Barys – N.Novgorod 2:3 (kon.) | Magnitogorsk – Dynamo Moskva 3:1 (kon.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 2:0 (kon.)
Ufa – Jokerit 0:3 (kon.) | Čerepovec – Spartak Moskva 4:3 (kon.) | Kazaň – Minsk 7:2 (kon.)
Soči – Nižněkamsk 4:2 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
HC Sibir Novosibirsk
Pátek 11.12.2020, 15:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci KHL! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Čeljabinskem a Novosibirskem. Úvodní buly je naplánováno na 15:00 a my budeme u toho.
     
    Traktor Čeljabinsk

    Čeljabinsk by letos mohl být jedním z černých koňů soutěže, vždyť nehraje vůbec špatně, navíc patří k nejlepším týmům v celé KHL! Po třiceti pěti zápasech má na svém kontě čtyřicet čtyři bodů, což mu stačí na čtvrtou pozici Východní konference. Jestli může být s něčím spokojený, pak je to obranná činnost. Dosud inkasoval sedmdesát osm branek, což je jedno z nejnižších čísel celé KHL. Sám jich pak dal devadesát dva. Čeljabinsku se však v posledních duelech nedaří ani trochu, vždyť pocit vítězství poznal v jednom z posledních pěti utkání, když porazil Rigu těsně 4:3. Následovaly dvě porážky, a to s Petrohradem 2:5 a stejným výsledkem podlehl také Jokeritu.

    Nejproduktivnější hráči:
    Tomáš Hyka – 24 bodů (9+15)
    Lukáš Sedlák – 20 bodů (8+12)
    Sergej Kalinin – 19 bodů (10+9)
     
    HC Sibir Novosibirsk

    Sibir zatím drží poslední postupové místo do play-off, ale ještě je na to hodně brzy. Po pětatřiceti zápasech má na svém kontě třicet čtyři bodů a patří mu osmá pozice v rámci Východní konference. Novosibirsk tak dobrou defenzivu jako soupeř nemá, jelikož inkasoval devadesát čest branek. Sám jich nastřílel devětaosmdesát. Hosté brali z posledních tří duelů jednu výhru, když porazil na domácím hřišti Soči po prodloužení. Poté padli doma v prodloužení s Lokomotivem a v posledním zápase nestačili na Viťaz.

    Nejproduktivnější hráči:
    Mikael Ruohomaa – 25 bodů (8+17)
    Juuso Puustinen – 21 bodů (14+7)
    Jegor Milovzorov – 17 bodů (6+11)
     
    Poslední vzájemný zápas – 21.10.2020:

    Novosibirsk – Čeljabinsk 3:1

    Branky a nahrávky: 33. O. Li (Šarov, Milovzorov), 50. Puustinen (Jokipakka, Ruohomaa), 60. Milovzorov (Jokipakka) – 23. Pilut (Manuchov).

    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Chochlov, Gurkin, Jermakov, Jokipakka, Timašov, K. Alexejev, Ilja Morozov, Jefremov (A) – Milovzorov (A), Romancev, O. Li – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Sannikov, V. Komarov (C), Česalin – N. Korotkov, Torčeňuk, Romajev.

    Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Manuchov, Pilut, Bailen (A), Isajev, S. Garejev, Tělegin, Jevenko – Berglund, Byvalcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Osnovin – Kosov, Polygalov, Avcin – A. Lazarev, Karlin, Bobyljov.
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Will (CLJ) 23 zápasů, 12 výher, úspěšnost zákroků 92,2%, průměr obdržených branek – 2,14.

    Tomáš Hyka (CLJ) 35 zápasů, 9+15

    Lukáš Sedlák (CLJ) 34 zápasů, 8+12
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Tělegin, Pilut, Bailen (A), Karpuchin, S. Garejev, Alexejev, Jevenko – Åberg, Byvalcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Kravcov – Osnovin, D. Iljin, Podkorytov – Kosov, Karlin, Avcin.

    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Ilja Morozov, Jokipakka, J. Chabarov, Gurkin, Timašov, Chochlov, Jefremov, Jermakov – Puustinen, Ruohomaa (A), Šarov – Romancev, V. Komarov, O. Li – Česalin (C), Sajustov (A), Šaškov – Dubakin, Torčeňuk, Pervušin.

    Rozhodčí: Bukin, Kuljov – Generalov, Ponamarenko.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    A dnešní utkání mezi Čeljabinskem a Sibirem právě začalo! Za mírného favorita jsou považováni domácí, kteří hrají v černém, hosté v bílomodré kombinaci.
     
    00:47
    A to byla první velká šance, kterou měl Traktor! Ruslan Karlin se nejspíše dostal do zakončení, překonal gólmana, jenže trefil horní tyč!
     
    01:20
    Na druhou stranu se hnali také hosté, ale ti směrem dopředu nic nepředvedli. Harri Säteri tak má další zákrok, když sklapl své betony včas.
     
    01:54
    Domácí hokejisté znepříjemňují svým soupeřům rozehrávku, a těm se zatím nedaří překonat střední pásmo. Znovu musí začít až od svého brankáře.
     
    02:31
    A nebyla to zrovna ideální rozehrávka. Sice nikoho nenašla z hráčů v hostujících dresech, ale nakonec je Novosibirsku odpískáno jen ofsajdové postavení.
     
    03:14
    Tím hráčem, který nakonec trefil tyčku byl Pontus Åberg. Ten se i teď snažil natáhnout ke kotouči, ale ani se svou dlouhou hokejkou ho nedostal pod kontrolu.
     
    03:48
    Vitalij Kravcov si nedokázal zpracovat přihrávku do jízdy, přesto domácí ještě zabojovali u mantinelu o touš. Úspěšní ale nebyli, a tak se musí vracet.
     
    04:15
    Ovšem ofenzivní akce ani jednoho z celků zatím nejsou zrovna ideální. Vidíme hodně chyb v přihrávkách, které nám úroveň hry přece jenom hodně snižují.
     
    04:58
    Domácí hokejisté nyní jen protečovali kotouč do útočného pásma. Alexandr Avcin se ještě vydal napadat, zbytek jeho formace ovšem zvolil úprk na střídačku.
     
    05:20
    Hra se však vrátí do obranného pásma Novosibirsku. Tomu se totiž ani trochu nepovedla rozehrávka, a tak kotouč skončil jen na zakázaném uvolnění.
     
    05:42
    Nick Bailen nahazoval po vhazování kotouč od modré. Ruslan Karlin se snažil clonit před brankou, ale k tečování kotouče se jednoduše nedostal přes soupeře.
     
    06:16
    Komerční přestávka.
     
    06:58
    Komerční přestávka je za námi, a tak se zase normálně pokračuje v utkání. Na kotouči je nyní Čeljabinsk, ale ten se přes obranu k zakončení nedostal.
     
    07:28
    Alexandr Šarov se dostal i přes tuhou obranu soupeře k zakončení. Roman Will ale celou situaci dobře viděl a ramenem vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    08:01
    Lukáš Sedlák zavezl kotouč do útočného pásma, jenže ho dále poslal jenom po mantinelu. Tam byli jen protihráči, kteří si proto puk uzmuli do své moci.
     
    08:44
    Alexandr Podkorytov ještě zabojoval v pásmu o kotouč. Nakonec jsme viděli nahození od modré, ale Harri Säteri v poklidu vyráží do rohu kluziště.
     
    09:15
    Střely na branku: 3 – 1!
     
    09:47
    Zatím tedy nesledujeme nijak zvlášť zajímavou podívanou, o čemž svědčí i počet střel na branku. Ten je zatím opravdu hodně nízký, snad se to zlepší.
     
    10:10
    Alexej Byvalcev ukázal, že je rychlým bruslařem, ne nadarmo dal letos už několik branek v oslabení. Nyní byl sice u puku jako první, ale v pásmu jej ztratil.
     
    10:44
    Tomáš Hyka si nezpracoval ideálně přihrávku na levou stranu, takže o touš zase rychle přišel. Novosibirsk se proto může hnát do rychlé protiakce.
     
    11:02
    Komerční přestávka.
     
    11:34
    Stanislav Garejev se se spoluhráči rozhodli pro střídání, a tak jsme chvilku čekaly na čerstvé formace. Nyní ale už je nová krev na ledě a domácí mohou dopředu.
     
    12:16
    Jenže akce obou týmů dnes většinou končí už ve středním pásmu, oba gólmani zatím moc práce neměli. Dočkáme se úvodní branky ještě v první periodě?
     
    12:38
    Pontus Åberg se hnal do zakončení po pravé straně, ale jeho pokus byl zblokovaný soupeřem. Domácí hokejisté si ale po následném zákroku zahrají přesilovku.
     
    12:52
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Danil Romancev – 2 min., krosček).
     
    13:03
    Nick Bailen se po krátké kombinaci v pásmu dostal k tvrdé ráně od modré, ale neseřídil svá mířidla přesně. Přesto se Čeljabinsk i nadále drží v pásmu.
     
    -44:36
    Vitalij Kravcov pálil o několik sekund později, ale Harri Säteri nejspíše znovu nemusel zasahovat. Následně se navíc Sibiru povedlo touš vyhodit.
     
    13:58
    Na ledě i nadále zůstává stejná přesilovková formace, která přece jen motá svým soupeřům hlavy. Branky jsme se však v tomto utkání ještě nedočkali.
     
    14:25
    A nyní se navíc hostům se štěstím povedlo dostat kotouč do středního pásma. Oba týmy již byly hodně unavené, a tak se střídalo na obou stranách.
     
    14:52
    Danil Romancev je na ledě!
     
    15:17
    Traktor má tlak v útočném pásmu a celkem se mu tam daří kombinovat. Přesto si ještě nedokázal vytvořit nějakou zajímavější a gólovou pozici pro střelu.
     
    15:59
    Tak jsme viděli pokus o zakončení na druhé straně, které mělo přijít ze středu hřiště. Roman Will ale zasahovat nemusel, pomohl mu jeden ze spoluhráčů.
     
    16:24
    Nyní se více daří kombinace zase hostujícím hokejistům, ale ani od nich to není ono. Zatím to rozhodně nevypadá, že bychom měli být svědky přestřelky.
     
    17:03
    Z velkého úhlu to zkusil jeden z hostujících útočníků, ale jeho střela nemířila mezi tři tyče. Ani jeden z gólmanů zatím nemá nějak moc práce ve svém brankovišti.
     
    17:31
    Na ledě máme krev poté, co Pontus Åberg nepříjemně trefil jednoho ze soupeřů. Nyní tak probíhá úprava hrací plochy, hokejista Sibiru je naštěstí v pořádku.
     
    18:15
    První třetina už se nám mílovými kroky blíží ke svému konci a branky se nejspíše nedočkáme. Akce Sibiru nyní byla zastavena, a to z důvodu ofsajdu.
     
    18:55
    To není příjemný pohled! Jeden z rozhodčích inkasoval tvrdou ránu někam do nohy a hra je kvůli tomu přerušena! Sudí mezitím odjíždí na střídačku Sibiru.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina dnešního utkání, která nepřinesla zrovna zajímavou podívanou. Největší šanci jsme viděli hned v první minutě, ale Pontus Åberg trefil z kruhu jenom přední tyčku. Čeljabinsk sice působil o trochu aktivněji, dokonce si zahrál přesilovou hru, avšak k úvodní brance duelu to nevedlo. Snad se nám obraz hry do příští třetiny podstatně zlepší.

    Další část začne přibližně v 15:51.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 4 – 6
    Trestné minuty: 0 – 2
    Vhazování: 11 – 5
    Zblokované střely: 2 – 4
    Hity: 5 – 1
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    A už je před námi i druhá část dnešního utkání! V první periodě jsme branku neviděli, dočkáme se nyní? To ukáže následující půl hodinka zápasu"
     
    20:48
    Čeljabinsk se hnal do ofenzivní akce jako první, avšak nakonec se nedostal ani k zakončení. Novosibirsk sice ano, ale jeho střela nemířila mezi tři tyče.
     
    21:24
    Tentokrát už Roman Will zasahovat musel, poprvé byl více vidět Juuso Puustinen. A rozhodně neměl zrovna špatnou šanci! Po ledě ale českého gólmana překonat nedokázal.
     
    21:45
    Oba týmy se sice snaží v ofenzivní části, ale prostě to není ono. Zatím vidíme hlavně chyby. Rozhodně by tomuto střetnutí branka prospěla...
     
    22:17
    Oleg Jevenko sice zastavil rodící se akci svých soupeřů, ale ke kotouči se nedostal. Sibir se však o něj nepřesným pasem připravil v útočném pásmu.
     
    22:57
    Traktor si podržel kotouč za svou brankou a čekal až oba týmy vystřídají. Následně domácí hráč nepřesně přihrál a Roman Will má další úspěšný zákrok.
     
    23:47
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí se jako první v tomto zápase dostávají do vedení! Velký důraz před brankou ukázala první lajna. Pontus Åberg sice ještě úspěšný nebyl, ale dorážku se nadvakrát postaral SERGEJ KALININ, jenž se zachoval jako správný kapitán. Asistence: Pontus Åberg a Alexej Byvalcev.
    23:47 Sergej KALININ - 1:0
     
    24:38
    Tak snad to oba týmy trochu probudí k lepším výkonům. Lukáš Sedlák nyní číhal před brankou, ale k dorážce se nedostal. Hra je tedy jenom přerušena.
     
    25:04
    Vstřelená branka dodala více čerstvé krve do žil domácím hokejistům, kteří by rádi odskočili do vyššího rozdílu. Novosibirsk se ovšem v pohodě ubránil.
     
    25:42
    Sám poté mohl zamířit dopředu, ale tentokrát mohl zůstat gólman české národnosti v klidu. Hosté se totiž dostali jenom na útočnou modrou čáru.
     
    26:21
    Alexej Byvalcev se dostal mezi dva soupeře a neměl kudy se dostat až před branku. Domácí hokejisté se však díky dobrému pohybu ke kotouči ještě dostali.
     
    26:48
    Komerční přestávka.
     
    27:12
    Hráči v bílomodrých dresech se po delší době dostali do nějaké kombinace v útočném pásmu. Dnes je to ale hodně tuhý zápas a šance nadále nepřicházejí.
     
    27:47
    I proto bychom měli být rádi za jednu vstřelenou branku. Ta to přece jen trochu rozhýbala, ale na další gólové možnosti čekáme stále a stále.
     
    28:14
    Avšak nyní jedna z nich přišla! Nováček v domácím dresu Daniil Iljin se šikovně dostal až před gólmana, kterému chtěl poslat kotouč mezi betony. Mezírku tam nenašel!
     
    28:59
    Diváci v Rusku mohou být na stadionu, a tak vždycky najednou slyšíme rachot, když domácí přejdou útočnou modrou. Přestože tam často akce i skončí.
     
    29:24
    A nyní mohlo být dokonce srovnáno, ale není! Nejprve čelil Roman Will těžké střelu z kruhu, kterou jen tak tak vyrazil betonem před sebe. Tam byl připravený hráč Novosibirsku, ale ten nedokázal trefit poloprázdnou branku!
     
    30:38
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Jaroslav Chabarov – 2 min., hákování).
     
    30:58
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácímu týmu stačilo na využití přesilové hry jen několik sekund a už je to o dvě branky! Alexej Byvalcev šikovnou zadovkou posunul kotouč na Piluta. Jeho bomba sice v brance neskončila, jenže nejagilnější byl na brankovišti ALEXANDR AVCIN, jenž touš dorazil do sítě. Asistence: Lawrence Pilut a Sergej Kalinin.
    30:58 Alexandr AVCIN - 2:0
     
    31:14
    No, tak jsme se konečně dočkali alespoň branek. Vitalij Kravcov přispěchal jako další hráč se střelou, ale Harri Säteri si s ní poradil bez nejmenších potíží.
     
    31:54
    Novosibirsk toho dnes směrem dopředu ještě moc nepředvedl a jindy hodně aktivní lajna s Puustinenem není dnes skoro vůbec vidět... To je hostům na škodu.
     
    32:33
    Hokejisté v bílomodrých dresech bojovali o kotouč v útočném pásmu, ale úspěšnější byli jejich soupeři. Ti se okamžitě vydali do ofenzivní akce.
     
    33:07
    Zase však vidíme chyby na obou stranách, které nám úroveň hry hodně snižují. Přesto jsme se dočkali alespoň dvou branek v prostřední části hry.
     
    33:51
    Jaroslav Kosov se jen obtočil na útočné modré, kde se mu však kotouč podařilo udržet. Traktor ale o něj v následných osobních soubojích přišel.
     
    34:25
    Lawrence Pilut podržel kotouč v obranném pásmu a nechal spoluhráče vystřídat. Poté vybídnul Pontuse Åberga, jehož pokus Harri Säteri má v lapačce.
     
    34:57
    Nick Bailen rozjel akci svých spoluhráčů. Vitalij Kravcov chtěl poslat přihrávku před branku, ale do té mu stihl vložit hokejku jeden z protihráčů.
     
    35:16
    Střely na branku: 13 – 14!
     
    35:45
    Hra je přerušena, jelikož se nám kotouč dostal na střídačku hostujícího mužstva. Následovat proto bude vhazování na útočné modré Novosibirsku.
     
    36:18
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Oleg Jevenko – 2 min., podrážení).
     
    36:42
    Hráči Sibiru mají nyní ideální možnost na snížení stavu. Vůbec se jim ale nedaří dostat se do útočného pásma, naopak. Traktor vyhazuje jeden puk za druhým.
     
    37:15
    Lukáš Sedlák se dokonce dostal k odraženému kotouči v útočném pásmu, a tak ho z otočky poslal na branku. Harri Säteri ovšem betonem v pohodě vyráží.
     
    37:57
    Až nyní se hostující tým dostal do útočného pásma. Oleg Li vypálil a viděli jsme obrovský závar před Willem! Ten to však se spoluhráči ustál, i když neměl puk pod kontrolou. Čeljabinsk stále o gól vede.
     
    38:18
    Oleg Jevenko je na ledě!
     
    38:31
    Nick Bailen byl obětí zákroku u mantinelu, který nebyl posouzený jako nedovolený. Domácímu obránci se to nelíbilo ani trochu a vrátil to svému soupeři.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Už jsou za námi dvě periody dnešního utkání, po kterých bude spokojenější domácí celek, který svému soupeři o dvě branky odskočil. Už na začátku prostřední části se trefil Sergej Kalinin, když dorážel střelu Pontuse Åberga. Hosté mohli o několik sekund později srovnat, ale nepovedlo se jim to. Tak ještě přišel trest, když Čeljabinsk využil přesilovou hru. Lawrence Pilut od modré ještě neuspěl, ale Alexandr Avcin s dorážkou už ano.

    Další třetina začne přibližně v 16:42.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 15 – 16
    Trestné minuty: 2 – 4
    Vhazování: 21 – 17
    Zblokované střely: 5 – 9
    Hity: 9 – 11
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    A už je před námi i poslední perioda dnešního utkání! Domácí celek vede o dvě branky a je na tom o poznání lépe. Naopak hosté musí vrhnout díly do útoku.
     
    41:02
    A evidentně by se chtěl prezentovat lepším výkonem než doposud. Viděli jsme prudkou střelu z pravého kruhu, ale Roman Will máchl lapačkou a má v ní puk.
     
    41:47
    Až nyní se dostali domácí hokejisté do útočného pásma. Harri Säteri zasahovat nemusel, navíc se jeho spoluhráči zase ženou do ofenzivní akce.
     
    42:22
    Lawrence Pilut se vydal bojovat o kotouč do středního pásma a k zisku mu zase tak moc nechybělo. Traktor se nakonec o chvilku později k touši dostal.
     
    43:12
    Nick Bailen si sjel ze střídačky a dostal nabito do jízdy. Nakonec vyslal parádní ránu, jenže trefil někoho ze svých protihráčů před brankou...
     
    43:52
    Daniil Iljin si nyní úplně neporadil s odehráním kotouč a Sibir získal naprosto zadarmo pásmo. Snaží se kombinovat, ale domácí se dobře brání.
     
    44:23
    Jaroslav Kosov zabojoval za brankou hráčů v bílomodrých dresech o kotouč ale nebyl úspěšný. O chvilku později si tak další zákrok připsal Roman Will.
     
    44:57
    To byla slušná rána od modré v podání Viktora Komarova. Roman Will toho sice moc neviděl, přesto se od něj kotouč doslova odrazil do ochranné sítě.
     
    45:25
    Ve hře máme ale i ve třetí periodě celkem hodně nepřesností, snad se nám to zlepší. O střelu se pokusili domácí, kteří vybojovali alespoň buly v pásmu.
     
    45:48
    Komerční přestávka.
     
    46:10
    To byla šance hostů na snížení! Jeden z nich se hnal na gólmana dokázal zakončit, přestože byl hodně tísněn... Roman Will ale udržel beton na zemi a puk za sebe nepustil!
     
    46:54
    Domácí hokejisté už směrem dopředu nejsou tolik aktivní, chtějí se soustředit hlavně na bránění. Na druhou stranu oni dali už dvě branky...
     
    47:30
    Andrej Jermakov zavezl z pozice obránce touš až do útočného pásma. Následně ho předal spoluhráčovi, jenže ten se dostal už mimo střelecký úhel.
     
    48:17
    Jeden z hostů se dostal do souboje na útočné modré, přesto se nedostal do ofsajdu. Sibir se ale následně pro kotouč stejně musel vrátit až do obranného pásma.
     
    48:57
    Vitalij Kravcov měl na pravé straně celkem hodně prostoru a přesně tam na něj směřovala také přihrávka. K nějakému zakončení domácích ale nedošlo.
     
    49:28
    Střely jsme se dočkali až nyní, kdy to zkusil jeden z obránců Čeljabinsku. Ten však trefil soupeře, který následně kotouč dostal do středního pásma.
     
    50:02
    A nyní to nevypadalo věru zle! Jeden z domácích hráčů se dostal ke střele, která byl ještě tečována soupeřem a kotouč nakonec šel těsně nad branku.
     
    50:35
    Roman Will dnes srší velkým klidem a mohl by si připsat nulu, k té mu chybí už jen necelých deset minut! Dá se však očekávat, že tlak hostů se bude stupňovat.
     
    51:11
    A s Čeljabinskem to dnes vypadá opravdu dobře... Zatím svému sokovi nic velkého nedovolil, sám navíc bude zkoušet protiútoky do otevřenější obrany.
     
    51:39
    Komerční přestávka.
     
    52:04
    Hokejisté v bílomodrých dresech se drželi v pásmu, ale byla to spíše hra podél mantinelu než nějaká pěkná kombinace. Domácí následně puk dostali pryč.
     
    52:28
    Lukáš Sedlák pěknou zadovkou oslovil Vjačeslava Osnovina, avšak ten z první zakončit nemohl. Proto zkusil ještě kličku, ale bekhendový pokus gólman chytá.
     
    53:08
    Ve hře se nám zatím nijak moc nepřerušuje, což bude rozhodně více vyhovovat domácímu týmu. Ten je necelých sedm minut od zisku dvou bodů.
     
    53:37
    A nyní mohlo být dokonce definitivně rozhodnuto! Jaroslav Kosov se nejprve zbavil dvou soupeřů, načež mu Alexandr Avcin vrátil kotouč před prázdnou bránu. Domácí útočník ale touš vůbec nedokázal trefit!
     
    54:16
    Čeljabinsku se povedlo vystřídat, jeho formace už byla na ledě celkem dlouho. Sibir si však připisuje nejdelší pasáž strávenou v útočné třetině.
     
    55:01
    Domácím se povedlo vyhodit přesně na gólmana, takže icing se nyní pískat nebude. Následně se dostal puk mimo hrací plochu, buly ve středu hřiště.
     
    55:38
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Ilja Chochlov – 2 min., hákování).
     
    56:02
    Pro domácí hokejisty je přesilová hra naprosto ideálním momentem. Může ušetřit dvě minuty času, případně dokonce stvrdit definitivně zisk tří bodů.
     
    56:36
    Tentokrát se ale domácí provinili nepřesností, takže hosté mohli vyhodit kotouč do bezpečí. Čeljabinsk proto musí začít od svého gólmana a střídá formace.
     
    57:14
    No, na využití přesilové hry to úplně nevypadá. Domácí sice kombinují v útočném pásmu, ale vstřelit branku se jim nedaří. Sibir se v oslabení asi ubrání.
     
    57:44
    Ilja Chochlov se po návratu z trestné zapojil do hry a mohl snížit na rozdíl jedné branky! Jel sám na gólmana, jenže mu vyprášil jenom beton. Velká škoda pro hosty, že se do této šance dostal obránce... Mohlo to být ještě zajímavé.
     
    58:20
    Harri Säteri míří na střídačku!
     
    58:38
    Sibir už vrhne všechny své síly do útoku, přece jen nemá co ztratit. Prohrává o dvě branky minutu a půl před koncem. Nevypadá to s ním dobře.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    59:24
    Lukáš Sedlák mohl definitivně rozhodnout, ale nepovedlo se mu to! Domácí jedenáctce kotouč totiž sjel z hokejky, a tak jeho pokus šel vedle konstrukce.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Poslední perioda dnešního utkání nám branku nepřinesla, a tak se rozhodovalo v té prostřední. V té dali dvě branky domácí hokejisté, kteří se tak radují z dvoubodové výhry. Na té má největší podíl kapitán Sergej Kalinin, jenž jednu branku vstřelil a u druhé si připsal asistenci. Skvělý výkon v brance předvedl také Roman Will, jenž se může pyšnit vychytanou nulou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 2929 diváků.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 27 – 25
    Trestné minuty: 4 – 6
    Vhazování: 32 – 23
    Zblokované střely: 10 – 17
    Hity: 10 – 18
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Will (CLJ) výhry, čisté konto, 25 chycených střel, úspěšnost 100%.

    Tomáš Hyka (CLJ) 0+0, čas na ledě – 19:16.

    Lukáš Sedlák (CLJ) 0+0, 1 střela na branku, 9/16 vyhraných vhazování, čas na ledě – 19:42.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:15:59)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 24. Kalinin (Åberg, Byvalcev), 31. Avcin (Pilut, Kalinin)


    Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Tělegin, Pilut, Bailen (A), Karpuchin, S. Garejev, Alexejev, Jevenko – Åberg, Byvalcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Kravcov – Osnovin, D. Iljin, Podkorytov – Kosov, Karlin, Avcin.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Ilja Morozov, Jokipakka, J. Chabarov, Gurkin, Timašov, Chochlov, Jefremov, Jermakov – Puustinen, Ruohomaa (A), Šarov – Romancev, V. Komarov, O. Li – Česalin (C), Sajustov (A), Šaškov – Dubakin, Torčeňuk, Pervušin.

    Rozhodčí: Bukin, Kuljov – Generalov, Ponamarenko

    Diváci: 2929
    bahis siteleri