Veszprém – PSG HB 26:31 (kon.) | THW – Barca 33:28 (kon.)
konec
THW Kiel
33:28 (19:16)
Barca
Úterý 29.12.2020, 20:30 • Lanxess Arena, Kolín nad Rýnem • Liga mistrů - Final Four • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže z finále házenkářské Ligy mistrů 2020, ve kterém se střetnou FC Barca Lassa a THW Kiel. Začínáme ve 20:30.
     
    Vzhledem k probíhající pandemii koronaviru se utkání odehraje bez diváků.
     
    Vzájemné zápasy
    Barcelona a Kiel se naposledy střetli před necelým měsícem, a to v rámci základní skupiny Ligy mistrů ročníku 2020/21. 19. listopadu zvítězila Barcelona na půdě Kielu 32:26 a přesně o týden později doma 29:25. Jinak dnes dojde na reprízu finále Champions League 2017. Tehdy se hrálo ještě formátem dvojzápasu. Kiel vyhrál první duel 28:26, nicméně Barcelona kontrovala výhrou v odvetě 23:18 a mohla tak slavit.
     
    Čeká nás utkání dvou týmů, se kterými má hodně společného legenda české házené Filip Jícha. V letech 2007-2015 působil v Kielu a v roce 2010 se stal nejlepším házenkářem planety. Na levé spojce se podílel na triumfu německého velkoklubu v Lize mistrů 2010 a 2012. Po konci v Kielu se převlékl na poslední dva roky kariéry do dresu Barcelony. Nejlepší střelec Champions League z letech 2009 a 2010 se posléze vrátil do Kielu, kde je již druhým rokem hlavním trenérem.

    Jícha bude bohužel jediným představitelem české házenkářské stopy v dnešním finále. V dubnu 2019 přestoupil do Kielu obranář Pavel Horák, a sice z běloruského Brestu. Horák patří k pilířům české reprezentace, na MS v Egyptě, které začne již za dva týdny, ale bude chybět. Ze světového šampionátu se totiž omluvil, jelikož od července neviděl svého syna. Nicméně Final4 se jej netýká vzhledem k pozitivnímu testu na koronavir.
     
    Final4 Ligy mistrů bylo podruhé přesunuto. Nejprve z dubna na srpen a posléze až na konec tohoto zvláštního kalendářního roku. Dějištěm svátku házené bude znovu Lanxess Arena s kapacitou více než 19 tisíc diváků. V této hale se hrálo například hokejové MS 2010, na které mají čeští sportovní fanoušci skvělé vzpomínky.
     
    Filip Jícha byl po včerejším semifinále nadšený. Jeho svěřenci zvítězili nad maďarským Vesprémem 36:35 po prodloužení, když vítěznou trefu vstřelil Ekberg z pravého křídla. „Jsem na mužstvo hrdý. Finále proti Barceloně, to je zápas snů!" citoval Jíchova slova po velkém vítězství server iDnes. Kiel tak má zajištěnou čtvrté finále Champions League za uplynulých šest let. Ligu mistrů ovládl naposledy právě v roce 2014. To poslední triumf Barcelony se datuje do roku 2015. V Champions League došla až na vrchol v devíti případech.
     
    Úvodní sestavy:

    THW Kiel: N. Landin Jacobsen, Quenstedt – Ehrig, Duvnjak, Sagosen, Reinkind, Sunnefeldt, Weinhold, Wiencek, Ekberg, Ciudad Benitez, Wäger, Dahmke, Zarabec, Voigt, Pekeler.

    FC Barça Lassa: P. de Vargas, Möller – Entrerríos, Sorhaindo, Dolenec, Ariño, Janc, N'Guessan, Gomez Abello, T. dos Santos, Mem, Cindrić, Pascual Garcia, Pálmarsson, Fabregas, Frade.

    Rozhodčí: Gubica, Miloševič (oba CRO).
     
    Oproti původním plánům odpískají dnešní finále Chorvaté Matija Gubica a Boris Miloševič. Přitom původně bylo delegováné švédské duo Wettervik – Kurtagić. Seveřané ale byli pozitivní při testu na koronavir a na souboj Kielu s Barcelonou tak dohlížet nebudou.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    Vyvrcholení Final Four začíná, výhoz má Barcelona! (0:0)
     
    1
    Mem našel zadovkou z pravé spijky pivota Fabregase, který byl sevřen dvěma hráči při zakončení a je z toho sedmička pro Barcu! (0:0)
     
    1
    Dolenec zvolil klasickou střelu klepákem, jenže dal do střely příliš velkou razanci a míč se odrazil vysoko nad břevno! (0:0)
    2
    Zarabec naznačoval přihrávku dále v lajně na křídlo, nakonec to ale strhl na sebe a proskokem otevírá skóre dnešního finále! (1:0)
     
    3
    dos Santos přebíral míč v náběhu z levé spojky, byl ale při zakončení zastaven. Barcelona rozehraje devítku. (1:0)
    3
    Pálmarsson měl hodně času na střední spojce a tvrdou střelou o břevno srovnává stav zápasu. (1:1)
    4
    Sagosen se po rychlé rozehrávce protáhl okolo obránce a rychle přidává druhý gól THW v tomto utkání. (2:1)
     
    4
    Sagosen stáhl při zakončení za dres Fabregase na šestce a inkasuje dvě minuty už po čtyřech minutách hry. Pro Barcu je to pak sedma! (2:1)
    4
    Gomez šel místo Dolence na sedmičku a střelou na opačnou stranu, než šel brankář, spolehlivě nařízený hod proměňuje. (2:2)
    5
    Pálmarsson využil prostoru v přesilové hře, dohrál to do levého křídla na Ariňa, jehož zakončení na delší tyč bylo úspěšné, Landin zatím stále čeká na první zákrok. (2:3)
     
    5
    Na konci páté minuty přichází sedmimetrový hod i pro Kiel. Mem trefil do obličeje Duvnjaka ve výskoku a dostává dvě minuty navrch. (2:3)
    6
    Ekberg zakončoval bleskově po hvizdu rozhodčího, svůj pokus umístil do levé šibenice. (3:3)
     
    6
    Landin nakonec zapisuje první zákrok po šesti minutách hry, vymazal z pravého křídla střílejícího Dolence! (3:3)
     
    7
    Na druhé straně si došel Reinkind pro druhou sedmičku svého týmu, rozhodčí dnes nasadili velmi přísný metr v posuzování soubojů na brankovišti. (3:3)
    7
    Ekberg je stoprocentní i nadále, střelu utáhl přesně k tyči, kam se brankář Barcelony nedokázal dostat. (4:3)
    8
    Ariňo měl možnost zakončit z levého křídla a vzal velmi těžký úhel z dohrávky, nakonec obstřelem podél Landinova pasu ale uspěl! (4:4)
    8
    Pekeler vybral přihrávku Dolencovi na střední spojku a šel do brejkové situace, kterou bezproblémově ze šesti metrů zavěsil. (5:4)
     
    9
    Žlutá karta pro tým THW Kiel (Steffen Weinhold). (5:4)
     
    9
    Pálmarsson šel do střely z devíti metrů, jeho pokus srazily bloky, Landin poté sebral míč do teplých! (5:4)
    9
    Wiencek nejprve v tutové šanci z pivota selhal, když jeho střelu na zem skvěle vyčapal Möller. Odražený míč ale měl Dahmke, který jej umístil rychle do odkryté kasy. (6:4)
    10
    Dohrávka na pivota tentokrát Barce vyšla, Fabregas se prosazuje poprvé v tomto zápase. Stále se tak španělský tým drží v dostřelu. (6:5)
     
    10
    Vyloučení v týmu FC Barça Lassa (Thiagus dos Santos). (6:5)
    10
    Přesilovku umocněnou o odvolání brankáře Kiel uhrál bezproblémově, Sagosen se rozhodl pro střelu ze střední spojky a Möller nestihl míč už zastavit před brankovou lajnou! (7:5)
     
    11
    Velký problém pro Kiel, v 11. minutě jde podruhé ven stěžejní hráč Zeber, Sander Sagosen. V momentě, kdy by šel ven potřetí, v zápase by předčasně končil! (7:5)
    11
    Mem využil toho, že mu Cindrić pustil míč na jeho post, následně se pravá spojka Barcelony dostala až na šestku a nedala Landinovi šanci. (7:6)
    12
    Těžký úhel si vzal do parády po přenesení hry ze střední spojky Ekberg a přísnou bombou okolo hlavy překvapil Möllera! (8:6)
    12
    Souhra Pálmarssona s Fabregasem opět zafungovala, tentokrát již Fabregas nemusel jít na šestce do souboje a zakončoval z lepší pozice než v předchozích případech. (8:7)
     
    13
    Sorhaindo nezachytil otáčejícího se Wienceka na brankovišti a hrábl na něj zezadu, tudíž je to sedmička pro Kiel! (8:7)
    13
    Ekberg proměňuje i třetí sedmičku, opět poslal Möllera na opačnou stranu branky oproti tomu, kam střílel. (9:7)
    14
    Mem šel opět přes Sagosena a doufal, že jej Sagosen bude faulovat za dvě minuty. Norská hvězda ale takticky stáhla své ruce a pustila Mema do zakončení, které bylo úspěšné. (9:8)
     
    15
    Pekeler se dopustil jako druhý pivot útočného faulu a hra šla na protější stranu, kde se do zakončení tlačil Ariňo, Ekberg jej nicméně dobře dostoupil a čistě fauloval. (9:8)
    15
    Sagosen na konci 15. minuty úspěšně zametl brejkovou situaci z levé spojky a stále drží THW v mírném náskoku branky až dvou. (10:8)
     
    16
    Po rychlé rozehrávce nalétl do otevřené obrany Cindrić, jenže upadl a vzal s sebou i Duvnjaka. Lavička Kielu si přála odpískání útočného faulu, rozhodčí v tomto případě ale správně nařizují jenom volný hod. (10:8)
     
    16
    Čas 15:29, první oddechový čas v utkání. Vybírá si jej Barcelona. (10:8)
    16
    Naordinovanou taktiku sehráli Barcelonští hned v prvním útoku, Mem našel obloučkem na šestce Fabregase, který nezaváhal ani tentokrát. (10:9)
    17
    Sagosen propadl do střely celým tělem, jeho pokus ze země nakonec končí v síti. Okamžitě však míří střídat, je tak jasné, že do obrany hrát už dnes příliš nebude. (11:9)
     
    17
    Mem šel do obrany ve velké rychlosti, Wiencek jej však vysunul zpět na devítku. Právě i tam bude zahráván volný hod. (11:9)
    18
    Poprvé v utkání vede Kiel o tři branky! Dokázal totiž ubránit a rozjet rychlý útok, který zakončil v čisté šanci pivot Patrick Wiencek. (12:9)
     
    18
    Mema po překřížení a následné střele ze střední spojky vychytal Landin, který vytušil zakončení přetahem! Skvělý zákrok dánského brankáře. (12:9)
    19
    Výborná souhra na ose Sagosen – Pekeler, Pekeler si našel volný prostor na šestce a po přesné přihrávce od Sagosena utíká THW už na čtyři branky. (13:9)
     
    20
    Kielu to v obraně opravdu dobře funguje a mohl to být 14. gól po ubránění souhry s pivotem, Ekberg v tutovce ale napálil jenom tyčku branky Barcy! (13:9)
    20
    Timothey N'Guessan se rozhodl jít do zakončení i přes Weinholda před ním stojícím. Na hraně průrazu se nakonec branky dočkal a snižuje zpět na tři branky. (13:10)
     
    21
    Janc poměrně nesmyslně zezadu stáhl ze vzduchu na zem Sagosena, za což dostává jako třetí hráč Barcelony dvě minuty. (13:10)
     
    21
    Reinkind trefil v pasivní hře jenom Perez de Vargase, který vystřídal v brance Möllera! Střela Reinkinda nebyla příliš výrazná, navíc i hodně čitelná. (13:10)
    22
    Cindrićovi tentokrát svědčil obranný systém THW 1-5, po kterém se dostal otevřeným prostorem až na šest metrů a bezproblémově zavěsil. (13:11)
    23
    Neúspěšný nához na střed zachytil Fabregas a vyslal vpřed Gomeze, který dobře viděl stíhajícího obránce a rozhodl se pro předčasnou střelu, ta nakonec v brance končí! (13:12)
    23
    Ekberg šel na čtvrtou sedmičku, i nadále má v tomto ohledu čistý štít a španělského gólmana překonal. (14:12)
    23
    Gól vstřelil tým FC Barça Lassa (Aleix Gomez Abello). (14:13)
    24
    Reinkind tentokrát uspěl, rusákem se na pravé spojce zbavil obránce a přidává už patnáctý gól Zeber v tomto poločase! (15:13)
    24
    Na druhé straně však byla po faulu Wienceka nařízena sedmička, ke které se postavil Gomez a se štěstím Landina prostřelil! (15:14)
     
    25
    Sagosenův pokus ze střední spojky na levou tyč vykryl Gonzalo P. de Vargas a střídání se tak na straně FCB ukázalo jako dobrý tah! (15:14)
     
    26
    Barcelona už slavila srovnávací zásah po střele N'Guessana z jednoduchého kříže, jenže rozhodčí míč před brankovou čárou nenacházejí a hraje se dále! (15:14)
     
    27
    Divoké momenty hry, nejprve Reinkind napálil tvrdou střelou tyčku, odražený míč však měl Dahmke, a tak Kiel mohl pokračovat dále. Technická chyba ale přesunuje Barcu zpět do útoku! (15:14)
    27
    Tentokrát je již srovnáno právoplatně, rychlou kličkou v podobě změny směru se přes Duvnjaka dostal Mem a srovnává na 15:15! (15:15)
     
    28
    Sagosen pustil přihrávku do křídla, kde Gomez zboku nabral Dahmkeho a nařízen je další sedmimetrový hod proti Barceloně! (15:15)
    28
    Ekberg je ze sedmiček bezchybný, tentokrát nepomohlo ani střídání brankářů. Möller na pokus nijak nereagoval. (16:15)
    28
    Další ztráta míče na straně španělského týmu, Dahmke to nekompromisně trestá z brejku. Kiel tak během chvilky vede zpět o dva! (17:15)
    29
    Velmi rychlá rozehrávka na straně Barcelony ale přinesla příležitost pro Ariňa, který téměř spojkový úhel z levého křídla neodmítl. (17:16)
     
    29
    Landin zamezil opětovnému srovnání stavu, Gomez zakončoval z křídla na bližší štangli a s přispěním Landinovy nohy šel míč do tyče! (17:16)
     
    30
    V poslední minutě čerpá oddechový čas i Filip Jícha na lavičce Kielu. (17:16)
    30
    Weinhold měl velmi těžký úhel jako levák z levé spojky, v pádu však ale dokázal dostat míč za záda barcelonského brankáře! (18:16)
    30
    Barcelona nezvládla rozehrávku kombinace a poslala tím do brejku Pekelera, který se nemýlil, THW jde pár sekund před koncem do tříbrankového trháku! (19:16)
     
    30
    Sedm sekund před koncem přichází ještě jedno vyloučení na straně Kielu. Weinhold povalil nedovoleně na palubovku Fabregase. (19:16)
     
    30
    Závěrečnou akci v poločase sehrávali Barcelonští na Pálmarssona, který ale ze střední spojky trefil jenom Landina, který šel na dobrou stranu a přikryl míč na zemi! (19:16)
     
    30
    První poločas skončil. (19:16)
     
    Fantastická první půle nabídla 35 branek a byla to skutečně házená na nejvyšší úrovni. Napřed byl stále Kiel, kterému to vycházelo často přes rychlé útoky (z nich skóroval rovnou pětkrát) a nejvyšší vedení zaznamenal na konci druhé desetiminutovky, po které vedl o čtyři branky (13:9). Barcelona se přiblížila na jednu branku ve 23. minutě, srovnáno bylo pak tři minuty před koncem poločasu. Jenže závěr zvládl lépe Kiel a vyhrál poslední tři minuty poměrem 4:1, čímž se dostal do vedení 19:16.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:27.
     
    31
    Začal druhý poločas. (19:16)
     
    31
    Druhý poločas je rozběhnutý, doufejme, že nám nabídne stejně kvalitní podívanou, jako v té první! (19:16)
     
    31
    Barcelona vysunula obranu a hned z toho byly problémy pro THW, které navíc hraje v oslabení. Německý tým je už v pasivní hře. (19:16)
     
    31
    Sagosen se to snaží vzít na sebe, dvakrát ale neuspěl. Příliš přihrávek však Kielu už nezbývá. (19:16)
     
    32
    Sagosen z postavené devítky vytloukl jenom bloky, Barca přebírá míč a jde hned do útoku. (19:16)
    32
    Entrerríos se ukázal v prvním střídání vůbec, okamžitě vzal hru na sebe a přes levou spojku se dostal do brankové příležitosti, kterou proměnil. (19:17)
    33
    Weinhold šel z druhé vlny do střelby a pořádně tvrdým pokusem obstřelil jednoblok, navíc poslal brankáře na opačnou stranu. (20:17)
     
    34
    Pálmarsson naznačil nahrávku do pivota a zkusil se okamžitě otočit kolem obránce, jenže neprošel. Opět se tak hra vysunuje na devítku. (20:17)
     
    34
    Mem byl dobře stínován Wiencekem, následná střela pravé spojky Barcelony končí vysoko nad brankou! (20:17)
     
    34
    THW hraje opět variantu bez brankáře, přihrávka na Wienceka v první fázi neprošla. Zebry ale pokračují v útoku i nadále. (20:17)
    35
    Sagosen využil odbloku Pekelera a prošel přes volný prostor až na šest metrů, odkud nedal brankáři Barcelony šanci. (21:17)
     
    36
    Pálmarsson střílel z nepřipravené pozice někde na deseti metech. Střela šla navíc přes blok, Landin tak pohodlně zapisuje další zákrok v tomto zápase! (21:17)
     
    36
    Zarabec výborně uvolnil Wienceka na pivotu, jenže v čisté šanci napálil Wiencek jenom nohu Perez de Vargase! (21:17)
     
    37
    Landin si vychutnal další střeleckou příležitost! A to doslova, Ariňo jej z křídla trefil přímo do obličeje, takže čichal házenkářské lepidlo dánský brankář pořádně zblízka. (21:17)
     
    37
    Kiel svůj útok nevyužil vlivlem technické chyby, a tak je tentokrát na tahu opět Barca. (21:17)
    38
    Ariňo měl dost času na zakončení z levého křídla, Landina přehodil obloučkem, který přešel brankovou čáru těsně pod břevnem. (21:18)
     
    38
    Na vysunutý obranný systém Barcelony 1-5 musí trenér Jícha reagovat a svolává svůj tým k poradě. (21:18)
     
    38
    Sagosen urval rusákem jednoho obránce, přes druhého neprošel. Kdyby pustil míč na Dahmkeho, tak by měl tento křídelník parádní prostor na zakončení. (21:18)
     
    39
    Pod tlakem odebrání míče střílel Sagosen na sílu v těžké pozici, jeho pokus vytěsnil Perez de Vargas mimo tři tyče! (21:18)
     
    40
    Kiel už v druhém útoku v řadě riskoval, opět se tak zbavil nešikovně míče a Barcelona může jít na jednobrankový rozdíl. (21:18)
     
    40
    Jenže Cindrić tohle odmítá! Ze šesti metrů střílel z tutovky, Landin ale předvádí další fantastický zákrok! (21:18)
    41
    Teď už to THW vyšlo, dlouhá přihrávka od Sagosena na Dahmkeho dala levému křídelníkovi Kielu prostor, který bezezbytku využil. (22:18)
    41
    Janc z protějšího křídla již uspěl a Landin tentokrát se svým zákrokem na bližší tyči neuspěl. (22:19)
    42
    Weinhold prošel přes pravou stranu bez sebemenších problémů a navyšuje vedení Kielu už na čtyři branky! (23:19)
    43
    Po dlouhé době se připomněl i Mem, který to vzal na sebe dalekonosnou střelou a zapisuje čtvrtý zásah v dnešním finále. (23:20)
    43
    Nápaditá hra přinesla Kielu další branku, Pekeler fungoval tentokrát jako zabíhající spojka a Zarabec mu adresoval přesnou přihrávku, ze které Pekeler těžil. (24:20)
    44
    Zarabec následně stál u dalšího zásahu THW, nahrál Weinholdovi, který se efektní otočkou dostal na brankoviště a propálil barcelonského gólmana! (25:20)
     
    44
    Weinhold při bránění zasáhl Entrerríose do obličeje při zakončení a dostává druhý dvouminutový trest. I ten se tak musí mít na pozoru. (25:20)
    45
    Z následného sedmimetrového hodu pak s velkým štěstím uspěl Gomez, Landin nebyl daleko od toho, aby zapsal úspěšný zákrok! (25:21)
    45
    Ekberg vzal opět velmi těžký úhel, dnes však hraje ve veliké pohodě a střelou o vzdálenější tyč proměňuje! (26:21)
     
    46
    Ariňo dostal dlouhou přihrávku od střední spojky, proti vyběhnutému Landinovi ale nedokázal adekvátně reagovat a Barca doslova zahazuje tutové šance! (26:21)
     
    47
    Ačkoliv se Kiel v tomto útoku neprosadil, rozehráno to má stále velice dobře. Dnes předvádí jeden z nejlepších výkonů vůbec. (26:21)
     
    47
    Fabregas se obtočil okolo Reinkinda, ale trefuje jenom střed branky, kde byl připravený Landin. Lavička Barcy reklamuje sedmimetrový hod, rozhodčí nechávají však hru i nadále plynout! (26:21)
     
    48
    Landin maže jednoho střelce Barcelony za druhým! Tentokrát si vychutnal střelu Entrerríose z deseti metrů, která však byla tlačená hodně na sílu a z nouze! (26:21)
     
    49
    Gonzalo P. de Vargas sice předvedl skvělý zákrok, následnou přihrávkou ale zklamal, Dahmke skvěle do prudké přihrávky vstoupil a míč získal pro své barvy! (26:21)
     
    50
    I když THW v útoku neuspělo, může se spolehnout na Landina v brance, který má sérii několika úspěšných zákroků v řadě! Ani Pálmarsson přetahem dánského dlouhána nepropálil. (26:21)
     
    50
    Kiel byl již v pasivní hře, Dahmke si sice zpracoval těžký míč na křídlo, ale při finální fázi mu hrací předmět vyskočil z ruky. (26:21)
    51
    Do otevřené obrany vlétl Gomez a po dlouhé době překonává Niklase Landina v brance Kielu! (26:22)
    51
    Barcelona stahuje na tři branky, Gomez škrtl při zakončení z úhlu o Wienceka, který jej však nerozhodil a mladý hráč Barcelony ještě dává španělskému gigantovi naději! (26:23)
    52
    Tenhle útok ale Kiel zvládl zahrát, Weinhold šel do střelby po přihrávce od Duvnjaka a může se radovat z pátého gólu v zápase. Barcelona reaguje oddechovým časem. (27:23)
     
    52
    Niklas Landin vylapal i Mema! Jeho tvrdý pokus do vinglu fantasticky dánský brankář vytáhl rukou mimo tři tyče! (27:23)
    53
    dos Santos zachytil míč při překřížení Weinholda se Sagosenem a dostal jej pohodlně do prázdné branky, neboť THW hrálo opět variantu 7 na 6. (27:24)
    54
    Krásný věšák předvedl Sagosen, který na nic nečekal a těsně předtím, než k němu dostoupili obránci, vymetl prostor u pravé tyče branky Perez de Vargase. (28:24)
     
    54
    Cindriće zastavoval Wiencek zezadu, dostává tak oprávněné dvě minuty. Barcelona má sedmimetrový hod. (28:24)
    54
    Gomez si našel prostor nad rukou Landina a překonal jej. I tento plejer je tak v sedmičkách stoprocentní. (28:25)
    55
    Koncept poloosobní obrany Barceloně propadl, na pravé straně vzniklo přečíslení, které dotáhl do gólového konce na levé spojce Sagosen. (29:25)
    55
    Cindrić byl na míči dříve než Ekberg a otevřel se mu tak prostor, který po mírném kontaktu s Pekelerem chorvatský reprezentant využívá! (29:26)
     
    56
    Weinhold vynesl Fabregase zcela mimo střelecký post, následně byl faulován i Cindrić. Poslední možný oddechový čas bere jako první Barca, závěr zápasu bude velké drama! (29:26)
     
    57
    Dahmke stáhl s sebou do brankoviště i zakončujícího Cindriće, je to tak sedmá sedmička pro španělský klub! (29:26)
     
    57
    Gomez v nejklíčovější sedmičce zápasu selhal! Proti němu šel tentokrát brankář Quenstedt, hráč Barcelony však jenom napálil břevno! (29:26)
     
    58
    Pokud nyní Kiel promění, dá se říci, že je rozhodnuto. Barcelona již zvolila osobní obranu. (29:26)
     
    58
    Pekeler dvě a půl minuty před koncem urval pro THW sedmičku! Mem jej nabral při střelbě zboku, k tomu dostává i dvě minuty. (29:26)
    58
    Ekberg proměňuje a je to jasné, Kiel je vítězem loňského ročníku Ligy mistrů! (30:26)
    59
    Wiencek ještě navíc trestá absolutní riziko Barcelony při hře bez brankáře. (31:26)
    59
    Gomez napravil částečně své selhání při sedmičce a snižuje na čtyřbrankový rozdíl. Ale Barcelona už to má prakticky nehratelné. (31:27)
    59
    O to více poté, když Dahmke při osobce utekl podél lajny a svůj běh z levého křídla úspěšně dotáhl do konce! (32:27)
    59
    Gomez na konci předposlední minuty proměnil sedmičku, tentokrát tak kouzlo Quenstedta nezafungovalo. (32:28)
     
    60
    Přesně na začátku poslední minuty bere trenér Jícha oddechový čas, aby uklidnil hráče. (32:28)
    60
    Dahmke 40 sekund před koncem dává definitivní razítko na výhru Kielu v tomto utkání! (33:28)
     
    60
    Barca už závěrečné sekundy ani nedohrávala, v Kolíně nad Rýnem je tak hotovo! (33:28)
     
    Konec zápasu. (33:28)
     
    Parádní podívaná v Kolíně nad Rýnem končí, Kiel se vzepřel prognózám a nakonec si došel pro výhru solidním způsobem o pět branek! Druhý poločas rozhodl prakticky Niklas Landin, který několikrát vychytal čisté a tutové šance hráčů Barcelony. Navíc se THW v útočné fázi velmi dařilo a neustálo bylo v mírném vedení, které se s blížícím se koncem zápasu příliš nesnižovalo.

    Klíčový moment závěru zápasu lze spatřit v neproměněné sedmičce čtyři minuty před koncem do té doby stoprocentního Gomeze, který napálil za stavu 26:29 jenom břevno. Místo toho, aby to tak bylo o dvě branky, bylo to z protiútoku o čtyři a španělský gigant už nedokázal na tuto situaci reagovat. Naopak Zebry dohrály konec skutečně jako velké mužstvo a jako mašina si došly pro titul.
     
    Za dnešní špíl zaslouží pochvalu i oba chorvatští rozhodčí, kteří na sklonku své kariéry odpískali zápas prakticky bez chyby. Určitě tomu pomohl i přísný metr hned na úvodu, po sérii několika vyloučení se následně hrálo sice tvrdě, ale férově.

    Kiel v současnosti zase ukázal, že jako tým funguje nesmírně skvěle a pod vedením Filipa Jíchy je to zase stará dobrá mašina. Je sice pravdou, že v dlouhodobém porovnání je na tom Barcelona o něco lépe, rozhodovala však krátkodobá příprava, kterou měly Zebry zkrátka lepší a zaslouženě za výkony na tomto Final Four berou zlatou medaili.

    Filip Jícha slaví opravdu cenný triumf ve své krátké trenérské kariéře, jedná se o jeho první výhru v Lize mistrů jako trenér. Na druhé straně Xavier Pascal nepřidal třetí triumf v nejlepší evropské soutěži a bude si muset počkat.
     
    MVP celého Final Four: Hendrik Pekeler
     
    Po ocenění Barcelony dochází ke korunovaci šampionů Ligy mistrů, ročníku 2019/20. Ten provádí sám kapitán THW, chorvatská legenda Dumagoj Duvnjak.
     
    Po předání všech medailí přichází na plac předseda EHF, Michael Wiederer. Kapitán Duvnjak přebírá z jeho ruk mistrovský pohár a o vítězi loňského ročníku EHF CL je tak rozhodnuto, ačkoliv s mírným zpožděním!
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Bylo mi velikou ctí vás provázet dnešním finálovým dnem Final Four a doufám, že jste si zápasy užili stejně tak, jako já. Přeji vám opravdu pohodový konec podivného roku, do nového roku vám přeji jenom to nejlepší a budu se na vás u házené těšit někdy příště napočtenou!
     
    THW Kiel – FC Barça Lassa 33:28 (19:16)
    Nejvíce branek: Ekberg 8/6, Sagosen 7, Weinhold 5 – Gomez Abello 10/4, Ariño 4, Mem 4. Rozhodčí: Gubica, Miloševič (oba CRO). Sedmimetrové hody: 6/6 – 6/4. Vyloučení: 5:4. (22:26:23)

    Tomáš Kalas

    THW Kiel
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    1 B N. Landin 0/0 0 0
    21 B D. Quenstedt 0/0 0 0
    20 LK M. Ciudad Benitez 0/0 0 0
    23 LK R. Dahmke 5/0 0 0
    4 SS D. Duvnjak 0/0 0 0
    3 PK S. Ehrig 0/0 0 0
    18 PK N. Ekberg 8/6 0 0
    61 P H. Pekeler 4/0 0 0
    6 PS H. Reinkind 1/0 0 0
    5 SS S. Sagosen 7/0 0 2
    9 LS O. Sunnefeldt 0/0 0 0
    27 LK M. Voigt 0/0 0 0
    22 LS P. Wäger 0/0 0 0
    13 PS S. Weinhold 5/0 0   2
    17 P P. Wiencek 2/0 0 1
    24 SS M. Zarabec 1/0 0 0
    Celkem 33/6 0 1 5 0
    Barca
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    36 B K. Moller 0/0 0 0
    1 B G. Perez de Vargas 0/0 0 0
    13 LK A. Ariño 4/0 0 0
    25 SS L. Cindrić 2/0 0 0
    11 PS J. Dolenec 0/0 1 0
    22 LS T. dos Santos 1/0 0 1
    9 SS R. Entrerríos Rodríguez 1/0 0 0
    72 P L. Fabregas 3/0 0 0
    82 P L. Frade 0/0 0 0
    20 PK A. Gómez Abelló 10/4 1 0
    18 LK B. Janc 1/0 0 1
    24 PS D. Mem 4/0 0 2
    19 LS T. N'Guessan 1/0 0 0
    34 LS A. Pálmarsson 1/0 0 0
    28 PK A. Pascual Garcia 0/0 0 0
    10 P C. Sorhaindo 0/0 0 0
    Celkem 28/4 2 0 4 0
    Rozhodčí: Gubica, Miloševič (oba CRO)
    bahis siteleri