Hellas Verona – Inter 1:2 (kon.) | AC Milán – Lazio 3:2 (kon.) | AS Řím – Cagliari 3:2 (kon.)
Bologna – Atalanta BC 2:2 (kon.) | Neapol – Turín 1:1 (kon.) | Sampdoria – Sassuolo 2:3 (kon.)
Spezia – Janov 1:2 (kon.) | Udinese – Benevento 0:2 (kon.)
konec
Spezia Calcio
1:2 (1:1)
Janov CFC
Středa 23.12.2020, 20:45 • Stadio Alberto Picco, La Spezia • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Janov CFC i díky výborným výkonům zkušených fotbalistů Behramiho, Destra nebo Pandeva vyhrál podruhé v sezoně a otočil zápas na hřišti Spezie z 0:1 na 2:1, se s Vámi loučí a hezký předvánoční večer přeje Tomáš Lysý. (22:50:43)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-2
    Střely na branku: 4-5
    Zákroky brankářů: 3-3
    Střely mimo: 1-1
    Držení míče: 68% – 32%
    Rohy: 4-2
    Ofsajdy: 1-4
    Fauly: 19-20
    Žluté karty: 3-4
    Červené karty: 0-0.
     
    Utkání je po sedmadevadesáti minutách u konce a Janov bere druhou výhru v probíhající sezoně! Začátek měli dobrý hosté a po pěti minutách svítily ve statistikách dvě žluté u domácích po faulech na Pandeva. Ale v desáté minutě při prvním útoku domácích obrana do té doby nejhoršího celku Serie A zaspala. Gyasi potáhl míč do vápna a předložil ho pro Mbalu N'Zolu, který využil nedůrazu obránců a usměrnil balon do sítě. Jenže za šest minut bylo srovnáno, kdy velezkušený Pandev přihrál na hranici vápna dalšímu zkušenému borcovi, jímž byl Mattia Destro a ten se z první trefil přesně k tyči. První půle rozhodně bavila a nejinak tomu bylo v druhém poločasu.

    Rozhodnutí přišlo v sedmdesáté minutě. Střídající bek Terzi prohrál důležitý hlavičkový souboj s Pandevem, který potáhl míč blíže k brance a před vápnem našel Behramiho. Další zkušený fotbalista udělal tři rychlé kroky a Terzi jej poslal k zemi. Sudí Davide Massa, jenž byl po celý zápas výborný, nejprve penaltu nepískl. Destro za ním běžel sprintem snad dvacet metrů, za což si vysloužil žlutou kartu a v přerušené hře se rozhodčí díval na video. Po něm usoudil, že Terzi skutečně fauloval a byla nařízena penalta, kterou ukázkovou střelou k tyči proměnil Domenico Criscito.

    Po další chybě obrany Janova mohl přidat třetí branku Destro, ale v úniku a po střele na brankáře nevyzrál. V devadesáté minutě přišla asi největší šance domácích na srovnání, kdy Bartolomei zakroutil střelu zpoza vápna těsně nad šibenici. Závěrečné dlouhé nastavení si Janovští bez potíží pohlídali, navíc mohli přidat ještě jednu branku, ale Scamacca v dalším protiútoku sám před brankářem vyhořel. Trápit ho to ale nemuselo, Janov totiž podruhé v sezoně vyhrál a z posledního místa rázem poskočil o dvě pozice na místo osmnácté.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Ještě jeden dlouhý míč letěl do vápna, ale na hranici velkého čtverce si počínal nedovoleně Mbala N'Zola a je z toho další útočný faul.
     
    90+5
    A možná už ani nedostane, protože Giuseppe Mastinu ve vápně netrefil míč, nýbrž rameno Domenica Criscita. Hra je přerušená a míč uvede do hry brankář Mattia Perin, jenž jej samozřejmě odkopne hodně daleko od branky.
     
    90+5
    Půl minuty dělí hosty od tří bodů. Spezia se zatím pořádně nedostala k ohrožení branky Mattia Perina.
     
    90+4
    Rozhodně bych nyní Masiellovi nevyčítal, že leží na zemi. Odkopával míč a soupeř ho poměrně tvrdě přišlápl.
    90+2. Scamacca na Provedela nevyzrál
     
    90+2
    Gianluca Scamacca posadil na zadek Lucu Vignaliho, když se mu krásně vyhnul. Z pravé strany postupoval sám na branku a těsně před gólmanem Provedelem zkusil krátkou kličku a hned po ní zakončení. Šestadvacetiletý brankář Spezie ale reagoval brilantně a míč vyráží. Janov tak tři body ještě nestvrdil.
     
    90+2
    S vypětím všech sil nyní hosté odkopli míč z vápna na půlící čáru. Tohle byla ukázková trma vrma.
     
    90+2
    Kombinace po levé straně před vápnem zatím úspěšná není.
     
    90+1
    První z nich strávili hosté na polovině soupeře, což jim zcela jistě nevadí. Ale nyní už jdou hráči Spezie dopředu.
     
    90+1
    Vzhledem k průběhu druhého poločasu je pět nastavených minut odpovídající cifrou.
     
    90
    U dlouhého nakopávaného míče byl nejdříve brankář hostí Perin a bezpečně ho vzal do rukavic.
     
    90
    Rázem mohlo být srovnáno. Paulo Bartolomei dostal před vápnem dostatek volného prostoru a navedl si míč ke střele. Mířil do levé šibenice, kam by Perin zcela jistě nedosáhl, ale balon se nakonec stočil těsně nad branku.
     
    89
    V závěrečných minutách a nastavení se zcela jistě nebude střídat, oba týmy už pět možností substituce využily.
     
    88
    Domácí tým stále jen těžko hledá cesty, kudy se dostat k brance Mattia Perina. Defenzíva Janova zatím funguje až na pár momentů dobře.
     
    86
    Domácí tým se nyní přece jen dostává do jakéhosi tlaku. Už to vypadalo na centr Marchizziy z levé strany, ale jak asistent sudího správně viděl, míč už o kousek přešel lajnu.
     
    84
    Střídání také na straně domácích. Matteo Ricci jde z placu a místo tohoto záložníka přichází útočník Roberto Piccoli. Manažer Italiano už sází vše jen na jednu kartu.
     
    84
    Mattia Destro dnes opět ukázal záblesky své někdejší geniality a zaslouží si za 84 minut hry velkou pochvalu. Nyní ho střídá Marko Pjaca.
     
    83
    Jedno je jisté. Hosté nyní určitě chvátat nebudou. Takže deset vteřin to vypadalo, že budou rozehrávat aut, načež je hra přerušena střídáním.
    81. Mattia Destro tentokrát nezakončil nejlépe
     
    81
    Janovští jsou rázem při chuti. Dostávají se do zakončení a nepouští soupeře ke své brance. Po dlouhém nákopu od Perina vyhrál hlavičkový souboj Mattia Destro a rázem se hnal na branku. Poté už ale neměl dostatek sil na lepší zakončení a navíc ho doběhli tři hráči soupeře. Jeho střelu po zemi tak Provedel lapil.
     
    79
    Slovincův roh si ve vápně výborně našel Gianluca Scamacca, který koníčkem tlačil míč pod břevno. Ale Ivan Provedel tentokrát reagoval bezchybně.
     
    78
    Miha Zajc půjde rozehrát rohový kop a rozhodně s tím nebude spěchat.
     
    75
    Miha Zajc může být rád, že nyní nevidí rovnou červenou kartu. Kdyby byl kolem Spezie sněhový poprašek, tak by jistě zaplesal nad tím, jaké sáňky Zajc provedl na Ricciho. A navíc přímo z boku. Ale od sudího Massy vidí jen žlutou kartu.
     
    75
    Na nepříznivý vývoj zápasu reaguje i manažer Spezie Vincenzo Italiano. Ze hřiště posílá Nahuela Esteveze a Giulio Maggioreho. Ofenzívu posílí Paulo Bartolomei a Alessandro Deiola.
     
    74
    Ofenzívní tahouni Janova dohráli. Valon Behrami a Goran Pandev jdou z placu a nutno říct, že dneska je jejich vysvědčení na jedničku. Místo nich přichází Nicolo Rovella a Gianluca Scamacca.
    73. Domenico CRISCITO - 1:2
     
    73
    Janov právě vstřelil branku!
    Dvacet minut před koncem se dostává Janov do vedení. Terzi se určitě nyní modlil, aby gólman Ivan Provedel penaltu chytil, neboť nejenže prohrál hlavičkový souboj s Pandevem, ale vzápětí fauloval ve vápně Behramiho. Jenže fotbalový Bůh se k němu potřetí během čtyř minut otočil zády. DOMENICO CRISCITO kopl penaltu přesně a navíc tvrdě k levé tyči, takže i když brankář Provedel vystihl směr střely. neměl nárok.
    72. Penaltový faul Terziho na Behramiho
     
    72
    Nešťastník Claudio Terzi navíc vidí za faul žlutou kartu.
     
    72
    Byla nařízena penalta po faulu Claudia Terziho na Valona Behramiho. Tak usoudil sudí Davide Massa s kolegou u videa.
     
    70
    Mattia Destro vidí za protesty žlutou kartu. Co je pro něj ale důležitější, a nejen pro něj, je to, že sudí jde celou situaci zkontrolovat k videu.
     
    70
    Claudio Terzi nyní zaspal při tom, když šel dlouhý nákop na Pandeva. Ten dal míč do vápna pro Valona Behramiho a nešťastník Terzi jej na hranici faulu poslal k zemi. Zatím se penalta nepíská, ale Mattia Destro výrazně gestikuluje směrem k sudímu Davidu Massovi, který přerušuje hru.
     
    69
    Třiačtyřicetiletý manažer Vincenzo Italiano chodí kolem vyhrazeného prostoru u své střídačky hodně netrpělivě. Být lev, rozhodně nestrkám do jeho výběhu ruku. Remíza se mu jistě nepozdává.
     
    69
    Behrami nyní dobře pomohl defenzívě a vysoký centr na Emmanuela Gyasiho odhlavičkoval do bezpečí.
     
    67
    Valon Behrami se snažil očarovat soupeře na levé straně vápna tak, jako očaroval svou krásnou ženu. Nicméně byl lapen do defenzívní pavučiny nováčka Serie A, který si nejslavnější italskou soutěž zkouší poprvé ve své historii. Kdo by to po bankrotu Spezie před třinácti lety řekl.
     
    66
    Davide Massa měl opět poměrně obtížnou pozici, kterou vyřešil výborně. V souboji o míč do sebe naskočil Czyborra a jeden z hráčů domácích. Omluvte mě, číslo ani vizáž jsem nepostřehl. Ačkoliv oba tábory gestikovaly na znamení faulu, nakonec se nedovoleně provinil právě domácí hráč.
     
    65
    Pětadvacet minut a něco k dobru v podobě nastavení dělí tým českého brankáře Lukáše Zimy od poměrně cenného bodu. Ovšem to je samozřejmě ještě hodně dlouhá doba.
     
    63
    Paolo Ghiglione má dnes odpracováno a na půl hodinku pouští na plac Davide Zappacostu. To samé potkává Lukase Leragera, místo kterého si zahraje Slovinec Miha Zajc.
     
    63
    Czyborra opět zpětnou příhrávkou do vápna na Criscita. Oba dva si pak míč vyměnili ještě jednou. Jen si koledujte, pánové. Všichni známe to pořekadlo o džbánu, kterému se utrhlo ucho. A pokud jsme u džbánu Janova, tak ten má v probíhajícím ročníku Serie A uši doslova servané.
     
    61
    Diego da Silva Farias toho dnes rozhodně moc nepředvedl. Jde z placu a místo něj se pokusí oživit ofenzívu Giuseppe Mastinu.
     
    60
    Mbala N'Zola byl opět v akci. Nyní tak výrazně dotíral na obránce Criscita, že hráč s číslem čtyři raději hlavičkoval míč také do zámezí.
     
    58
    Černí jestřábi rozhodně nebyli sestřeleni. Ba právě naopak. N'Zola a Gyasi hrají nyní tak aktivně, že jednoduchou malou domů zahrál Mattia Perin raději do autu a ještě řádně seřval své spoluhráče, jaké nesmysly v podobě přihrávek mu to dávají.
     
    56
    Czyborra se obtočil na levé straně poblíž vápna kolem své osy, ale soupeře tím neoklamal a následná přihrávka pro beka Criscita byla dobrá tak akorát na to, aby zadák Janova rychle poslal míč až ke své brance na další malou domů. Aneb jak se ze zajímavé pozice dostat až k vlastní brance.
     
    Domenico Criscito přímo před zraky rozhodčího fauloval Diega Fariase, do kterého šel šlapákem. Ačkoliv se to ani Valonu Behramimu a ani manažerovi Janova Davide Ballardinimu příliš nelíbí, opět se musím přiklonit na stranu sudího Massy.
     
    54
    Mattia Perin dostal malou domů a byl nucen dlouhým nákopem poslat míč od své svatyně. Gólmanovi Janova občas jeho spoluhráči situaci vůbec neulehčují, to si pojďme říct na rovinu.
     
    52
    Valon Behrami opět neubral ze své tvrdosti a na středové čáře povalil Matteo Ricciho. Nic jiného než faul přijít ani nemohlo.
    50. Maggiore nepřekvapil Perina
     
    50
    Slušný pokus kapitána domácích Giulia Maggioreho. Před vápnem se uvolnil a zkusil vystřelit, nicméně brankář Mattia Perin byl připravený. Po střele pak ještě Maggiore nepříjemně a hlavně nechtěně přišlápl Domenica Criscita, který se mu snažil v pokusu zabránit skluzem.
     
    49
    Spolupráce Emmanuela Gyasiho a Mbaly N'Zoly zde byla opět. Tentokrát v opačném gardu, kdy si do vápna seběhl střelec první branky utkání N'Zola a dával přihrávku na Gyasiho. Ten sice z malého vápna vystřelil, ale mířil hodně vedle branky.
     
    49
    Dlouhý nákop od obránců Janova skončil až u domácího gólmana Ivana Provedela.
     
    48
    Pro Mattiu Perina by tato střela Nahuela Esteveze určitě byla nebezpečná. Kroutila se totiž z malého vápna na vzdálenější tyč. Do střely ale dal skluz Ivan Radovanović a domácí mají z dobré akce jen roh.
     
    47
    Diego Farias si nejprve nechal míč uskočit hodně od nohy, takže se k němu dostal Milan Badelj. Tohoto hráče pak domácí útočník ještě povalil na zem.
     
    46
    Julian Chabot již na plac ve druhé půlce nevyběhne, místo něj se představí také obránce Claudio Terzi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:48.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 1-1
    Střely na branku: 2-1
    Zákroky brankářů: 0-1
    Střely mimo: 0-1
    Rohy: 3-1
    Ofsajdy: 1-3
    Fauly: 7-10
    Žluté karty: 2-2
    Červené karty: 0-0.
     
    První poločas souboje sedmnácté Spezie a posledního dvacátého Janova je minulostí. A fotbal od prvních okamžiků bavil. Již v páté minutě měli domácí na kontě dvě žluté za dva zbytečné fauly na Gorana Pandeva. Ale to jim vůbec nevadilo a v desáté minutě se díky pohotovému zakončení Mbaly N'Zoly po přihrávce Gyasiho dostali do vedení. Obrana Janova totiž trestuhodně zaspala. Vyrovnat mohl hned z rozehrávky Destro, jenž nachytal vyběhnutého gólmana Provedela na hruškách, ale jeho střelu do volné branky zneškodnil vracející se bek. V šestnácté minutě se ale hosté radovali. Pandev potáhl míč do vápna a podél velkého čtverce přihrál na Mattiu Destra. Zkušený forvard z první trefil přesně prostor u levé tyče. Dobré tempo hry pokračovalo, ale další branka zatím bohužel nepadla – 1:1. Třeba i pochválit sudího Davide Massu. V rukavičkách se dnes rozhodně nehraje, ale rozhodčí zvládá vše na jedničku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Mattia Perin vyběhl hodně daleko za vápno, aby byl u míče dříve a ještě rychle rozehrál dopředu na soupeře. Ale Mattia Destro si nepohlídal ofsajd.
     
    45
    Poslední minuta prvního poločasu se právě rozběhla.
     
    43
    Je tomu tak. Paolo Ghiglione si po prvním faulu na Marchizziu u střídaček zblízka prohlédl žlutou kartu. Počet žlutých kartonků je na čísle čtyři a to mohou být hráči obou týmů ještě i celkem rádi.
     
    43
    Dva velmi tvrdé zákroky hostí při domácím přechodu do útoku. Nejprve byl u postranní čáry podkopnut Riccardo Marchizzia, poté na ose hřiště pocítil soupeřovu tvrdost i Nahuel Estevez. Celá akce Spezie nakonec končí rohem a uvidíme, zda se sudí k faulům vrátí. Ponechával výhodu.
     
    42
    Nyní to tak určitě nebude, jelikož Lennart Czyborra obejmul Emmanuela Gyasiho třeba právě jako Lara Valona a je z toho faul záložníka hostí.
     
    41
    Lennart Czyborra uvede míč do hry autovým vhazováním na polovině soupeře. Že by ještě Janov zkusil ohrozit branku Provedela?
     
    40
    První půle, která fotbalem rozhodně baví, se přehoupla do závěrečných pěti minut. Od utkání dvou týmů z chvostu tabulky jde o velice atraktivní předváděnou hru.
     
    38
    Valon Behrami usilovně gestikuluje k sudímu, že faul od Fariase byl zároveň loktem v jeho obličeji. Pokud se na špíl dívá i Lara Gutová-Behramiová, určitě mu večer vysvětlí, jak to vše bylo. Na druhou stranu, řada z nás by si od pohledné a navíc skvělé švýcarské lyžařky nechala podobné věci vysvětlovat moc ráda. A zároveň opět chválím sudího Massu, který si do zápasu nenechá příliš mluvit a odvádí parádní práci.
     
    37
    První poločas ještě rozhodně nekončí. To pochopil i Julian Chabot, který zastavil míč a rychle ho poslal dopředu. Nákopem neuspěl, mnohem úspěšnější byl poté Marchizzia.
     
    37
    Riccardo Marchizzia si na levé straně říkal o míč, ale přihrávku od stopera Erliće dostal o něco déle, než by potřeboval. Musel tak zahrát míč zpět na obránce.
     
    36
    Ivan Provedel si stáhl míč ze vzduchu a krátkou rozehrávkou trošku uklidňuje své spoluhráče.
     
    35
    Faulů je v prvním poločase rozhodně nepočítaně. Nyní je pískán i domácím a jde o zbytečný útočný prohřešek před brankou soupeře. Janov tak lehce přichází k míči.
     
    33
    Od prvních minut bylo zároveň jasné, že půjde o poměrně tvrdé utkání. A aby ho sudí Massa udržel v mezích, musí nyní ukázat žlutou kartu i Goranu Pandevovi. Severomakedonec nepočítal s tím, že si před ním hodí Matteo Ricci míč do kličky. Ať tak či tak, nemusel svými kolíky provádět až tak důraznou prohlídku lýtka domácího záložníka. To určitě bolelo.
     
    31
    První poločas rozhodně nenudí. V souboji o míč u vápna hostí byl Luca Vignali a Lennart Czyborra. A jak už to tak bývá, oba se vehementně hlásili o to, že míč do zámezí tečoval ten druhý. Naštěstí byl poblíž asistent sudího Fabiu Schirru a ten usvědčil domácího záložníka z maličké lži. Odkop Janova.
     
    29
    Spezia je nyní častěji u míče. Mattia Destro se po faulu před vápnem trošku odmlčel, ale tomuto kanonýrovi stačí chvilka nepozornosti a je zle.
    27. Nepříjemná srážka Behramiho a Chabota
     
    27
    Nepříjemný okamžik. Julian Chabot a Valon Behrami šli naplno do souboje o míč a tady to bylo šlapák na šlapák. Sudí přerušil hru, což bylo naprosto správné řešení a po zjištění, že oba hráči nakonec jsou v pořádku, provedl směrem k domácím míč rozhodčího.
     
    26
    Giulio Maggiore se s tím nerozpakoval a pětadvacet metrů od vápna vystřelil. Tvrdá střela ale šla přesně do míst, kde byl brankář hostí Mattia Perin. Od dvaadvacetiletého středopolaře Spezie se ale jednalo o hezkou akci.
     
    26
    Na zem se nyní dostal i Emmanuel Gyasi a rozhodně to nebylo tím, že by v šestadvacáté minutě tratil síly. Výrazně mu pomohl Domenico Criscito, který ještě zdviženou rukou naznačuje, že se vlastně o nic nejednalo. Ani náhodou, chlapče.
     
    25
    Diego Farias se prokličoval po pravé straně až k velkému vápnu. Vzápětí se pokusil obstřelit brankáře a tlačil svůj pokus na vzdálenější tyč, ale přišel dobrý blok soupeře.
     
    24
    Dlouhý nákop hostí se stal lahůdkou pro šestadvacetiletého domácího muže mezi třemi tyčemi Ivana Provedela.
     
    23
    Spezia působí od inkasovaného gólu trošku zaskočeně. Aktivnějším týmem je Janov, který by už potřeboval získat tři body a dneska by rozhodně nemusely viset vysoko.
     
    21
    Na trávníku se nyní trošku přiostřuje. Ani Lennart Czyborra neodhadl míru nedovoleného zákroku, když zezadu strčil do Gyasiho. Tohle se nelíbilo ani domácímu hráči, ani rozhodčímu. A vůbec se nedivím.
     
    20
    Domácí si nekomplikovali situaci a potřetí během krátkého časového sledu dávají míč na svého brankáře na malou domů.
     
    18
    Tentokrát byl Mattia Destro až moc silový a povalil na zem Luku Vignaliho. Janov tedy před vápnem svého soupeře přichází o míč.
    16. Mattia DESTRO - 1:1
     
    16
    Janov právě vstřelil branku!
    Nyní už je srovnáno a MATTIA DESTRO se raduje. Celou akci začal na pravé straně Valon Behrami, jenž patičkou přiťukl míč pro Gorana Pandeva. Ten udělal pár rychlých kroků a přihrávkou podél vápna našel právě Destra, jenž byl u míče dříve než Estevez a zakončil pravačkou z první k levé tyči. Asistence: Goran Pandev.
     
    14
    Ze zajímavého přímého volného kopu domácích poblíž vápna žádné ohrožení nepřišlo. Jen aby to hráče v bílém nemrzelo.
    12. Destro chybu Provedela nepotrestal
     
    12
    Vzápětí mohla přijít hodně rychlá odpověď. Brankář domácích šel pro míč až na hranici vápna, ale Provedel byl pomalejší než sprintující Mattia Destro. Dřívější zázračné dítě italského fotbalu si míč skleplo hlavou a hned přišlo zakončení do volné branky, které stihl doběhnout a odkopnout na roh jeden z vracejících se hráčů Spezie.
    10. Mbala N'ZOLA - 1:0
     
    10
    Spezia právě vstřelila branku!
    Sedmý gól v probíhající sezoně, to je parádní vizitka jakéhokoliv kanonýra, natož nováčka Serie A. Emmanuel Gyasi zatáhl míč po pravé straně do vápna a přihrál pod sebe do míst, kde nabíhal MBALA N'ZOLA a Maggiore. První jmenovaný se přes statické stopery Radovanoviće a Masiella prodral do zakončení a kolem pravé strany brankáře Perina otevírá skóre zápasu. Asistence: Emmanuel Gyasi.
     
    10
    Domácí hráči mají stále míč na polovině soupeře a zkusí to tentokrát po pravé straně.
     
    8
    Střela Mbaly N'Zoly zpoza vápna už byla trošku zbytečná, neboť před tímto okamžikem byl pískán faul francouzsko-angolského forvarda.
     
    7
    Poprvé jdou výrazněji do útoku také domácí. Marchizzia se protáhl po lajně po levé straně blíže k vápnu a jeho individuální akci zastavil až nekompromisní skluz Andrey Masiella.
     
    5
    Severomakedonská legenda Goran Pandev si rozhodně začátek utkání "užívá". Pátá minuta, třetí faul na něj, druhý za žlutou kartu. Julian Chabot z boku srazil sedmatřicetiletého matadora a vidí po zásluze žlutý trest.
     
    4
    Rozhodně nechybělo moc, aby se po špatné malé domů Janova dostal k míči Giulio Maggiore. Ale brankář Mattia Perin stihl své zaváhání a nedorozumění s obráncem napravit.
     
    4
    Matteo Ricci získal na vlastní polovině míč a raději dal malou domů na brankáře Ivana Provedela, jenž si tak poprvé řádně kopačkou otestoval míč.
     
    3
    Hned poté byl navíc hostům pískán ofsajd.
     
    3
    Následný centr do vápna nebyl nikterak nebezpečný.
     
    2
    A nyní už musí sudí trestat, jinak by se mu zápas mohl zvrtnout. Opět byl faulovaným hráčem Goran Pandev, kterého zatáhl za dres Martin Erlić a povalil na zem. Jasná žlutá karta.
     
    1
    Jenže Milan Badelj se rozhodl pro přihrávku na krátkou vzdálenost a na levé straně pak jeho spoluhráči ztratili balon.
     
    1
    Již v první minutě inkasoval Goran Pandev direkt od Giulia Maggioreho a Janovští budou rozehrávat přímý volný kop ze zajímavé vzdálenosti.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Na stadionu právě proběhl los, utkání za malý okamžik začne.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    ASD Spezia Calcio 2008: Provedel – Vignali, Erlić, Chabot, Marchizza – Maggiore, M. Ricci, Estevez – E. Gyasi, N'Zola, Farias.
    Náhradníci: Krapikas – Bastoni, Terzi, Ismajli, Sala, Pobega, Deiola, Acampora, Agoumé, Bartolomei, Mastinu, Piccoli.

    Janov CFC: Perin – A. Masiello, Radovanović, Criscito – Ghiglione, Lerager, Badelj, Behrami, Czyborra – Pandev, Destro.
    Náhradníci: Paleari, Zima – Dumbravanu, Goldaniga, Bani, Zappacosta, Rovella, Zajc, Melegoni, Pjaca, Scamacca, Šomurodov.

    Rozhodčí: Davide Massa – Rodolfo Di Vuolo, Fabiu Schirru.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Spezia – Janov 5:3 pr. – italský pohár (17.8.2013)
    Spezia – Janov 1:2 (6.4.2007)
    Janov – Spezia 1:2 (18.11.2006)
    Janov – Spezia 3:2 – italský pohár (19.8.2006).
     
    Janov CFC:
    Pokud se Spezii nedaří, tak naprosto katastrofální sezonu zatím zažívají Janovští. Sedm bodů ve třinácti zápasech je nejméně v celé soutěži a Janov nemůže těšit ani to, že sedm bodů (s lepším skóre) má i FC Turín nebo že na dnešního soupeře ztrácí jen čtyři body. Janov získal v posledních pěti utkáních jen dva body a může za to i chabá ofenzíva. Tým má na kontě pouze dvanáct vstřelených branek, což je nejhorší počin v Serii A.

    Poslední zápasy Janova:
    Benevento – Janov 2:0
    Janov – AC Milán 2:2
    Janov – Juventus 1:3
    Fiorentina – Janov 1:1
    Janov – Parma 1:2.
     
    ASD Spezia Calcio 2008:
    Domácímu týmu, který je historickým nováčkem soutěže, se v probíhajícím ročníku Serie A nedaří. Spezia totiž v aktuální tabulce okupuje až sedmnácté místo, když ze třinácti utkání dokázala vyhrát pouze dvakrát, pětkrát remízovala a šestkrát prohrála. Navíc ani aktuální forma nevěstí nic dobrého, z posledních čtyř utkání totiž získala Spezia pouze jeden bod. Velkým problémem týmu je defenzíva, jelikož 27 inkasovaných branek je třetí nejhorší číslo v celé soutěži.

    Poslední zápasy Spezie:
    Inter – Spezia 2:1
    Spezia – Bologna 2:2
    Crotone – Spezia 4:1
    Spezia – Lazio 1:2
    Cagliari – Spezia 2:2.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího utkání Serie A, která má den před Vánoci na programu ještě jedno kolo s celkem osmi zápasy. Ve středu 23.12. se ASD Spezia Calcio 2008 utká doma proti Janovu CFC. Utkání začíná přesně ve 20:45 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Lysý

    Branky: 10. N'Zola (E. Gyasi) – 16. Destro (Pandev), 73. Criscito (pen.)

    Karty:   2. Erlić (SPZ), 5. Chabot (SPZ), 72. Terzi (SPZ) – 33. Pandev (JAN), 43. Ghiglione (JAN), 70. Destro (JAN), 75. Zajc (JAN)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 1:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 19:20.
    Spezia Calcio: Provedel – Vignali, Erlić, Chabot (46. Terzi), Marchizza – Maggiore (75. Deiola), M. Ricci (84. Piccoli), Estevez (75. Bartolomei) – E. Gyasi, N'Zola, Farias (61. Mastinu).
    Náhradníci: Krapikas – Bastoni, Terzi, Ismajli, Sala, Pobega, Deiola, Acampora, Agoumé, Bartolomei, Mastinu, Piccoli.

    Janov CFC: Perin – A. Masiello, Radovanović, Criscito – Ghiglione (63. Zappacosta), Lerager (63. Zajc), Badelj, Behrami (74. Rovella), Czyborra – Pandev (74. Scamacca), Destro (84. Pjaca).
    Náhradníci: Paleari, Zima – Dumbravanu, Goldaniga, Bani, Zappacosta, Rovella, Zajc, Melegoni, Pjaca, Scamacca, Šomurodov.

    Rozhodčí: Davide Massa – Rodolfo Di Vuolo, Fabiu Schirru
    thejrc.org