Maki Pitolo - Julian Marquez Marquez (kon.) | Ricky Simon - Brian Keleher Simon (kon.)
Kelvin Gastelum - Ian Heinisch Gastelum (kon.) | Maycee Barberová - Alexa Grassová Grassová (kon.)
Kamaru Usman - Gilbert Burns Usman (kon.)
konec
Maycee Barberová - Alexa Grassová

Grassová

Neděle 14.02.2021, 06:03UFC
     
    Vítěz. A. Grassová (body – jednomyslně) (06:22:34)
     
    Je za námi jediný ženský duel hlavní karty, který vyzněl lépe pro Alexu Grassovou. Dnešní zápas začal hodně opatrně, avšak postupem času jsme přeci jenom sledovali pohledné momenty. Nakonec více z boje měla Alexa Grassová, která byla dnes o něco aktivnější a hlavně přesnější. Maycee Barberová se ovšem nevzdala a v závěru třetího kola zkoušela soupeřku ukončit, což se jí nakonec nepovedlo a sama prohrála na body.
     
    Konec zápasu.
     
    04:47
    Dobrá pravačka od Grassové, která se poté dostala po takedownu na zem.
     
    04:26
    Maycee Barberová je stále u pletiva, což jí pochopitelně nevyhovuje. Grassová takticky zvládá koncovku tohoto zápasu a půjde si pro vítězství na body.
     
    04:00
    Minuta do konce třetího kola.
     
    03:15
    Tak přeci jenom famózní přestřelka. Maycee Barberová investuje hodně sil, zároveň několikrát trefila. Grassová se přesto drží blízko soupeřce.
     
    02:40
    Maycee Barberová hodila soupeřku na zem, kde se pokouší o ground and pound, avšak se nedostala přes nohy.
     
    02:20
    I nadále se nacházíme u pletiva, což pochopitelně hraje ve prospěch Grassové. Ta vypouští kolena, která jsou pro soupeřku hodně nepříjemné.
     
    01:27
    Nyní Maycee Barberová nastoupila, avšak ani v jednom případě se ji nepovedlo trefit. Posléze jsme se dostali zpět k pletivu, kde je aktivnější Grassová.
     
    01:11
    Nicméně zatím nic zásadního nesledujeme. Grassová se snaží neudělat žádnou chybičku, zároveň spíše čeká na aktivitu od její dnešní soupeřky.
     
    00:20
    Vstoupili jsme do třetího kola a zatím má navrch Alexa Grassová. Maycee Barberová tak bude muset pořádně zabrat, na body by zápas zřejmě neuhrála.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    Skončilo druhé kolo.
     
    04:03
    V závěru druhého kola jsme se dostali na zem, kde Maycee Barberová musela čelit pokusu o submisi. Tu se Grassové nakonec nepovedlo dotáhnout.
     
    03:13
    Dostali jsme se zpět do středu oktagonu, kde se Maycee Barberová pokusila zahrozit prudkou levačkou. Ta sice neprošla, Grassová přesto inkasovala.
     
    02:20
    I nadále sledujeme boj u pletiva, kde byla znovu aktivnější Alexa Grassová. Maycee Barberová po krátké prodlevě znovu svázala duel.
     
    01:37
    Další slušná kombinace od Grassové, která trefila oba údery. Maycee Barberová je výrazně pomalejší a sama raději duel svázala u pletiva.
     
    01:13
    Dobrá výměna názorů, avšak také v tomto případě byla efektivnější Grassová. Ta se posléze dostala pod menší tlak, který přinesl high kick od Barberové.
     
    00:05
    Maycee Barberová otevřela druhé kolo calf kickem, načež se jí povedlo uhnout tvrdé pravačce.

    David Suchý