Tampa – Chicago 5:2 (kon.) | Ottawa – Toronto 5:3 (kon.) | Buffalo – Washington 1:2 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Colorado – St. Louis 8:0 (kon.) | New Jersey – Boston 2:1 (po pr.)
Arizona – San Jose 5:3 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Washington Capitals
Sobota 16.01.2021, 01:08 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:41:48)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jakub Vrána (WSH) – 1+0
    2. Lars Eller (WSH) – 0+0
    3. Rasmus Ristolainen (BUF) – 1+0
     
    Česká a slovenská stopa

    Vítek Vaněček (WSH) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8%
    Jakub Vrána (WSH) – 1+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 13:56
    Zdeno Chára (WSH) – 0+0, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 20:06
    Richard Pánik (WSH) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 12:24
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Linus Ullmark (BUF) – 19 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,5%, odchytal 57:58
    Vítek Vaněček (WSH) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8%, odchytal 60:00
     
    Hokejisté Washingtonu zvládli na ledě Sabres i druhý zápas, který přinesl o poznání méně gólů. Po bezbrankové první třetině se hosté dostali do vedení ve 22. minutě zásluhou Jakuba Vrány, který vyřešil samostatný únik forhendovou střelou do pravého horního rohu. Hráči Buffala byli po většinu času aktivnějším týmem, ale na Vítka Vaněčka, který si dnes odbyl svou premiéru v NHL, marně hledali recept. Kouzlo českého gólmana prolomil až na počátku třetí dvacetiminutovky Rasmus Ristolainen, jehož nahození ztečoval do vlastní brány Wilson. Kanadský útočník Tom Wilson ovšem smolnou teč odčinil rozhodujícím zásahem ve 48. minutě, kdy se po zadovce Bäckstroma prosadil z pravého kruhu svižnou střelou na bližší tyč. Domácí v závěru zkusili powerplay, ani ta však nepomohla ke kýženému vyrovnání.
     
    Statistiky:

    Střely na branku: 31 – 21
    Trestné minuty: 0 – 10
    Přesilové hry: 0/5 – 0/0
    Vhazování: 52 % – 48 %
    Zblokované střely: 8 – 7
    Hity: 15 – 27
    Vítek Vaněček má ze sebou vítěznou premiéru v nejlepší lize světa
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Sam Reinhart musel střílet, neboť věděl, že čas na kombinaci Buffalu nezbývá. Z velkého úhlu českého brankáře nepřekvapil, Washington stejného soupeře poráží podruhé během 24 hodin!
     
    59:17
    Rasmus Ristolainen nabil na modrou krajanovi Dahlinovi, jenž pálil na vzdálenější tyč. Vaněček zasahovat nemusel, kotouč proletěl vedle pravé tyče.
     
    59:02
    John Carlson zkoušel trefit prázdnou bránu přes celé kluziště. Odvážný pokus americkému útočníkovi nevyšel, navíc se píská zakázané uvolnění, hra se vrací před Vaněčka.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:26
    Nahození Ristolainen s velkým přehledem udržel ve výstroji Vítek Vaněček. Domácí stratég si v přerušené hře bere oddechový čas.
     
    58:00
    Šavle se usadili v útočném pásmu a trenér Krueger neváhá, odvolává Linuse Ullmarka na střídačku. Poweplay!
     
    57:47
    Zdeno Chára pobyl na trestné lavici celé dvě minuty, Buffalo velkou šanci nevyužilo! Na vyrovnání má už jen něco málo přes dvě minuty.
     
    57:20
    Domácí znovu přišli o pásmo. přičinil se o to Nick Jensen, který i s notnou porcí štěstí prostrkal kotouč za obrannou modrou.
     
    56:51
    Domácí spustili velký zámek v útočné třetině. Po sérii nahrávek vystřelil obránce Rasmus Dahlin, střelu tečoval mimo bránu Oshie.
     
    56:26
    Snahu Sabres nelze upřít, ale Capitals brání v obranné třetině výborně. Dmitrij Orlov zvládl osobní souboj s Riederem a vyhodil přes všechny čáry.
     
    55:58
    Po vyhraném buly Eichela proběhla rychlá výměna puku mezi Ristolainenem a Olofssonem. Dělovka švédského beka rozezvučela plexisklo za Vaněčkovou bránou.
     
    55:47
    Kruegerova družina bojuje o vyrovnání a nyní navíc bude mít na ledě o jednoho hráče více! Rozhodčí vylučují Zdena Cháru, slovenský bek u mantinelu držel Jeffa Skinnera příliš dlouho.
     
    54:57
    Souboj u rohu kluziště dopadl lépe pro bránícího Nicka Jensena, který čistým způsobem dokázal odstavit od černé gumy Codyho Eakina. Kanadský útočník jen bezmocně rozhodil rukama.
     
    54:20
    Linus Ullmark se vydal za vlastní svatyni vypomoci s rozehrávkou. Po mantinelu dobře uvolnil Dahlina. Šavle mohou podniknout další útok v honbě za vyrovnáním.
     
    53:42
    Česko-slovenská kombinace Vrána, Pánik málem dovedla ke gólu Kuzněcova, jenž byl na konci celé akce, kdy chyběl kousek, aby bekhendem zametl kotouč vedle gólmanova levého betonu do brány.
     
    53:11
    Dahlin si vyměnil puk s Ericem Staalem a střílel z vrcholku pravého kruhu. Vaněček udržel kotouč v lapačce, hra je přerušena.
     
    52:54
    Carl Hagelin vyrazil vpřed společně s Oshiem. Zachoval se sobecky a z poměrně těžké pozice střílel pouze do výstroje Ullmarka.
     
    52:20
    Rasmus Ristolainen nahazoval bekhendem od levého mantinelu před Víta Vaněčka. Velký souboj v předbrankovém prostoru vyřešil odpálením přes všechny čáry Alexandr Ovečkin.
     
    51:55
    Ačkoli do konce základní hrací doby zbývá necelých deset minut, tak se stále hraje ve vysokém tempu. Rasmus Dahlin se rozhodl podpořit ofenzivní složku týmu, sám střílel vedle levé části brankové konstrukce.
     
    51:24
    Tom Wilson chtěl přihrávat před bránu, jenže kotouč mu odjel od čepele hole. Jediného, čeho dosáhl je fakt, že Montourovi přelomil hokejku na polovinu.
     
    50:46
    Hráči Caps si musejí dávat pozor i na defenzivu. Skrze obrannou dvojici Schultz, Dillon chtěl proniknout Reinhart, který ve finále ztroskotal na druhém jmenovaném bekovi.
     
    50:12
    Kuzněcov podruhé! Tentokráte zkoušel štěstí z pravého úhlu, avšak v tomto případě byl o poznání nepřesnější, mířil vysoko nad horní tyč.
     
    49:59
    Zajímavě to zkoušel z velkého úhlu Jevgenij Kuzněcov. Puk na vlastní bránu ještě tečoval Ristolainen a Ullmark měl plné ruce práce, puk za záda ale nepustil.
     
    49:31
    Tom Wilson chtěl zapsat třetí bod v utkání, druhou asistence. Mezi kruhy našel Jakuba Vránu, český útočník pálil do lapačky brankáře.
     
    48:30
    Hokejisté Buffala tak zase musejí dohánět ztrátu jednoho gólu. Tu chtěl okamžitě smazat Jack Eichel, zápěstím vystřelil těsně nad.
    47:47 Tom WILSON - 1:2
     
    47:47
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals získávají zpět ztracené vedení! TOM WILSON ukázal důraz, když poslal na led Millera, načež mu kotouč přiťukl Bäckstrom. Šestadvacetiletý Kanaďan posléze z pravého kruhu mířil k bližší tyči, Ullmark máchl lapačkou na prázdno. Asistence: Nicklas Bäckstrom.
     
    47:07
    Jak Eichel zvládl důležité buly v obranném pásmu. Puk posunul za sebe na Ristolainena, který vyjel s kotoučem do středního pásma.
     
    46:54
    Carl Hagelin jako člen čtvrté formace dostává hodně prostoru na ledě. Nyní chtěl švédský útočník ještě zachytit vyhození Montoura na modré čáře, ale těsně to nedokázal. Ofsajd.
     
    46:20
    Rasmus Dahlin mohl střílet, raději volil nahození za bránu na Erica Staala. Zkušený kanadský útočník zkoušel obtočit bránu, Vaněček byl u bližší tyče připraven.
     
    45:47
    Carl Hagelin nahrál Oshiemu před bránu na levou brusli. Americký útočník si musel kotouč zpracovávat, mezitím jej čistým způsobem dokázal odzbrojit Dahlin.
     
    45:30
    Sam Reinhart si prodloužil střídání. Levé křídlo druhé formace čekalo na střelu marně i v tomto případě, když nahrávku na jeho osobu srazil pro změnu Schultz.
     
    44:42
    Domácí kapitán Jack Eichel naznačil střelu, nakonec však nahrával před bránu Reinhartovi, který se přes Carlsona ke střele nedostal.
     
    44:13
    Slovenský obr následně přejel půlicí čáru a nahodil za soupeřovu svatyni. Rasmus Ristolainen v rychlostním souboji udržel na zádech Kuzněcova.
     
    43:46
    Zdeno Chára úspěšně zastavil slibně se rozvjíjející útok Sabres. Hokejkou zastavil dobře myšlenou nahrávku Eichela na Thompsona.
     
    43:29
    Svěřenci trenéra Kruegera jsou při chuti. Obrat chtěl dokonat Sam Reinhart, avšak pod velkým úhlem nedokázal zacílit přesně.
     
    42:58
    Linus Ullmark dnes také předvádí mezi třemi tyčemi velmi jistý výkon. Nejprve vyrazil zakončení Ovečkina, o pár vteřin později v lapačce podržel pokus Bäckstroma.
     
    42:12
    Domácí na pár minut přišli o Taylora Halla. Vítek Vaněček totiž vyrazil střelu McCabea do Kanaďanovi tváře, útočníkovi se vzápětí spustila krev z nosu.
     
    41:59
    Ve středním pásmu hrál vysokou holí Tom Wilson. A jelikož jako další hrál spoluhráč Vrána, musela být hra opět přerušena.
     
    41:14
    Jake McCabe se zlobil na rozhodčího, protože si myslel, že se chystá vylučovat. Není tomu tak, hostům je odpískáno postavení mimo hru.
    40:31 Rasmus RISTOLAINEN - 1:1
     
    40:31
    Sabres právě vstřelili branku!
    Kouzlo Víta Vaněčka prolomeno, Sabres vyrovnávají! Od modré čáry střílel RASMUS RISTOLAINEN, jehož pokus razil do protipohybu českého gólmana Tom Wilson. Cestě k puku do sítě pomohla ještě levá tyčka. Asistence: Taylor Hall a Jack Eichel.
     
    40:10
    Začala závěrečná dvacetiminutovka zápasu. Nicklas Bäckström, stejně jako v předešlých dvou třetinách Eichela na buly přetlačil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:53.
     
    V prostřední dvacetiminutovce se poprvé měnilo skóre. O změnu stavu se postaral český útočník Jakub Vrána, který dostal ideální přihrávku od jízdy od Wilsona a samostatný únik z 22. minuty zakončil střelou do pravého horního rohu. Inkasovaný gól byl tvrdou ránou pro Buffalo, které působí ve hře aktivněji než soupeř, což se odráží i na statistikách, Šavle mají dvakrát více pokusů na bránu než soupeř. Ale Vítek Vaněček při svém debutu mezi tyčemi Caps chytá skvěle, stále drží čisté konto.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Jack Eichel vyslal od levého mantinelu přihrávku napříč pásmem na Taylora Halla. Toho vyvedl z míry Orlov, který soka sekl přes hokejku. Situace se obešla bez vyloučení.
     
    39:31
    Za branku Ullmarka si s kotoučem najel Garnet Hathaway. Před brankou našel spoluhráče Hagelina, který trefil pravé rameno krajana, chytajícího za Šavle.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:41
    Zdeno Chára za svá záda nepustil Victora Olofssona. Švédský útočník jede zklamaně střídat, dnes se mu příliš nedaří.
     
    38:05
    Do střely Johan Carlsona obětavě padl Henri Jokiharju. Od brusle finského obránce puk vyletěl až do ochranné sítě.
     
    37:57
    Druhá útočná trojka Capitals způsobila velký rozruch v útočném pásmu. Vrána neuspěl při obtočení branky, dorážející Wilson přestřelil.
     
    37:20
    Po ose Vrána – Kuzněcov puk směřoval k Tomu Wilsonovi, jenž by v případě úspěšné nahrávky střílel do prázdné brány. Na poslední chvíli ovšem srazil přihrávku Montour.
     
    36:50
    Po střele McCabea zůstal před Vaněčkem sám Riley Sheahan. Jako by ovšem s takovým odrazem puku nepočítal, vůbec nedokázal vystřelit.
     
    36:14
    Tvrdou střelu Reinharta od modré schytal Alexandr Ovečkin. Ruský ostrostřelec se stihl rychle oklepat, pokračuje ve výpomoci s defenzivní činností.
     
    35:20
    Z velkého úhlu zkoušel Vaněčka překvapit Tobias Rieder, ale český strážce svatyně dával pozor a zakročil vyrážečkou. Puk navíc příhodně odrazil ke Carlsonovi.
     
    35:03
    Dobrou práci odvedl u střídačka Sabres člen čtvrté formace Garnet Hathaway. Pukem šikovně nastřelil kalhoty Eichela, od nichž se černý guma odrazila mimo hru.
     
    34:23
    S koncem Carlsonova trestu střílel z pravého kruhu Jeff Skinner, Vaněček zasáhl pravým betonem. Capitals jsou kompletní.
     
    34:00
    Nedomluva mezi Reinhartem a Skinnerem vede ke ztrátě pásma. Prví jmenovaný přihrával po mantinelu, zatímco jeho krajan najížděl mezi kruhy.
     
    33:22
    Pěknou kombinaci Šavlí zakončoval Taylor Hall. Český brankář ve službách Caps kotouč ztlumil, ale rychle se zorientoval a lapačkou kotouč za tělem přikryl. Kanadský forward smutně pozvedl hlavu ke stropu haly.
     
    33:03
    Střelu Ristolainena od modré Vaněček vykopl jenom k Olofssonovi. Švédský útočník z velkého úhlu nedokázal trefit poloodkrytou bránu.
     
    32:23
    Rozhodčí počtvrté v utkání vylučují a opět hráče Washingtonu. Na trestnou lavici usedá nejproduktivnější obránce uplynulé sezóny NHL John Carlson za sekání.
     
    32:15
    Jake McCabe aktivním napadáním donutil Carlsona k vyhození přes všechny čáry. Hra se stěhuje zpátky před Vítka Vaněčka.
     
    32:02
    Zápas pokračuje. Richard Pánik na druhý pokus úspěšně dostal kotouč do útočného pásma, ale za brankou o něj v souboji s Montourem přišel.
     
    31:34
    Nahození Rileyho Sheahana zpomalil Dmitrij Orlov a Vítek Vaněček tak měl poměrně jednoduchou práci. Kotouč ukryl v lapačce, následuje komerční přestávka.
     
    31:10
    A tak rychlý brejk na opačnou stranu předvedl Washington. T. J. Oshie se chystal zakončit, avšak do před tělo mu zaklekl Eakin a tak se americký útočník vydal za bránu soupeře, kde nedokázal vymyslet nic zajímavého.
     
    30:25
    V těsném obležení Dillona bojoval Eric Staal o udržení útočné třetiny. Pod tlakem naslepo přihrával na modrou Dahlinovi, který však sjížděl před bránu.
     
    30:06
    Od modré čáry nahazoval na teč Henri Jokiharju. Dobře zareagoval Jevgenij Kuzněcov, jenž ze vzduchu srazil kotouč mimo tři tyče.
     
    29:24
    Garnet Hathaway nahodil za bránu Ullmarka a umožnil tak spoluhráčům vystřídat. Domácí gólman za bránou vyrážečkou puk promáchl, situaci za něj vyřešil Ristolainen
     
    29:02
    Buffalo vyhrálo vhazování ve vlastním obranném pásmu a ujelo do přečíslení tří proti dvěma. Celou akci zhatilo špatné převzetí puku Jacka Eichela.
     
    28:30
    Bäckstrom umí i do defenzivy. Skvěle vybruslil s Reinhartem, který chtěl zakončovat, jenže neměl kdy. Nakonec skončil za bránou, kde o puk přišel na úkor Cháry.
     
    28:16
    Další příležitost Capitals měl Nicklas Bäckstrom. Z pravého křídla si najel před gólmana, ale z úhlu jej nedokázal prostřelit. Nebylo kudy.
     
    27:47
    Na druhou stranu se rozjel Lars Eller. Centr třetí lajny se probil kolem Staala až před Ullmarka, švédský brankář proti střele Dána vystrčil pravý beton.
     
    27:20
    Zmatky hostující defenzivy domácí druhá útočná lajna využít nedokázala. Dillonem sražený pokus Olofssona skončil za brankou.
     
    26:49
    Vítek Vaněček rozehrával podél mantinelu na obsazeného Carlsona. Americký bek si se složitou situací poradil, přes Dahlina dostal puk k Ovečkinovi.
     
    26:17
    Rasmus Ristolainen nevymýšlel nic složitého a od pravého mantinelu zkusil překvapit Vaněčka. Rodák z Havlíčkova Brodu na kotouč dobře viděl a ukryl jej v rukavici.
     
    25:46
    Zdenovi Chárovi nepomohla ani dlouhá hokejka k tomu, aby udržel útočné pásmo. Skákavé vyhození Millera přeskočilo jeho náčiní.
     
    25:28
    Rozehrávka Justine Schultze nebyla z kategorie nejpřesnějších. Za vlastní bránou kotouč zpracoval Ullmark, po mantinelu dokázal dostat dění hry do střední třetiny.
     
    24:19
    Český forward pokračoval v útočné situaci nahrávkou na Jevgenije Kuzněcova. Ten si z pozice pravého křídla sjel na střed, svižným pokusem prověřil lapačku Ullmarka.
     
    24:11
    Nahození Dylana Cozense na modré čáře zastavil Nick Jensen, který následně zachoval chladnou hlavu. Dal si záležet s rozehrávkou, středem přihrál Vránovi.
     
    23:58
    Krugerova družina stále vyvíjí větší aktivitu. Sam Reinhart zkusil sám uspět proti dvěma obráncům, kteří ho skřípli do kleští.
     
    23:21
    Český gólman ve službách Capitals zatím předvádí výborný výkon, domácí hráče místy dohání k šílenství. Čtrnáctý zákrok připisuje po střele Olofssona.
     
    22:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Jeff Skinner. Kanaďan se krásně obtočil kolem Carlsona, ale z bezprostřední blízkosti mezeru v postoji Vaněčka nenašel.
    21:34 Jakub VRÁNA - 0:1
     
    21:34
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí hráči jsou aktivnější, ale do vedení jde Washington! Tom Wilson na obranné modré obral Ristolainena, načež ve středním pásmu vyslal do úniku JAKUBA VRÁNU, který nabral velkou rychlost a samostatný únik zakončil nekompromisní střelou forhendem do pravého horního rohu! Asistence: Tom Wilson.
    20:31 Thompson si na Vaněčka nepřišel
     
    20:31
    Na druhou stranu ujel Tage Thompson s Hallem. Pravé křídlo se stahovačkou zbavilo padajícího Carlsona, načež trefilo dobře postaveného Vaněčka! Český gólman si poradil i s dorážkou vlastního spoluhráče Orlova, který neobratně poslal puk na vlastního gólmana.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu! Buly dopadlo lépe pro Nicklase Bäckstroma, který nahodil puk za bránu soupeře a sám jej dojel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:59.
     
    Po první třetině panuje v zápas mezi Buffalem a Washingtonem nadále bezbrankový stav. Více ze hry měli domácí hokejisté, kteří si zahráli i tři přesilové hry, ale ani jednu nedokázali využít. Vítek Vaněček při své premiéře v NHL zatím marně čeká na svého prvního přemožitele, český gólman má na kontě zatím jedenáct úspěšných zásahů. Blízko jeho překonání byl Taylor Hall, jenž trefil levou tyčku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Hosté ještě navštívili útočné pásmo, ale ke střele již nedošlo. Carla Hagelina přitlačil k mantinelu Rasmus Dahlin a touš následně získal pro sebe.
     
    19:26
    Po zakázaném uvolnění Caps se hra přesune zpátky před Vítka Vaněčka. Richard Pánik se marně natahoval za příliš dlouhou Ellerovou přihrávkou.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:35
    Svěřenci trenéra Lavioletteho úspěšně přestáli i třetí oslabení v průběhu první třetiny. Buffalu se přesilovky zatím nedaří, nedokázalo si vytvořit jedinou pořádnou šanci.
     
    18:16
    V netradiční pozici za brankou Ristolainen zkoušel vybruslit před Vaněčka. Neuspěl, do cesty se mu totiž postavil Schultz.
     
    17:48
    Druhé úspěšné vyhození měl na svědomí Dmitrij Orlov. Rasmus Dahlin se snažil ze všech sil udržet puk na modré, ale na černou gumu těsně nedosáhl.
     
    17:19
    Sam Reinhart poslal puk za bránu Washingtonu, kde puk nejrychleji dojel Carlson. Stihl se ještě podívat a po mantinelu Capitals osvobodil.
     
    16:35
    Třetí přesilovka pro domácí mužstvo. Rozhodčí na dvě minuty vykazují Jevgenije Kuzněcova, který si proti Hallovi pomohl držením.
     
    16:21
    Linus Ullmark hlídal puk, který se pomalu doklouzal až na zakázané uvolnění. Henri Jokiharju za zády udržel Alexandra Ovečkina.
     
    16:08
    Rozhodčí přerušili hru a a přesunuli ji před domácího gólmana. Důvodem byl fakt, že Jake McCabe pod tlakem vyhodil touš na vlastní střídačku.
     
    15:55
    Jenže hosté znovu dokázali získat vhazování v útočné třetině. Důvodem bylo nahození tentokráte Oshieho, ani v tomto případě si Ullmark netroufl rozehrávat.
     
    15:40
    Rasmus Ristolainen si hravě poradil s dvojicí forčekujících protihráčů. Po mantinelu poslal kotouč do středního pásma, což bylo hlavním cílem.
     
    15:26
    Lars Eller dosáhl přesně toho, čeho potřeboval. Vysokým obloučkem poslal touš do lapačky Linuse Ullmarka a vybojoval vhazování po jeho pravici.
     
    14:49
    Chárova rozehrávka nebyla ideální a hru otočil Sam Reinhart. Na konci pohledné kombinace stál Montour a jeho rána vedle levé části brankové konstrukce.
     
    14:27
    Jakub Vrána nabral velkou rychlost po pravé lajně. Po přejetí útočné modré natáhl k rychlé, svižné střele, proti níž Ullmark zasahovat nemusel, letěla mimo.
     
    13:57
    Hokejisté v tmavě modrých dresech ujeli do přečíslení čtyři na tři. Jack Eichel zkusil vzít zodpovědnost na sebe, prudkou střelu poslal těsně nad břevno.
     
    13:25
    Hra má rychlý spád. Rychlý protiútok vedl na stranu Capitals Němec Robias Rieder, jemuž se nedostalo podpory, nedošlo ani ke střele.
     
    12:52
    A právě Bäckstrom si vypracoval dobrou šanci, kterou nedotáhl do konci. Dlouho natahoval zápěstím, jenže ve finále mu pod tlakem Montoura sjel puk z čepele hole.
     
    12:23
    Ani druhou přesilovku domácí nedokázali využít. Conor Sheary po návratu na led sprintoval na střídačku, aby do hry pustil Nicklase Bäckstroma.
     
    11:42
    Hosté byli dlouho pod tlakem, ale nakonec se dokázali úspěšně osvobodit. Nick Jensen čistým hitem odzbrojil Staala a vyhodil až za bránu Ullmarka.
     
    11:00
    Rasmus Dahlin si několikrát vyměnil kotouč s Olofssonem a nakonec to byl druhý jmenovaný, který pálil z vrcholku pravého kruhu. Vaněček se skvěle přesunul a zasáhl levým betonem.
     
    10:23
    Buffalo si zahraje druhou početní převahu. V útočném faulu se podrážení na Millerovi dopustil americký forward Conor Sheary.
     
    10:03
    Capitals ukazují, že i oni umí útočit. Richard Pánik se pěknou kličkou zbavil Millera a před brankou hledal a našel Larse Ellera, jenž forhendem trefil lapačku Ullmarka.
     
    09:44
    Jevgenij Kuzněcov mohl pokračovat spolu s Oshiem do brejku, ale neměl dostatek sil a tak jen nahodil za bránu soupeře a šel střídat, stejně tak i Američan.
     
    09:20
    Hokejisté Sabres rozpoutali velká zámek v útočné třetině. Při střele Ristolainena od modré Vaněček nic neviděl a měl velké štěstí, že kotouč proletěl vedle brány.
     
    08:54
    Domácí hokejisté vstoupili do utkání výrazně aktivněji. Další příležitost si chtěl vybojovat Eric Staal, v klíčovou chvíli ho ovšem čistým způsobem odstavil Justin Schultz.
    08:22 Hall orazítkoval tyč Vaněčkovy svatyně
     
    08:22
    Taylor Hall ujel společně s Thompsonem do přečíslení proti Chárovi. Kanadský útočník vzal situaci na sebe a zápěstím překonal Vaněčka, toho podržela levá tyčka!
     
    07:57
    Brenden Dillon je zpátky ne ledové ploše, na lavici hanby strávil kompletní dvě minuty. Naskočil na led a okamžitě se zapojil do plnění defenzivních povinností.
     
    07:14
    Nejvyšší volba Sabres v draftu, Kanaďan Dylan Cozens, si nepřišel na Vítka Vaněčka. Mířil nad jeho rameno, avšak český gólman s nachytat nenechal.
     
    06:30
    Oslabení zatím Washington zvládá na jedničku. Další dvě vyhození v krátkém časovém sledu, Orlova doplnil Oshie.
     
    06:10
    Úvod přesilovky Buffalu vůbec nevyšel. Jak Eichel totiž nebyl na vhazování úspěšný a byl to Carlson, kdo vyhodil přes všechny čáry.
     
    05:57
    První přesilovou hru si zahraje domácí Buffalo. Hlavní rozhodčí posílají na trestnou lavici obránce Brendena Dillona. Dvě minuty za hákování.
     
    05:43
    Přihrávku Vrány na Kuzněcova srazil Thompson a ruský útočník musel přibrzdit, aby se nedostal do postavení mimo hru. A povedlo se.
     
    05:15
    Vítek Vaněček zatím působí velmi jistým dojmem. Zakončujícímu Tayloru Hallovi z pravého kruh skvěle zmenšil střelecký úhel a puk odrazil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    04:55
    Pozor na příležitost Washingtonu. Alexander Ovečkin míti očekávané střely ještě nahrával Backströmovi, jenž trefil Ullmarka do pravého ramene.
     
    04:20
    Zdeno Chára si vybral špatný směr, než kudy se vydal Reinhart. Slovenský obr Reinharta drobným háčkem vyhodil z rytmu, rozhodčí nechali hru pokračovat.
     
    03:43
    Na druhé straně pálil po přihrávce od Eichela obránce Rasmus Ristolainen. Tvrdá dělovka proletěla těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    03:12
    Linus Ullmark chvíli nevěděl, kde je puk, ale v pravý čas se stihl zorientovat, aby se přesunul k levé tyči proti zakončení Pánika.
     
    02:40
    Nepříliš povedený přechod přes střed kluziště v podání domácí třetí lajny. Očekávanou nahrávku Cozense na Eakina vystihl urostlý bek Zdeno Chára.
     
    02:09
    Poprvé navštívili útočné pásmo i Capitals. Od modré nahazoval Brenden Dillon mimo bránu, za vlastní brankou posléze dojel kotouč Montour.
     
    01:15
    A hned druhý úspěšný zásah pro pětadvacetiletého rodáka z Havlíčkova Broda. Proti střele Reinharta zakročil pro změnu lapačkou.
     
    01:02
    První zákrok v NHL má Vítek Vaněček úspěšně za sebou! Nahození od Thompsona mu nedělalo větší potíže, kotouč udržel ve výstroji.
     
    00:31
    První útok podnikli hokejisté Sabres. Jak Eichel ještě před modrou zadovkou přenechával puk Thompsonovi, sám se tímto momentem vystavil do ofsajdu.
     
    00:10
    Zápas mezi Buffalem a Washingtonem začal! Velkou premiéru si odbývá Vítek Vaněček, který kroutí svůj první zápas v NHL v kariéře!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Ullmark (C. Hutton) – Ristolainen, McCabe (A), Montour, Dahlin, Jokiharju, C. Miller – T. Thompson, Eichel (C), Hall – S. Reinhart, E. Staal, Olofsson – Cozens, Eakin, Rieder – Sheahan, Lazar, Skinner.

    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Orlov, J. Schultz, Dillon, Jensen, Chára – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – T. Wilson, Kuzněcov, J. Vrána – Sheary, Eller, Pánik – Hathaway, Dowd, Hagelin.

    Rozhodčí: Justin St. Pierre (CAN), Chris Lee (CAN) – Bryan Pancich (USA), Libor Suchánek (CZE).
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Vítek Vaněček (WSH)
    Jakub Vrána (WSH)
    Zdeno Chára (WSH)
    Richard Pánik (WSH)
     
    Washington Capitals

    Washington tradičně patří do užšího výběru týmů, kteří by měli usilovat o zisk Stanleyova poháru. V loňském roce se sice Caps kvalifikovali do vyřazovací fáze, avšak po volném losu v prvním vypadli hned v osmifinále, newyorským Islanders podlehli 1:4 na zápasy. Letos bude chtít Laviolettova družina dosáhnout určitě většího milníku. A začala dobře. V prvním vzájemném duelu proti Buffalu zvítězili 6:4 a mezi střelce se zapsal i český útočník Jakub Vrána, jenž byl autorem pátého, vítězného gólu.
     
    Buffalo Sabres

    Hokejisté Buffala by se rádi po dlouhých letech kvalifikovali do vyřazovací fáze. Ale lehké to mít ani zdaleka nebudou. Sabres byli pro letošní ročník zařazeni do Východní divize, kde je konkurence velká. Americké mužstvo před sezónou přivedlo do týmu zvučnou posilu v podobě Taylora Halla, i on byl měl být dalším důležitým dílkem pro proniknutí do kýženého play-off. Kanadská posila se prosadila hned v prvním zápase nové sezóny, přesto Buffalo odešlo s prázdnou, úvodní měření sil proti Washingtonu prohráli 4:6.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 41. Ristolainen (Hall, Eichel) – 22. J. Vrána (T. Wilson), 48. T. Wilson (Bäckström)


    Buffalo Sabres: Ullmark (C. Hutton) – Ristolainen, McCabe (A), Montour, Dahlin, Jokiharju, C. Miller – T. Thompson, Eichel (C), Hall – S. Reinhart, E. Staal, Olofsson – Cozens, Eakin, Rieder – Sheahan, Lazar, Skinner.
    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Orlov, J. Schultz, Dillon, Jensen, Chára – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – T. Wilson, Kuzněcov, J. Vrána – Sheary, Eller, Pánik – Hathaway, Dowd, Hagelin.

    Rozhodčí: Justin St. Pierre (CAN), Chris Lee (CAN) – Bryan Pancich (USA), Libor Suchánek (CZE)
    thejrc.org