Frankfurt – Bayern 2:1 (kon.) | Freiburg – Union Berlín 0:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Stuttgart 0:1 (kon.)
Mönchengladbach – Mohuč 1:2 (kon.) | Schalke – Dortmund 0:4 (kon.)
konec
FC Schalke 04
0:4 (0:2)
Borussia Dortmund
Sobota 20.02.2021, 18:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Dortmund ovládl derby se Schalke a Erling Haaland vsítil dvě branky, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (20:24:48)
     
    Hlavní rozhodčí nenastavoval ani minutu a ukončil tak trápení Schalke velmi rychle! Naopak na druhé straně propukla velká radost Dortmundu.

    Borussia byla v utkání lepším týmem a čtyřmi góly zničila hlavního nepřítele. Pokud budeme hledat moment, kdy Schalke bylo lepší, jednalo se o úvodní desetiminutovku druhého poločasu. Pak přišel třetí zásah Dortmundu, který rozhodl o vítězi.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Jadon Sancho a Erling Haaland kombinovali na levé straně před vápnem, jenomže přihrávka před branku neprošla. Akce Dortmundu trvala dál a Reinier vybojoval rohový kop.
     
    89
    Střetnutí už se pouze dohrává, o osudu zápasu je dávno rozhodnuto. Uvidíme, o kolik minut hlavní rozhodčí zápas nastaví.
     
    87
    Schalke kombinovalo na pravé straně útočné poloviny, kde byl odpískán ofsajd. Ovšem dle opakovaného záběru se jednalo o chybu, Timo Becker v ofsajdové pasti rozhodně nebyl.
     
    86
    Borussia je v tomto střetnutí vysoce produktivní, vždyť ze šesti pokusů mířících na branku, dala hned čtyři góly.
     
    85
    Na domácích hráčích je vidět, že si přejí, aby toto utrpení co nejdříve skončilo. Naopak Dortmund by hlavnímu "nepříteli" uštědřil bůra.
     
    83
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Thomas Delaney, přichází Youssoufa Moukoko.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mateu Morey, přichází Thomas Meunier.
     
    83
    Další akce Dortmundu skončila na hranici šestnáctky, domácí se pak chtěli vydat do protiakce, avšak zastavila je nepřesná rozehrávka.
     
    81
    Dortmund si dnešní derby užívá a je jasné, že jej zvládne. Naopak fanoušci Schalke nebudou spokojeni, jejich tým se totiž nachází v těžké krizi a vypadá to, že spadne do druhé Bundesligy.
     
    80
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mahmoud Dahoud, přichází Giovanni Reyna.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Reinier.
     
    79
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Demolice Schalke dál pokračuje! Jadon Sancho přihrál do pravé části šestnáctky, kam si naběhl Jude Bellingham, jenž dal přihrávku kolem brankáře před branku. Situaci zavíral ERLING HAALAND, který měl před sebou prázdné zařízení. Asistence: Jude Bellingham.
     
    78
    Dortmund je znovu u míče a volí další postupnou akci. Hostující mužstvo se nemá kam hnát, vždyť už má nahráno a rozhodně nechce pustit soupeře ke snížení.
     
    77
    Dortmund mohl jít do útoku ve třech hráčích, na druhé straně stál stejný počet obránců. Akci ukončil Erling Haaland, jenž nezvládl přihrávku do strany.
     
    75
    K rohovému praporku přispěchal Amín Harít, jehož centr zamířil jen na první tyčku, odkud balon odehrál Erling Haaland. Domácí mužstvo si ale balon našlo a dál bude hledat recept na překonání soupeřovy obrany.
     
    74
    Domácí mužstvo se snaží se zápasem ještě něco udělat, a tak kombinuje na útočné polovině. Jenže hráči bez balonu jsou až příliš statičtí. Schalke bude rozehrávat roh.
     
    72
    Mateu Morey bude v pořádku, ale lavička Dortmundu je pěkně nabroušená. Situaci VAR ani neřešil, a tak pokračujeme ve hře v plném počtu hráčů.
     
    70
    Zcela mimo hru dohrál Benjamin Stambouli Mateua Moreyho! Tohle byl dost nevybíravý zákrok, který hlavní rozhodčí nepochopitelně netrestá! Co na situaci řekne VAR?
     
    69
    Na levé straně měl dost prostoru k centru Sead Kolašinac, který poslal míč do zadní části pokutového území, kde se ale nikdo v modrém nenacházel.
     
    68
    Na zeleném pažitu se výrazně přiostřilo, hlavně hráči Schalke jsou teď dosti nervózní. Fanoušci chtějí spíše vidět hezký fotbal, než strkanice a řadu nevybíravých faulů.
     
    66
    Sead Kolašinac (Schalke) může být rád, že se nešel předčasně sprchovat. Domácí kapitán vletěl do soupeře, kterého ve skluzu vzal přes stojnou nohu. Po zákroku se strhla na hrací ploše strkanice, ve které byli nejaktivnější Timo Becker a Erling Haaland. Situaci uklidňoval především Marco Reus.
     
    66
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Matthew Hoppe, přichází Benito Raman.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund).
     
    63
    Při útočné akci Schalke neustál osobní souboj Matthew Hoppe. Následně se na žlutou kartu podíval Jude Bellingham (Dortmund), který dohrál soupeře u postranní lajny.
     
    62
    Hráči ve žlutých dresech už mohou hrát v klidu, protože se jim v derby velmi dobře daří. Navíc je hostující mužstvo dále na útočné polovině, kde kombinuje.
     
    61
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Jude Bellingham.
     
    60
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Zrovna jsem chtěl psát, že hodina hry je minulostí a Schalke se po změně stran výrazně zlepšilo, v tom přišel ale zásah Dortmundu! Po rychlé akci si RAPHAËL GUERREIRO vyměnil míč s Marcem Reusem, který to udělal geniálně. První jmenovaný pak po zemi zamířil přesně – 0:3. Asistence: Marco Reus.
     
    58
    Hostující mužstvo si konečně může oddechnout, jelikož s míčem hraje na útočné polovině. Jenomže přihrávka do pokutového území Borussii nevyšla.
     
    57
    Domácí jsou při chuti a zasloužili by si snížit stav zápasu! Centrovaný míč od praporku zamířil jen na první tyč, odkud byl obráncem Dortmundu odvrácen.
     
    55
    Domácí mužstvo rozehrávalo standardní situaci a na centr si naskočil Timo Becker, jenž byl zády k brance, a tak nezamířil přesně. Situaci tentokrát nedostoupil Erling Haaland a může být rád, že to dobře dopadlo.
     
    54
    Mats Hummels nechal balon za sebou a do šestnáctky se hnal Matthew Hoppe, který už byl z ostrého úhlu. Navíc proti němu vyrazil Marwin Hitz, který je znovu hrdinou momentu.
     
    53
    Po změně stran se obraz hry zcela změnil! Dortmund se brání a Schalke se pokouší něco vymyslet. Předchozí moment mohl střetnutí velmi zdramatizovat.
     
    51
    Schalke bylo velmi blízko snížení, ale trefilo jen tyč! Přihrávka zprava mířila před branku, kde patičkou pod sebe zahrál Matthew Hoppe. K zakončení se z penaltového puntíku dostal Suat Serdar, jehož pokus mířil do levého spodního rohu branky. Jenže na míč si konečky prstů sáhl Marwin Hitz a vytáhl pokus na tyč, o zbytek práce se postarali hostující obránci.
     
    50
    Zdá se, že domácí mužstvo přeci bude víc útočit. Hráči v modrých dresech jsou znovu u balonu a kombinují na útočné polovině.
     
    49
    Hráči v modrých dresech toho moc nepředvedli, naopak se bude rozehrávat od hostující branky. Následně přihrával do šestnáctky Amín Harít, který viděl nabíhajícího Suata Serdara. Jenže do skluzu šel Emre Can, jenž vybojoval odkop od branky.
     
    48
    Julian Brandt rozehrál další akci Dortmundu, akce hostů byla tažená po levé straně. Ovšem po chvíli přišla nepřesná přihrávka a do akce může vyrazit Schalke.
     
    46
    Schalke rozehrálo druhý poločas, ale rychle o balon přišel. Na druhé straně si mezi obránce naběhl Erling Haaland, jehož předskočil soupeř a následně došlo k útočnému faulu Nora.
     
    46
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází William, přichází Omar Mascarell.
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Nassim Boujellab, přichází Alessandro Schöpf.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Od začátku zápasu byl Dortmund lepším týmem, ale dlouho se mu nepovedlo dostat k velkým šancím. Ovšem obrovskou chybu předvedl Benjamin Stambouli, a tak zaváhání využil Jadon Sancho, kterého po chvíli napodobil také Erling Haaland. Naopak Schalke směrem dopředu nic nepředvedlo a zaslouženě prohrává. Pokud chtějí myslet domácí na body, budou muset po přestávce přidat.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Na pravé straně se pohyboval Mateu Morey, kterého předstoupil Sead Kolašinac. Kapitán Schalke byl navíc faulován, ale v prvním poločase už se nic zásadního nestane.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    45
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tohle může být klidně branka kola a možná i měsíce! Jadon Sancho odcentroval na ERLINGA HAALANDA. Norský supertalent zakončil volejem a zamířil přesně do levého spodního rohu branky. Michael Langer se po střele natahoval, ale o kousek na ní nedosáhl! Asistence: Jadon Sancho.
     
    44
    Troufnu si říci, že se hráči už viděli v kabinách za nerozhodného stavu. Ovšem Benjamin Stambouli hrubě chyboval a nabídl soupeři obrovskou příležitost, proto je Schalke poslední.
     
    42
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak jsem to předchozím příspěvkem zakřikl a Borussia už se ujala vedení! Lacinou ztrátu předvedl před vlastním pokutovým územím Benjamin Stambouli, kterého dostoupil Mateu Morey. Balon se odrazil k JADONU SANCHOVI, jenž přesně zamířil do pravého horního rohu branky a je první úspěšným střelcem zápasu – 0:1. Asistence: Mateu Morey.
     
    42
    Borussia je sice více u balonu a často kombinuje na útočné polovině. Jenomže průběžný stav zápasu je nerozhodný!
     
    41
    Hostující mužstvo dlouhou dobu kombinovalo na vlastní polovině, hráči v modrých dresech ho před svoji branku nepustili. Dortmund jen těžce hledá cestičky do šestnáctky.
     
    39
    Po standardní situaci přišla patička na pravou stranu šestnáctky, o níž e postaral William. Jenže následně obránci Dortmundu soupeře dostoupili a akci zastavili.
     
    37
    Blížíme se ke konci poločasu a moc zajímavé střetnutí nevidíme! Lépe působí Dortmund, který jen těžce hledá cestu k velkým příležitostem. Naopak Schalke hraje jednoduše a dopředu nic moc nepředvedlo.
     
    36
    Na hranici vápna dával míč pod sebe Erling Haaland a z hranice vápna to pak zkoušel Thomas Delaney. Zakončení dánského hráče mířilo jen doprostřed brány, což pokryl Michael Langer.
     
    35
    Hráči v modrých dresech toho moc nevymýšlejí a jednoduše balony nakopávají. Tentokrát chtěli vysunout na straně Amína Haríta, kterého dostoupil Mateu Morey.
     
    34
    Další akce Dortmundu vypadala velice nadějné, když se přestěhovala na pravou stranu. Na hranici vápna ale nezvládl první dotyk s míčem Mateu Morey, a tak se Schalke ubránilo.
     
    33
    Michael Langer už nasadil rukavice a doběhl k brance, proto budeme moci pokračovat v utkání. Nákop střídajícího brankáře odehrál Thomas Delaney.
     
    31
    Tohle je nepříjemný moment na straně Schalke, jelikož se musejí střídat brankáři. Pro zranění ze hry odstupuje Ralf Fährmann, jeho místo v brance zaujme Michael Langer.
     
    30
    Na levé straně pokutového území se snažil uvolnit Jadon Sancho, který byl zablokován a navíc mu balon utekl mimo hrací plochu. Ralf Fährmann opravdu dohrál!
     
    29
    Vypadá to, že Ralf Fährmann bude muset střídat! Tentokrát kýval hlavou směrem ke střídačce, vypadá to, že nebude připraven pro zbytek zápasu. Nebo se jednalo o gesto zmaru, kvůli zahozené šanci týmu.
     
    28
    Akce dva na dva byla dostoupena dalšími hráči Dortmundu! Nejprve vystřelil do soupeře Amín Harít a stejně dopadl také Suat Serdar. Borussia situaci zvládla a stav je stále bez branek.
     
    27
    Z pravé strany odcentroval Timo Becker, který na zadní tyči našel Amína Haríta, jenž vracel míč do ohně. Ovšem obrana Dortmundu znovu zapracovala na jedničku.
     
    26
    Ralf Fährmann se drží v oblasti žeber, ale asi bude moci pokračovat ve hře. Samozřejmě dál pokračuje rozcvičování náhradního brankáře Schalke.
     
    24
    Mats Hummels zastavil nedovoleným způsobem akci domácího mužstva, když dohrál Matthewa Hoppea. V přerušené hře potřebuje lékařskou pomoc Ralf Fährmann. Rozcvičovat se jde Michael Langer.
     
    22
    Borussia se usadila na útočné polovině, kde dlouhou dobu kombinuje. Ovšem domácí mužstvo se s přihrávkami skvěle přesouvá a neumožňuje soupeři vstup před branku.
     
    21
    Celou situaci ještě hodnotil VAR, ovšem z opakovaného záběru to spíše vypadalo, že Erling Haaland povalil Amína Haríta. Může se pokračovat ve hře.
     
    20
    Erling Haaland přihrával na střed, ale jeden z obránců dobře vystoupil a míč odehrál jen k soupeři. Za centrem ze strany se vydal Erling Haaland, jenž skončil na zeleném pažitu a dožaduje se pokutového kop.
     
    18
    Emre Can si počíhal na vysoký nákop a ostře dohrál soupeře. Ovšem Schalke vhazovalo, ale balon skončil u brankáře Ralfa Fährmanna.
     
    16
    Na pravé straně se uvolnil Sead Kolašinac, který přihrával na první tyč, kam si nabíhal William. Ovšem situaci správně vyhodnotil Mats Hummels, který navíc vybojoval odkop od branky.
     
    15
    Zatím sledujeme spíše oťukávací taktiku, trochu lépe vypadají hráči Borussie. Ovšem stav zápasu je stále bezbrankový.
     
    14
    Matthew Hoppe (Schalke) vidí zcela zbytečnou žlutou kartu! Thomas Delaney odehrál míč a následně jej domácí hráč dohrál na koleno.
     
    13
    Další centr od rohového praporku byl zahrán na první tyč, ani tentokrát se Dortmund k nebezpečnému zakončení nedostal. Naopak Schalke míč odehrálo mimo pokutové území.
     
    12
    Jadon Sancho u postranní lajny dlouho otálel s centrem nebo přihrávkou, dostoupil jej William, jenž vybojoval vhazování pro domácí mužstvo.
     
    10
    Na levé straně se uvolnil Benjamin Stambouli, jenž okamžitě odcentroval. Avšak Schalke se před branku nedostalo, bude se navíc jen kopat od branky Dortmundu.
     
    9
    Zprava dával přihrávku před branku Marco Reus, který viděl nabíhajícího Juliana Brandta. Ten tvrdou přihrávku nezpracoval a balon mu utekl k domácímu brankáři.
     
    8
    Erling Haaland přihrál na levou stranu šestnáctky, kde si míč na pravou nohu přehodil Jadon Sancho. Jeho zakončení pak mířilo těsně nad zemí do vzdálenějšího spodního rohu branky, ale Ralf Fährmann byl připraven a spolehlivě zasáhl.
     
    7
    Na levou stranu pokutového území si tentokrát nabíhal Erling Haaland, jenž na míč nedosáhl. Nechybělo moc a mohl se tento talent nacházet v dobré příležitosti.
     
    6
    Z hranice pokutového území vystřelil Erling Haaland, jehož pokus byl sražen na rohový kop. Centrem od praporku se předvedl Jadon Sancho, avšak míč byl od první tyče odvrácen.
     
    5
    Další akce Dortmundu začala u Emrea Cana, který si netroufl jej posunout směrem dopředu, a tak to na sebe musel vzít zkušený Mats Hummels.
     
    4
    Amín Harít se dostal do nesnází, když jej napadal Erling Haaland. Domácí obránce si pomohl s brankářem a Schalke pak hru otočilo, jenže přišla nepřesnost.
     
    3
    Schalke 04 do dnešního střetnutí nastoupilo v modrých dresech, naopak Borussia Dortmund se oblékla do žluté sady.
     
    2
    Na levé straně dal míč za obranu Mats Hummels, který viděl nabíhajícího Raphaëla Guerreira. Ovšem celou akci hostujícího mužstva přečetl Malick Thiaw.
     
    1
    Jdeme na to, utkání totiž právě začalo! Suat Serdar táhl akci středem a následně míč posunul do levé strany. Zpoza šestnáctky se do míče opřel Sead Kolašinac, jenž zamířil vysoko nad branku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Becker, Mustafi, Thiaw, Kolašinac (C) – Serdar, Stambouli – William, Boujellab, Harít – Hoppe.
    Náhradníci: Langer – bin Tálib, Mercan, Mendyl, Mascarell, Raman, Oczipka, Bozdogan, Schöpf.

    Borussia Dortmund: Hitz – Morey, Can, Hummels, Guerreiro – Delaney, Dahoud – Brandt, Reus (C), Sancho – Haaland.
    Náhradníci: Unbehaun – Bellingham, N. Schulz, Moukoko, Meunier, Tigges, Reyna, Reinier.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního střetnutí, které startuje zhruba za pětačtyřicet minut. Již jsou známy sestavy, které si za pár okamžiků představíme.
     
    Duel mezi Schalke a Dortmundem startuje v sobotu v 18 hodin 30 minut. Jistě nás čeká zajímavé střetnutí, které by mohlo nabídnou několik vstřelených branek. Ze zápasu je pro vás připravený podrobný textový přenos, který vás provede Michal Luxa.

    Splní Dortmund roli favorita? Nebo se Schalke vzchopí a zaznamená důležité vítězství?
     
    V letošní sezóně se oba celky už jednou utkaly, z vítězství 3:0 se radoval Dortmund. O branky žlutočerných se postarali Akanji, Håland
    a zkušený stoper Hummels. Pokud budeme hledat poslední vítězství Schalke, to přišlo v dubnu roku 2019, kdy se celek z Gelsenkirchenu radoval na hřišti soupeře.

    Poslední výsledky v Bundeslize

    Dortmund – Schalke 3:0
    Dortmund – Schalke 4:0
    Schalke – Dortmund 0:0
    Dortmund – Schalke 2:4
    Schalke – Dortmund 1:2
     
    Oba celky mají řadu zraněných, avšak jejich postavení v tabulce německé Bundesligy je zcela odlišné. Schalke odehrálo jednadvacet zápasů, v niž zaznamenalo pouhých devět bodů. Domácí mužstvo v sezóně jen jednou zvítězilo, když v lednu přehrálo Hoffenheim. Jinak to ale vypadá, že mužstvo z Gelsenkirchenu opustí německou smetánku, protože na patnáctou Hertu už ztrácí devět bodů. Situace je sice vážná, ale ještě se dá napravit. Za očekáváním je také Dortmund, jenž měl hrát o titul, avšak zatím se krčí na šesté pozici, když na vedoucí Bayern ztrácí šestnáct bodů. Borussia v sezóně zaznamenala třiatřicet bodů a strachuje se o pohárovou Evropu pro příští sezónu. Navíc se hostující celek nenachází v dobré formě, v posledních pěti duelech pouze jednou vyhrál a dvakrát remizoval nebo prohrál. Chuť si Borussia v Lize Mistrů, kde si ve Španělsku vyšlápla na Sevillu.
     
    Vítám všechny fotbalové fanoušky u dvaadvacátého kola německé Bundesligy, na programu je derby, kterého se účastní FC Schalke 04 a Borussia Dortmund. Říká se, že derby nemá favorita, ovšem dnes by měl dominovat hostující celek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Michal Luxa

    Branky: 42. Sancho (Morey), 45. Haaland (Sancho), 60. Guerreiro (Reus), 79. Haaland (Bellingham)

    Karty:   14. Hoppe (SCH), 66. Kolašinac (SCH) – 63. Bellingham (DOR), 64. Dahoud (DOR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 11:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:13.
    FC Schalke 04: Fährmann (31. Langer) – Becker, Mustafi, Thiaw, Kolašinac (C) – Serdar, Stambouli – William (46. Mascarell), Boujellab (46. Schöpf), Harít – Hoppe (66. Raman).
    Náhradníci: Langer – bin Tálib, Mercan, Mendyl, Mascarell, Raman, Oczipka, Bozdogan, Schöpf.

    Borussia Dortmund: Hitz – Morey (83. Meunier), Can, Hummels, Guerreiro – Delaney (83. Moukoko), Dahoud (80. Reyna) – Brandt (61. Bellingham), Reus (C) (80. Reinier), Sancho – Haaland.
    Náhradníci: Unbehaun – Bellingham, N. Schulz, Moukoko, Meunier, Tigges, Reyna, Reinier.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel
    bahis siteleri