Montreal – Winnipeg 7:1 (kon.) | Arizona – Minnesota 5:2 (kon.) | Vancouver – Toronto 4:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 4:5 (po pr.) | Dallas – Columbus 5:0 (kon.) | Los Angeles – St. Louis 4:3 (po pr.)
Edmonton – Calgary 3:2 (kon.) | San Jose – Vegas 0:4 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 5:2 (kon.)
Chicago – Tampa 3:6 (kon.) | Boston – New Jersey 0:1 (kon.) | Carolina – Florida 4:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Florida Panthers
Neděle 07.03.2021, 23:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (01:57:50)
    Do Raleighu už mohou fanoušci, kteří si po zápase mohli spolu s hráči vychutnat děkovačku
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 26 – 23 | Přesilová hra: 1/5 – 0/5 | Trestné minuty: 12 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?

    James Reimer (CAR) – 21 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,3%, odchytal 60:00
    Chris Driedger (FLA) – 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,6%, odchytal 57:24

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+1, +1 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 15:19
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, -1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 19:59

    Tři hvězdy utkání

    1. Sebastian Aho (CAR) – 1+1
    2. Vincent Trocheck (CAR) – 1+0
    3. Warren Foegele (CAR) – 1+0
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 2 924 diváků.
     
    Carolina zvítězila popáté v řadě a hned tři vítězství z této řady byly právě proti Floridě. To poslední dnes, Hurikáni na domácím stadiónu porazili Pantery 5:2.

    Úvodní dvacetiminutovka nabídla jediný gól, o nějž se v 16. minutě postaral v přesilové hře nejproduktivnější hráč Caroliny Vincent Trocheck. Ve druhé části domácí ještě více odskočili zásluhou Nina Niederreitera, avšak Florida odpověděla MacKenziem Weegarem.

    V prvních minutách závěrečného dějství udělali hráč Canes rozhodující kroky k vítězství. V oslabení nejprve skóroval Sebastian Aho, na nějž navázal již při hře pět na pět proměněným únikem Warren Foegele. Hosté už pouze kosmeticky upravili výsledek, trefil se Mason Marchment.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura se po dnešním vítězství posunuli na druhou příčku Centrální divize před Floridu, ztráta na Tampu zůstává jednobodová. Panteři mají z třetí pozice k dobru tři body na Chicago.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jordan Staal – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Keith Yandle – 2 min., hákování).
     
    59:54
    Je to jasné, Carolina zvítězí. Pátý gól měl na holi Sebastian Aho, kterému ale hákováním zabránil v zakončení do prázdné brány Keith Yandle. Po přerušení hry se strhla v rohu kluziště potyčka mezi všemi účastníky na ledě, zřejmě tak nezůstane jen u jednoho potrestaného hráče.
     
    59:31
    Brady Skjei si vysloužil poklepání od všech spoluhráčů na ledě. Hlavou napřed padl do střely Huberdeauovi, Kanaďan soka naštěstí trefil do chráněného místa. Hra přerušena, puk vyletěl do ochranné sítě.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetina.
     
    58:46
    Ale snížení nepřichází, alespoň zatím. Jonathan Huberdeau byl v dobré pozice, jenže střelu po ledě obětavě zblokoval Martinook nad bránu.
     
    58:07
    Výborným blokem se prezentoval Jaccob Slavin, avšak při tomto momentu přišel o hokejku. Hokejisté v bílých dresech utahují šrouby čím dál tím víc!
     
    57:36
    Hosté dostanou výhodu dvou hráčů na ledě. Andrej Svečnikov je dnes podruhé poslán na trestnou lavici, tentokráte za hákování. Domácí budou hrát ve čtyřech, zase ale mohou vyhazovat bez risku odpískání zakázaného uvolnění.
     
    57:30
    Aaron Ekblad nahodil do útočného pásma a u puku byl nejrychleji Aleksander Barkov. Trenér Quenneville povolává brankáře na střídačku, Panteři zkouší powerplay.
     
    56:47
    Brankář hostujícího mužstva vyjel hodně vysoko, aby zabránil úniku Martinooka. Jenže přihrál jen na hokejku Aha a měl štěstí, že Svečnikov z úhlu minul.
     
    56:24
    Druhá útočná formace Canes se dokonce probojovala do útoční třetině. Po ose Trocheck – Nečas se kotouče chopil Niederreiter, střela švihem trefila Driedgera do masky.
     
    55:58
    Lze očekávat, že v nejbližší příležitosti Florida odvolá gólmana. Zatím k této skutečnosti dojít nemůže, neboť touš má pevně ve svém držení Carolina.
     
    55:22
    Gólman Driedger se hlásil, ale nebylo mu vyhověno, hra pokračuje bez odpískání icingu. Barkov zpomalil příliš při jízdě za pukem až příliš, proto muž v pruhovaném rozpažil.
     
    54:47
    Tlak Panterů sílí. James Reimer se stihl přesunout k levé tyčce proti střele Luostarinena, avšak zasahovat nemusel, puk proletěl těsně vedle ní.
     
    54:27
    Vhazování ve středním pásmu ovládl Jordan Staal. Domácí kapitán posunul puk na Jaccoba Slavina, Američan bez rozmýšlení nahodil kotouč za bránu soupeře.
    53:48 Skvělý zákrok Reimera proti střele Hörnqvista
     
    53:48
    James Reimer předvedl zákrok večera a hlavně díky němu Hurikáni nadále zůstávají ve vedení o dva góly. Patric Hörnqvist byl nikým nepokrytý a obdržel ideální nahrávku od hokejky, ale rodák z Arborgu se vytasil s parádním semaforem, kotouč zachytil v lapačce.
     
    53:13
    Rychlou jízdu Aleksandera Barkova zastavil rozhodčí, který se finskému útočníkovi přimotal do cesty. Centr si poradil na jedničku a ještě zvládl nahrát na modrou Ekbladovi.
     
    52:58
    Hosté se úspěšně ubránili a unavená čtveřice mohla odjet vystřídat. Do čerstvých soupeřů zkusil proniknout Jordan Staal, leč marně.
     
    52:04
    Potrestaný Carter Verhaeghe je zpět na ledové ploše. Protože se hra přesunula do obranného pásma Floridy, tak se okamžitě zapojuje do výpomoci s defenzivou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:40
    Skoro to vypadá, jako by Huikáni pojali přesilovou hru ve volném tempu s cílem pošetřit síly na náročný závěr střetnutí a pohlídání náskoku.
     
    51:01
    Do útočného pásma nahodil kotouč Dougie Hamilton. Domácí se v něm dlouho neohřáli, protože Gustav Forsling v souboji jeden na jednoho přetlačil Aha.
     
    50:44
    Andrej Svečnikov prováhal ideální možnost ke střele. Nakonec zkusil štěstí, ale trefil jen před sebou stojícího Ekblada. Ten posléze Pantery osvobodil.
     
    50:04
    Cenný čas ubírá spoluhráčům Carter Verhaeghe. V útočném pásmu se neobratně otočil a hokejkou trefil do obličeje Pesceho. Jasné dvě minuty.
    49:09 Mason MARCHMENT - 4:2
     
    49:09
    Florida právě vstřelila branku!
    Gól naděje vstřelil MASON MARCHMENT. Akci rozjel Barkov, jenž přihrávkou na levou stranu našel Huberdeaua. Forvard podržel kotouč na holi přesně tak dlouho, jak bylo třeba. Následně nahrávkou napříč pásmem našel již zmíněného krajana Marchmenta, pro něhož nebyl žádný problém trefit odkrytou svatyni. Asistence: Jonathan Huberdeau a Aleksander Barkov.
     
    48:33
    Brady Skjei nastartoval po levé lajně Andreje Svečnikova. Rus chytře střílel k bližší tyči mezi ruku a beton, avšak Chris Driedger mezeru včas zakryl.
     
    48:17
    Člen čtvrté formace Jordan Martinook efektní zadovkou dokonale zmátl Acciariho, jenž pokračoval v pohybu vpřed. Následná rána kanadského útočníka nemířila mezi tři tyče.
     
    47:51
    Zadovka Martina Nečase zamířila ideálně do hole protihráče Huberdeaua. Český útočník měl štěstí, že byl Kanaďan sám mezi třemi protihráči, a tudíž bez šance uspět.
     
    47:14
    Ekbladova snaha o založení přečíslení se minula účinkem. Ale zakázané uvolnění se v tomto případě nepíská, nejrychleji k puku dojel Barkov.
     
    46:30
    Brock McGinn se vydal napadat váhajícího Connautona. K zaváhání jej nedohnal, obránce po mantinelu dostal kotouč do středního pásma.
     
    46:18
    Zakázané uvolnění vrátí hru do útočného pásma Caroliny. Radko Gudas přecenil rychlostní schopnosti Lammikka, rozjetý Hamilton se dostihnout nenechal.
     
    45:55
    Ofenzivu se rozhodl podpořit Brady Skjei. Z vrcholku levého kruhu se mu nepovedlo ohrozit gólmana, trefil pouze pravý oblouk brány.
     
    45:23
    Dělovka mezi kruhy najetého Jaccoba Slavina vystřelila brankáři vyrážečku z ruky. Driedger měl štěstí, že kotouč skončil v ochranné síti.
     
    44:45
    Hurikáni jsou při chuti a usilují o dosažení tzv. "bůra." Dridger zatím odolává. Pokus Paquetta vyrazil, ránu Lorentzu udržel ve výstroji.
    43:41 Warren FOEGELE - 4:1
     
    43:41
    Carolina právě vstřelila branku!
    Třígólové manko se už Panterům bude stahovat velmi složitě! Gudasovi propadl puk na modré čáře a do úniku vystartoval WARREN FOEGELE. Zvolil forhendový blafák a i navzdory faulu od obránce dokázal Driedgerovi propasírovat touš mezi betony. Asistence: Brock McGinn.
     
    43:11
    Sebastian Aho hraje s velkou chutí. V dalším střeleckém pokusu mu v poslední chvíli zabránil Ekblad, Svečnikov následně z velkého úhlu minul.
     
    42:46
    Kanadský gólman se znovu postaral o přerušení hry. Vysoké nahození si klidně mohl dovolit pustit za bránu, ale nenechal nic náhodě a černou gumu přikryl lapačkou.
     
    42:22
    Radko Gudas od pravého mantinelu našel před brankou připravenou hokejku spoluhráče Luostarinena. Reimer si připsal úspěšný zákrok lapačkou.
     
    41:30
    Andrej Svečnikov nejspíše za své vyloučení bičován nebude. Nejenže se domácí mužstvo ubránilo, ale i přidalo důležitou třetí branku.
    40:38 Sebastian AHO - 3:1
     
    40:38
    Carolina právě vstřelila branku!
    Svěřenci Brind'Amoura dávají gól v oslabení a výrazně se přibližují vítězství! Slavin místo bezhlavého vyhození našel na modré čáře Martinooka. Kanaďan přečíslení vyřešil nahrávkou na SEBASTIANA AHA, elitní finský centr zápěstím propálil brankáře i s přispěním pravé tyčky. Asistence: Jordan Martinook a Jaccob Slavin.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Třetí třetina ukrajuje první vteřinky. Florida má k dispozici přesilovku, na trestnou lavici se usadil Andrej Svečnikov. Ten pyká za držení z konce druhé části.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:01.
     
    Ve druhé třetině oba celky vstřelily po gólu a to znamená, že stále rozdílem jednoho zásahu vede domácí Carolina. Ta nejprve ve 25. minutě odskočila do dvoubrankového náskoku, když se po přihrávce Nečase prosadil Nino Niederreiter, avšak hosté na tento zásah našli odpověď, svižnou střelou mezi betony Reimera ve 31. minutě skóroval obránce MacKenzie Weegar. Závěrečná dvacetiminutovka slibuje velké drama, Panteři do ní navíc vstoupí s více jak minutovou výhodou přesilové hry.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 14 – 14
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:19
    Měl na holi důležitou branku, nyní bude pykat za prohřešek na trestné lavici. Ruský útočník Andrej Svečnikov se provinil držením.
     
    39:08
    Andrej Svečnikov nabral velkou rychlost a po převzetí Slavinova pasu ujel do úniku. Střelou do levého horního rohu neuspěl, přestřelil.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:32
    Na druhé straně musel zasahovat James Reimer. Výborně zmenšil střelecký úhel zakončujícímu Luostarinenovi, střelu na lapačku ukryl právě v rukavici.
    38:12 Střela Pesceho orazítkovala tyčku
     
    38:12
    Brett Pesce měl blízko tomu, aby Carolině vrátil dvougólový náskok. Povedená střela od levého mantinelu zazvonila na pravou tyčku!
     
    37:25
    Mason Marchment, jenž odpykal dvě minuty na trestné lavici, je zpátky ve hře. Kanaďan mohl v poklidu odjet na střídačku, hra totiž probíhá ve středné třetině.
     
    37:14
    Tlak Hurikánů se zvyšuje. Jordan Staal střelou z mezikruží přestřelil, další pokus Hamiltona skončil na zadním mantinelu. Ani obtočení brány v podání Fasta nebylo úspěšné.
     
    36:46
    Obránce Hamilton si čtyřikrát vyměnil puk se Svečnikovem, nakonec střílel druhý jmenovaný. Pokus z vrcholku levého kruhu neskončil v síti.
     
    36:08
    Sebastian Aho nabil Hamiltonovi, jehož dělovku schytal do chráničů Aleksander Barkov. Tentýž hráč posléze Floridu osvobodil.
     
    35:25
    Střídačka Floridy je potrestána za přílišné zdržování před vhazováním. Hodně zbytečné dvě minuty, které by Pantery ještě mohly hodně mrzet. Trest odpyká Marchment.
     
    35:11
    Pod tlakem ještě Andrej Svečnikov zvládl nahrát na modrou čáru Hamiltonovi. Následovalo nahození a pobídka na teč, které se ale žádný ze spoluhráčů neujal.
     
    34:30
    Haydn Fleury chtěl napodobit Weegara z před pár minut. Vystřelil ihned po buly, avšak nebyl tak úspěšný, vypálil nepřesně.
     
    34:05
    Úspěšný blok předvedl Ekblad, ale následně nezvládl kotouč odpálit a v před brankovém prostoru se trhla velká bitva. Jordan Staal vystřelil z krkolomné pozice nad.
     
    33:48
    Utkání je ve své druhé polovině a Carolina zatím vystřelila na bránu pouze jedenáctkrát. Poslední pokus Trochecka z před malé chvilky udržel gólman ve výstroji.
     
    33:17
    Obránce Brett Pesce vypálil tvrdou dělovku od modré čáry. Chris Driedger nic neviděl, reagoval až na odraz puku od zadního mantinelu.
     
    32:42
    Z velkého úhlu pověřil pozornost Reimera křídelník Grigorij Děnisenko. Gólman měl problémy, kotouč vyrazil pouze za bránu.
     
    32:14
    Utkání začíná nabírat na tempu. V souboji v rohu kluziště uspěl Radko Gudas, Český bek rozjel útočnou akci na druhou stranu.
     
    31:58
    Ruský mladík Andrej Svečnikov na vysoko letící puk nedosáhl. Nechal hrát Hamiltona a sám zamířil na střídačku, pouští do hry McGinna.
     
    31:24
    Martin Nečas zpoza brány našel Nina Niederreitera, ten si ještě bude muset na druhý úspěch v utkání počkat. Forhendem na Driedgera nevyzrál.
    30:41 MacKenzie WEEGAR - 2:1
     
    30:41
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři snižují a zadělávají na drama! Acciari vyhrál buly na MACKENZIEHO WEEGARA, který se nerozmýšlel a tvrdou střelou propálil překvapeného Reimera mezi betony. Asistence: Noel Acciari.
     
    30:22
    A další zákrok pro fantoma Caroliny. Tentokráte prozkoušel jeho pozornost z velkého Děnisenko, černá guma se od vyrážečky vznesla do ochranné sítě.
     
    30:10
    Alexander Wennberg nabil Jonathanu Huberdeauovi, jenž se prezentoval tvrdým projektilem mířícím mezi betony. Reimer reagoval v časovým předstihem, puk odrazil mimo nebezpečí.
     
    29:44
    Finský centr Sebastian Aho posunul puk za sebe na Bradyho Skjeie, který si dlouho hledal prostor ke střele. Nakonec jej našel, ale puk až k bráně neprošel, povedeným blokem se prezentoval Gudas.
     
    29:24
    Často si dnes o pozornost říká Martin Nečas. Znovu ukázal své bruslařské dovednosti, když se dostal za záda Forslinga, ale z velkého úhlu už střelu nezkoušel.
     
    28:53
    O pozornost si říkala čtvrtá lajna hostujícího mužstva. Ryan Lomberg zkusil obtočit branku a zasunout puk k bližší tyči, domácí strážce svatyně se nachytat nenechal.
     
    28:17
    Frank Vatrano šikovně vložil hokejku do nahození Ekblada. Reimerreagoval pozdě, ale měl štěstí, černá guma proskákala kousek vedle levé tyčky.
     
    27:39
    Jaccob Slavin se vrací na led a sprintuje do obranného pásma. Panterům se podařilo usadit v útočném pásmu a hokejisté Caroliny začínají působit unaveným dojmem.
     
    27:12
    Poprvé musel James Reimer zasahovat až ve druhé polovině oslabení. Na projektil Patrica Hörngvista viděl od samého počátku, skryl jej v rukavici.
     
    26:37
    Aaron Ekblad ukázal dobrou práci s hokejkou, když zastavil prudké vyhození Pesceho ještě před modrou. Jenže pak nepřesně přihrál Weegarovi, takže Panteři o pásmo přeci jen přišli.
     
    26:01
    Ale přesilovky dnes nejsou něco, co by Floridě fungovalo. Sebastian Aho byl úspěšný na buly, Dougie Hamilton měl s vyhozením snadnou práci.
     
    25:39
    Hosté mají možnost bleskově odpovědět z přesilové hry. Jonathan Huberdeau zatlačil na Jaccoba Slavina, ten vyhodil puk mimo hru bez doteku plexiskla.
    24:52 Nino NIEDERREITER - 2:0
     
    24:52
    Carolina právě vstřelila branku!
    Úderná druhá lajna Canes opět skóruje! Nejméně polovina gólu jde za Martinem Nečasem, který mezi protihráči nabruslil do útočné třetiny a ve finále povedené akce přihrál NINU NIEDERREITEROVI, jenž zápěstím propálil Driedgera mezi levou rukou a betonem. Asistence: Martin Nečas a Sebastian Aho.
     
    24:05
    Slibný protiútok Canes táhl po pravé lajně Andrej Svečnikov. Před brankou našel kapitána Staala, jenž z první neprostřelil přesunujícího se Driedgera.
     
    23:55
    Panteři v útočné třetině dlouho nepobyli. Jonathan Huberdeau zavezl touš za útočnou modrou povoleným způsobem, avšak následně mu ho vypíchl Slavin.
     
    23:24
    Brady Skjei zalehl Lomberga a puk zůstal pod touto dvojící. Mužům v pruhovaném tedy nezbylo nic jiného než zase hru pozastavit.
     
    22:30
    Hokejistům v červených dresech odpískána hra vysokou holí. Tou zahrál Brock McGinn, a protože vzápětí hrál Svečnikov, museli rozhodčí přerušit hru.
     
    22:02
    Chris Driedger si zahrál s kotoučem za bránou. Rozhlédl se a po mantinelu zvolil pas na Wennbergovi, puk prošel Niederreiterovi pod hokejkou.
     
    21:47
    Nahození Aarona Ekblada od levého mantinelu nebylo nebezpečné. Odrazilo se od levého chrániče Hamiltona za domácí svatyni.
     
    21:13
    Americký forvard Trocheck je zpátky ne ledové ploše. Okamžitě se zapojil do hry, protože Florida se ještě dokázala usadit v útočné třetině.
     
    20:42
    Hurikáni zahrozili při vlastním oslabení, jmenovitě Sebastian Aho. Finský centr elitní formace vypálil zápěstím těsně nad.
     
    20:10
    Florida vstupuje do druhé třetiny v přesilové hře, která bude trvat ještě minutu. Na lavici hanby sedí Vincent Trocheck, střelec dosud jediné branky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 0:06.
     
    Hurikáni z Caroliny mají po první třetině nad Floridou navrch, vedou nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Dosud jediný gól padl v přesilové hře, na konci 16. minuty zametl puk za záda Driedgera americký útočník Vincent Trocheck. Oba celky vycházejí především ze zabezpečených obranu, což ostatně potvrzuje i počet střeleckých pokusů na branku. Domácí vyprodukovali čtyři pokusy, hosté jen o jeden více. Nezbývá než doufat, že druhá třetina nebude tolik svázána taktikou, neboť Panteři prohrávají a budou se muset začít více tlačit do ofenzivy.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 4 – 5
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:16
    Ihned po vhazování pálil od modré čáry Aaron Ekblad. Produktivní obránce Panterů na krajana v bráně soupeře nevyzrál, kotoučem jej trefil do masky.
     
    19:12
    Chvíli se bude hrát ve čtyřech, následně začne přesilovka Floridy. Vincent Trocheck chtěl zabránit Wennbergovi ve vyhození, což se podařilo, ale jen s přispěním drobného háčku.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:57
    Sebastian Aho zkusil zakončit podobně jako Vincent Trocheck při prvním gólu. Driedger si tentokráte dal větší pozor a připsal si úspěšný zákrok.
     
    18:17
    Domácí si vlastní vinou zadělali na problémy. Reimer se nepohodl s Hamiltonem. Gólman ve finále stihl přikrýt puk před forčekujícím Barkovem.
     
    17:52
    Podruhé v krátkém časovém sledu je vyloučen Mason Marchment. Nesmyslně dohrál u mantinelu Aha, ačkoli hra už byla dávno jinde. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    17:21
    Pochvali zaslouží James Reimer. Nejenže si poradil s tvrdým projektilem Hörngvista, ale ještě jej udržel ve výstroji. Na dorážku číhal Luostarinen.
     
    16:30
    Hosté chtěli přispěchat s rychlou odpovědí, leč marně. Výborně totiž s Barkovem bruslil Jaccob Slavin, americký bek sokovi zabránil v zakončení.
    15:55 Vincent TROCHECK - 1:0
     
    15:55
    Carolina právě vstřelila branku!
    Bleskově využitá přesilovka posouvá Hurikány do vedení! Svečnikov našel před brankou VINCENTA TROCHECKA a nejproduktivnější hráč týmu zachoval chladnou hlavu. Otočil se, načež forhendem zametl puk podél levého betonu gólmana do sítě. Asistence: Andrej Svečnikov a Dougie Hamilton.
     
    15:47
    Dlouho se v pěti nehrálo. Mason Marchment zahrál v útočném pásmu příliš agresivně, rozhodčí kanadského útočníka vylučuje za sekání.
     
    15:17
    Domácí fanoušci znovu mohli zatleskat svým oblíbencům, přes všechny čáry odpálil černou gumu Dougie Hamilton. Hostům se početní převaha nedaří.
     
    14:45
    Jako obránce se Brett Pesce vydal při vlastním oslabení do protiútoku. V klíčovou chvíli si ale posunul puk do jízdy až příliš. Skončil za brankou soupeře.
     
    14:21
    Nečas zabojoval do defenzivy a společně se Slavinem zvládli odzbrojit Marchmenta. Útočník Panterů byl proti přesile bezmocný.
     
    13:44
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší hokejisté Floridy. Jordan Martinook si ve středním pásmu počínal nešikovně, Acciarimu přesekl hokejku.
     
    13:23
    Nino Niederreiter si zvládl zpracovat těžkou nahrávku od Trochecka a z poměrně velkého úhlu zkusil najít mezeru v postoji Driedgera. Kanadský gólman se však překvapit nenechal.
     
    12:33
    Zápas se v první třetině hodně kouskuje. Hokejistům v červených dresech byl zase odpískán ofsajd, už po třetí. Tentokráte Ahovi.
     
    12:02
    Ze všech sil se Andrej Svečnikov snažil udržet kotouč před modrou čárou, ale neúspěšně. Jonathan Huberdeau vytlačil soka společně s pukem.
     
    11:43
    Carter Verhaeghe nahazoval černou gumu o útočného pásma, jenže narazil na překážku v podobě Dougieho Hamiltona. Od jeho těla se touš odrazil na hostující střídačku.
     
    11:18
    Na dlouhou hokejku ještě Brett Pesce zvládl píchnout kotouč podél hokejky Barkova k Niederreiterovi. Švýcar dostal domácí mužstvo z pod tlaku.
     
    10:59
    Jordan Martinook byl rychlejší než Connauton, ale Floridě vypomohl s rozehrávkou gólman Chris Driedger. Po mantinelu našel Gudase.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:11
    Český mladík Martin Nečas hraje v posledních zápasech ve velké formě. Nyní chtěl do osobních statistik přidat asistenci, avšak Trocheck na jeho pobídku nedosáhl.
     
    09:30
    Martin Nečas vyhrál buly na Slavina, jehož dlouhý oblouček znamenal přesunutí dění hry do střední třetiny. Na puku pokračuje Carolina.
     
    09:14
    Útok Caroliny opět zbrzdil hvizd čárového rozhodčího. Ofsajd, o nějž se postaral Svečnikov brzkým přejetím útočné modré čáry.
     
    08:47
    Sebastian Aho hledal před brankou najíždějícího Jespera Fasta. Našel, ale švédský forvard nedokázal neposedný kotouč usměrnit mezi tři tyče.
     
    08:15
    Radko Gudas právě ukázal, v čem spočívá jeho nejsilnější stránka. Počkal si na Cédrica Paquetta, kterého tvrdým hitem poslal k ledu. Kanaďan se těžce sbírá zpátky na nohy.
     
    07:55
    Nahození Hamiltona postrádalo na razanci. Aaron Ekblad byl dalším hráčem, jemuž se úspěšně podařilo osvobodil svůj tým z pod tlaku, mezitím Lombergův trest vypršel.
     
    07:07
    Ten ale dlouho nevydržel. Aleksander Barkov v souboji jeden na jednoho přetlačil Martina Nečas a forhendem odpálil kotouč do bezpečí.
     
    06:41
    Sebastian Aho si bruslí přikopl touš do jízdy a prodral se do útočného pásma. Pod tlakem nahrál na modrou Svečnikovovi, domácí spouštějí zámek.
     
    06:03
    Výborným obranným zákrokem se prezentoval Dougie Hamilton. Poskakující žabičku Acciariho dokázal ze vzduchu srazit do bezpečí za bránu.
     
    05:48
    První přesilovou hru v utkání si zahrají Hurikáni. Mimo dění hry Ryan Lomberg zahákoval obránce Pesceho, což jeden z rozhodčích postřehl.
     
    05:30
    Čtvrtá lajna Canes dostává tradičně poměrně hodně času na ledě. I v úvodu střetnutí je trojka, Martinook – Lorentz – Paquette vidět, nyní se provinila ofsajdem.
     
    05:00
    Po pěti minutách byla k vidění jediná střela na bránu, kterou lze brát za poloviční, protože se jedná o zmíněné obranné vyhození Verhaegha.
     
    04:39
    Prudké nahození Aarona Ekblada trefilo Jordana Staala do nechráněných míst. Kapitán Hurikánů zůstal v pokleku na ledě, rozhodčí proto přerušil hru.
     
    04:19
    A znovu ve hře kanadský gólman ve službách Caroliny, tentokráte za brankou. Měl dostatek času k rozhlédnutí, po mantinelu přihrál Slavinovi.
     
    03:47
    Hodně daleko z brány se vydal Reimer, aby vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Vyrážečkou úspěšně vyhodil puk do střední třetiny.
     
    03:20
    Haydn Fleury naznačil střelu, ale na vrcholku levého kruhu ještě našel Nina Niederreitera. Švýcarský útočník pálil z voleje těsně nad.
     
    01:44
    Panteři s zatím pouze brání. Mason Marchment vystihl nahrávku Svečnikova na Fasta, načež nahodil za bránu soupeře a odjel střídat.
     
    01:11
    Radko Gudas si dovolil velkou parádu, když udělal otočku kolem Aha. Následně mu ujel kotouč od hokejky, ale situaci s výpomocí Yandlea zvládl.
     
    00:31
    Carter Verhaeghe vyhodil tak šikovně, že puk směřoval na Jamese Reimera. K němu se velkou rychlostí blížil Barkov, proto gólman raději přerušil hru.
     
    00:10
    Zápas mezi Carolinou a Floridou právě odstartoval! Při úvodním buly byl úspěšnější kapitán Jordan Staal, domácí se během chvilky probojovali do útočného pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, H. Fleury, Gardiner – Foegele, Aho, B. McGinn – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Martinook (A), Lorentz, Paquette.

    Florida Panthers: Driedger (Bobrovskij) – Ekblad, Weegar, Gudas, Yandle (A), Connauton, Forsling – Verhaeghe, Barkov (C), Vatrano – Hörnqvist, Wennberg, Huberdeau (A) – Děnisenko, Luostarinen, Marchment – Acciari, Lammikko, Lomberg.

    Rozhodčí: Rooney, Chmielewski – Alphonso, Pancich.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
    Radko Gudas (FLA)
     
    Florida Panthers

    Stejně jako Carolina, tak i Florida musí být s dosavadním průběhem ročníku nadmíru spokojena. Jak již bylo zmíněno, nachází se na druhé pozice a lepší je pouze o jediný bod Tampa. Panteři se po dvou nezdarech na domácím ledě právě proti Hurikánům vydali do Nashvillu, kde si spravili chuť, Predátory totiž porazili v obou případech, po vítězné přestřelce 5:4 následovalo o poznání jednoznačnější vítězství 6:2. Týmovou produktivitu vede Jonathan Huberdeau s 28 body.
     
    Carolina Hurricanes

    Hurikáni z Caroliny v letošní sezóně předvádí výborné výkony. Odehráli třiadvacet utkání a v tabulce Centrální divize se nacházejí na třetí pozici. Lepší je pouze o skóre Florida a o jediný bod obhájce Stanley Cupu, Tampa Bay. Svěřenci kouče Brind'Amoura si nedávno odbyli pětizápasovou šňůru na venkovních kluzištích. V dvojzápase na ledě Tampy prohráli v obou případech, ale reputaci si napravili na Floridě, kde pro změnu dvakrát vyhráli a zvítězili i v Nashvillu. Poslední zápas již Carolina sehrála doma, Detroit porazila 5:2. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 21 body americký útočník Vincent Trocheck.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou nedělní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Floridou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 16. Trocheck (Svečnikov, D. Hamilton), 25. Niederreiter (Nečas, Aho), 41. Aho (Martinook, Slavin), 44. Foegele (B. McGinn) – 31. Weegar (Acciari), 50. Marchment (Huberdeau, Barkov)


    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, H. Fleury, Gardiner – Foegele, Aho, B. McGinn – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Martinook (A), Lorentz, Paquette.
    Florida Panthers: Driedger (Bobrovskij) – Ekblad, Weegar, Gudas, Yandle (A), Connauton, Forsling – Verhaeghe, Barkov (C), Vatrano – Hörnqvist, Wennberg, Huberdeau (A) – Děnisenko, Luostarinen, Marchment – Acciari, Lammikko, Lomberg.

    Rozhodčí: Rooney, Chmielewski – Alphonso, Pancich

    Diváci: 2 924
    bahis siteleri