Jaroslavl – Omsk 3:2 (po pr.) | Minsk – CSKA Moskva 2:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Soči 4:0 (kon.)
Jokerit – N.Novgorod 4:1 (kon.) | Riga – Čerepovec 2:3 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Torpedo Nižnij Novgorod
Pátek 29.01.2021, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Jakub Krejčík (JOK)
    1+0, 2 střely, čas na ledě 20:06
    David Sklenička 0+1, 3 střely, čas na ledě 19:18 (19:44:08)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 40:28.
    Zblokované střely – 3:7.
    Vyloučení – 4:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 0/4.
    Vhazování – 25:23.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Jokeritu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:1. Poslední perioda nám znovu přinesla hodně vyrovnanou podívanou, nakonec jsme se dočkali jediné branky, o kterou se při vlastním oslabení postaral domácí Anttila. Torpedo tak nedokázalo snížit na rozdíl jediné branky, naopak se závěrečné minutky odehrávaly v hodně poklidném tempu a Jokerit si tak do tabulky připisuje velice cenné dva body. Torpedo odjíždí s prázdnou, nicméně dnes nepředvedlo vůbec špatný výkon.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Utkání se spíše jen dohrává, Jokerit drží kotouč na svých hokejkách a snaží se tak neudělat žádnou chybu.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu.
     
    58:11
    Do konce zápasu zbývá poslední dvě minutky. Za hostující celek to přes pravou stranu zkoušel Miele, kterému se povedlo najít Ručkina, jenž ale selhal.
     
    57:25
    V mezikruží měl poměrně dost času na zakončení jeden z domácích, který švihem netrefil branku soupeře. Vzápětí Torpedo vyhodilo kotouč směrem k Jukurimu.
     
    56:11
    Souboj u levého hrazení nakonec skončil úspěchem pro Jokerit, který se poté dokonce dostal do zakončení. Puk se od soupeře odrazil přímo do lapačky.
     
    55:27
    Torpedo to bude mít nyní hodně složité, pár minut před koncem zápasu totiž prohrává o tři branky, což znamená hodně složitou práci.
    54:56 Marko ANTTILA - 4:1
     
    54:56
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí se navíc prosazují při vlastním oslabení! Chybu v rozehrávce udělal hostující obránce Pajgin, který tak namazal přímo na hokejku MARKA ANTTILY. Člen čtvrté formace to tedy zkoušel zakončením zápěstím nad levý beton, kam se hostující brankář Sererbjakov nedokázal natáhnout.
    Bez asistence.
     
    54:47
    U pravého kruhu si o nahrávku řekl hostující Terry, který se pokoušel zakončit z jedničky. Puk ovšem poslal vedle branky, Jukuri tak nemusel an zasahovat.
     
    54:20
    Torpedu se tato přesilová hra zatím moc nedaří. Za modrou čáru se sice dostal obránce Wideman, jenomže hosté stále kombinují a na střelu tak čekáme.
     
    53:11
    Další důrazný souboj u pravého hrazení nakonec vyzněl lépe pro Torpedo, které se přesto muselo vracet zpět, kde měl menší problémy zadák Aljajev.
     
    53:01
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Jakub Krejčík – 2 min., vysoká hůl).
     
    52:55
    Zavánělo to ofsajdem Torpeda, sudí ovšem nechal pokračovat ve hře a puku tak je Wideman.
     
    52:31
    Složitá nahrávka se přesto snesla do jízdy na hostujícího Kloose, kterému se povedlo přes celou šířku útočné třetiny najít Gončaruka, jenž zkoušel nahodit.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 19. J. Krejčík (Pihlström, D. Sklenička), 32. Pihlström (Anttila, H. Ikonen), 34. H. Ikonen (Mäenalanen), 55. Anttila – 36. Terry (Szwarz)


    Jokerit Helsinky: Jukuri (Kalninš) – Lepistö, Lööv, Pudas, D. Sklenička, Kivistö, J. Krejčík – Nicklas Jensen, O'Neill (A), Savinainen – Haapala, Norman, Hännikäinen – H. Ikonen, Mäenalanen, Junttila – Anttila (C), Pihlström, Joensuu (A).
    Torpedo Nižnij Novgorod: Serebrjakov (Tichomirov) – Ch. Wideman, Pajgin, Orlov, Marin, Ručkin, Aljajev – Žafjarov (A), Miele, Čechovič – Terry, Szwarz, Šenfeld (C) – Gončaruk, Kloos, Varnakov – Urakov (A), A. Michejev, Belevič – Drobin.

    Rozhodčí: Ovčinnikov, Romasko – Zacharenkov, Sadovnikov
    thejrc.org