Dynamo Kyjev – Club Bruggy 1:1 (kon.) | Olympiakos – Eindhoven 4:2 (kon.) | Young Boys – Leverkusen 4:3 (kon.)
FK Krasnodar – Dinamo Záhřeb 2:3 (kon.) | Braga – AS Řím 0:2 (kon.) | Slavia – Leicester 0:0 (kon.)
CZ Bělehrad – AC Milán 2:2 (kon.) | Real Sociedad – Manchester Utd. 0:4 (kon.) | Wolfsberger – Tottenham 1:4 (kon.)
Lille – Ajax 1:2 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Šachtar 0:2 (kon.) | Granada – Neapol 2:0 (kon.)
Molde – Hoffenheim 3:3 (kon.) | Salzburg – Villarreal 0:2 (kon.) | Antverpy – Rangers 3:4 (kon.)
Benfica – Arsenal 1:1 (kon.)
konec
BSC Young Boys
4:3 (3:0)
Bayer Leverkusen
Čtvrtek 18.02.2021, 18:55 • Stade de Suisse, Bern • Evropská liga • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to dnes vše, přeji vám krásný zbytek pracovního týdne a někdy příště se budu u evropského fotbalu těšit opět napočtenou! (21:03:35)
     
    V chladném bernském podvečeru jsme toho viděli opravdu hodně a dnešní podívaná slibuje i velmi zajímavou odvetu. Přitom po 45 minutách to vypadalo, že nebude už moc o co hrát, když Bern využíval slabého výkonu Leverkusenu a poté, co po Dragovićově chybě přidal Elia ve 44. minutě na 3:0, vypadalo to všeljak.

    Do druhé půle ale naskočil zcela jiný Leverkusen a hodně mu pomohlo, že se dočkal velmi brzo branek. Už za sedm minut se totiž přiblížil na rozdíl jedné branky zásluhou dvou tref Patrika Schicka a Young Boys byli pod absolutním tlakem. Dopředu se téměř vůbec nedostávali a ani vzadu to nebyla žádná sláva. Nakonec hosté srovnali v 68. minutě díky střídajícímu Diabymu, následně už to byl vyrovnaný fotbal spíše opatrnějšího charakteru. V samotném závěru se ale domácí nakonec zmáčkli, v 89. minutě zametl za záda Lomba odraženou střelu Theoson Jordan Siebatcheu a jako dvougólový hrdina YBB ustanovil konečný výsledek 4:3!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Už zbývají jenom poslední sekundy, Bern drží míč na půlce a v poklidu dohrává.
    90+1. Demirbay v koncovce selhal
     
    90+1
    Právě Demirbay mohl tenhle bláznivý zápas posunout zase do jiné roviny, když Gray přesunul těžiště hry k protější tyči a Demirbay tam zůstal sám, avšak ve finální fázi selhal, míč netrefil ideálně a ten končí na boční síti!
     
    90
    Budou se nastavovat ještě dvě minuty, které zahájí Demirbay rozehrávkou rohového kopu.
    89. Theoson Jordan Siebatcheu - 4:3
     
    89
    Young Boys právě vstřelil branku!
    V samotném závěru však dává Bern čtvrtý gól a je mnohem blíže výhře! Gaudino napřáhl ke střele zpoza šestnáctky a Lomb jeho pokus srazil do tyče. Odražený míč však zblokovala nešťastně Lombova záda a vznikl prostor na bezprostřední dorážku, kterou obstaral THEOSON JORDAN SIEBATCHEU nekompromisně pod víko – 4:3! Asistence: Gianluca Gaudino.
     
    87
    Wirtz se snažil vyslat dopředu Schicka, jenomže upadl a přihrávka nebyla vůbec povedená. Von Ballmoos měl tak čas na převzetí míče a rozehrávku.
     
    86
    Diaby protáhl hru po pravém křídle a vracel míč pod sebe do šestnáctky na Schicka, který však jenom míč proběhl. Následoval tak brejk jednoho z domácích a Sinkgraven jej přišlápl v běhu. Dostává tedy žlutou kartu.
     
    85
    Schick ve snaze jít do zakončení v souboji s Zesigerem upadl a žádal si penaltu, kterou mu však sudí Lahoz odmítá pískat a nechává hru plynule pokračovat.
     
    84
    Gray na levém křídle umotal Lustenbergera, který nakonec musel míč těžce vybojovat a odeslat jej alespoň na rohový kop.
     
    83
    V závěrečných minutách strhujícího zápasu už víceméně oba týmy hrají opatrněji. Nepouští se do takových útočných manévrů, snaží se hrát především zezadu.
     
    81
    Rozehrávka přímáku nepředstavovala pro Lomba větší nebezpečí a mohlo tak dojít k velmi rychlé rozehrávce. Na konci náporu byl Patrik Schick, ani jedna z jeho dvou střel se ale neuchytila a Von Ballmoos uklidňuje tým.
     
    79
    Demirbay přistrčil v souboji zezadu Fassnachta, který toho již dnes více neukáže. Do posledních 11 minut za něj nastupuje Gaudino, druhé střídání stahuje ze hry Laupera, místo něj naskakuje Rieder.
     
    78
    K Wirtzovi se na hraně šestnáctky odrazil míč, mladý talent Bayeru se hned snažil prostrčit přes obránce na Schicka, který si ale naběhl do ofsajdu a dále již hrát nemohl.
     
    77
    Nic velkého to však nebylo. Aebischer raději stáhl hru zpátky na vlastní polovinu, obránci pak nabídli míč dokonce i brankáři Von Ballmoosovi.
     
    77
    Sinkgraven zastavil nepovoleným způsobem Heftiho, rozhodčí Lahoz píská faul hostujícímu záložníkovi a dává Aebischerovi možnost opět vykouzlit něco ze své nohy.
     
    75
    Zesiger dobře vykryl pohyb Schicka a obranný zákrok dokonce vyšvihl takovým způsobem, že je z toho vhazování pro domácí barvy.
     
    75
    Pomalu vstupujeme do posledních 15 minut. Tlak Bayeru je i nadále znatelný, Bern se již mnohem častěji ale drží na míči a dokáže s ním souvisle hrát.
     
    73
    Hned dvojí střídání na straně Švýcarů. Střelec posledního gólu, Meschak Elia, přepouští místo Mambimbimu, ze hry jde i Lefort, na jehož post přichází Sulejmani.
     
    72
    Po dlouhé době se Young Boys dostali dopředu, jenže je v koncovce zradilo nedorozumění. Přitom Aebischer poslal do vápna solidní nahrávku hned pro dva hráče, avšak ani jeden z nich nešel do zakončení v domnění, že to zvládne ten druhý.
     
    71
    Lustenberger musel zastavovat Graye skluzem, aby mu Gray opět neutekl sám na branku. Domácímu kapitánovi se již tohle povedlo a Leverkusen musí vzít zavděk jenom vhazováním.
    68. Moussa DIABY - 3:3
     
    68
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Fantastický zápas pokračuje a tohle střídání se trenéru Boszovi pořádně vyplatilo! Wirtz v souboji byl připraven o dost lépe a postrčil míč do běhu před sebe na MOUSSU DIABYHO, který měl před sebou jenom brankáře Von Ballmoose. Tomu se tentokrát přesun až na vrchol vápna nepovedl, Diaby jej překonal lobem a vedení se Bernu rozpadlo za 23 minut – 3:3! Asistence: Florian Wirtz.
     
    67
    Schick prodloužil výkop brankáře Lomba hlavou za sebe na rozběhnutého Graye, který táhl únik do otevřené obrany po levém křídle. Rozhodl se i sám zakončit, technická střela na zadní tyč ale končí mimo!
     
    65
    To bylo také všechno, co Bailey v zápase ukázal. V 65. minutě odchází ze hry a na plac se dostává Diaby.
     
    64
    Elia si dělal prostor ke střele z hranice šestnáctky, nastřelil ale jenom obránce Taha. Z toho vzešel odkop hostí až na půlku, kde šel Lefort do souboje neohrabaně a fauloval Baileyho.
     
    63
    Další chyba Young Boys vzadu a Frimpong mohl ustanovit remízový stav, jenže míč mu ve finální fázi utekl z nohy a hostující plejer tak jenom napálil vyběhnutého Von Ballmoose!
     
    63
    Na straně Leverkusenu se chystá střídání, do hry se podívá Diaby. Těžko říci, koho nahradí, Patrik Schick to ale určitě nebude.
     
    61
    Po delší době se Bern dostává na míč a souvislou kombinaci, jenže daleko nedošel. Skončil jenom pár metrů za půlící čárou. Následně musel Zesiger hasit průnik Frimponga na pravém křídle, který skončil nařízením rohového kopu pro Werkself.
     
    59
    Siebatcheu dostal míč za obranu a zakončoval ze šestnáctky, ale napálil jenom boční síť. Veškerý vzruch byl ale zbytečný, neboť byl signalizován ofsajd v době přihrávky na střelce druhého gólu Bernu.
     
    57
    Střídání v týmu BSC Young Boys: ze hřiště odchází Nicolas Moumi Ngamaleu, přichází Ulisses García.
    56. Schick domácího brankáře neprostřelil
     
    56
    Schick proletěl otevřeným prostorem po přistrčení od Wirtze a šel na hattrick, skvělou příležitost mu ale zastavil včasným výběhem a zastavením střely David Von Ballmoos! Důležitý zákrok od domácího brankáře.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Jordan Lefort (BSC Young Boys).
     
    55
    Během prvních deseti minut je zcela pryč aktivní a nápaditá hra Bernu vepředu. Najednou je to Bayer, kdo jednoznačně diktuje tempo a má ohromný tlak. Už nyní může být spokojen, výsledek 2:3 je z jeho pohledu hratelnější.
     
    53
    Aebischer vletěl do souboje s Grayem hodně neohrabaně a mohl být rád, že přes něj Gray nechtěl přepadnout. Kdyby ano, v tom případě by to byla penalta, neboť k tomuto souboji došlo ve vápně. Takhle je z toho jenom rohový kop pro hosty.
    52. Patrik SCHICK - 3:2
     
    52
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Po sedmi minutách můžeme říci, že se jede prakticky od nuly! Demirbay poslal míč na zadní tyč, kde nejprve proti hlavičce Taha o zem sice předvedl Von Ballmoos výborný zákrok, jenže odrazil míč přímo k PATRIKU SCHICKOVI, který pohotově doklepl do branky a přidává během tří minut druhý gól – 3:2! Asistence: Jonathan Tah.
     
    51
    Leverkusen pokračuje i nadále v tlaku, tentokrát rozehrával rohový kop, který se sice domácím podařilo ubránit, následný faul od Eliy na pronikajícího Frimponga ale Bayer vepředu udrží.
    49. Patrik SCHICK - 3:1
     
    49
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Leverkusen velmi rychle snižuje, a to je pro Young Boys určitá komplikace! Frimpong měl prostor na pravém křídle a přesným centrem do šestnáctky našel PATRIKA SCHICKA, který přeskočil ve vzduchu obránce a umístil míč přesně k zadní tyči, kam se Von Ballmoos jenom ohlédk – 3:1! Asistence: Jeremie Frimpong.
     
    48
    Dlouhý centr za obranu dobíhal Schick, do hry vstoupil raději Von Ballmoos, který těsně za vápnem odhlavičkoval míč pryč, na druhou stranu.
     
    47
    Leverkusen taktéž vysunul obranu a napadá rozehrávku Bernu skutečně vysoko. Dá se však očekávat, že z nastaveného tempa nebudou chtít domácí polevit.
     
    46
    S jedním poločasovým střídáním se hosté pouští do jednoznačné mise: nějakým způsobem ještě tenhle zápas zachránit, aby z toho byla lepší výchozí pozice do odvety.
     
    46
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Nadiem Amiri, přichází Edmond Fayçal Tapsoba.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Skvělá první půle ukázala, že Bern v roli outsidera předvádí výrazně lepší fotbal než Bayer a výsledkem je poločasové vedení rovnou o tři branky! Hostům se nedaří především přechod do útoku a po chybách v kombinaci pouštěli Bern do naprosto otevřené obrany. Tyto brejky však gólem neskončily, naopak bránění standardek vůbec v úvodu Werkself nešlo a domácí vedli po 19 minutách už o dvě branky poté, co skórovali z rohových kopů. Ofenzivní fotbal pak nabídl loženky i na hostující straně, ránu do srdce hostům ale dal ve 44. minutě po hrubé chybě Dragoviće Meschak Elia.
     
    45
    První poločas skončil.
    44. Meschak ELIA - 3:0
     
    44
    Young Boys právě vstřelil branku!
    Jenže hrubka Dragoviće v obranné fázi stojí Leverkusen už třetí branku a domácí zahráli poločas z říše snů! Dlouhý nákop totiž obránce Bayeru nedokázal vůbec dobře zpracoval a propadl mu za něj na MESCHAKA ELIU, který šel tak sám na branku. Následovalo pohodlné zakončení a tento gól nějak tak korunoval celý hrubě nepovedený poločas Bayeru – 3:0! Bez asistence.
     
    43
    Wirtz si sbíhal na bližší tyč, kde jej hledal právě Amiri, jeho patička ale neprošla přes dobře bránícího Aebischera. Bern následně odkopává a je vidět, že by chtěl zvládnout poločas za stavu 2:0.
     
    42
    Gray vystřelil po přistrčení od Frimponga zhruba z deseti metrů, Lefort však jeho pokus přizvedl nad branku a Amiri se chystá k rozehrávce rohu.
     
    41
    Sraženou přihrávku chtěl pustit do branky z první Zesiger, jeho pokus byl ale zablokován a Bayer mohl letět vpřed. Na Demirbaye se však sesypali hned dva hráči Bernu, kteří to vzali dozadu pořádným sprintem a zabránili mu přihrát dále.
     
    40
    Demirbay zabránil postupu Laupera, který si okolo něj píchl míč, nedovoleným způsobem na levém křídle a těsně před hranou šestnáctky bude Aebischer rozehrávat další zajímavý přímák.
     
    38
    Tah zezadu ve výskoku trefil ramenem do hlavy Ngamaleua, což je posouzeno jako faul. Ngamaleu není jediný, kdo utrpěl menší úraz na hlavě, to stejné potkalo i trenéra Bosze, který si nepohlídal výšku stříšky nad střídačkou a hlavou se srazil s její hranou. Jak Ngamaleu, tak Bosz ale nepotřebují prakticky vůbec ošetřit.
     
    37
    Centr na zadní tyč ale vykryl Zesiger a opět tak žlutočerní mohli jít dopředu. Po odpískání ofsajdu musí však sudí Lahoz umravňovat trenéra Young Boys a zvládl to dokonce v rodném jazyce.
     
    36
    Siebatcheu zahrál rukou zhruba 25 metrů od branky a Demirbay se staví k rozehrávce první standardky Leverkusenu v tomto zápase.
     
    35
    Střelou z větší vzdálenosti se prezentoval i Siebatcheu, nebylo to však něco, co by představovalo pro brankáře Bayeru větší ohrožení. V posledních minutách ale Werkself zlepšila svůj výkon a začíná tlačit.
     
    34
    Ngamaleu přihrával pod sebe nepřesně a dal prostor na pravém křídle Baileymu, který předvedl skvělou kličku na osu a nahrával na lépe postaveného Demirbaye, jehož střela ale nedoletěla ani k brance.
     
    33
    Schick pouštěl pod sebe na Amiriho, před kterým se ale zjevil Ngamaleu a okamžitě vytlačil hru až k brance, kde dnes dostal důvěru Niklas Lomb. Bern zatím hraje ve velké pohodě a na projevu je to vidět.
     
    32
    Peter Bosz vypadá relativně nepříčetně. Leverkusen totiž předvádí výkon se spoustou chyb a ztrát, které pouští Young Boys do šancí, potažmo standardek. V technické zóně tak diriguje a porovnává své zápisky z notýsku s realitou.
     
    30
    Michel Aebischer stočil přihrávku ven ze šestnáctky na Fassnachta, který se do míče položil, ale branku přestřelil. Na tahu jsou tak zase hosté.
     
    28
    Tlak Bernu vepředu neustává. Byl z toho rohový kop, který byl hned sražen a všichni si to celé zopakují.
    27. Ngamaleu hlavičkoval nad branku
     
    27
    Přechod do útočné fáze je ze strany Leverkusenu špatný. Záložní řada velmi často ztrácí, takto mohli jít Young Boys do další šance, kterou měl na hlavě Ngamaleu! Parádní centr mu poslal do šestnáctky opět Fassnacht, zakončení hlavou ale končí jenom na vrchní síti!
     
    25
    Hosté předvedli velmi dobrý tlak a tah v útoku, opět však stačil jeden odkop k tomu, aby to v obraně Bayeru zase vypadalo jak na ulici po 21. hodině. Tedy pusto a prázdno. Domácí šli 3 na 2 a přihrávka na Ngamaleua vypadala velmi nadějně, útočník Bernu ale ideálně nezpracoval a následný pokus byla už nouze.
    23. Schickovi ve finální fázi uskočil míč
     
    23
    Parádní fotbalové momenty pokračují nadále a Bayer předvedl první solidní akci! Wirtz navázal dva obránce a pustil v pravý moment do šestnáctky na Schicka, kterému při zpracování ale míč uskočil a skluz Leforta vyklidil vápno domácích.
    21. Sražená střela Siebatcheua
     
    21
    Nebojím se říci, že Leverkusen předvádí zatím naprosto tristní výkon, a kdyby byl Siebatcheu v zakončení přesnější, bylo by to už 3:0! Další propad vepředu totiž vyšel na další brejk a právě střelec druhého gólu mohl zakončit úspěšně, obranný zákrok jednoho z hostujících obránců ale sráží na roh!
    19. Theoson Jordan Siebatcheu - 2:0
     
    19
    Young Boys právě vstřelil branku!
    Bránění standardek dnes Leverkusenu vůbec nejde, po dalším rohovém kopu kasíruje už podruhé! Michel Aebischer vyslal do šestnáctky opět povedený centr, tentokrát měl okolo sebe prostor THEOSON JORDAN SIEBATCHEU, který dokázal v pádu usměrnit míč za Lombova záda a s hosty je to špatné – 2:0! Asistence: Michel Aebischer.
    18. Zakončení brejku od Eliy končí jenom rohovým kopem
     
    18
    Wirtz po nepřesném centru od Baileyho ještě zachránil míč na hřišti, kdyby ale věděl, co to přinese, tak dá domácím odkop! Bern rychle přečíslil a šel dopředu, přičemž po kombinaci měl skvělou možnost navýšit skóre Elia, obranný zákrok jednoho z hostí ale dává domácím jenom roh!
     
    17
    Obrana Leverkusenu nebyla stoprocentní ani tentokrát, na hraně malého vápna zůstal viset Zesiger, který naskakoval do vzduchu na hlavičku, k jeho smůle ale chybělo lepší načasování.
     
    16
    Hefti to na malém prostoru vyřešil pod tlakem nejlépe, překopl míč na druhou půlku na Siebatcheue, kterého zezadu podkopl Wirtz. Michel Aebischer se staví k dalšímu přímáku.
     
    15
    Dlouhá průniková přihrávka na levé straně, kde byla otevřená obrana německého týmu, vyšla a Fassnacht chvilku startoval do situace 3 na 2, dobře se ale vrátil Dragović, Fassnachta dostoupil a obrátil hru.
     
    13
    Schicka dobře vykryl obránce Hefti, nepovolil mu ani kličku do vápna a postupně jej vytlačil až do té pozice, že český útočník prakticky domácím míč daroval.
     
    12
    Průchod středem pole hostům nevyšel, Schick musel vrátit hru zpátky na vlastní půlku, kde si vzal míč Bailey a po rychlém průniku opět pálil na kasu. Umístěním doprostřed ale moc Werkself branek z těchto pozic nedají, i tentokrát domácí gólman bere míč do rukavic.
     
    11
    Gray obešel Leforta a mohl nahrávat do lepší střelecké pozice pro Schicka, nakonec ale zvolil střelu po zemi zpoza šestnáctky, to pro Von Ballmoose nepředstavovalo žádné větší nebezpečí, ten bere míč do teplých.
     
    10
    Bern zvolil taktiku okamžitého napadání a dostupování hráčů Bayeru, což zatím funguje. Leverkusen se nemůže prakticky vůbec dostat do souvislé kombinace a technického fotbalu, který vyznává.
     
    9
    Kombinace domácích byla v první fázi statická, proto se rozhodl zapojit do hry brankář Von Ballmoos a nějakým způsobem rozhýbat spoluhráče. Nakonec z toho byla dalekonosná přihrávka na pravé křídlo, Elia ale nedoběhl a hosté mají vhazování.
     
    7
    Hosté ale další branku nedopustili, souhru nakrátko přečetli a Gray dokonce táhl brejk, který ale zastavil takticky Hefti, navíc takovým způsobem, že není potřeba dávat kartu.
     
    6
    Lustenberger po vzdušném souboji upadl na trávník a chtěl odpískání útočného faulu, rozhodčí nechal pokračovat a otevřel se prostor pro Fassnachta, jehož svíce byla nakonec sražena na roh.
     
    5
    Leverkusen obrací hru a kombinuje s přesahem na vlastní polovinu, obrana Bernu ale zatím nepovolila soupeři ani jednu střelu. Start je to rozhodně pro Bayer nepovedený, takhle si to ani trenér Bosz, ani hráči nepředstavovali.
    3. Christian FASSNACHT - 1:0
     
    3
    Young Boys právě vstřelil branku!
    Z druhého rohového kopu se nakonec Bern prosazuje a jde do brzkého vedení! Aebischer zahrával roh kamsi na penaltu a našel tam CHRISTIANA FASSNACHTA, proti kterému nestačil vystoupit bránící Amiri a na povedené zakončení se Lomb k tyči natahoval marně – 1:0! Asistence: Michel Aebischer.
     
    3
    Tlak Bernu ale pokračoval a Tah raději zastavil přihrávku po trávníku do šestnáctky odkopem na rohový kop, první v tomto utkání.
     
    2
    I Demirbay se dopustil nedovoleného zákroku a Lustenberger hledal centrem za postavenou zdí svoje spoluhráče, hosté však bez potíží odvrací.
     
    1
    Hned po pár sekundách hry přišlo přerušení, Meschak Elia se dopustil faulu na své polovině a Bayer tak na míči zůstává i nadále, ačkoliv volí cestu bezpečného postupu z obrany.
     
    1
    Na bernské umělé trávě začíná dnešní zápas, rozhodčí Lahoz pískl do píšťalky a dal prostor na rozehrávku pro hostující Leverkusen, hrající v bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -5
    Úvodní sestavy:

    BSC Young Boys: Von Ballmoos – Hefti, Lustenberger (C), Zesiger, Lefort – Fassnacht, Aebischer, Lauper, Ngamaleu – Elia, Siebatcheu.
    Náhradníci: Neuenschwander, Faivre – Spielmann, Sulejmani, Gaudino, Mambimbi, U. García, Maeir, Maceiras, Rieder.

    Bayer Leverkusen: Lomb – Frimpong, Tah (C), Dragović, Sinkgraven – Demirbay – Amiri, Wirtz – Bailey, Schick, D. Gray.
    Náhradníci: Johnen – Tapsoba, S. Bender, Alario, Jedvaj, Wendell, Diaby, Aránguiz, Fosu-Mensah, Palacios.

    Rozhodčí: Lahoz – Devís, del Palomar (vš. ESP).
     
    -20
    Na druhé straně nemá Bern příiš absencí, nicméně počítá tu nejcennější, kterou je Jean-Pierre Nsame. Jeho stopka za karty je velmi citelná, k čemuž se ještě přidali záložníci Sierro s Martinsem, tedy pilíři útočné hry Young Boys.
     
    -25
    Ještě jednou vám přeji krásný čtvrteční večer! Do začátku zápasu zbývá něco málo pod půlhodinu a Leverkusen vstupuje do dnešního souboje s několika změnami. Po překvapivé remíze s Mohučí řízl trenér Bosz do kádru a jednodušší je snad vypsat hráče, kteří v jedenáctce zůstali, a to: Tah, Demirbay, Wirtz a Bailey. Do hry se tak podívá Patrik Schick. Do Bernu taktéž nepřicestoval brankář Hradecky se zraněnou patou.
     
    Bayer Leverkusen

    Leverkusen statečně bojuje v německé Bundeslize, ve které se nachází na pátém místě, avšak i on bude bojovat o postup v Evropské lize. Bayer hrál ve skupině C, kde byla soupeřem třeba pražská Slavia. Mimo ní tam byly ještě Beer Sheva a Nice. Právě fotbalisté z Německa vyhráli skupinu, když dohromady získali patnáct bodů. Leverkusen nasázel slušných dvacet jedna branek, zatímco jich inkasoval osm.
     
    BSC Young Boys

    Bern vede tabulku švýcarské ligy s pohodlným náskokem a těšit se může také na souboje v Evropské lize. Young Boys se účastnili skupiny A, kde mezi jejich soupeře patřili fotbalisté AS Řím, Kluže a Sofie. Domácí fotbalisté si zajistili postup z druhého místa, když v šesti duelech získali deset bodů. Na prvním místě se umístili Římané s třinácti body. Za šest duelů vstřelil Bern jen devět branek, zatímco jich inkasoval sedm.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci Evropské ligy! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Bernem a Leverkusenem. Výkop je naplánován na 18:55 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

    Tomáš Kalas

    Branky: 3. Fassnacht (Aebischer), 19. Siebatcheu (Aebischer), 44. Elia, 89. Siebatcheu (Gaudino) – 49. Schick (Frimpong), 52. Schick (Tah), 68. Diaby (Wirtz)

    Karty:   56. Lefort (YBB) – 86. Sinkgraven (LEV)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:11.
    BSC Young Boys: Von Ballmoos – Hefti, Lustenberger (C), Zesiger, Lefort (73. Sulejmani) – Fassnacht (79. Gaudino), Aebischer, Lauper (79. Rieder), Ngamaleu (57. U. García) – Elia (73. Mambimbi), Siebatcheu.
    Náhradníci: Neuenschwander, Faivre – Spielmann, Sulejmani, Gaudino, Mambimbi, U. García, Maeir, Maceiras, Rieder.

    Bayer Leverkusen: Lomb – Frimpong, Tah (C), Dragović, Sinkgraven – Demirbay – Amiri (46. Tapsoba), Wirtz – Bailey (65. Diaby), Schick, D. Gray.
    Náhradníci: Johnen – Tapsoba, S. Bender, Alario, Jedvaj, Wendell, Diaby, Aránguiz, Fosu-Mensah, Palacios.

    Rozhodčí: Lahoz – Devís, del Palomar (vš. ESP)
    Čtvrtek 25.02.2021
    Leverkusen - Young Boys 0:2

    Branky: 48. Siebatcheu (Elia), 86. Fassnacht (Spielmann)

    Karty:   53. Sinkgraven (LEV)

    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 8:12.
    bahis siteleri