Maki Pitolo - Julian Marquez Marquez (kon.) | Ricky Simon - Brian Keleher Simon (kon.)
Kelvin Gastelum - Ian Heinisch Gastelum (kon.) | Maycee Barberová - Alexa Grassová Grassová (kon.)
Kamaru Usman - Gilbert Burns Usman (kon.)
konec
Kelvin Gastelum - Ian Heinisch

Gastelum

Neděle 14.02.2021, 05:30UFC
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům bojových sportů! Nejprestižnější bojová organizace UFC má před sebou další turnaj, který ponese název UFC 258. My se společně zaměříme pouze na hlavní kartu, která již tradičně čítá pět zápasů. I tentokráte se můžeme těšit na velice zajímavé zápasy, hlavní kartu totiž odstartuje souboj ve střední váze mezi Makim Pitolem a Julianem Marquezem. Posléze přejdeme do pérové váhy, kde se proti sobě představí Ricky Simon a Brian Keleher. Hlavní karta obsáhne i druhý zápas ve střední váze, tentokráte si to proti sobě rozdá světová devítka Kelvin Gastelum a patnáctka Ian Heinisch. Již tradičně se můžeme těšit také na ryze ženský duel, v muží váze se proti sobě představí desítka Mayce Barberová a patnáctka Alexa Grassová. Samotným hřebem bude titulový zápas velterové váhy mezi Kamaru Usmanem a Gilbertem Burnsem. Povede se Usmanovi znovu ustrážit svůj pás šampióna?
     
    Začalo první kolo.
     
    00:20
    První úder tohoto zápasu vyprodukoval Ian Heinisch, jednalo se o kop na lýtko. Poté jsme sledovali snahu o první takedown, Gastelum ale rychle vstal.
     
    00:41
    Nyní se takedown povedl také Gastelumovi, který si musel dát pozor na případný armbar. Ten se mu povedlo ustrážit a svého soupeře natlačil k pletivu.
     
    01:29
    Ian Heinisch se dokázal postavit, jenomže jeho soupeř ho rychle zachytil zpět a je na jeho zádech. Z této pozice ovšem žádné nebezpečí nehrozí.
     
    02:09
    Gastelum předvedl naprosto ukázkový strh na zem, kde opět čelil kimuře. Ian Heinisch se o ní pokusil podruhé v krátkém časovém sledu, znovu bez úspěchu.
     
    03:16
    Gastelum se dokonce v jeden okamžik dokázal dostat do plného mountu, jenomže soupeř ho skvěle setřásl a oba borci se tak dostali zpět do postoje.
     
    03:31
    Dobrá kombinace od Gasteluma, poté se mu povedlo duel svázat u pletiva, kde zřejmě nějakou tu dobu zůstaneme.
     
    04:13
    Ian Heinisch se znovu dostal na záda, avšak tam dlouho nevydržel. Rychle se sice postavil, avšak soupeř ho brilantním způsobem hodil zpět.
     
    Skončilo první kolo.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    00:21
    Úvod druhého kola přinesl hned dva calf kicky v podání Gasteluma, který si poté musel dát pozor na pravačku od Iana Heinische.
     
    01:13
    Stále překvapivě sledujeme bitvu v postoji, jenomže se nejedná o žádné dlouhé kombinace. Nyní to Ian Heinisch zkoušel nečekaným naskočeným kolenem.
     
    01:29
    Ten ovšem Gastelum dokázal zachytit a sám svého soupeře hodil na záda.
     
    02:26
    Ian Heinisch přelezl k pletivu, kde se dokonce postavil zpět na nohy. Gastelum je ovšem stále na jeho zádech, zde hrozí případné další strhnutí na zem.
     
    03:09
    Nyní se předvedl také Ian Heinisch, kterému se povedlo low kick. Poté sám inkasoval kop na nohu, načež byl opětovně přitlačen směrem k pletivu.
     
    03:39
    Kelvin Gastelum se pokusil o další takedown, který se mu zatím nepovedlo doručit. I tak má dobrou pozici pro případný druhý pokus.
     
    04:15
    Máme tady závěrečnou minutu druhého kola, která přinesla několik dobrých úderů z obou stran. Gastelum se dokonce pokoušel o kop k hlavě.
     
    Skončilo druhé kolo.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    00:13
    I třetí duel hlavní karty dospěl do třetího kola. Tento zápas má zatím jasně pod kontrolou Kelvin Gastelum, Ian Heinisch se tak musí pokusit o ukončení.
     
    01:01
    O takedown se dokonce pokusil také Ian Heinisch, kterému se povedlo soupeře dostat na zem, jenomže Kelvin Gastelum se bleskově postavil.
     
    01:39
    A znovu se nacházíme u pletiva, kde si Gastelum připravuje pozici pro takedown. Soupeře totiž drží v objetí, což je tradiční obrázek tohoto zápasu.
     
    02:20
    Nyní se Ian Heinisch musel vypořádat s dobrou kombinací soupeře, který je v závěru tohoto zápasu aktivnější. Gastelum sám čelil naskočenému kolenu.
     
    03:01
    Ian Heinisch dokonale přetočil situaci na zemi a dostal se soupeři na záda. Gastelum však nedělá žádnou chybičku a nedává šanci k submisi.
     
    03:26
    Ian Heinisch se pokouší bojovat aktivně, přičemž stále visí na zádech soupeře.
     
    04:10
    Je tu poslední minutka zápasu. Nyní pro změnu situaci přetočil Kelvin Gastelum, který přesto neudržel soupeře na zemi a nahání ho po pletivu.
     
    04:50
    Takedown od Heinische.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi také třetí duel hlavní karty, který znovu dospěl až do bodování rozhodčích. Nakonec se z vítězství raduje Kelvin Gastelum, který byl v tomto duelu o něco aktivnější a zejména se mu dařilo na zemi a u pletiva, kde byl výrazně nebezpečnější. Ian Heinisch tedy nedokázal soupeře překvapit, za celý zápas ani jednou neměl blízko k případnému ukončení.
     
    Vítěz. K. Gastelum: (body – jednomyslně) (05:49:52)

    David Suchý