Ostrava – Prostějov 0:1 (kon.) | Zlín – Blansko 4:1 (kon.) | Sparta – Chrudim 6:0 (kon.)
Dynamo Drážďany – Jablonec 2:1 (kon.) | Sparta – Chrudim 2:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
6:0 (2:0)
MFK Chrudim
Středa 06.01.2021, 13:00 • Tréninkové centrum mládeže Strahov • Přípravný zápas
     
    Je konec! Dnešní první přátelské utkání mezi Spartou a Chrudimí vyznělo lépe pro letenský celek, který bez větších problémů zvítězil výsledkem 6:0. Pražané byli výrazně aktivnější také ve druhém dějství, ve kterém přidali další čtyři přesné zásahy. Chrudim se drtivou většinu času nacházel na vlastní polovině, tento zápas jí tak vůbec nevyšel. Pražané klidně mohli přidat několik dalších branek, nakonec je z toho "pouze" šest zásahů. (14:08:43)
     
    60
    Konec zápasu.
     
    59
    Na centr si dokázal seběhnout Juliš, který přízemním zakončením nechal vyniknout Zímu.
    58. WIESNER - 6:0
     
    58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tady to zavání pořádným debaklem! Sám na branku tentokráte uháněl TOMÁŠ WIESNER, kterému se povedlo obejít vyběhnuvšího brankáře Zímu, načež bez větších problémů zamířil do prázdné chrudimské branky.
     
    57
    Další útočný výpad domácích táhl po levém křídle Wiesner, který si ovšem nevěřil na průnik kolem protihráče. Místo toho přišla na řadu přihrávka na Polidara.
    55. JULIŠ - 5:0
     
    55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme hattrick Lukáše Juliše! Na nahrávku na pravou stranu si dokázal seběhnout Ladislav Krejčí starší, který si poté pod sebou všiml naprosto osamoceného LUKÁŠE JULIŠE. Druhý jmenovaný placírkou zamířil k pravé tyči, kam se Brankář Zíma nedokázal natáhnout.
     
    55
    Za pasem mezi hostující obránce si seběhl Juliš, který dokonce předskočil protihráče. Pomezní sudí ovšem zvedl praporek, což znamenalo další ofsajd.
     
    54
    Rozehrávka ovšem nepřinesla nic nebezpečného, Chrudim se dokázal osvobodit odpalem až ke středovému kruhu, kde měl hodně času na rozehrávku Vitík.
     
    53
    Další rohový kop Sparty rozehraje Ladislav Krejčí starší.
     
    52
    S těžkou nahrávkou si poté nedokázal poradit Juliš, který doslova nahrál na vedle stojícího Vencla. Chrudim ovšem hodně nepovedeně zakládala útočnou akci.
    50. Wiesner mířil vedle.
     
    50
    Wiesner nebyl daleko od zásahu! Dočkal dalším fantastickým pasem oslovil právě Wiesnera, který si ideálně zpracoval, avšak poté mířil vedle branky.
     
    49
    Krátce poté se hra znovu přesunula do pokutového území Sparty, kde nakrátko rozehrával brankář Nita. Po jeho nahrávce dokázal Hancko nastartovat Polidara.
     
    48
    Po dalším odkopu se na vlastní polovině dokázal nejlépe zorientovat Vitík, který neudržel míč na vymezeném prostoru. Krištof tak okamžitě obstaral další aut.
     
    47
    Následný rohový kop přinesl vůbec první šanci Chrudimi! Do vzduchu se totiž natlačil obránce Vencl, který zakončení poslal vedle pravé šibenice.

    David Suchý

    Branky: 24. Krejčí st., 30. Juliš, 37. Juliš, 40. Polidar, 55. Juliš, 58. Wiesner


    AC Sparta Praha: Nita – Vindheim, Vitík (C), Plechatý, Hancko, Polidar – Wiesner, Sáček, Dočkal, Krejčí st. – Juliš.
    MFK Chrudim: Zíma – Hašek, Vencl, Drahoš, Hlavsa – Breda, Krištof, Kesner (C), Dostálek, Sokol – Rybička
    bahis siteleri