Maki Pitolo - Julian Marquez Marquez (kon.) | Ricky Simon - Brian Keleher Simon (kon.)
Kelvin Gastelum - Ian Heinisch Gastelum (kon.) | Maycee Barberová - Alexa Grassová Grassová (kon.)
Kamaru Usman - Gilbert Burns Usman (kon.)
konec
Maki Pitolo - Julian Marquez

Marquez

Neděle 14.02.2021, 04:18UFC
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:15.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům bojových sportů! Nejprestižnější bojová organizace UFC má před sebou další turnaj, který ponese název UFC 258. My se společně zaměříme pouze na hlavní kartu, která již tradičně čítá pět zápasů. I tentokráte se můžeme těšit na velice zajímavé zápasy, hlavní kartu totiž odstartuje souboj ve střední váze mezi Makim Pitolem a Julianem Marquezem. Posléze přejdeme do pérové váhy, kde se proti sobě představí Ricky Simon a Brian Keleher. Hlavní karta obsáhne i druhý zápas ve střední váze, tentokráte si to proti sobě rozdá světová devítka Kelvin Gastelum a patnáctka Ian Heinisch. Již tradičně se můžeme těšit také na ryze ženský duel, v muží váze se proti sobě představí desítka Mayce Barberová a patnáctka Alexa Grassová. Samotným hřebem bude titulový zápas velterové váhy mezi Kamaru Usmanem a Gilbertem Burnsem. Povede se Usmanovi znovu ustrážit svůj pás šampióna?
     
    Začalo první kolo.
     
    00:11
    Velice aktivně nastoupil do zápasu Pitolo, který ihned přišpendlil soupeře k pletivu, kde se pokoušel o dva velice slušné kopy na hlavu.
     
    00:49
    Poprvé jsme se dostali do klinče u pletiva, kde je zatím o něco aktivnější právě Pitolo. Ten dokázal soupeře velice dobře trefit kolenem do boku.
     
    01:11
    A poprvé jsme se dostali na zem, Pitolovi totiž poměrně jednoduše vyšel první pokus o takedown. Zatím ale nic zásadního na zemi nesledujeme.
     
    02:06
    Je za námi druhá minutka boje a Julian Marquez zatím vůbec nic nepředvedl. Pitolo ho stále drží na zemi, kde navíc hrozí i případná submise.
     
    02:46
    Pitolo se snaží i nadále pracovat aktivně a častokrát se mu daří dobře trefovat. Nyní se Marquez lehce postavil, nevypadá to, že by se mu to mělo povést.
     
    03:13
    Tak přeci jenom, nicméně Julian Marquez je stále pod tlakem u pletiva. Nyní je zády k soupeři, který mu tak nedává vůbec žádný prostor na akci.
     
    04:02
    I nadále se nacházím u pletiva, kde hrozí případný druhý takedown od Pitola. Julian Marquez se brání na jedničku a doufá v rychlý konec prvního kola.
     
    04:31
    Marquez se ve stoji pokoušel o škrcení, které ale nemohlo být úspěšné i nadále je pod tlakem.
     
    Skončilo první kolo.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    00:14
    Nyní se aktivně snaží pracovat také Julian Marquez, který duel začíná vyrovnávat. Pitolo má v postoji ve středu oktagonu menší problémy.
     
    00:46
    Marquez hodně dobře trefuje, nyní ale sám inkasoval spodní hák. Posléze byl Pitolo trefen do chrániče mezi nohama, hlavní sudí zápas pozastavil.
     
    01:16
    Julian Marquez je stále hodně aktivní a povedlo se mu trefit i kop. Posléze Pitolo využil moment překvapení a soupeře okamžitě tělem přikoval k pletivu.
     
    01:40
    A Makimu Pitolovi dokonce vyšel i další takedown, což by mohlo být pro druhé kolo zásadní. Jeho protivník však poměrně rychle vstal zpět na nohy.
     
    02:23
    Pitolo i nadále tlačí svého soupeře k pletivu, kde se pokusil doručit další takedown. Mezitím se Julian Marquez pokoušel o gilotinu, kterou prozatím neutáhl.
     
    03:10
    Pitolo se dostal z nejtěžších okamžiků tohoto zápasu, málem to vypadalo na předčasný konec v podobě submise. Marquez byl navíc přetočen na záda a sám inkasuje.
     
    04:20
    Pitolo i nadále kontroluje zápas na zemi, kde zřejmě zůstaneme až do konce druhého kola. Julian Marquez bude muset pořádně zabrat.
     
    Skončilo druhé kolo.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    00:20
    Pitolo se hned na úvod kola pokoušel o low kick, který prolétl přesně na lýtko. Marquez ovšem nastoupil hodně aktivně, nic jiného mu ani nezbývá.
     
    01:00
    Julian Marquez nyní inkasoval levou zadní, posléze podklesl v kolenou po povedené pravačce. Pitolo zatím nemá v úvodu třetího kola žádné problémy.
     
    01:36
    Sledujeme parádní bitvu v postoji. Oba bojovníci několikrát čistě inkasovali. Nyní se do problémů dostal Pitolo, který navíc unikl případné gilotině.
     
    02:06
    Julian Marquez nedokázal ubránit ani další takedown soupeře a o zápasu je dost možná rozhodnuto. Na zemi totiž nějaký ten čas zřejmě zůstaneme.
     
    02:45
    Pitolo si poté hledal oba háčky k případnému škrcení, jeho soupeř se ovšem velmi dobře přetočil a sám doslova visí na zádech svého protivníka.
     
    03:14
    Maki Pitolo se snaží udržet duel u pletiva, kde mu relativně nic moc neohrozí. Julian Marquez však hrozí s případným škrcením ve stoje.
     
    04:03
    Na signifikantní údery ve třetím kole vede Julian Marquez, který musí vytasit to nejlepší. Nyní několikrát dobře trefil pravačkou přímo na hlavu Pitola.
     
    04:17
    To je neskutečné! Julian Marquez vytasil na zemi náramný anakonda choke, který se mu povedlo utáhnout. Pitolo naprosto zaváhal v poslední minutě zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou první zápas, který nabídl hodně zajímavou podívanou. Maki Pitolo měl sice většinu boje více ze hry, avšak nakonec prohrál na submisi v závěrečné minutě zápasu. Julian Marquez totiž neustále hrozil škrcením, jedno takové se mu povedlo přeci jenom utáhnout a doslova utekl hrobníkovi z lopaty, neboť na body by tento zápas zřejmě prohrál.
     
    Vítěz: J. Marquez: (submise – anakonda choke) (04:38:51)

    David Suchý