Švédsko – Chorvatsko 2:1 (kon.) | Portugalsko – Francie 0:1 (kon.) | Švýcarsko – Španělsko 1:1 (kon.)
Německo – Ukrajina 3:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:1 (1:0)
Španělsko
Sobota 14.11.2020, 20:45 • St. Jakob-Park • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 4
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Druhý poločas byl jednoznačně v režii Španělska, které mělo opravdu drtivou územní převahu, která se každou minutou zvyšovala. Španělsko během druhého poločasu zahrávalo hned dva pokutové kopy, jenomže ani jeden z nich se Ramosovi nepovedlo proměnit. Švýcarsko navíc závěr zápasu dohrávalo bez vyloučeného Elvediho, nicméně svůj náskok nakonec neubránilo až do konce. Krátce před koncem řádné hrací doby se totiž trefil Gerard Moreno, který rozhodl o dělbě bodů. Pakliže ale Španělsko bude chtít postoupit, bude muset za každou cenu porazit Německo. (22:37:49)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 18:11.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po rohovém kopu se do míče opřel hostující Traoré, který dělovku poslal vysoko nad.
     
    90+4
    Traoré postupoval po pravé straně, kde si ovšem ukopl míč dalek od kopačky. Tento rychlík přesto dokázal odcentrovat, našel ale pouze rukavice Sommera.
     
    90+2
    Švýcarsko se v závěru zápasu snaží natáhnout čas, což se zatím celkem daří. Španělsko se přesto díky kvalitní kombinaci dostalo na druhou stranu hrací plochy.
     
    90+1
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Breel Embolo, přichází Admir Mehmedi.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
    89. Gerard MORENO - 1:1
     
    89
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tato branka by mohla mít cenu postupu! Španělsko tentokráte podniklo rychlou akci, při které měl na levém křídle až příliš prostoru obránce Reguilón. Na jeho prudkou nabídku si seběhl střídající GERARD MORENO, který nekompromisní střelou pravou nohou dokázal překonat brankáře Sommera. Opakovaný záběr ale prokázal hodně těsnou ofsajdovou záležitost!
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí stále vedou o jednu branku. Zcela určitě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Rodríguez se nechal zahnat k postranní lajně, nicméně přesto odkopl míč na druhou stranu hrací plochy. Tam nemohl počítat s podporou, Španělsko otáčí hru.
     
    87
    Španělsko nakonec gestem fair-play odevzdalo míč svému soupeři. Mezitím se zpět na hrací plochu dostal také Akanji, který bude schopen dohrát zápas.
     
    86
    Na hrací plochu nakonec přispěchal lékařský personál Švýcarska, který si vzal zraněného Akanjiho do péče. Na nic vážného to nevypadá, střídat by se nemělo.
     
    85
    Další šance ze strany Španělska! V ní se zjevil střídající Moreno, kterému ve skluzu moc nechybělo. Po předchozím souboji nakonec na zemi skončil Akanji.
     
    84
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Haris Seferović, přichází Becir Omeragic.
     
    81
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku, Španělsko si pořádně zahrává. Hostující celek klidně mohl vést o několik branek, stále ale však prohrává.
     
    80
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Mikel Merino, přichází Gerard Moreno.
    79. Druhá neproměněná penalta Ramose.

    David Suchý

    Branky: 26. Freuler (Embolo) – 89. G. Moreno (Reguilón)

    Karty:   15. Elvedi (SUI), 58. Embolo (SUI), 71. Freuler (SUI)   79. Elvedi (SUI)

    Neproměněná penalta: 57. Ramos (ESP), brankář Sommer zneškodnil, 79. Ramos (ESP), brankář Sommer zneškodnil


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 18:11.
    Švýcarsko: Sommer – E. Fernandes, Elvedi, Akanji, Ricardo Rodríguez – Shaqiri (72. Sow), Xhaka (C), Freuler, Zuber (72. Steffen) – Embolo (90+1. Mehmedi) – Seferović (84. Omeragic).
    Náhradníci: Mvogo, Von Ballmoos – Benito, Cömert, Gavranović, Mehmedi, Omeragic, Sow, Steffen, Vargas.

    Španělsko: Simón – Roberto, Ramos (C), P. Torres, Reguilón – Merino (80. G. Moreno), S. Busquets (72. Koke) – F. Torres, Ruiz (56. Morata), Olmo (73. Canales) – Oyarzabal (73. Traoré).
    Náhradníci: de Gea, Arrizabalaga – Canales, Traoré, G. Moreno, García, Rodri, Cucurella, Koke, Morata, I. Martínez, Bellerín.

    Rozhodčí: Collum – Connor, McGeachie (všichni Skotsko)
    thejrc.org