Maki Pitolo - Julian Marquez Marquez (kon.) | Ricky Simon - Brian Keleher Simon (kon.)
Kelvin Gastelum - Ian Heinisch Gastelum (kon.) | Maycee Barberová - Alexa Grassová Grassová (kon.)
Kamaru Usman - Gilbert Burns Usman (kon.)
konec
Kelvin Gastelum - Ian Heinisch

Gastelum

Neděle 14.02.2021, 05:30UFC
     
    Vítěz. K. Gastelum: (body – jednomyslně) (05:49:52)
     
    Je za námi také třetí duel hlavní karty, který znovu dospěl až do bodování rozhodčích. Nakonec se z vítězství raduje Kelvin Gastelum, který byl v tomto duelu o něco aktivnější a zejména se mu dařilo na zemi a u pletiva, kde byl výrazně nebezpečnější. Ian Heinisch tedy nedokázal soupeře překvapit, za celý zápas ani jednou neměl blízko k případnému ukončení.
     
    Konec zápasu.
     
    04:50
    Takedown od Heinische.
     
    04:10
    Je tu poslední minutka zápasu. Nyní pro změnu situaci přetočil Kelvin Gastelum, který přesto neudržel soupeře na zemi a nahání ho po pletivu.
     
    03:26
    Ian Heinisch se pokouší bojovat aktivně, přičemž stále visí na zádech soupeře.
     
    03:01
    Ian Heinisch dokonale přetočil situaci na zemi a dostal se soupeři na záda. Gastelum však nedělá žádnou chybičku a nedává šanci k submisi.
     
    02:20
    Nyní se Ian Heinisch musel vypořádat s dobrou kombinací soupeře, který je v závěru tohoto zápasu aktivnější. Gastelum sám čelil naskočenému kolenu.
     
    01:39
    A znovu se nacházíme u pletiva, kde si Gastelum připravuje pozici pro takedown. Soupeře totiž drží v objetí, což je tradiční obrázek tohoto zápasu.
     
    01:01
    O takedown se dokonce pokusil také Ian Heinisch, kterému se povedlo soupeře dostat na zem, jenomže Kelvin Gastelum se bleskově postavil.
     
    00:13
    I třetí duel hlavní karty dospěl do třetího kola. Tento zápas má zatím jasně pod kontrolou Kelvin Gastelum, Ian Heinisch se tak musí pokusit o ukončení.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    Skončilo druhé kolo.
     
    04:15
    Máme tady závěrečnou minutu druhého kola, která přinesla několik dobrých úderů z obou stran. Gastelum se dokonce pokoušel o kop k hlavě.
     
    03:39
    Kelvin Gastelum se pokusil o další takedown, který se mu zatím nepovedlo doručit. I tak má dobrou pozici pro případný druhý pokus.
     
    03:09
    Nyní se předvedl také Ian Heinisch, kterému se povedlo low kick. Poté sám inkasoval kop na nohu, načež byl opětovně přitlačen směrem k pletivu.
     
    02:26
    Ian Heinisch přelezl k pletivu, kde se dokonce postavil zpět na nohy. Gastelum je ovšem stále na jeho zádech, zde hrozí případné další strhnutí na zem.
     
    01:29
    Ten ovšem Gastelum dokázal zachytit a sám svého soupeře hodil na záda.
     
    01:13
    Stále překvapivě sledujeme bitvu v postoji, jenomže se nejedná o žádné dlouhé kombinace. Nyní to Ian Heinisch zkoušel nečekaným naskočeným kolenem.
     
    00:21
    Úvod druhého kola přinesl hned dva calf kicky v podání Gasteluma, který si poté musel dát pozor na pravačku od Iana Heinische.

    David Suchý