Omsk – Barys 1:3 (kon.) | N.Novgorod – Soči 4:1 (kon.) | Spartak Moskva – Viťaz 5:3 (kon.)
konec
Avangard Omsk
1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Barys Nur-Sultan
Středa 23.12.2020, 15:00 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi Avangardem Omsk a Barysem Nur-Sultan. Duel začíná v 15 hodin.
     
    Barys Nur-Sultan

    Jediný kazašský celek v KHL se v letošním ročníku nepohybuje na pozicích, kde by chtěl být. Ve třiceti čtyřech duelech získal Barys pouze třicet devět bodů a patří mu osmá pozice Východní konference. V posledních duelech se mu však daří. Z posledních pěti duelů dokázal Barys hned čtyřikrát zvítězit. Naposledy porazil 3:2 Torpedo Nižnij Novgorod.
     
    Avangard Omsk

    Domácí Avangard Omsk je na tom mnohem lépe. Ve třiceti šesti duelech vybojoval padesát jedna bodů a patří mu druhá pozice za vedoucí Kazaní. Omsk soupeřům vstřelil už 104 branek. V posledním duelu dokázal zvítězit vysoko 5:1 na ledě Kunlunu, čímž přerušil sérii dvou porážek v řadě.
     
    Vzájemný zápas

    Dnešní soupeři se spolu utkali v polovině listopadu. Omsk zvítězil v Kazachstánu 5:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Hrubec (Bobkov) – Čudinov, Šaripzjanov, Jemelin, Pokka, Gotovec, Běreglazov, Gončarov, Solovjov – Tolčinskij, Knight, Sekáč – Boucher, Zernov, Jakupov – Chochlačov, Jaremčuk, K. Semjonov – Dědunov, N. Komarov, Kablukov.

    Barys Nur-Sultan: Ortio (H. Karlsson) – Lintuniemi, Dietz, Heatherington, Samat Danijar, Blacker, Makljukov, Gajtamirov – Varone, Michajlis, Frattin – Lilja, Valk, Videll – R. Starčenko, Panjukov, Sagadejev – Musorov, Petuchov, Asetov – Ševčenko.

    Rozhodčí: Kulakov, Sidorenko – Gorděnko, Susujev.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Omsk bude hrát v černém, zatímco Barys oblékne bílou sadu.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní ruská a kazašská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí hokejisté uspěli na úvodním vhazování. Omsk však rychle přišel o kotouč a hosté se vydali do útočného pásma. Ani první rána Barysu nemířila mezi tři tyče.
     
    00:39
    Domácí hokejisté získali volný kotouč za svou klecí a ihned se vydali do útoku. Další rozehrávku Avangardu Omsk zastavuje postavení mimo hru.
     
    00:44
    Hosté si zahrají první přesilovku. Jakupov dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    01:14
    Barys právě vstřelil branku!
    Barys využívá hned první přesilovou hru a dostává se do vedení! Hosté se dostali do útočného pásma, kde si na přihrávku před branku sjel ROMAN STARČENKO a trefil odkrytou klec! Asistence: Nikita Michajlis.
    01:14 Roman STARČENKO - 0:1
     
    01:35
    Hostující brankář musel také poprvé zasahovat. Po zakončení z levé strany vykopl kotouč levým betonem mimo tři tyče.
     
    02:00
    Hostující zadáci se v obranném pásmu dostali k volnému kotouči, nahodili jej do útočného pásma a uprchli na střídačku. Také Omsk pouští na led čerstvé hráče.
     
    02:18
    Šimon Hrubec musel znovu zasahovat. Český brankář si dal pozor na soupeře, který dotíral na brankovišti a udržel kotouč mezi betony.
     
    03:00
    Kirill Panjukov dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud jej bez váhání nahodil před branku soupeře, kde nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    03:15
    Také hostující brankář musel zasahovat. Zakončení z ostrého úhlu však dobře viděl a bez problémů schoval puk do připravené lapačky.
     
    04:00
    Alexej Makljukov střílel od modré čáry, jenže jeho dělovka mířila těsně vedle levé tyčky. Obránci Omsku následně získali volný puk a uklidnili hru.
     
    04:28
    Nikita Komarov zkoušel střílet z prostoru mezi kruhy, ale rychle proti němu vystartoval obránce, který srazil jeho ránu mimo tři tyče.
     
    05:10
    Nikita Komarov poslal přihrávku do útočného pásma, kam spěchali hned dva hráči v černých dresech, ale ani jeden z nich už nevypálil.
     
    05:31
    Reid Boucher si hokejkou klepl o přihrávku do rychlého brejku, jenže zadáci v bílém se rychle stačili vrátit a prudkou přihrávku srazili do bezpečí.
     
    06:10
    Ilja Kablukov projel s pukem na čepeli do útočného pásma a nahodil jej na branku soupeře. Připravený brankář však vyrazil puk na zadní mantinel.
     
    06:28
    Bude se znovu vylučovat. Přesilovku si tentokrát zahraje Omsk. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Makljukov.
     
    07:00
    Hosté se před svou brankou dostali k odraženému kotouči a bez problémů jej vyhodili přes celé kluziště za klec Šimona Hrubce. Barys zatím hraje skvěle.
     
    07:24
    Další vyhození kazašského celku. Domácí Avangard se zatím během přesilové hry není schopen udržet v útočném pásmu a vytvořit si nějaký tlak.
     
    07:49
    Avangard právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí celek nakonec dokázal využít přesilovou hru a dotahuje stav! Hostující brankář sice první dělovku vyrazil betonem, ale k dorážce se dostal KIRILL SEMJONOV, který dostal puk do sítě! Asistence: Maxim Čudinov, Alexej Běreglazov.
    07:49 Kirill SEMJONOV - 1:1
     
    08:15
    Barysu se nepovedla další rozehrávka a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před klecí hostujícího mužstva.
     
    08:37
    Alexej Solovjov si dal pozor na přihrávku na rozjetého soupeře, rychle vystoupil a získal puk pro domácí Avangard Omsk, který může zaútočit.
     
    09:10
    Dillon Heatherington ustál souboj v rohu obranného pásma, prudkou brzdou se zbavil napadajícího soupeře a dokázal rozehrát.
     
    09:29
    Semjonov se po levém křídle prosmýkl do útočného pásma, ustál souboj za brankou, jenže jeho bekhendovou přihrávku mezi kruhy zastavil první obránce.
     
    10:15
    Hostující zadáci ustáli souboj v rohu obranného pásma. Domácí celek však po vstřelení vyrovnávací branky výrazným způsobem zvýšil svou aktivitu.
     
    10:34
    Jakob Lilja se s pukem na hokejce prodral do útočného pásma, jenže jeho pokus bekhendem skončil na boční síti. Hraje se dlouho bez přerušení.
     
    11:15
    Ville Pokka se zapojil do rozehrávky v obranném pásmu. Finský hokejista poslal přihrávku na pravé křídlo, ale zadáci Barysu si znovu dali pozor.
     
    11:33
    Jiří Sekáč dostal přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže při snaze o zpracování se mu puk odrazil až na střídačku hostujícího mužstva.
     
    12:10
    Šimon Hrubec vyjel za svou branku a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Český brankář poslal kotouč na levou stranu, kde byl volný spoluhráč.
     
    12:26
    Anton Sagadejev se dral do útočného pásma, kde přenechal kotouč Curtisi Valkovi, jenže jeho sraženou ránu Šimon Hrubec na poslední chvíli vyrazil.
     
    13:10
    Nikita Michajlis střílel z levé strany útočného pásma, jenže před brankou stáli obránci Omsku, kteří nenechali puk propadnout až na Šimona Hrubce.
     
    13:35
    Další rozehrávka Omsku už byla nepřesná a skončila až u brankáře Barysu. Domácí hokejisté však rozehrávku soupeře napadali a rychle získali kotouč zpět.
     
    14:10
    Kirill Panjukov vybojoval volný puk v rohu obranného pásma a bekhendem jej poslal za modrou čáru. V posledních minutách sledujeme boj o každý metr ledu.
     
    14:32
    Pokka uklidnil rozehrávku svého mužstva za vlastní brankou a počkal si na vystřídání svých spoluhráčů. Také kouč Barysu pustil na led čerstvé síly.
     
    15:10
    Jesse Blacker se dostal za vlastní branku, vzal si volný kotouč a rozjel akci Barysu. Domácí zadáci však skvěle napadají od červené čáry.
     
    15:32
    Corban Knight se před brankou natahoval po nahození z pravé strany, jenže k zakončení mu scházel snad metr. Barys ustál nebezpečnou akci.
     
    16:10
    Pavel Dědunov se od mantinelu natlačil až před branku soupeře, kde si puk přehodil na bekhend, ale v poslední chvíli těsně minul zadní tyčku!
     
    16:30
    Další akci Barysu zastavuje postavení mimo hru. Roman Starčenko byl příliš netrpělivý a projel do útočného pásma ještě před kotoučem.
     
    17:04
    Sergej Tolčinskij střílel od modré čáry. Hostující brankář Joni Ortio jeho projektil dobře viděl a bez problémů lapil kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    17:26
    Jegor Petuchov ustál souboj na modré čáře a proti přesile obránců vypíchl kotouč do středního pásma. Hokejisté Omsku tak musí rozjet novou útočnou akci.
     
    18:05
    Curtis Valk získal volný kotouč na modré čáře, snažil se projet do útočného pásma, ale první obránce v černém dresu mu vystavil důraznou stopku.
     
    18:34
    Samat Danijar uklidnil rozehrávku Barysu v obranném pásmu a následně rozehrál na levou stranu. Jeho pobídka však skončila u napadajícího Solovjova.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:35
    První třetina už se pouze dohrává. Ani jeden z týmů se v posledních minutách nikam nežene a hraje se spíše taková přehazovaná přes střední pásmo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali zajímavý hokej. Hostující Barys vlétl do zápasu jako velká voda a hned ve druhé minutě se prosadil Roman Starčenko, který využil přesilovku. Také domácí Omsk však využil přesilovku. V početní převaze vyrovnal v osmé minutě Kirill Semjonov. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    Střely na branku: 9 – 17
     
    Další třetina začne přibližně v 15:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí celek uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Avangard se ihned vydal do útoku, ale odražený kotouč skončil u obránce v bílém.
     
    20:21
    Šimon Hrubec si musel připsat první zákrok během druhé části. Český brankář si dal pozor na zakončení z velké dálky a schoval puk do lapačky.
     
    21:03
    Barys se dostal do útočného pásma. Roman Starčenko se uvolnil na levém kruhu a jeho projektil skončil v lapačce připraveného brankáře.
     
    21:26
    Alexej Makljukov se na levém křídle zbavil napadajícího soupeře a ihned poslal kotouč směrem na branku Avangardu. Pozorný Hrubec kotouč tentokrát vyrazil.
     
    22:10
    Alexej Makljukov poslal přihrávku na pravou stranu, dostal se do zakončení, jenže jeho dělovka mířila přímo do prostoru, kde stál pozorný brankář.
     
    22:32
    Alexandr Chochlačov se dostal do útočného pásma, jenže nikdo v černém dresu Omsku mu nepřijel pomoci a hráči Barysu se naopak stačili vrátit.
     
    23:12
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Kazašský celek se znovu dostal do útočného pásma, ale pokus z pravého křídla minul branku.
     
    23:36
    Až nyní musel rozhodčí po dlouhé době přerušit hru. Joni Ortio si totiž všiml dotírajícího soupeře a bez problémů před ním přikryl puk lapačkou.
     
    23:48
    Omsk si zahraje přesilovku. Dvě minuty za držení dostává Curtis Valk.
     
    24:00
    Počet hráčů na ledové ploše se vyrovná! Dvě minuty za držení dostává Alexej Jemelin.
     
    24:25
    Hosté se drali do útočného pásma středem hrací plochy, jenže obrana Omsku skvěle bránila na modré čáře a odehrála puk do rohu kluziště.
     
    25:10
    Denis Zernov střílel z pravé strany do protipohybu brankáře, ale Joni Ortio si dal pozor a špičkou betonu projektil vyrazil mimo tři tyče.
     
    25:35
    Šimon Hrubec si dal pozor na nahození ze středního pásma a schoval kotouč do lapačky. Český brankář zatím v dnešním duelu podává spolehlivý výkon.
     
    26:00
    Domácí v plném počtu.
     
    26:28
    Ville Pokka si dal pozor na rozjetého Starčenka, pohybem soupeře vytlačil k mantinelu a srazil jeho pokus do bezpečí. Zatím pokračuje bitva z první části.
     
    27:10
    Corban Knight střílel od modré čáry, jenže Ortio si našel mezírku ve výhledu a schoval puk do své lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    27:25
    Dillon Heatherington skvěle ustál souboj před hostující brankou a odehrál puk do bezpečí. Omsk v posledních minutách zvýšil svou aktivitu.
     
    28:10
    Alexej Běreglazov si udělal prostor kličkou v obranném pásmu a rozjel další akci Avangardu. Jeho pobídka skončila na holi rozjetého Pavla Dědunova.
     
    28:32
    Jegor Petuchov poslal přihrávku do útočného pásma, jenže zadáci domácího Avangardu hráli dostatečně důrazně a nepustili soupeře do zakončení.
     
    29:10
    Denis Zernov se vrátil do rohu obranného pásma, získal volný kotouč a obloučkem jej vyhodil do středního pásma.
     
    29:24
    Jakob Lilja se dostal do útočného pásma a zakončil forhendem. Jeho dělovka skončila na betonu připraveného Šimona Hrubce.
     
    30:10
    Ville Pokka se za brankou dostal k volnému puku a bez problémů jej poslal do středního pásma. Domácí hokejisté jsou nyní pod tlakem a musí se bránit.
     
    30:25
    Alichan Asetov nahodil puk od modré čáry před Hrubcovu branku, jenže obránci v černém svému brankáři vypomohli a srazili puk mimo nebezpečí.
     
    31:05
    Darren Dietz si dal pozor v rohu obranného pásma, vybojoval volný kotouč a odehrál jej ven z obranného pásma. Oba trenéři posílají na led čerstvé síly.
     
    31:26
    Dietz se v útočném pásmu dostal k volnému kotouči a dostal se do zakončení zápěstím. Jeho projektil však prosvištěl kolem levé tyčky.
     
    32:00
    Hrubec vyjel za svou klec a zpracoval si prudké nahození po mantinelu. Gólman domácího Avangardu nakonec našel rozjetého Semjonova.
     
    32:15
    Ville Pokka střílel z pravé strany útočného pásma, nicméně jeho pokus skončil na noze prvního obránce v bílém dresu hostujícího Barysu.
     
    33:05
    Domácí se pokusili překvapit obranu Barysu nahozením do útočného pásma, jenže rozehrávka skončila zakázaným uvolněním.
     
    33:32
    Damir Šaripzjanov se prohnal do útočného pásma, jenže hned první obránce v bílém dresu jej skvělou poziční hrou vytlačil až do rohu ledové plochy.
     
    34:10
    Zadáci Barysu uklidňují rozehrávku v obranném pásmu. Také domácí kouč posílá na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    34:29
    Nikita Komarov nahodil puk ze středního pásma do pásma útočného, jenže obránci v bílém kotouč získali pro sebe a pohotově rozjeli další akci.
     
    35:10
    Omsk se dostal do útočného pásma, jenže Jiří Sekáč měl proti sobě přesilu obránců, kteří jej bez problémů dokázali odstavit od kotouče.
     
    35:10
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Ville Pokka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Phil Varone – 2 min., hrubost).
     
    35:23
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Curtis Valk – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Denis Zernov – 2 min., hrubost).
     
    35:41
    Omsk si nakonec zahraje přesilovku. Starčenko dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    36:10
    Omsk se sice usadil v útočném pásmu, jenže nikdo v černém dresu se zatím nedostal do zakončení. Obrana Barysu hraje na hranici sebeobětování.
     
    36:35
    Corban Knight dostal přihrávku na pravou stranu, poslal prudkou pobídku před branku, jenže ani na jeho nahození nedosáhl nikdo v černém dresu.
     
    37:02
    Dillon Heatherington se v obranném pásmu dostal k volnému puku a bez váhání jej poslal přes celé kluziště za branku Šimona Hrubce.
     
    37:41
    Hosté v plném počtu.
     
    38:05
    Starčenko si sjel na přihrávku do útočného pásma, obhodil si obránce, jenže neustál souboj s Dědunovem. Hráči Omsku mohou uklidnit hru.
     
    38:06
    Ilja Kablukov dostává dvě minuty za podrážení.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:23
    Barys právě vstřelil branku!
    Hostující celek se nakonec před koncem druhé části dostává do vedení! Barys znovu využil přesilovku. Hosté se usadili v útočném pásmu. Na krásnou přihrávku před branku si sjel volný JAKOB LILJA a doklepl puk do sítě! Asistence: Phil Varone.
    39:23 Jakob LILJA - 1:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! Po druhé části mohou být spokojenější hokejisté Barysu. Po změně stran se dlouho hrál velmi bojovný hokej, který vyústil v několik nedovolených zákroků a vyloučení na obou stranách. Až v závěru třetiny dokázal přesilovou hru využít Lilja. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 1:2.
     
    Střely na branku: 20 – 24
     
    Další třetina začne přibližně v 16:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování závěrečné třetiny dnešního souboje. Avangard se ihned vydal do útoku, ale nahození na levou stranu bylo moc prudké.
     
    40:35
    Kirill Gotovec si dal pozor na rychlý útok Barysu, vrátil se do obranného pásma a získal kotouč pro domácí mužstvo. Omsk tak může rozjet novou akci.
     
    41:06
    Šimon Hrubec si dal znovu dobrý pozor na dělovku z pravé strany a schoval kotouč do lapačky. Český brankář poté raději přerušil hru.
     
    42:05
    Kirill Semjonov se dostal k přihrávce mezi kruhy, jenže neměl dostatek prostoru pro zakončení a jeho pokus skončil vedle levé tyčky.
     
    42:34
    Darren Dietz dostal přihrávku na modrou čáru, odkud pálil forhendem, ale jeho pokus příklepem zastavila brusle prvního obránce v černém dresu.
     
    43:05
    Další akce kazašského celku skončila prudkou přihrávkou na levou stranu a zakázaným uvolněním. Vhazovat se bude před brankou hostů.
     
    43:35
    Temirlan Gajtamirov se uvolnil v útočném pásmu, dokonce si položil domácího obránce, nicméně jeho pokus z ostrého úhlu jen líznul boční síť.
     
    44:10
    Corban Knight zachytil nepovedenou rozehrávku soupeře. Domácí hokejista si kotouč skvěle zpracoval a rozehrál na levé křídlo.
     
    44:29
    Šimon Hrubec si dal pozor na další prudké nahození a vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Omsk se sice snaží, ale do šancí se nedostává.
     
    45:10
    Alexej Makljukov ustál souboj na pravé straně útočného pásma, poslal přihrávku mezi kruhy, jenže tam neměl nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    45:11
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Corban Knight – 2 min., hákování).
     
    46:10
    Alexej Běreglazov získal volný puk na pravé straně a bekhendem jej vyhodil do středního pásma. Omsk zatím další důležité oslabení zvládá.
     
    46:39
    Domácí znovu vyhodili kotouč až do obranného pásma soupeře. Hokejisté Barysu se zatím během této přesilovky nejsou schopni dostat do zakončení.
     
    47:10
    Reid Boucher dostal přihrávku do jízdy, protáhl se do středního pásma a jednoduše poslal puk za branku Barysu. Oba týmy nyní střídají.
     
    47:30
    Znovu se domácímu mužstvo podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry až za branku soupeře. Zdá se, že Barysu tento obraz hry vyhovuje.
     
    48:15
    Nikita Michajlis se z rohu útočného pásma prosmýkl před Šimona Hrubce a zkoušel zakončit bekhendem. Jeho projektil však minul horní roh branky!
     
    48:41
    Phil Varone ještě pálil z pravé strany útočného pásma, jenže jeho dělovka skončila na rameně pozorného Šimona Hrubce, který drží šance Avangardu nad vodou.
     
    49:11
    Domácí v plném počtu.
     
    49:35
    Anton Sagadejev si sjel na krásnou přihrávku mezi kruhy, jenže jeho pokus forhendem putoval k brance jen po ledě a Hrubec si připsal jistý zákrok!
     
    50:10
    Nikita Michajlis se tlačil do útočného pásma, jenže si neporadil se zpracováním kotouče a puk mu utekl k dobře postavenému obránci.
     
    50:35
    Jiří Sekáč se hnal za nahozením do útočného pásma, jenže si neporadil se zpracováním a kotouč mu utekl k dobře postavenému obránci.
     
    51:10
    Pavel Dědunov se řítil sám na hostujícího brankáře, pokusil se o forhendový blafák, ale pozorný brankář jeho šanci zneškodnil!
     
    51:41
    Hosté se nyní ubránili jen za cenu vyhození kotouče do útočného pásma. Brankář Hrubec vyjel ven z branky a pohotově pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    52:10
    Už sedm minut nemusel rozhodčí přerušit hru. Starčenko se po levém křídle tlačil do útočného pásma, jenže hned první obránce mu vystavil stopku.
     
    52:38
    Jiří Sekáč dostal další prudkou přihrávku do jízdy, navedl si jej na levý kruh, jenže střelou zápěstím nechal vyniknout brankáře Barysu.
     
    53:20
    Denis Zernov se dostal do zakončení od modré čáry, ale i jeho pokus zastavil pádem do rány obránce v bílém dresu.
     
    53:41
    Znovu se hosté dostali k volnému kotouči a jednoduše jej posunuli za modrou čáru. Barys se během závěrečné periody soustředí jen na defenzivu.
     
    54:10
    Darren Dietz zablokoval přihrávku z levé strany a před dojíždějícím soupeřem odehrál puk do bezpečí. Omsk však v posledních minutách stupňuje tlak.
     
    54:38
    Corban Knight nahodil puk po mantinelu do útočného pásma, nicméně na jeho pobídku nedosáhl nikdo v černém dresu Avangardu.
     
    55:10
    Nail Jakupov se před vlastní brankou dostal k odraženému kotouči a vyhodil jej bekhendem do bezpečí. Avangard však potřebuje hrát na opačné straně.
     
    55:35
    Alexej Solovjov si sjel na přihrávku na levou stranu a zakončil zápěstím. Proti jeho projektilu hostující brankář vůbec nemusel zasahovat.
     
    56:10
    Šimon Hrubec poslal přihrávku na Zernova, který se dostal až do útočného pásma, jenže jeho dělovka skončila na betonu připraveného brankáře.
     
    56:35
    Alexej Jemelin se zmocnil volného puku v rohu obranného pásma a obloučkem jej poslal do bezpečí. Hráči Avangardu se však nemohou dostat do zakončení.
     
    57:10
    Dillon Heatherington vystihl nepřesnou rozehrávku soupeře a forhendem odehrál puk za modrou čáru. Barysu stačí držet domácí hráče daleko od branky.
     
    57:41
    Barys právě vstřelil branku!
    Podle všeho je rozhodnuto! Hostujícímu celku totiž vyšel rychlý přechod do útočného pásma! PHIL VARONE se před brankou dostal k odraženému puku, poslal jej bekhendem na brankoviště a domácí obránce si puk srazil do branky! Asistence: Matt Frattin.
    57:41 Phil VARONE - 1:3
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:14
    Kazašský celek si navíc zahraje přesilovku. Čudinov dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    59:00
    Hosté si přesilovku v závěrečných minutách doslova užívají a nikam už se neženou. Barys hraje s kotoučem na hokejkách a čeká na triumf.
     
    59:24
    Jakob Lilja ještě prověřil pozornost Šimona Hrubce, ale český brankář si pohlídal prostor u levé tyčky a vyrazil puk mimo nebezpečí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Barys nakonec zvládl duel na ledě Omsku a vítězí 3:1. Hosté v závěrečné periodě zvládli parádní defenzivu. Avangard se sice tlačil do zakončení, ale obránci Barysu zablokovali několik střel. Na opačné straně navíc v závěru udeřil Phil Varone.
     
    Střely na branku: 26 – 29
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (OMS) – 26 zákroků, 3 góly, 89,6%
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:26:03)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 8. K. Semjonov (Čudinov, Běreglazov) – 2. R. Starčenko (Michajlis), 40. Lilja (Varone), 58. Varone (Frattin)


    Avangard Omsk: Hrubec (Bobkov) – Čudinov, Šaripzjanov, Jemelin, Pokka, Gotovec, Běreglazov, Gončarov, Solovjov – Tolčinskij, Knight, Sekáč – Boucher, Zernov, Jakupov – Chochlačov, Jaremčuk, K. Semjonov – Dědunov, N. Komarov, Kablukov.
    Barys Nur-Sultan: Ortio (H. Karlsson) – Lintuniemi, Dietz, Heatherington, Samat Danijar, Blacker, Makljukov, Gajtamirov – Varone, Michajlis, Frattin – Lilja, Valk, Videll – R. Starčenko, Panjukov, Sagadejev – Musorov, Petuchov, Asetov – Ševčenko.

    Rozhodčí: Kulakov, Sidorenko – Gorděnko, Susujev
    bahis siteleri