Nitra – Trenčín 3:6 (kon.) | Detva – Poprad 3:4 (kon.) | Banská Bystrica – Zvolen 1:6 (kon.)
HC Slovan – Lipt. Mikuláš 6:2 (kon.) | Miskolc – Nové Zámky 2:3 (po pr.) | Michalovce – Košice 0:1 (1:2 po s.n.)
konec
HK Detva
3:4 (2:0, 0:2, 1:2)
HK Poprad
sk Neděle 29.11.2020, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z dohrávky 7. kola Tipos Extraligy, v ktorom uvidíme duel medzi HC 07 WPC Koliba Detva a HK Poprad. Stretnutie sa začína o 17:00.

    Detvania rozhodne budú chcieť prostredníctvom tohto zápasu prelomiť svoju negatívnu sériu štyroch prehier v rade, ktorú začali 17.11. v Nitre, kde prehrali 4:1. Pokračovali prehrou so Slovanom 1:3, získali aspoň jeden bod po prehre v nájazdoch s Banskou Bystricou 4:3 a v poslednom piatkovom kole nestačili doma na Michalovce, ktorým podľahli 2:4. Detvania teda majú na konte 20 bodov, skóre 42:42 a nachádzajú sa v tabuľke na 8. pozícii.

    Popradčania sú momentálnym lídrom tabuľky. Kamzíci sa o prvé miesto delia s druhou Nitrou, s ktorou majú rovnaký počet bodov – 31. Popradčania však majú lepšie skóre (52:26). Popradskí hokejisti naposledy v piatok cestovali do maďarského Miškovca, kde zápas spočiatku ovládali, mali ho dobre rozbehnutí, keďže viedli 0:2, nakoniec však DVTK s plynúcim časom zvýšil obrátky, vyrovnal a pre Poprad z toho boli po výhre v predĺžení 2:3 „len“ dva body.

    V priebehu aktuálnej sezóny pôjde už o štvrté meranie síl medzi Detvou a Popradom. Najprv v Kaufland Cup-e v závere septembra z toho bolo víťazstvo Popradu doma 4:0 a vonku remíza 3:3. V Tipos Extralige sa stretli súperi 8. novembra a Detva vtedy pod Tatrami dokázala triumfovať 2:3 po predĺžení.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 WPC Koliba Detva: Sholl (Petrík) – Marttinen, Gachulinec, Jendroľ, F. Fekiač, Lalík, Rymsha, Rais, Golian – Sýkora, Valent, Downing – Ščurko, V. Fekiač, Klíma – Cox, Čacho, Askarov – Ľupták, Halama, Magdolen

    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Repe, Drgoň, Dalhuisen, Brejčák, Hudec, Kramár, Česánek – Svitana, Skokan, Haščák – Vandas, Preisinger, Handlovský – Tavi, Zagrapan, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Hajnik

    Rozhodca: Výleta, D. Konc st. – Tvrdoň, J. Konc ml..
     
    Na ľadovú plochu vychádzajú hráči oboch tímov. Detvania sa predstavia v žltých dresoch a Popradčania v modrých. Čaká nás štátna hymna.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:34
    Popradčania chceli znepríjemniť Detvanom prvú rozohrávku z obranného pásma. Hostia získali puk v strednom pásme, Haščák sa dostal k strele spomedzi kruhov, gólman Sholl vyrážal.
     
    01:04
    Preisinger nevyhodil puk z obranného pásma, Frederik Fekiač zblokoval prihrávku, ale stratený puk už hostia dokázali znovu zachytiť.
     
    01:23
    Viktor Fekiač za pravým kruhom prenechal puk Tomášovi Klímovi, ktorý po prvý raz v stretnutí preveril gólmana Vošvrdu. Popradský brankár úspešne zasiahol.
     
    02:05
    Popradčania vcelku ľahko prenikli do útočného pásma. Za pravým kruhom si to nastavil na strelu James Livingston, jeho delovku príklepom Sholl úspešne vyrazil.
     
    03:18
    Skokan vracal puk na modrú čiaru Dalhuisenovi, ktorý zakončoval príklepom, Sholl vyrážal. Po pár sekundách sa puk znovu dostal na modrú čiaru k Dalhuisenovi. Jeho ďalšia delovka bola zachytená Shollom.
     
    03:48
    Klíma vyviezol puk po pravom krídle a skúšal to zadovkou na pravý kruh Viktorovi Fekiačovi, ktorého nasledujúca strela bola zblokovaná.
     
    04:18
    No, teraz to gólman Tomáš Vošvrda veľmi nedomyslel. Vyhadzoval puk spoza brány na ochrannú sieť a bolo to na dve minúty.
     
    05:06
    Hostia zatiaľ zvládajú úvodnú časť oslabenia, prešla už takmer minúta od prvej presilovej hry Detvy v tomto zápase.
     
    06:08
    Detvania sa rozostavili v útočnom pásme a vytvorili si veľkú šancu. Puk došiel na modrú čiaru na hokejku Rymshu, ktorý strieľal od modrej. Odrazený puk z Vošvrdovho betónu vyletel do vzduchu a Ščurko dorážal bejzbolovým spôsobom. Podarilo sa mu dostať puk do brány a skórovať, no zrejme to bolo vysokou hokejkou. Počkáme si na rozhodnutie videorozhodcu...
     
    06:08
    Rozhodca Daniel Konc rozpažil ruky a znamená to, že gól neplatí.
     
    06:47
    Zagrapan s Tavim a Livingstonom manévrovali s pukom v útočnom pásme, no bolo to len popri mantineloch a odtiaľ cesta k bráne neviedla.
     
    07:46
    Boje o puk pokračujú aj počas nasadenia štvrtých formácií oboch tímov. Puk sa hýbe popri mantineli v obrannom pásme Detvy a hráči oboch celkov poriadne bojujú.
     
    08:54
    Popradčania boli v útočnom pásme a opäť sa snažili dostať do streleckej príležitosti. V závere si však Haščák so Skokanom na sto percent nerozumeli a prišli o puk.
     
    09:27
    Ščurko sa vysunul po ľavom krídle, pokračoval smerom do útočného pásma a od mantinelu to skúsil strelou. Puk skončil vo Vošvrdovej pripravenej lapačke.
     
    10:06
    Kamzíci znepríjemňovali ďalšiu rozohrávku Detvy, dostali domácich pod tlak a tí boli nútení rozohrať len formou zakázaného uvoľnenia. Vraciame sa teda pred Sholla.
     
    10:47
    Bjalončík veľmi dobre videl pripraveného Repeho, ktorý podišiel bližšie k ľavému kruhu, dostal prihrávku a z prvej pálil. Delovka mierila na Shollov betón.
     
    11:20
    Svitana si prebral puk za bránkou, následne priamočiarou prihrávkou na modrú čiaru hľadal obrancov, poslal to však presne medzi nich a puk unikol z útočného pásma Popradu.
     
    11:56
    Hra sa presunula na opačnú stranu. Sýkora vychádzal z rohu klziska a posunul na modrú čiaru Marttinenovi. Jeho následná strela mierila tesne mimo brány.
     
    12:12
    Detva dala gól!
    Domáci otvárajú skóre duelu. Od modrej čiary nahadzoval puk na bránu Marttinen, Vošvrda vyrážal pred seba, kde okamih nebol puk na žiadnej hokejke. Ujal sa ho JÁN SÝKORA, ktorý zblízka chladnokrvne prekonal Vošvrdu.
    Asistencia: Jyri Marttinen.
     
    12:51
    Česánkova rozohrávka z obranného pásma smerom na Vandasa nebola presná, je z toho zakázané uvoľnenie popradského mužstva.
     
    13:06
    Popradčania budú hrať znovu v oslabení a Detvania majú presilovkovú príležitosť. Boris Česánek si odsedí menší trest za držanie.
     
    13:46
    Detvania získali pásmo, Askarov predvídal hru, získal puk pri mantineli, nabíjal na modrú čiaru Rymshovi, ktorého delovka však bola veľmi nepresná a vysoká.
     
    14:04
    Detva dala gól!
    Detvania po 59 sekundách presilovú hru premieňajú a zvyšujú svoje vedenie. Cox pristavil puk na modrú čiaru pre RIVERA RYMSHU, ktorý videl, že Vošvrda má veľmi zakrytý výhľad a jeho prudká strela s istotou rozvlnila sieť.
    Asistencie: Trevor Cox, Maxim Askarov.
     
    14:46
    Štvrtá popradská formácia po druhom inkasovanom góle nastúpila na ľad. Snažila sa urobiť vietor v detvianskom obrannom pásme, podarilo sa im získať po zakázanom uvoľnení domácich buly v pásme.
     
    15:40
    Preisinger hľadal prihrávkou medzi kruhmi Handlovského, dobre sa však dozadu vrátil Valent a zabránil tejto prihrávke.
     
    16:01
    Drgoň vypálil od modrej čiary. Sholl vyrážal pred seba, kde nastal menší zmätok, dorážať sa snažil Preisinger, nastrelil však znovu gólmana Sholla, ktorý však zatiaľ všetko chytá.
     
    16:13
    Po vyhratom vhadzovaní zamieril Brejčák z modrej čiary k zadnému mantinelu. Posúval puk pred bránku, kde bol Tavi, Sholl to však rýchlo prikryl.
     
    16:30
    Popradčania strelili znižujúci gól, no bolo to po veľkej skrumáži a nič nie je na prvý pohľad jasné. Ide sa telefonovať.
     
    16:30
    Verdikt hlavného rozhodcu Výletu je jednoznačný. Aj z opakovaného záberu sme mali možnosť vidieť, že gól bol dosiahnutý korčuľou Mareka Zagrapana.
     
    17:05
    Rais zachytil puk na modrej čiare a chcel ihneď otočiť hru k popradskej bránke, ale Ľupták ešte ostal zabudnutý v pásme a je z toho ofsajd.
     
    17:36
    Svitana prehadzoval puk žabkou preč z obranného pásma. Korčuľoval si poň v strednom pásme Skokan, proti dvojici detvianskych hráčov sa však nepresadil.
     
    18:06
    Ščurkovi korčuľoval po pravom krídle Klíma. Situácia dvoch proti dvom však bola úspešnejšia pre hostí, popradskí obrancovia získali puk.
     
    18:45
    Brejčák zachytil rozohrávku Detvy a prihrávkou medzi kruhy ihneď uvoľnil Handlovského, ktorý strieľal prakticky ihneď. Namieril to však Shollovi priamo do stredu tela.
     
    19:14
    Livingston dostal prihrávku na modrú čiaru, pretláčal sa pomedzi kruhy cez Rymshu, no ďaleko sa nedostal, nebolo z toho zakončenie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Málokto by čakal, že v úvodnej tretine strelia dva góly práve Detvania. Zásluhou Sýkoru v 13. minúte domáci otvorili skóre a dvojgólové vedenie zabezpečil Detve v 15. minúte počas využitej presilovky Rymsha. Poprad teda v Detve prehráva po 20 minútach 2:0.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:27
    Detvania boli v útočnom pásme, spoza pravého kruhu to strelou skúšal Downing. Strela nebola presná, následne sa po Valentovej prihrávke ocitol Downing ešte v lepšej šanci. Z prvej pálil do Vošvrdových betónov.
     
    21:18
    Brejčák sa preštrikoval dopredu po ľavom krídle a nabíjal medzi kruhy Preisingerovi, ktorý prudko vypálil a Sholl musel rýchlo zasiahnuť.
     
    21:46
    Zagrapan ostal zabudnutý detvianskou obranou na modrej čiare. Spracúval si dlhú prihrávku, ale stratil stabilitu na korčuliach a do samostatného zakončenia sa nedostal.
     
    22:07
    Popradčania otočili hru a dostali sa do prečíslenia troch proti dvom. Livingston dokázal krížom presunúť hru na ľavý kruh Tavimu, ktorý strieľal švihom, mieril však priamo na hruď Sholla.
     
    22:38
    Ľupták urobil trošku riskantnú kľučku v obrannom pásme, ale vyšla mu. Prenikol do stredného pásma, odtiaľ už prihrávkou nenašiel nikoho.
     
    23:08
    Magdolen vysúval po ľavom krídle Valenta, ktorý sa mu už ukazoval pri mantineli. Neposlal mu však presnú prihrávku a Popradčania sa snažia rýchlo otočiť hru.
     
    23:48
    Bjalončík prekorčuľoval do útočného pásma, skúšal to švihom spoza ľavého kruhu, ale jeho strela presná nebola.
     
    24:00
    Poprad dal gól!
    Kamzíci znižujú detvianske vedenie a vracajú sa do zápasu. Po bojoch o puk pri mantineli sa odrazený puk dostal na modrú čiaru k MIKEOVI DALHUISENOVI a jeho strela švihom zapadla popri Shollovej lapačke.
    Asistencia: Matej Paločko.
     
    24:50
    Kramár stratil puk na modrej čiare a do protiútoku vyrazil Ján Sýkora, ktorého podporoval spoluhráč. Sýkora sa to rozhodol riešiť sám, strieľal na Vošvrdovu hruď.
     
    24:59
    Poprad získava prvú presilovku v stretnutí. Viktor Fekiač dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    25:33
    Popradská presilovka zatiaľ spočiatku nie je veľmi plodná. Domáci dvakrát vyhodili puk a teraz bola popradská brána posunutá po náraze detvianskeho hráča.
     
    25:33
    Brankár Tomáš Vošvrda pomohol detvianskemu ľadárovi upevniť bránku, trvá to už trošku dlhšie a malo by sa vhadzovať po pravici popradského gólmana.
     
    26:05
    Poprad získal útočné pásmo, rozostavil sa, no Drgoňovi nevyšla strela od modrej čiary, nastrelil ňou hráča Detvy a domáci sa oslobodili.
     
    26:44
    Prihrávka od mantinelu bola vyrazená a do samostatného zakončenia sa mohol dostať Grayson Downing, nesklepol si však vzdušnú prihrávku. Prišiel si však po puk na ľavom kruhu a jemne ohrozil Vošvrdu strelou.
     
    27:30
    Detvania prežili oslabenie bez inkasovaného gólu a ihneď sa zapojili do útočného ťaženia. Halama to skúšal strelou spoza pravého kruhu, mieril však mimo.
     
    28:12
    Halama trošku zaváhal v obrannom pásme, k puku sa dostal Matej Paločko blízko pri bráne, ihneď po ľade zakončoval. Tomas Sholl však promptne zasiahol.
     
    28:48
    Repe zastavil detvianske presunutie hry na opačnú stranu, ihneď rozohrával smerom dopredu, puk však Haščákovi odskočil.
     
    29:25
    Askarov vrátil puk na pravé krídlo Rymshovi, ktorý spoza pravého kruhu nahadzoval, mieril to však vedľa priestoru brány.
     
    29:51
    Pokus o dlhé vysunutie z hokejky Ščurka, ktorý hľadal Viktora Fekiača, nebol úspešný. Končí sa to zakázaným uvoľnením.
     
    30:22
    Valent prekorčuľoval do pásma, vyššie medzi kruhmi si to pripravil na strelu. Vošvrda musel rýchlo ťahať jeden zo svojich betónov.
     
    30:55
    Gachulinec nahadzoval puk od modrej čiary, situácia bola veľmi nepriehľadná, Vošvrda veľa toho nevidel. Mal však aj šťastie, keďže strela letela vedľa.
     
    31:53
    Rozohrávka domácich v týchto chvíľach úspešná nebola, je z toho zakázané uvoľnenie a hra sa vracia pred Tomasa Sholla.
     
    32:15
    Poprad dal gól!
    Kamzíci strieľajú druhý gól a vyrovnávajú stav zápasu. Začína sa prakticky odznova. Patrik Svitana šikovne obkorčuľoval bránu, prešiel po obvode ľavého kruhu a perfektne načasoval prihrávku pred bránkovisko pre MARCELA HAŠČÁKA, ktorý už len doklepol popri Shollovom betóne.
    Asistencie: Patrik Svitana, Dávid Skokan.
     
    33:14
    Dlhá rozohrávka z hokejky gólmana Vošvrdu nebola vôbec presná. Končí sa to zakázaným uvoľnením.
     
    33:48
    Magdolen a Ľupták sa snažili forčekovať popradskú rozohrávku, nedostali sa však k puku, Popradčania si s touto situáciu úspešne poradili.
     
    34:38
    Matúš Paločko vyhadzoval puk vzduchom bekhendom, jeho brat Matej sa to snažil dokorčuľovať, rýchlejší však bol Gachulinec a je z toho ďalší icing kamzíkov.
     
    35:08
    Matej Paločko šikovne posunul spoza bránky puk pred Sholla, kde už nakorčuľoval Bjalončík. Z prvej však triafal iba do betónu gólmana Detvy.
     
    35:33
    Poprad dostáva presilovkovú možnosť. River Rymsha dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    35:52
    Haščák dokázal nabiť medzi kruhy Preisingerovi po rýchlom založení útoku. Tvrdá strela Preisingera však letela do Shollovej masky.
     
    36:14
    Downing vyhodením vzduchom úspešne oslobodil svoj tím a puk letí až k brankárovi Vošvrdovi.
     
    36:40
    Detvania po neúspešnej rozohrávke hostí zaútočili, Viktor Fekiač sa naštartoval po ľavom krídle, prešiel medzi kruhy, odtiaľ zakončoval mimo.
     
    37:02
    Sýkora s Gachulincom dobre zabojovali pri mantineli v obrannom pásme a získavajú ďalšie sekundy po vyhodení puku.
     
    37:43
    River Rymsha dokázal okamžite po naskočení z trestnej lavice získať prihrávku na modrej čiare, šiel sám na Vošvrdu, no popradský gólman sa mu úspešne hodil pod nohy bez nedovoleného zákroku.
     
    38:34
    Popradčania ešte ťažia z predchádzajúceho presilovkového tlaku, posúvali si puk popri mantineli, potom prišla prihrávka na modrú čiaru pre Repeho, ktorý nepríjemne pálil, ale minul bránu.
     
    39:20
    Skokan posunul na modrú čiaru Kramárovi, ktorý nahadzoval na bránu. Sholl vyrážal pred seba, Haščák však bol v dorážke zablokovaný.
     
    39:42
    Do útočného pásma sa vrátili domáci. Od modrej čiary skúšal páliť Gachulinec, mieril však iba do lapačky gólmana Vošvrdu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná dvadsaťminútovka už patrila kamzíkom, ktorí sa dvomi gólmi vrátili do zápasu. V 24. minúte znížil Dalhuisen a v 33. minúte vyrovnal na 2:2 najlepší kanonier hostí Haščák. Pred treťou tretinou je teda všetko otvorené.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    Dávid Skokan sa šikovne uvoľnil do individuálnej akcie, prenikal dopredu do zakončenia, strelou spomedzi kruhov však triafal do betónu Sholla.
     
    41:25
    Brejčák si vybral dlhou prihrávkou na modrú čiaru Handlovského, ktorý posúval po mantineli. Spoza bránky sa chcel uvoľniť Preisinger, no nepodarilo sa mu to.
     
    41:56
    Popradčania sú aktívni v úvode tretej tretiny. Dalhuisen bekhendom nahadzoval na bránu, trafil Livingstona, ktorý prenechával Handlovskému do dobrej šance, no ten zasiahol iba gólmana Sholla.
     
    42:31
    Poprad dal gól!
    Aktivita kamzíkov vyústila do vedúceho gólu. Zagrapan využil zaváhanie Lalíka. Vybojoval puk pri mantineli a z bránkovej čiary posunul krížom JAMESOVI LIVINGSTONOVI, ktorý z prvej prekonal Sholla.
    Asistencia: Marek Zagrapan
     
    43:16
    Sýkora chcel vyraziť do rýchleho protiútoku. Prihrávka z obranného pásma však bola nepresná a končí sa to zakázaným uvoľnením.
     
    43:50
    Detvania nahadzovali puk zo stredného pásma priamo na brankára Vošvrdu, ktorý to pre istotu upokojil prikrytím puku a vhadzuje sa práve pred ním.
     
    44:16
    Popradčania znovu vyrazili dopredu. Od modrej to delovkou skúsil Hudec. Preisinger sa snažil tečovať a dorážať, ale gólman Sholl veľa toho nedovolil.
     
    44:50
    Askarov si v strednom pásme elegantne obhodil Livingstona, chcel pokračovať smerom dopredu, ale puk nechtiac stratil.
     
    45:04
    Dominik Jendroľ sa síce hneval na hlavného rozhodcu, keďže sa jednalo možno o trošku prísne posúdenie situácie. Nič to však nemení na tom, že dostáva dve minúty za hrubosť.
     
    45:18
    Poprad dal gól!
    Hostia veľmi rýchlo využívajú presilovú hru a dostávajú sa do dvojgólového vedenia. MARCEL HAŠČÁK sa dostal za ľavým kruhom k odrazenému puku. Videl, že spoluhráč mu preniká popred Sholla, to využil a strelou švihom popri vyrážačke prekonal detvianskeho brankára.
    Asistencie: Patrik Svitana, Adam Drgoň.
     
    45:57
    Klímova strela spoza ľavého kruhu bola blokovaná Dalhuisenom. Brejčák ostal bez hokejky, no môže si ju vziať, puk opustil obranné pásmo Popradu.
     
    46:28
    Detva bola opäť v útočnom pásme. Od modrej čiary to delovkou príklepom skúšal Lukáš Lalík. Jeho projektil skončil v pohotovej Vošvrdovej lapačke.
     
    46:44
    Grayson Downing vyrazil po krídle dopredu, spoluhráč mu však veľmi nepomohol a je z toho postavenie mimo hry.
     
    47:14
    Popradčania sa dostali do prečíslenia, Bjalončík posunul na pravý kruh Matúšovi Paločkovi, ktorý to vracal pred bránu, Bjalončík iba jemne tečoval prihrávku a Sholl musel zasiahnuť.
     
    48:06
    Otvárala sa ďalšia možnosť pre prečíslenie Popradu, Svitanovu krížnu prihrávku na Skokana však umne vypichol detviansky obranca.
     
    48:50
    Detvania vyrazili dopredu. Veľmi ľahké nahodenie z hokejky Matúša Raisa od modrej čiary skončilo priamo na brankárovi Vošvrdovi.
     
    49:46
    Gachulinec dvakrát nahadzoval od modrej čiary. Prvý pokus bol nepresný a ten druhý bol zblokovaný.
     
    50:14
    Pre Popradčanov sa otvára ďalšia prečíslovacia situácia. Livingstonova prihrávka z pravého kruhu však ušla Tavimu a šanca pre kamzíkov z toho nebola.
     
    51:18
    Maxim Askarov sa od mantinelu chcel odpútať a namieril si to pred bránku, keďže sa mu otvoril voľný priestor, no napokon nezakončil.
     
    52:05
    Gachulinec za pravým kruhom prenechal jemne dozadu Downingovi, ktorý okamžite strieľal. Bolo to nepríjemné zakončenie, Vošvrda to zasiahlo do ramena.
     
    52:42
    Hostia bojovali o puk v útočnom pásme pri mantineli. Pýtal si to na modrú čiaru Svitana, od Haščáka však nedostal presnú prihrávku.
     
    53:04
    Vandas si šikovne rukou na ľavom kruhu sklepol puk na ľad, naservíroval Handlovskému pred bránu, no bolo to pre neho pridlhé, navyše bol zozadu tiesnený.
     
    53:32
    Zagrapan nedokorčuľoval vyhodený puk a je z toho zakázané uvoľnenie Popradu. Hra sa vráti pred Vošvrdu.
     
    54:01
    Po Coxovej prihrávke za ľavý kruh pálil od mantinelu Maxim Askarov, bránu však prestrelil a domáci prišli o útočnú tretinu.
     
    54:52
    Bjalončík sa otočil smerom k hre v obrannom pásme a posúval to bezpečne preč po krídle, aby bol puk čo najďalej od Vošvrdovej brány.
     
    55:33
    Rozohrávka Detvanom v týchto chvíľach vôbec nevyšla. Downing sa to pokúšal nahodiť na Klímu. Ten to nezachytil, je z toho icing.
     
    55:52
    Vystrelený puk z obranného pásma dorazil na Askarova, ktorý mal časť výstroje na mantineli a hra je prerušená.
     
    56:18
    Cox sa otáčal medzi kruhmi a nahadzoval do predbránkového priestoru. Nemal tam však pripraveného spoluhráča na teč alebo dorážku.
     
    57:08
    Od Sýkoru vydoloval puk bojovný Matej Paločko, ihneď ho posúval po mantineli dopredu, no jeho spoluhráči ho už potom nespracovali.
     
    57:45
    Detva dala gól!
    Kontaktný gól zo strany Detvy prišiel a môžeme určite čakať dramatický záver. Šikovný MAXIM ASKAROV si na útočnej modrej čiare spracoval puk, kľučkami prenikol pomedzi popradských obrancov. Nahodil puk na Vošvrdu, ktorý ho nemal pod kontrolou a Askarov puk úspešne dorazil.
    Asistencie: Lukáš Lalík, Viliam Čacho.
     
    58:05
    Je tu zakázané uvoľnenie Popradu a oddychový čas si berie tréner Detvy Ernest Bokroš.
     
    58:07
    Sholl je na striedačke, začína sa detvianska powerplay.
     
    58:29
    Tak toto budú pre Poprad určite nepríjemné okamihy. Pred Vošvrdom nastala skrumáž, Mike Dalhuisen fauloval a dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    59:00
    Rymsha pálil od modrej čiary, Cox sa pokúšal o teč, no nepodarilo sa mu prekonať Vošvrdu.
     
    59:24
    Preisinger sa ujal puku po páde detvianskeho hráča. Mohol už ísť do koncovky, no pri mantineli v útočnom pásme spadol a nevystrelil.
     
    Koniec zápasu.
     
    Poprad úspešne vstúpil do tretej tretiny. V 43. minúte poslal hostí do vedenia Livingston a dvojgólové vedenie zabezpečil v 46. minúte Haščák. Už to vyzeralo, že si to hostia postrážia, no napokon z toho bola ešte dráma. V 58. minúte znížil Askarov, domáci získali presilovku a pred popradskou bránou to poriadne horelo. Kamzíci to však prežili, z Detvy si odvážajú plný bodový zisk a keďže Nitra dnes prehrala, Popradčania si upevňujú prvú pozíciu v tabuľke. (19:33:53)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 13. Sýkora (Marttinen), 15. Rymsha (Cox, Askarov), 58. Askarov (Lalík, Čacho) – 24. Dalhuisen (Matej Paločko), 33. Haščák (Svitana, Skokan), 43. Livingston (Zagrapan), 46. Haščák (Svitana, Drgoň)


    HK Detva: Sholl (Petrík) – Marttinen, Gachulinec, Jendroľ, F. Fekiač, Lalík, Rymsha, Rais, Golian – Sýkora, Valent, Downing – Ščurko, V. Fekiač, Klíma – Cox, Čacho, Askarov – Ľupták, Halama, Magdolen
    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Repe, Drgoň, Dalhuisen, Brejčák, Hudec, Kramár, Česánek – Svitana, Skokan, Haščák – Vandas, Preisinger, Handlovský – Tavi, Zagrapan, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Hajnik

    Rozhodčí: Výleta, D. Konc st. – Tvrdoň, J. Konc ml.
    bahis siteleri