Edmonton – Toronto 4:3 (po pr.) | NY Rangers – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Philadelphia – NY Islanders 3:2 (po pr.)
Washington – Boston 4:3 (po pr.) | Tampa – Nashville 4:3 (kon.) | Detroit – Florida 2:3 (po pr.)
Carolina – Dallas 4:1 (kon.) | Montreal – Calgary 0:2 (kon.) | Minnesota – Colorado 1:5 (kon.)
Anaheim – St. Louis 1:6 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 1:4 (kon.) | Buffalo – New Jersey 3:5 (kon.)
Detroit – Florida 2:3 (kon.) | Carolina – Dallas 4:3 (2:1 po s.n.)
po prodl.
Washington Capitals
4:3 (1:0, 2:1, 0:2 - 1:0)
Boston Bruins
Neděle 31.01.2021, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:28 Alexandr OVEČKIN - 4:3
     
    60:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Vyrovnávající zásah McAvoye prodloužil tento zápas jen o necelou půlminutu! Nicklas Bäckström uprostřed hřiště přenechal kotouč ALEXANDRU OVEČKINOVI, jenž udělal několik rychlých kroků a tvrdou střelou švihem potrestal nedůslednost Krejčího s McAvoyem. Bostonu nepomohl ani Rask, kterému zapadl kotouč k pravé tyči. Asistence: Nicklas Bäckström, John Carlson.
     
    59:11
    Jen pár vteřin po buly ve středovém kruhu si mohli Capitals vzít vedení zpátky. Proti však byl Rask, který vyrazil střelu Carlsona a pak svým nejlepším zákrokem večera zlikvidoval i dorážku Hagelina.
    59:02 Charlie MCAVOY - 3:3
     
    59:02
    Bruins právě vstřelili branku!
    Šlágr mezi Washingtonem a Bostonem zřejmě půjde do prodloužení! Po Krejčího šanci a výtečném zásahu Vaněčka vznikl u domácí branky obrovský závar. Nejaktivnější v něm byl CHARLIE MCAVOY, který se na třetí pokus dostal k dorážce a s přispěním Pastrňáka s Bergeronem dotlačil kotouč do sítě. Asistence: David Pastrňák, Patrice Bergeron.
     
    58:37
    Rask odjíždí právě nyní. Boston má osmdesát vteřin na vyrovnání při hře šesti proti pěti!
     
    54:04
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Conor Sheary.
     
    46:43
    Dnes nevýrazný Vrána ve středním pásmu zasáhl hokejkou do obličeje Lauzona a příští okamžiky proto stráví na trestné lavici.
    46:03 Brad MARCHAND - 3:2
     
    46:03
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi mažou další část původně třígólového manka! Velkou zásluhu na tom má Charlie McAvoy, který napravo ujel Ovečkinovi a z krátkého mantinelu předložil kotouč BRADU MARCHANDOVI, jenž ve společnosti unaveného Siegenthalera trefil ze svého pohledu levý horní roh branky. Asistence: Charlie McAvoy, Patrice Bergeron.
    37:32 Nick RITCHIE - 3:1
     
    37:32
    Bruins právě vstřelili branku!
    Také Boston skóruje v početní převaze a ruší tím neprůstřelnost Vítka Vaněčka! Po vyhraném buly od Bergerona si na modré čáře přidržel kotouč David Krejčí, jehož střelu z osy hřiště nejprve tečovala hokejka Nicklase Bäckströma a později se puku zřejmě dotkl i před brankou bojující NICK RITCHIE. Kotouč ve finále zapadl k Vaněčkově levé tyči. Asistence: David Krejčí, Patrice Bergeron.
     
    36:43
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Garnet Hathaway – 2 min., nedovolené bránění).
    30:03 Richard PÁNIK - 3:0
     
    30:03
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals trestají Krejčího faul a v polovině základní hrací doby vedou už 3:0! Sgarbossa vyhrál buly nad Bergeronem. Ovečkin před levým kruhem posunul puk směrem na Toma Wilsona a ten rychle připravenou střelou nachytal Raska, který kvůli clonícímu a jemně tečujícímu RICHARDU PÁNIKOVI o nechytatelném projektilu možná ani nevěděl. Asistence: Tom Wilson, Alexandr Ovečkin.
     
    28:39
    Krejčí vyhrál vhazování na nepřesně pálícího Zbořila. Pak se snažil dostat k volnému puku, jenže si pomohl hákováním Dowda. Přesilovka pro Caps!
    25:22 Trevor van Riemsdyk - 2:0
     
    25:22
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals zvyšují na dvougólový rozdíl! Bäckström si v pomalé přechodové fázi vyměnil puk s Vránou a pak ho posunul zpět na modrou čáru. Dillon nahrál doprava na TREVORA VAN RIEMSDYKA a ten nenápadnou ranou prostřelil Raska, kterému ve výhledu překážel souboj Zbořila s Wilsonem. Asistence. Brenden Dillon, Nicklas Bäckström.
     
    18:45
    Bruins mohou okamžitě zareagovat v první početní výhodě. Za podrážení pyká slovenský útočník Richard Pánik.
    18:06 Nicklas BÄCKSTRÖM - 1:0
     
    18:06
    Washington právě vstřelil branku!
    Necelé dvě minuty před první sirénou tady máme první změnu skóre! Vzešlo to z hodně nenápadné situace, kdy si NICKLAS BÄCKSTRÖM vzal puk u červené čáry. U modré se prodral přes Bergerona a před McAvoyem zničehonic vystřelil zápěstím do horního růžku Raskovy branky. Bez asistence.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 19. Bäckström, 26. T. van Riemsdyk (Dillon, Bäckström), 31. Pánik (T. Wilson, Ovečkin), 61. Ovečkin (Bäckström, Carlson) – 38. N. Ritchie (Krejčí, Bergeron), 47. Marchand (McAvoy, Bergeron), 60. McAvoy (Pastrňák, Bergeron)


    Washington Capitals: Vaněček (C. Anderson) – Carlson (A), Chára, T. van Riemsdyk, Dillon, Jensen, Siegenthaler – T. Wilson, Bäckström (A), J. Vrána – Pánik, Oshie, Ovečkin (C) – Hathaway, Dowd, Hagelin – Sprong, Sgarbossa, Sheary.
    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Lauzon, Carlo, Clifton, K. Miller, J. Zbořil – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – Kuhlman, Krejčí (A), N. Ritchie – C. Smith, Coyle, Frederic – Wagner, Kuraly, Bjork.

    Rozhodčí: McIsac, St. Laurent – Fournier, Smith
    bahis siteleri