Štrasburk – Lens 1:2 (kon.) | Brest – Angers 0:0 (kon.) | Dijon – Remeš 0:1 (kon.)
Montpellier – Bordeaux 3:1 (kon.) | Nantes – Lorient 1:1 (kon.) | Lille – Nîmes 1:2 (kon.)
Lyon – PSG 2:4 (kon.)
konec
Lille OSC
1:2 (1:2)
Nîmes Olympique
Neděle 21.03.2021, 17:05 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:10:58)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 4 – 4
    Střely mimo: 6 – 5
    Držení míče: 72 % – 28 %
    Rohové kopy: 8 – 0
    Ofsajdy: 3 – 0
    Fauly: 19 – 10
    Žluté karty: 2 – 0.
     
    Lille prohospodařilo šanci vzdálit se druhému PSG a třetímu Lyonu na rozdíl šesti bodů, zatímco Nimes bodovalo v pátém z posledních šesti zápasů a v boji o záchranu touto senzační výhrou poskočilo před Nantes na barážovou osmnáctou příčku.
     
    Obrovská senzace je dokonána! Nimes šlo do zápasu s jasnou taktikou. Nechybovat v obraně a hrozit z rychlých brejků. Na favorizované Lille to dnes platilo přímo dokonale. Jediný zádrhel pro outsidera přišel ve dvacáté minutě, kdy na Koného vedoucí gól odpověděl Xeka. Těsně před pauzou z ojedinělé příležitosti skóroval Ripart a hosté znovu vedli. Druhá půle už byla jen o tom, zda dogy najdou způsob k legálnímu překonání Reyneta, protože po faulech a ofsajdech dostaly míč za jeho záda hned třikrát. Ve spíše platonickém tlaku si domácí vytvořili pořádnou šanci až v nastaveném čase. Střídající Renato Sanches ale selhal a Nimes díky tomu udrželo vedení 2:1 až do závěrečného hvizdu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ještě jeden faul Cubase a standardka pro Lille. Před Reyneta se přišel podívat i Maignan, který se zapojil i do rohového kopu. Po rozehrávce na krátko letěl míč k Yilmazovi, který z těžké pozice hlavičkoval mimo tři tyče.
     
    90+4
    Atakovaný Xeka poslal oblouček pouze k Reynetovi, který dlouhým výhozem oslovil Burnera. Ripart pak dělal všechno pro to, aby hru přerušil, ale rozhodčí nechali všechna držení bez odezvy.
     
    90+3
    Nimes odvážně nechalo v obranné linii jen pár mužů. Málem za to draze zaplatilo, David posunul míč před Sanchese a nebýt zákroku Reyneta, tak hosté o svůj náskok přišli. Měli i štěstí, že se nikdo nedostal k dorážce.
     
    90+3
    Až teď si Maignan připsal svůj první úspěšný zákrok. Z akce do otevřené obrany mu vyprášil rukavice Renaud Ripart.
     
    90+2
    Ve druhé ze čtyř nastavených minut už musí Lille hru maximálně zjednodušit. Po ztrátě Sanchese ale není v držení balonu.
     
    90+1
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Niclas Eliasson, přichází Patrick Burner.
    90. Burak Yılmaz (LIL)
     
    90
    Po dlouhé době si Lille vypracovalo zakončení bez toho, aby se provinilo proti pravidlům. Yilmazova hlavička po Soumarého nákopu ale letěla přímo do náruče Reyneta.
     
    90
    Birger Meling odpálil míč z malého vápna na rohový kop. Yusuf Yazıcı svým dalším centrem našel jen hlavu bránícího Ferhata.
     
    89
    Centr z levého křídla zrealizoval Yazici. Tiago Djaló se před bránou dostal ke střele, ale ještě předtím si pomohl útočným faulem na Riparta.
     
    88
    Přetlačování dvou osmiček končí faulem střídajícího Deauxe na Xeku. Červení neztrácí čas a ihned připravují standardní situaci.
     
    87
    José Fonte přesně přenesl hru na Araúja, který na levém kraji nahradil Reinilda. K ničemu to ale nepomohlo, stále se hraje daleko od Reynetova pracoviště.
     
    86
    I bod za remízu by domácím mohl ve finálním účtování hodně pomoct. Kvůli nepřesné nahrávce Davida na Yilmaze ale zůstává jen zbožným přáním.

    Michal Břuchanský

    Branky: 20. Xeka (Bamba) – 12. Koné, 45. Ripart (Ferhat)

    Karty:   53. Bamba (LIL), 80. Soumaré (LIL)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 19:10.
    Lille OSC: Maignan – Celik (76. Soumaré), J. Fonte (C), Botman (75. Djaló), Reinildo – Bamba (65. Yazıcı), Xeka, André (64. Sanches), Weah (46. Araújo) – B. Yılmaz, David.
    Náhradníci: Karnezis – D. Bradarić, Araújo, Djaló, Lihadji, Sanches, Soumaré, Yazıcı.

    Nîmes Olympique: Reynet – Alakouch, Guessoum, N. Ueda, Meling – Ferhat, Fomba, Cubas, Ripart (C), Eliasson (90+1. Burner) – Koné (77. Deaux).
    Náhradníci: Dias – Ahlinvi, Benrahou, Burner, Deaux, Duljević, Landre, Paquiez, Roux.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Hebrard
    bahis siteleri