Humenné – Levice 3:2 (kon.) | Martin – Vlci Žilina 1:2 (kon.) | Dubnica – Skalica 4:1 (kon.)
Trnava – Pov. Bystrica 3:5 (kon.) | Topoľčany – Spišská N. Ves 2:4 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
DOXXbet Vlci Žilina
sk Pátek 29.01.2021, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Stanislav Škorvánek st. (asistent trénera VLCI Žilina): "Úvodná tretina nebola podľa našich predstáv. V šatni sme si pred ďalším dejstvom povedali určité slová, ktoré padli na úrodnú pôdu. Postupom času sme sa začali viac presadzovať. Druhá tretina bola preto lepšia, v tretej sme sa začali častejšie usadzovať v tretine súpera. Fyzicky sme stretnutie zvládli, skóre sme otočili a preto sme spokojní. Hokej sa hrá samozrejme na góly. Dnes sa Martinu podarilo v treťom vzájomnom zápase skórovať. My potrebujeme hrať ťažké zápasy. V poslednom období sa nám strelecky darí, padajú nám góly. Dnes sme radi, že sme odohrali stretnutie, ktoré sa ťahalo až do samotného konca. Súper podal dobrý výkon, z našej strany máme čo zlepšovať. Spokojní sme ale so ziskom troch bodov, ktoré si vezieme domov. Je určite predčasné hovoriť o akejsi generálke na finále. Nie je to klišé, že play-off je nová súťaž. My si ideme pomaličky svojou cestou. Ako budeme mať po základnej časti, môžeme sa rozprávať o play-off. Určite je v tejto chvíli predčasné hovoriť, ktoré tímy by mali byť vo finále."

    Miroslav Chudý (tréner HK Martin): "Neviem, ako v predchádzajúcich zápasoch so Žilinou, dnes sme si ale ako súper nezaslúžili prehrať. Bolo to určite remízové stretnutie. V úvodnej tretine sme mali možnosti na odskočenie súperovi. V druhej tretine sme začali byť častejšie vylučovaní a z taktickej stránky strácať pôdu pod nohami. Vďaka našim faulom sa Žilina začala dostávať do tempa. V úvode tretej tretiny sme opäť išli ako tím do oslabenia. Žilina v záverečnom dejstve hrala aktívne, tlak bol z jej strany veľký. Strelila dva góly, ktoré rozhodli o víťazovi. V závere sme ešte išli do istého rizika s vidinou vyrovnania. To nám nevyšlo a prakticky sme tak prehrali nešťastným druhým gólom. Nezaslúžili sme si ako tím prehrať, stretnutie však ukázalo cestu, ktorou sa chceme uberať. Musíme však hrať oveľa disciplinovanejšie, osem vylúčených si v zápase so Žilinou nemôžeme dovoliť. Sily následne chýbajú smerom dopredu. Stretnutie hodnotím i napriek prehre, pozitívne. Najdôležitejšie chvíle sezóny ešte len prídu a tam im to vrátime. Power-play je i o pretlačení puku do bránky, o istom šťastí, ktoré nám chýbalo. Išli sme ale za týmto gólom, aj keď nám nebol dopriaty. Ak však budeme hrať takto aj v nasledujúcich stretnutiach, výsledky nám budú dopriate. Hráčov musím pochváliť, siahli si na dno svojich síl. Ukázali, že sa dá hrať i so suverénom základnej časti. Ja sa teším na ďalšie zápasy. Nemáme začiatok súťaže, kedy sa môžete spolu s tímom venovať na tréningoch mnohým veciach. Počas súťaže sú tréningy medzi zápasmi. Nie všetko sa dá prejsť. Niečo sme ponechali, niečo meníme za pochodu. Výkony určite stúpajú, od zápasu v Spišskej Novej Vsi je to lepšie. Hráči sa v novom systéme už lepšie orientujú, samozrejme, budeme sa v ňom ešte zdokonaľovať. Nie je čas na veľké trénovanie, vzhľadom k natlačenému programu. Do play-off ale máme našťastie dosť času a verím, že naň budeme dostatočne pripravení. Celú našu prípravu smerujeme na to, aby sme do vyraďovacej súťaže išli z čo najlepšieho miesta. S asistentmi si veľmi dobre rozumieme. S Lacom sme proti sebe nastupovali, hrávali, sme dlhoroční priatelia. Marek je mladý tréner, ktorý napreduje. Pri tíme strávil veľa času. Každý z trénerov zanechal na tíme svoju pečať a má takisto svoj priestor, v rámci ktorého sa realizuje. Takto by to malo fungovať."

    František Skladaný (útočník VLCI Žilina): "Môj návrat do Martina som si v pozícii súpera nepredstavoval. Pre mňa to bol špecifický zápas. Aj keď bez divákov, bolo to dobré stretnutie. Už na rozcvičke som mal emócie, spomínal som si na to, aké to tu bolo. O mojom príchode do Žiliny rozhodovalo nastavenie celého projektu, ako bolo prezentované ešte pred sezónou. Uveril som myšlienke, na ktorej pracujeme každý deň a snažíme sa ju posúvať dopredu. Zo svojej strany som to bral ako obrovskú príležitosť, nastavenie v tíme bolo také, aké som si predstavoval. Dnes to bolo ťažké stretnutie prvého proti druhému. Proti Žiline sú stretnutia maximálne vyhrotené, každý sa na nás pripravuje. Nebol to z našej strany najlepší zápas, od druhej tretiny sme ale zlepšili pohyb, dôraz a prišiel aj víťazný gól. Takéto ťažké zápasy budujú charakter tímu a pevne verím, že nás posúvajú dopredu. Ako hráči si vôbec nepripomíname, že sme v doterajšom priebehu súťaže stratili iba päť bodov. Každý deň sa sústreďujeme na našu prácu. Tréningy sa odohrávajú pri maximálnom nasadení za každého počasia. Tento prístup nám prináša ovocie, je to ale najmä o nastavení, o tom, čo každý z nás prináša do šatne. Hovoriť o play-off je zatiaľ predčasné. Martin ako aj Žilina potvrdzujú svoje pozície, všetko je možné. Ešte ale nie sme vo vyraďovacej súťaži. Musíme sa zregenerovať a pripraviť na ďalšie súboje, ktoré sú pred nami."

    Andrej Themár (útočník HK Martin): "Prehrali sme o jeden gól. Samozrejme, mohli sme ich streliť viac ako len jeden, aj keď sme dve tretiny v podstate bránili výsledok. Príležitosti určite počas stretnutia boli. S príchodom nového trénera prišla aj do tímu nová taktika, ktorú sme dodržiavali. Prinieslo to svoje ovocie, škoda, že sme tesné vedenie nedokázali udržať. Zápas sme mohli pokojne vyhrať i 1:0. Tréner na nás určite tlačí, máme menej voľnosti, aby sme zbytočne na ľade nelietali. Chce, aby sme sa podriadili taktike a tým si vytvárali šance. Súpera nepúšťame do príležitostí, čoho dôkazom je i tesný výsledok. Žiaľ, nie v náš prospech. Určite sme nemysleli na nedávnu negatívnu sériu troch prehier. Sústrediť sme sa chceli na toto stretnutie. Čoho sme sa nevyvarovali, to boli fauly. Často zbytočné, v útočných tretinách. Musíme si na ne dávať pozor a keď sa nám to podarí, takéto ťažké zápasy budeme vyhrávať. Záver bol určite hektický, pri hre 6 proti 4. Je to v podstate vabank, buď vám to vyjde alebo nie. Dnes to nevyšlo, nedá sa nič robiť. Diváci samozrejme v takýchto dueloch chýbajú. Sú tým, čo nás poháňa. Žiaľ, situácia je takáto a musíme sa s tým vysporiadať. Musíme všetci pracovať, pred nami je ešte množstvo zápasov v základnej časti. Žiline sme ukázali, že s ňou vieme odohrať vyrovnané stretnutie, v ktorom rozhoduje jeden gól. Udržať by sme sa chceli čo najvyššie. Chceme spoločne udržať druhé miesto, o toto sa budeme snažiť. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne." (21:44:08)
     
    Martin dnes siahal v súboji so Žilinou na body, napokon jej podľahol 1:2. Góly: 14. Murtazin (Špirko, Šimon) – 48. Linet (Safaraleev), 50. Pacalaj (Urban, Safaraleeev).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Perrott prichádza o puk. Domáci o pásmo.
     
    59:45
    Domáci v plnom počte. Murček na ľadovej ploche.
     
    59:40
    Špirko od modrej. Perrott s Dírerom tlačili puk za čiaru.
     
    59:30
    Martin Lenďák (ŽILINA) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    59:22
    Hostia v plnom počte. Drtina na ľadovej ploche.
     
    59:12
    Müllerovi nesadol puk. Končí vedľa bránky.
     
    59:01
    Opustená domáca bránka. Máme tu power-play.
     
    58:44
    Cígerovi sa postavil do cesty Dvořák. Vystreliť nemohol.
     
    58:15
    Linet míňa bránku. Skúsil to z prvej.
     
    57:44
    Michal Murček (MAR) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    57:38
    Perrott spoza ľavého kruhu. Puk vyrazil Mikoláš.
     
    57:21
    Marek Drtina (ŽILINA) inkasuje dve minúty za krosček.
     
    56:41
    Špirko v strednom pásme. Čaká na spoluhráčov.
     
    56:19
    Murtazin si pripravoval pozíciu proti Safaraleevovi. Ten mu zblokoval strelu.
     
    55:46
    Tečovaná strela Fafráka. Vhadzovanie v strednom pásme.
     
    55:14
    Koyš sa vrútil do pásma. Puk mu ušiel.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 14. Murtazin (Špirko, Šimon) – 48. Linet (Safaraleev), 50. Pacalaj (Urban, Safaraleeev)


    HK VITAR Martin: Pavlas (Bernát) – Dvořák, Perrott – Šimon, Müller – Burzík, Ligas – Lavička – Fafrák, Murček, Poliaček – Barto, Špirko, Murtazin – Jurášek, Dírer, Themár – Smidžár, Babka, Rešetár
    DOXXbet Vlci Žilina: Mikoláš (Romančík) – Malina, Pacalaj – Lenďák, Dubeň – Jaborník, Drtina – Pišoja, Fatul – Mikula, Urban, Petráš – Safaraleev, Linet, Cíger – Jurčík, Markovič, Koyš – Skladaný, Jakubík, Macek

    Rozhodčí: Čahoj, Rojík – Hajnik, Staššák, Majling (inštruktor)
    thejrc.org