pogbu a hosté mohli rozehrávat další útočnou akci. Griezmannovi však první dotek s míčem nevyšel podle představ.
     
    88
    Griezmann sice prudkým centrem od rohového praporku spoluhráče neoslovil, ale na hranici vápna zachoval chladnou hlavu Rabiot, který nepálil do zhuštěného prostoru, ale raději rozehrál do kombinace.
     
    87
    Rui Patrício dostal mizernou malou domů od Diase, míč mu odskočil od kopačky a Francouzi se téměř zadarmo dostávají k rohovému kopu.
     
    86
    Po několika nepřesnostech ve středu pole sice získal míč Diogo Jota, ale útočník Liverpoolu vycestoval bez cizího zavinění až za postranní lajnu.
     
    85
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Danilo Pereira, přichází Sérgio Oliveira.
     
    85
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází João Félix, přichází Paulinho.
    84. Portugalci nedokázali využít parádního centru Cancela

    Vít Schück

    Branky: 54. Kanté

    Karty:   32. Danilo Pereira (POR) – 63. Lloris (FRA), 80. Kanté (FRA), 83. Lucas Hernández (FRA)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 9:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 15:17.
    Portugalsko: Patrício – Cancelo, J. Fonte, Rúben Dias, Guerreiro – Danilo Pereira (85. S. Oliveira), B. Fernandes (73. Moutinho), W. Carvalho (57. Diogo Jota) – Félix (85. Paulinho), Ronaldo (C), B. Silva (72. Trincão).
    Náhradníci: A. Lopes, Rui Silva – Diogo Jota, Moutinho, Neves, S. Oliveira, Rui, N. Semedo, R. Semedo, Trincão, Paulinho, Neto.

    Francie: Lloris (C) – Pavard, Varane, Kimpembe, Lucas Hernández – Rabiot, Kanté, P. Pogba – Coman (59. Thuram), Martial (80. Giroud), Griezmann.
    Náhradníci: Maignan, Mandanda – Digne, Dubois, Giroud, Lenglet, N'Zonzi, Moussa Sissoko, Tolisso, K. Zouma, Thuram, Aguilar.

    Rozhodčí: Stieler – Pickel, Gittelmann (vš. GER)
    bahis siteleri