Novosibirsk – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Čeljabinsk 2:3 (kon.) | Ufa – Minsk 8:3 (kon.)
Jaroslavl – Čerepovec 2:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Jokerit 4:0 (kon.) | Petrohrad – CSKA Moskva 4:3 (3:1 po s.n.)
Spartak Moskva – Kazaň 0:3 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
8:3 (0:0, 3:1, 5:2)
HC Dinamo Minsk
Úterý 22.12.2020, 15:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:39 Eduard GIMATOV - 8:3
     
    59:39
    Ufa právě vstřelila branku!
    Druhou desítku gólů načal EDUARD GIMATOV! Aljakinův pokus ještě Taylor vykryl, ale na dorážku z druhé vlny už nestačil – 8:3. Asistence: Danil Aljakin a Dmitrij Korobov.
    57:25 Vladimir ŽARKOV - 7:3
     
    57:25
    Ufa právě vstřelila branku!
    Chochrjakov se u zadního mantinelu nechal oslovit zadovkou, před bránou našel VLADIMIRA ŽARKOVA a ten střelou k pravé tyči zaokrouhlil počet vstřelených branek na deset! Asistence: Pjotr Chochrjakov a Alexandr Kadějkin.
     
    55:00
    Střeleckou show sleduje 2 388 diváků.
    53:52 Vladimir ALISTROV - 6:3
     
    53:52
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Gólový festival pokračuje! Lodniovu ránu do břevna a tyče doklepl za brankovou čáru VLADIMIR ALISTROV. Když už prohrát, tak alespoň se ctí. Asistence: Ivan Lodnia.
    47:38 Brandon KOZUN - 6:2
     
    47:38
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Ani za krajně nepříznivého stavu to hosté nevzdávají! Svěřenci Craiga Woodcrofta založili rychlý brejk, na jehož konci byl do poloodkryté branky zakončující BRANDON KOZUN. Proti jeho ráně z první se Metsola nestihl přesunout. Asistence: Shane Prince.
    45:27 Arťom PIMENOV - 6:1
     
    45:27
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hororová pasáž Minsku pokračuje! Běloruský celek úplně propadl v defenzivě, kterou i s gólmanem vyšachovala rychlá kombinace. Mezi nohama padajícího obránce zakončoval ARŤOM PIMENOV už pohodlně do úplně prázdné branky. Asistence: Dmitrij Kugryšev.
    44:13 Sakari MANNINEN - 5:1
     
    44:13
    Ufa právě vstřelila branku!
    Slepeným gólem zvyšuje SAKARI MANNINEN už na 5:1! A tuhle ztrátu už Dinamo jen tak nedožene. Asistence: Markus Granlund a Teemu Hartikainen.
    43:30 Michail NAUMENKOV - 4:1
     
    43:30
    Ufa právě vstřelila branku!
    Co se Salavatu Julajev nepovedlo před chvílí, to dokázal teď! MICHAIL NAUMENKOV si zleva nabruslil před brankoviště, aby Taylora přelstil bekhendem. Asistence: Vjačeslav Soloduchin.
     
    42:20
    Teď mělo Dinamo kliku! Taylor se bezradně ohlédl za střelou, kterou zastavila tyč!
     
    39:30
    O chvíli později se Taylor (Dinamo Minsk) docela zapotil! Po přihrávce zpoza branky následovala rychlá střela, kterou kanadský gólman svým pravým betonem zneškodnil jen tak tak.
     
    36:50
    Bravo Metsola! Strážce domácí branky dobře zareagoval na změnu směru Menellovy sražené střely a před dojíždějícím Děmkovem nadvakrát stihl schovat kotouč pod lapačku.
     
    35:19
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Eduard Gimatov – 2 min., držení).
    32:45 Markus GRANLUND - 3:1
     
    32:45
    Ufa právě vstřelila branku!
    Baškirové vedou 3:1! Diagonální pas prošel až na MARKUSE GRANLUNDA, který zůstal před Taylorem zcela osamocen. Kanadský gólman zavřel dolní 2/3 bližší tyče, ale na mezeru u své hlavy zapomněl. Asistence: Sakari Manninen a Teemu Hartikainen.
     
    29:59
    Hosté šli do přečíslení dva na jednoho! Lodnia vzal zodpovědnost na sebe, což nebylo vůbec špatné řešení. Metsola však vytáhl ukázkový semafor!
     
    25:35
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Markus Granlund – 2 min., držení hole).
    24:43 Geoff PLATT - 2:1
     
    24:43
    Ufa právě vstřelila branku!
    Gól platí! V pokračující (už jen klasické) přesilovce dokonal domácí tým obrat! Střelu od modré čáry tečoval mimo dosah brankáře GEOFF PLATT. Rozhodčí ještě zkoumali, zda nešlo o vysokou hůl, ale nakonec se shodli na tom, že k porušení pravidel nedošlo. Asistence: Alexandr Alexejev a Michail Naumenkov.
     
    24:43
    Gól na 2:1 musí posvětit, anebo zrušit video!
    23:58 Sakari MANNINEN - 1:1
     
    23:58
    Ufa právě vstřelila branku!
    Jedinečnou možnost vyrovnat Ufa chytla za pačesy! Přesilovku 5 na 3 zužitkoval SAKARI MANNINEN. Finský hráč trefil ze slotu pravou šibenici, zatímco Taylor máchl svou lapačkou naprázdno. Asistence: Alexandr Kadějkin a Philip Larsen.
     
    23:17
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Shane Prince – 2 min., držení).
     
    22:25
    Taylorovo škobrtnutí a jeho následný pád domácí tým nevyužil. Ještě předtím měl neskutečně blízko k vyrovnání Manninen, jehož povedená rána "olízla" horní tyč!
     
    22:13
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Vladimir Alistrov – 2 min., podrážení).
    20:41 Roman GORBUNOV - 0:1
     
    20:41
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Hned po změně stran otevírají skóre překvapivě hosté! Falkovskij nádhernou přihrávkou z vlastní třetiny vyslal do úniku ROMANA GORBUNOVA a ten stoprocentní šancí nepohrdl. Asistence: Stěpan Falkovskij.
     
    17:27
    Po Granlundově velké chybě se dostal Kozun do superšance! V oslabení uháněl na Metsolu zcela sám, ale hrubku domácího hráče nepotrestal.
     
    16:38
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Kirill Voronin – 2 min., podrážení).
     
    14:25
    Další příležitost Salavatu Julajev na sebe nenechala dlouho čekat. Gimatov se zjevil přímo před Taylorem, puk zvedl pod břevno a trefil kanadského gólmana rovnou do masky!
     
    13:08
    Za domácí zahrozila finská letka! A Taylor se musel v bráně hodně ohánět. Hartikainen totiž přihrávkou vyzval k ráně zblízka Manninena a velkou šanci pak měl i rychle dorážející Granlund. Skvělý Taylor se ale k pravé tyči bleskově přesunul a zdviženým betonem puk vyrazil.
     
    06:50
    Z čista jasna málem udeřil Martynov! Hráč Dinama Minsk se po svižné kombinaci nerušeně dostal z levé strany přímo před Metsolu. Následně chtěl puk zasunout na zadní tyč, jenže manévr před brankou vůbec nezvládl.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 24. Manninen (Kadějkin, Larsen), 25. Platt (Alexejev, Naumenkov), 33. M. Granlund (Manninen, Hartikainen), 44. Naumenkov (Soloduchin), 45. Manninen (M. Granlund, Hartikainen), 46. Pimenov (Kugryšev), 58. V. Žarkov (Chochrjakov, Kadějkin), 60. Gimatov (Aljakin, Korobov) – 21. Gorbunov (Falkovskij), 48. Kozun (Prince), 54. Alistrov (Lodnia)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Skrynnik) – Larsen, Panin (C), Koledov, Naumenkov, J. Birjukov, Alexejev, Korobov – Hartikainen (A), Manninen, M. Granlund – V. Žarkov (A), Kadějkin, Chochrjakov – Platt, M. Vorobjov, Kugryšev – Gimatov, Pimenov, Soloduchin – Aljakin.
    HC Dinamo Minsk: D. Taylor (Furch) – Jerjomenko, Znacharenko (A), R. Murphy, Falkovskij, Menell, Koljačonok, Solovjov, Děrjabin, Martynov – Děmkov, Gorbunov, K. Voronin – Lodnia, Usov, Alistrov – Kozun (A), Protas, Prince (C) – Kogaljov, Suško.

    Rozhodčí: Lavrentěv, Fatějev – Zacharenkov, Lazarev

    Diváci: 2 388
    bahis siteleri