Chile – Peru 2:0 (kon.) | Brazílie – Venezuela 1:0 (kon.)
konec
Brazílie
1:0 (0:0)
Venezuela
Sobota 14.11.2020, 01:30 • Estádio do Morumbi, São Paulo • Kvalifikace MS (Jižní Amerika) • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:42:02)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 3 – 1
    Střely mimo: 6 – 2
    Držení míče: 73 % – 27 %
    Rohové kopy: 7 – 2
    Ofsajdy: 3 – 0
    Fauly: 13 – 12
    Žluté karty: 1 – 3.
     
    Po třech odehraných kolech jihoamerické kvalifikace je Brazílie jediná s plným počtem devíti bodů na čele, zatímco Venezuela je se skóre 0:5 na předposlední deváté pozici.
     
    Bez Neymara, Coutinha a dalších opor to od Brazilců nebyl dobrý výkon. Na zisk tří bodů z konfrontace s Venezuelou to ale stačilo. Jediný gól zápasu padl v sedmašedesáté minutě a rád na něj určitě nebude vzpomínat Darwin Machís, který v osudný okamžik nešikovně posunul míč k jednoduše skórujícímu Robertu Firminovi. Kromě této situace si Brazílie ve druhé půli nic dalšího nevytvořila. Ještě před změnou stran však několikrát vydatně zahrozil Richarlison. Hostující výběr si zaslouží pochvalu jen za fungující defenzivní činnost, protože směrem do útoku byl naprosto bezzubý.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Jeden z posledních centrů odvrátil Luis Mago na rohový kop, což je definitivní ztráta venezuelských naději na vyrovnání.
     
    90+7
    Další polehávání na trávníku tentokrát předvádí Pedro. Šestiminutové nastavení mezitím vypršelo, takže by Brazilci o své hubené vedení už přijít neměli.
     
    90+6
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Renan Lodi, přichází Alex Telles.
     
    90+5
    Renan Lodi se na malý moment zvedl, ale pak se zase položil na záda. Těžko říct, zda jde pouze o natahování času, nebo tam je skutečně nějaké zranění hlavy.
     
    90+4
    Luis Mago se po centru k vzdálenější tyči neprosadil. V souboji s ním si během toho navzájem ublížili Renan Lodi a Thiago Silva.
     
    90+3
    Rómulo Otero vyslal z přímého kopu ze vzdálenosti třiceti metrů pořádnou žíni. Ta byla ve zdi lehce tečovaná, takže následuje ještě rozehrávka od praporku.
     
    90+2
    Roberto Firmino se snažil pomoct defenzivě. Moc se mu to ale nepovedlo, protože svým faulem nabídl Venezuele ojedinělou standardní situaci.
     
    90+1
    Rozhodčí z Paraguaye si hráli s videem i po změně stran, proto tu máme šest nastavených minut.
     
    90
    Kanárci chybovali v rozehrávce, nicméně žádný ze dvou centrů k ohrožení Edersonovy branky nevedl.
     
    89
    Po Lodiho autu z prostoru vedle Edersonovy branky Venezuelané míč ukořistili, jenže Faríñez ho zpackaným nákopem zase odevzdal.
     
    88
    Rozhodně se nedá mluvit o tom, že Brazilcům vedoucí gól v dalších útočných aktivitách nějak pomohl. O své vedení se bát ale nemusí, hosté působí bezzubým dojmem.
     
    87
    Bylo to způsobeno drobnou tečí, kvůli které se kopal roh. Yordan Osorio příchozí centr z pravé strany spolehlivě odhlavičkoval do bezpečí.
     
    86
    Paquetá hledal mezi rozestoupenými stopery Pedra. Ten místo střely nakonec nechal ležet míč pro Firmina, který z hranice šestnáctky branku netrefil.
     
    85
    Pedro se ve svém debutu za brazilský národní tým pokoušel o nůžky. Po Evertonově centru z pravé strany se do míče ale netrefil.

    Michal Břuchanský

    Branky: 67. Firmino

    Karty:   30. Do. Luiz (BRA) – 20. Cásseres (VNZ), 76. Machís (VNZ), 81. Rincón (VNZ)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:12.
    Brazílie: Ederson – Danilo, T. Silva (C), Marquinhos, Lodi (90+6. Telles) – Do. Luiz (46. Paquetá), Allan, Ribeiro – Jesus (66. Everton), Firmino, Richarlison (66. Pedro).
    Náhradníci: Alisson, Weverton – D. Carlos, Guimarães, Felipe, Vinícius Júnior, Paquetá, Pedro, Arthur, Everton, Telles.

    Venezuela: Faríñez – Rosales (65. González), Ángel, Osorio, Feltscher (18. Mago) – Casseres, Moreno, Rincón (C) – Soteldo (65. Otero), Rondón, Machís (79. Savarino).
    Náhradníci: Baroja, Graterol – Juanpi, Aristeguieta, Rivas, A. González, Chancellor, Mago, Manzano, Murillo, Otero, Savarino.

    Rozhodčí: Benítez – Cardozo, Saldivar (PAR)
    thejrc.org