Dynamo Kyjev – Club Bruggy 1:1 (kon.) | Olympiakos – Eindhoven 4:2 (kon.) | Young Boys – Leverkusen 4:3 (kon.)
FK Krasnodar – Dinamo Záhřeb 2:3 (kon.) | Braga – AS Řím 0:2 (kon.) | Slavia – Leicester 0:0 (kon.)
CZ Bělehrad – AC Milán 2:2 (kon.) | Real Sociedad – Manchester Utd. 0:4 (kon.) | Wolfsberger – Tottenham 1:4 (kon.)
Lille – Ajax 1:2 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Šachtar 0:2 (kon.) | Granada – Neapol 2:0 (kon.)
Molde – Hoffenheim 3:3 (kon.) | Salzburg – Villarreal 0:2 (kon.) | Antverpy – Rangers 3:4 (kon.)
Benfica – Arsenal 1:1 (kon.)
konec
BSC Young Boys
4:3 (3:0)
Bayer Leverkusen
Čtvrtek 18.02.2021, 18:55 • Stade de Suisse, Bern • Evropská liga • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
    90+1. Demirbay v koncovce selhal
     
    90+1
    Právě Demirbay mohl tenhle bláznivý zápas posunout zase do jiné roviny, když Gray přesunul těžiště hry k protější tyči a Demirbay tam zůstal sám, avšak ve finální fázi selhal, míč netrefil ideálně a ten končí na boční síti!
    89. Theoson Jordan Siebatcheu - 4:3
     
    89
    Young Boys právě vstřelil branku!
    V samotném závěru však dává Bern čtvrtý gól a je mnohem blíže výhře! Gaudino napřáhl ke střele zpoza šestnáctky a Lomb jeho pokus srazil do tyče. Odražený míč však zblokovala nešťastně Lombova záda a vznikl prostor na bezprostřední dorážku, kterou obstaral THEOSON JORDAN SIEBATCHEU nekompromisně pod víko – 4:3! Asistence: Gianluca Gaudino.
     
    86
    Diaby protáhl hru po pravém křídle a vracel míč pod sebe do šestnáctky na Schicka, který však jenom míč proběhl. Následoval tak brejk jednoho z domácích a Sinkgraven jej přišlápl v běhu. Dostává tedy žlutou kartu.
     
    79
    Demirbay přistrčil v souboji zezadu Fassnachta, který toho již dnes více neukáže. Do posledních 11 minut za něj nastupuje Gaudino, druhé střídání stahuje ze hry Laupera, místo něj naskakuje Rieder.
     
    73
    Hned dvojí střídání na straně Švýcarů. Střelec posledního gólu, Meschak Elia, přepouští místo Mambimbimu, ze hry jde i Lefort, na jehož post přichází Sulejmani.
    68. Moussa DIABY - 3:3
     
    68
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Fantastický zápas pokračuje a tohle střídání se trenéru Boszovi pořádně vyplatilo! Wirtz v souboji byl připraven o dost lépe a postrčil míč do běhu před sebe na MOUSSU DIABYHO, který měl před sebou jenom brankáře Von Ballmoose. Tomu se tentokrát přesun až na vrchol vápna nepovedl, Diaby jej překonal lobem a vedení se Bernu rozpadlo za 23 minut – 3:3! Asistence: Florian Wirtz.
     
    67
    Schick prodloužil výkop brankáře Lomba hlavou za sebe na rozběhnutého Graye, který táhl únik do otevřené obrany po levém křídle. Rozhodl se i sám zakončit, technická střela na zadní tyč ale končí mimo!
     
    65
    To bylo také všechno, co Bailey v zápase ukázal. V 65. minutě odchází ze hry a na plac se dostává Diaby.
     
    63
    Další chyba Young Boys vzadu a Frimpong mohl ustanovit remízový stav, jenže míč mu ve finální fázi utekl z nohy a hostující plejer tak jenom napálil vyběhnutého Von Ballmoose!
     
    57
    Střídání v týmu BSC Young Boys: ze hřiště odchází Nicolas Moumi Ngamaleu, přichází Ulisses García.
    56. Schick domácího brankáře neprostřelil
     
    56
    Schick proletěl otevřeným prostorem po přistrčení od Wirtze a šel na hattrick, skvělou příležitost mu ale zastavil včasným výběhem a zastavením střely David Von Ballmoos! Důležitý zákrok od domácího brankáře.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Jordan Lefort (BSC Young Boys).
    52. Patrik SCHICK - 3:2
     
    52
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Po sedmi minutách můžeme říci, že se jede prakticky od nuly! Demirbay poslal míč na zadní tyč, kde nejprve proti hlavičce Taha o zem sice předvedl Von Ballmoos výborný zákrok, jenže odrazil míč přímo k PATRIKU SCHICKOVI, který pohotově doklepl do branky a přidává během tří minut druhý gól – 3:2! Asistence: Jonathan Tah.
    49. Patrik SCHICK - 3:1
     
    49
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Leverkusen velmi rychle snižuje, a to je pro Young Boys určitá komplikace! Frimpong měl prostor na pravém křídle a přesným centrem do šestnáctky našel PATRIKA SCHICKA, který přeskočil ve vzduchu obránce a umístil míč přesně k zadní tyči, kam se Von Ballmoos jenom ohlédk – 3:1! Asistence: Jeremie Frimpong.
     
    46
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Nadiem Amiri, přichází Edmond Fayçal Tapsoba.
    44. Meschak ELIA - 3:0
     
    44
    Young Boys právě vstřelil branku!
    Jenže hrubka Dragoviće v obranné fázi stojí Leverkusen už třetí branku a domácí zahráli poločas z říše snů! Dlouhý nákop totiž obránce Bayeru nedokázal vůbec dobře zpracoval a propadl mu za něj na MESCHAKA ELIU, který šel tak sám na branku. Následovalo pohodlné zakončení a tento gól nějak tak korunoval celý hrubě nepovedený poločas Bayeru – 3:0! Bez asistence.
    27. Ngamaleu hlavičkoval nad branku
     
    27
    Přechod do útočné fáze je ze strany Leverkusenu špatný. Záložní řada velmi často ztrácí, takto mohli jít Young Boys do další šance, kterou měl na hlavě Ngamaleu! Parádní centr mu poslal do šestnáctky opět Fassnacht, zakončení hlavou ale končí jenom na vrchní síti!
     
    25
    Hosté předvedli velmi dobrý tlak a tah v útoku, opět však stačil jeden odkop k tomu, aby to v obraně Bayeru zase vypadalo jak na ulici po 21. hodině. Tedy pusto a prázdno. Domácí šli 3 na 2 a přihrávka na Ngamaleua vypadala velmi nadějně, útočník Bernu ale ideálně nezpracoval a následný pokus byla už nouze.
    23. Schickovi ve finální fázi uskočil míč
     
    23
    Parádní fotbalové momenty pokračují nadále a Bayer předvedl první solidní akci! Wirtz navázal dva obránce a pustil v pravý moment do šestnáctky na Schicka, kterému při zpracování ale míč uskočil a skluz Leforta vyklidil vápno domácích.
    21. Sražená střela Siebatcheua
     
    21
    Nebojím se říci, že Leverkusen předvádí zatím naprosto tristní výkon, a kdyby byl Siebatcheu v zakončení přesnější, bylo by to už 3:0! Další propad vepředu totiž vyšel na další brejk a právě střelec druhého gólu mohl zakončit úspěšně, obranný zákrok jednoho z hostujících obránců ale sráží na roh!
    19. Theoson Jordan Siebatcheu - 2:0
     
    19
    Young Boys právě vstřelil branku!
    Bránění standardek dnes Leverkusenu vůbec nejde, po dalším rohovém kopu kasíruje už podruhé! Michel Aebischer vyslal do šestnáctky opět povedený centr, tentokrát měl okolo sebe prostor THEOSON JORDAN SIEBATCHEU, který dokázal v pádu usměrnit míč za Lombova záda a s hosty je to špatné – 2:0! Asistence: Michel Aebischer.
    18. Zakončení brejku od Eliy končí jenom rohovým kopem
     
    18
    Wirtz po nepřesném centru od Baileyho ještě zachránil míč na hřišti, kdyby ale věděl, co to přinese, tak dá domácím odkop! Bern rychle přečíslil a šel dopředu, přičemž po kombinaci měl skvělou možnost navýšit skóre Elia, obranný zákrok jednoho z hostí ale dává domácím jenom roh!
    3. Christian FASSNACHT - 1:0
     
    3
    Young Boys právě vstřelil branku!
    Z druhého rohového kopu se nakonec Bern prosazuje a jde do brzkého vedení! Aebischer zahrával roh kamsi na penaltu a našel tam CHRISTIANA FASSNACHTA, proti kterému nestačil vystoupit bránící Amiri a na povedené zakončení se Lomb k tyči natahoval marně – 1:0! Asistence: Michel Aebischer.

    Tomáš Kalas

    Branky: 3. Fassnacht (Aebischer), 19. Siebatcheu (Aebischer), 44. Elia, 89. Siebatcheu (Gaudino) – 49. Schick (Frimpong), 52. Schick (Tah), 68. Diaby (Wirtz)

    Karty:   56. Lefort (YBB) – 86. Sinkgraven (LEV)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:11.
    BSC Young Boys: Von Ballmoos – Hefti, Lustenberger (C), Zesiger, Lefort (73. Sulejmani) – Fassnacht (79. Gaudino), Aebischer, Lauper (79. Rieder), Ngamaleu (57. U. García) – Elia (73. Mambimbi), Siebatcheu.
    Náhradníci: Neuenschwander, Faivre – Spielmann, Sulejmani, Gaudino, Mambimbi, U. García, Maeir, Maceiras, Rieder.

    Bayer Leverkusen: Lomb – Frimpong, Tah (C), Dragović, Sinkgraven – Demirbay – Amiri (46. Tapsoba), Wirtz – Bailey (65. Diaby), Schick, D. Gray.
    Náhradníci: Johnen – Tapsoba, S. Bender, Alario, Jedvaj, Wendell, Diaby, Aránguiz, Fosu-Mensah, Palacios.

    Rozhodčí: Lahoz – Devís, del Palomar (vš. ESP)
    Čtvrtek 25.02.2021
    Leverkusen - Young Boys 0:2

    Branky: 48. Siebatcheu (Elia), 86. Fassnacht (Spielmann)

    Karty:   53. Sinkgraven (LEV)

    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 8:12.
    bahis siteleri