Jaroslavl – Omsk 3:2 (po pr.) | Minsk – CSKA Moskva 2:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Soči 4:0 (kon.)
Jokerit – N.Novgorod 4:1 (kon.) | Riga – Čerepovec 2:3 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
CSKA Moskva
Pátek 29.01.2021, 17:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že CSKA Moskva na kluzišti Dinama Minsk potvrdil roli favorita a otočil nepříznivě se vyvíjející zápas ve svůj prospěch na stav 4:2, se s Vámi loučí a hezký páteční večer přeje Tomáš Lysý. (21:10:07)
     
    Do tohoto utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-4
    Střely na branku: 33-36
    Zásahy gólmanů: 32-31
    Zblokované střely: 13-12
    Vyhraná buly: 30-31
    Hity: 15-8
    Vyloučení: 1-2
    Využití: 1-0.
     
    Zápas, ve kterém Dinamo rozhodně nebylo horším týmem a drželo s favoritem krok, nakonec skončil vítězstvím CSKA. Běloruský tým odehrál výbornou první třetinu a v čase 13:33 se dostal do vedení, když Alexej Protas dorazil puk do sítě po tom, co Voronin obkroužil branku a vystřelil. Prosadit se mohli i domácí, ale Danny Taylor se v brance činil. Nestačil až na střelu nejproduktivnějšího hráče hostí Konstantina Okulova. Po protiútoku Dinama totiž šikovný křídelník ujel po levé straně a střelou z kruhů našel mezeru mezi betony Taylora.

    Zkraje třetí části se prosadil Konstantin Okulov znovu, dal svůj sedmnáctý gól v sezoně a znovu se trefil mezi betony Taylora. Využil totiž výbornou přihrávku Mamina a byl na pravé straně zcela volný, jelikož Mamin na sebe natáhl hned tři hráče. Za 48 sekund vedli hosté již o tři branky. Maxim Sorkin nabral na pravé straně rychlost a trefil se přes stínujícího beka Falkovského kolem lapačky domácího brankáře na bližší tyčku. Definitiva k výhře CSKA přišla pět a půl minuty před koncem po krásné souhře na jeden dotek, kterou započal Leipsic, Popov z první dal puk na Andreje Světlakova a ten se trefil pod horní tyčku.

    První vyloučení hostí přišlo až v závěru a hned z toho byla dvojnásobná přesilovka Dinama. Ta byla ještě umocněna odvoláním Danny Taylora a domácí přesilovku šest na tři využili, když Arťom Děmkov zakončil neméně pohlednou kombinaci ranou z levé strany z pokledu. I přes velký tlak už Minsk nestihl vsítit ani kontaktní branku a prohrál 2:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Další závar v předbrankovém prostoru. Rob Klinkhammer se rval jako lev, aby dostrkal puk za čáru, ale ležící gólman hostí Lars Johansson jej za pomocí spoluhráčů udržel pod sebou.
     
    59:27
    Zack Mitchell napadáním vybojoval buly před brankou CSKA.
     
    59:15
    Dinamo hned po vyhraném buly odvolává brankáře a ještě zkusí vstřelit alespoň kontaktní branku.
    59:06 Arťom DĚMKOV - 2:4
     
    59:06
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    ARŤOM DĚMKOV ještě zůstal na ledě, jen si sjel na levý kruh, tedy na druhou stranu. A pohledná kombinace domácích přece jen přináší snížení. Menell z osy hřiště nahrál na pravý kruh pro Stěpana Falkovského, jenž vzápětí našel nalevo před brankou volného Děmkova a ten z pokleku překonává marně se natahujícího Johanssona. Asistence: Stěpan Falkovskij, Brennan Menell.
     
    58:13
    Menell předal kotouč na levý kruh pro Děmkova, jehož svižná střela skončila na výstroji Johanssona. Ani další kombinace Minsku nekončí brankou a hosté se, i díky potřebnému štěstí, osvobozují.
     
    57:58
    Dinamo bude hrát minutu a 17 sekund dlouhou přesilovku pět na tři po podrážení, kterého se dopustil Andrej Světlakov.
     
    57:55
    Následuje oddechový čas Dinama, po kterém zůstává Danny Taylor na střídačce. Minsk bude hrát v šesti proti třem.
     
    57:30
    Shane Prince zblízka z levé strany zakončoval do šibenice, ale Johansson puk vytáhl ramenem nad branku. Ještě předtím přišel další faul a domácí budou hrát přesilovku pět na tři. Navíc poměrně dlouhou.
     
    57:15
    Bogdan Kiselevič jde ven za hrubost a domácí mohou korigovat zápas.
     
    57:03
    Následně vznikla před brankou pořádná mela, jelikož nahozený kotouč vypadl Johanssonovi z výstroje. Aktivní byl v tomto ohledu hlavně Mosaljov a Martynov a nakonec si vybojovali faul.
     
    56:58
    Igor Martynov měl před brankou výbornou pozici ke střele, ale nakonec se i kvůli hákování soupeře neprosadil. Pokračuje se dále a ani nyní asi nepůjde hráč CSKA na trestnou lavici.
     
    56:26
    Kiselevič otestoval z pravého kruhu pozornost brankáře Taylora, který puk bez problémů vyráží.
    54:33 Andrej SVĚTLAKOV - 1:4

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 14. Protas (K. Voronin, Alistrov), 60. Děmkov (Falkovskij, Menell) – 31. Okulov, 42. Okulov (Mamin, Blažijevskij), 43. Sorkin (Afanasjev, Ar. Sergejev), 55. Světlakov (Alexandr Popov, Leipsic)


    HC Dinamo Minsk: D. Taylor (Kolosov) – Falkovskij, Menell, Almqvist, Jerjomenko, Šinkevič, Znacharenko (A), Denisov – Klinkhammer (C), Z. Mitchell, Prince (A) – Gorbunov, Martynov, Mosaljov – Děmkov, Paré, Alistrov – Usov, K. Voronin, Kogalev – Protas.
    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – M. Robinson (A), Blažijevskij, Dahlbeck, Samorukov, Kiselevič (A), Ar. Sergejev, Rykov – Leipsic, Alexandr Popov, Světlakov – Okulov, Šalunov, Mamin – Tělegin, Andronov (C), Sošnikov – Jurtajkin, Mingačjov, Afanasjev – Sorkin.

    Rozhodčí: Viktor Birin, Viktor Gašilov – Jevgenij Antonov, Ilnur Galimov
    thejrc.org