Kometa Brno – Litvínov 3:4 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:4 (2:0, 0:1, 1:3)
HC VERVA Litvínov
Sobota 30.01.2021, 17:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Po první třetině to vypadalo, že si Kometa dojde minimálně pro nějaký bod. Dvoubrankové vedení ale nedokázala udržet. Litvínov totiž od druhé třetiny zabral, přehrával Kometu a byl velmi aktivní, což se projevilo nejen na počtu střel na branku, ale hlavně na skóre.

    Drama se odehrálo v závěru zápasu, kdy Kometa dokázala po obratu Vervy srovnat. Jenže stav 3:3 vydržel jen 17 sekund, kdy o třech bodech pro Litvínov rozhodl přesnou ránou Pospíšil. Severočeši se bodově dotáhli na Kometu. (19:11:22)
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Po nepřesné přihrávce Král puk znovu mimo útočné pásmo Komety a o dnešním zápase je rozhodnuto.
     
    59:33
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:50
    Vejmelka už zamířil na střídačku a Kometa hraje v šesti. Domácí mají problém udržet se v útočném pásmu.
     
    58:31
    Holík se řítil do přečíslení dva na jednoho, ale v momentě, kdy se chystal přihrávat Zaťovičovi mu puk přeskočil hůl. Nakonec zakončoval z druhé vlny Král, ale mimo.
     
    57:29
    Individuálně se snažil prosadit Schneider, ale obranný val Vervy nedokázal překonat.
    57:00 Tomáš POSPÍŠIL - 3:4
     
    57:00
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Vyrovnaný stav vydržel pouhých sedmnáct sekund a hosté znovu vedou! Hübl se blýskl krásnou zadovkou zpoza branky a našel před brankovištěm volného TOMÁŠE POSPÍŠILA, jenž z první trefil přesně nad vyrážečku Vejmelky. Asistence: Viktor Hübl, František Lukeš.
    56:43 Petr HOLÍK - 3:3
     
    56:43
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ačkoliv už po skončení přesilové hry, máme srovnáno! Mueller poslal tvrdou přihrávku skrz pásmo na pravý kruh PETRU HOLÍKOVI, jenž si zpracoval kotouč a trefil pod horní tyč. Asistence: Peter Mueller, Petr Zámorský.
     
    56:18
    Tentokrát zakončoval Zámorský, ale jeho střela byla tečovaná do ochranné sítě. Vhazovat se bude znovu před Zajíčkem.
     
    55:49
    Pěkná souhra Muellera s Holíkem. Český útočník zakončoval znovu z pravého kruhu, ale musel si nejprve zpracovat kotouč, čehož Zajíček využil a stihl se přesunout.
     
    54:57
    Z pravého kruhu pálil z voleje po kombinaci Holík, ale trefil jen obránce. Puk z vlastního pásma vyhodil Štich.
     
    54:37
    Další šance pro Kometu srovnat. Irving zasáhl jednoho z domácích vysokou holí a odchází na trestnou lavici.
     
    53:28
    Král skvěle zastavil hostující útok a založil vlastní. Bohužel pro domácí i tentokrát nedošel daleko, Verva se soustředí už jen na defenzivu.
     
    52:09
    Plášek zakládal útok Komety, ale dostal se jen k útočné modré čáře, odkud nahodil za branku Litvínova.
     
    51:15
    Po levém křídle se individuální akcí předvedl Zaťovič, jenž přešel přes obránce a backhandem zakončil. Střela však byla poměrně z úhlu a Zajíček s ní neměl problém.
    Marken.cz

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 2. Mueller (Zámorský, Klepiš), 15. Mueller (P. Holík, F. Král), 57. P. Holík (Mueller, Zámorský) – 39. Jarůšek (Demel, P. Zdráhal), 44. Irving (P. Zdráhal, Demel), 45. V. Hübl (Pospíšil), 57. Pospíšil (V. Hübl, F. Lukeš)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Schnattinger) – F. Král, Zámorský, Holland, Kučeřík, Gulaši, Svozil, Barinka – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Valský, Klepiš, Schneider – Plášek ml., Střondala, Brabenec – Bondra, F. Dvořák, Kusko.
    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Štich (A), Demel, D. Zeman – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, Žejdl, L. Stehlík – Zygmunt, Jícha, Helt.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Rožánek
    thejrc.org