Čerepovec – Riga 3:2 (kon.) | Kazaň – Omsk 3:1 (kon.) | Minsk – Jekatěrinburg 1:2 (kon.)
Dynamo Moskva – N.Novgorod 5:3 (kon.) | Spartak Moskva – Jokerit 1:3 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
5:3 (0:1, 4:2, 1:0)
Torpedo Nižnij Novgorod
Pátek 15.01.2021, 17:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:00:34)
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (DMS) – 0+1, 5 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 20:31
     
    Dynamo Moskva potvrdilo roli favorita a na domácím stadiónu porazilo Nižnij Novgorod 5:3. Do utkání přitom vstoupili lépe hosté, kteří šli do vedení zásluhou Ivana Čechoviče, který skóroval v přesilové hře. V průběhu bláznivé druhé dvacetiminutovky ale domácí překlopili stav zápasu na svou stranu. Po gólech Ilji Kruglova, Dmitrije Kagarlického a Michala Čajkovského odskočili do dvoubrankového vedení, avšak hosté s rychle vzpamatovali a vyrovnali zásahy Andyho Mieleho a Jordana Szwarze, které od sebe dělilo pětatřicet vteřin. Do druhé přestávky šli ale přeci jen v lepší náladě domácí, kterým ve 38. minutě vrátil vedení úspěšnou dorážkou Daniil Tarasov. Ve třetím dějství se hrál svižný hokej, ale bez branek. Gól padl až v samotném závěru, při powerplay hostů trefil odkrytou klec obránce Arťom Volkov.

    Svěřenci kouče Krikunova i navzdory vítězství zůstávají v Západní konferenci čtvrtí, ztrátu na Jaroslav stáhli na rozdíl tří bodů. Nižnij Novgorod na Východě zůstává šestý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Snížení, či snad vyrovnání se už nedočkáme. Ivan Bočarov si levým betonem poradil se střelou Urakova a u odraženého puku byl nejrychleji Michal Čajkovský, který drží puk za vlastní bránou.
     
    59:05
    Kouč Nemirovsky se ještě nevzdává a minutu před koncem odvolává Tichomirova podruhé. Kanadský stratég moc dobře ví, že jeho svěřenci nemají co ztratit.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:57 Arťom VOLKOV - 5:3
     
    58:57
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    O vítězi je jasno! Bočarov vyrazil puk na hůl ARŤOMA VOLKOVA, jenž z vlastní obranné třetiny zamířil přesně, odkrytou svatyni trefil s ledovým klidem. Asistence: Ivan Bočarov.
     
    58:33
    Ivan Bočarov tentokráte neriskoval a po střele Mieleho, kterou zachytil v lapačce, raději nezkoušel rozehrávat. Nemirovsky dal pokyn Tichomirovovi, hosté hrají v šesti!
     
    57:49
    Ke zkoušce powerplay ještě ani nebyla příležitost. Sergej Gončaruk zkusil nástřel na Bočarova a chtěl přerušit hru, jenže gólman kotouč vyklepal pro Sergejeva.
     
    57:15
    Lze očekávat, že jakmile se hosté dostanou do útočné třetiny, odvolá trenér Nemirovsky brankáře. Zatím se k tomuto kroku neodhodlal.
     
    56:50
    Hraje se bez přerušení více jak čtyři minuty. To pochopitelně více vyhovuje Dynamu, které vede a je čím dál tím blíže cennému vítězství.
     
    56:27
    O vítězství domácích mohl definitivně rozhodnout Daniil Tarasov. Při bekhendové kličce ovšem ztratil puk z dohledu.
     
    55:40
    Americký bek se dokázal probojovat přes útočnou modrou, jenže hráči Nižného Novgorodu v ní dlouho nepobyli, neboť váhajícího Žafjarova potrestal tvrdým hitem Sergejev.
     
    55:19
    Odvážnou kličku si Chris Wideman dovolil proti Kagarlickému. Ruský forward se nechal nachytat a americký obránce pokračuje v cestě do útočné třetiny.
     
    54:37
    Hra stále probíhala v útočném pásmu Dynama bez střeleckého pokusu. Až Michail Varnakov vybojoval puk proti Igumnovovi, avšak nepřesnou rozehrávkou vrátil kotouč domácím.
     
    54:06
    Dmitrij Jaškin společně s Vadimem Šipačjovem získali za brankou soupeře několik cenných vteřin k dobru. K zakončení se ani jeden příliš nehrnul.
     
    53:30
    Zákrok i pro Ivana Bočarova. Strážce moskevské svatyně zmenšil úhel Čechovičovi, prudké zakončení zápěstím vyrazil vyrážečkou do ochranné sítě.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 24. Kruglov (J. Zajcev, Alexejev), 28. Kagarlickij (Jaškin, Šipačov), 34. Čajkovský (Šipačov, Kagarlickij), 38. Tarasov (Jefremov), 59. Volkov (Bočarov) – 10. Čechovič (Ch. Wideman, Terry), 35. Miele, 35. Szwarz (Šenfeld)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Garipov) – An. Sergejev, Čajkovský, Volkov, Mironov (A), Pribylskij, J. Zajcev, Vereščagin – Jaškin, Šipačov (C), Kagarlickij – Igumnov, Jefremov (A), Tarasov – Alexejev, Pankratov, Muranov – V. Kuljomin, O. Zajcev, Kruglov – Bryzgalov.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Kočetkov (34. Tichomirov) – Ch. Wideman, Pajgin, Orlov, Austin, Mišarin, Aljajev, Marin – Žafjarov (A), Miele, Čechovič – Terry, Szwarz, Šenfeld (C) – Varnakov, Belevič, Gončaruk – Urakov (A), A. Michejev, Drobin.

    Rozhodčí: Viktor Gašilov, Roman Ščeňjov – Alexander Sadovnikov, Dmitrij Sivov
    ocianews.com