Maki Pitolo - Julian Marquez Marquez (kon.) | Ricky Simon - Brian Keleher Simon (kon.)
Kelvin Gastelum - Ian Heinisch Gastelum (kon.) | Maycee Barberová - Alexa Grassová Grassová (kon.)
Kamaru Usman - Gilbert Burns Usman (kon.)
konec
Maycee Barberová - Alexa Grassová

Grassová

Neděle 14.02.2021, 06:03UFC
     
    Vítěz. A. Grassová (body – jednomyslně) (06:22:34)
     
    Je za námi jediný ženský duel hlavní karty, který vyzněl lépe pro Alexu Grassovou. Dnešní zápas začal hodně opatrně, avšak postupem času jsme přeci jenom sledovali pohledné momenty. Nakonec více z boje měla Alexa Grassová, která byla dnes o něco aktivnější a hlavně přesnější. Maycee Barberová se ovšem nevzdala a v závěru třetího kola zkoušela soupeřku ukončit, což se jí nakonec nepovedlo a sama prohrála na body.
     
    Konec zápasu.
     
    04:47
    Dobrá pravačka od Grassové, která se poté dostala po takedownu na zem.
     
    04:26
    Maycee Barberová je stále u pletiva, což jí pochopitelně nevyhovuje. Grassová takticky zvládá koncovku tohoto zápasu a půjde si pro vítězství na body.
     
    04:00
    Minuta do konce třetího kola.
     
    03:15
    Tak přeci jenom famózní přestřelka. Maycee Barberová investuje hodně sil, zároveň několikrát trefila. Grassová se přesto drží blízko soupeřce.
     
    02:40
    Maycee Barberová hodila soupeřku na zem, kde se pokouší o ground and pound, avšak se nedostala přes nohy.
     
    02:20
    I nadále se nacházíme u pletiva, což pochopitelně hraje ve prospěch Grassové. Ta vypouští kolena, která jsou pro soupeřku hodně nepříjemné.
     
    01:27
    Nyní Maycee Barberová nastoupila, avšak ani v jednom případě se ji nepovedlo trefit. Posléze jsme se dostali zpět k pletivu, kde je aktivnější Grassová.
     
    01:11
    Nicméně zatím nic zásadního nesledujeme. Grassová se snaží neudělat žádnou chybičku, zároveň spíše čeká na aktivitu od její dnešní soupeřky.
     
    00:20
    Vstoupili jsme do třetího kola a zatím má navrch Alexa Grassová. Maycee Barberová tak bude muset pořádně zabrat, na body by zápas zřejmě neuhrála.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    Skončilo druhé kolo.
     
    04:03
    V závěru druhého kola jsme se dostali na zem, kde Maycee Barberová musela čelit pokusu o submisi. Tu se Grassové nakonec nepovedlo dotáhnout.
     
    03:13
    Dostali jsme se zpět do středu oktagonu, kde se Maycee Barberová pokusila zahrozit prudkou levačkou. Ta sice neprošla, Grassová přesto inkasovala.
     
    02:20
    I nadále sledujeme boj u pletiva, kde byla znovu aktivnější Alexa Grassová. Maycee Barberová po krátké prodlevě znovu svázala duel.
     
    01:37
    Další slušná kombinace od Grassové, která trefila oba údery. Maycee Barberová je výrazně pomalejší a sama raději duel svázala u pletiva.
     
    01:13
    Dobrá výměna názorů, avšak také v tomto případě byla efektivnější Grassová. Ta se posléze dostala pod menší tlak, který přinesl high kick od Barberové.
     
    00:05
    Maycee Barberová otevřela druhé kolo calf kickem, načež se jí povedlo uhnout tvrdé pravačce.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    Skončilo první kolo.
     
    04:36
    Fantastická přestřelka, obě se několikrát trefili a jsme znovu u pletiva.
     
    04:22
    Nyní nastoupila Maycee Barberová, avšak sama spíše inkasovala. Konečně jsme se dostali z klinče a sledujeme trpělivost ve středu oktagonu.
     
    04:00
    Stále jsem v klinči u pletiva a tento duel nenabízí nic moc zajímavého.
     
    03:31
    Alexa Grassová převzala iniciativu a u pletiva je momentálně aktivnější. Sama se pokouší útočit lokty, jeden z nich navíc velice přesně prošel.
     
    02:08
    I nadále sledujeme bitvu v postoji. Maycee Barberová to zkoušela levačkou, Alexa Grassová pro změnu pravačkou, avšak ani z jedna z nich se netrefila.
     
    01:15
    Maycee Barberová dokázala u pletiva situaci přetočit a soupeřku tlačí. Mimo jiné sledujeme několik dílčích úderů, které nejsou nikterak důrazné.
     
    00:51
    První výměna názorů, která nepřinesla nic moc zásadního. Poté to rychlou levačkou zkoušela Maycee Barberová, oba bojovnice se dostaly k pletivu.
     
    00:20
    Začali jsme hodně opatrně, na první úder tohoto zápasu stále čekáme, nicméně i přesto se nacházíme v postoji.
     
    Začalo první kolo.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům bojových sportů! Nejprestižnější bojová organizace UFC má před sebou další turnaj, který ponese název UFC 258. My se společně zaměříme pouze na hlavní kartu, která již tradičně čítá pět zápasů. I tentokráte se můžeme těšit na velice zajímavé zápasy, hlavní kartu totiž odstartuje souboj ve střední váze mezi Makim Pitolem a Julianem Marquezem. Posléze přejdeme do pérové váhy, kde se proti sobě představí Ricky Simon a Brian Keleher. Hlavní karta obsáhne i druhý zápas ve střední váze, tentokráte si to proti sobě rozdá světová devítka Kelvin Gastelum a patnáctka Ian Heinisch. Již tradičně se můžeme těšit také na ryze ženský duel, v muží váze se proti sobě představí desítka Mayce Barberová a patnáctka Alexa Grassová. Samotným hřebem bude titulový zápas velterové váhy mezi Kamaru Usmanem a Gilbertem Burnsem. Povede se Usmanovi znovu ustrážit svůj pás šampióna?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:45.

    David Suchý