Štrasburk – Lens 1:2 (kon.) | Brest – Angers 0:0 (kon.) | Dijon – Remeš 0:1 (kon.)
Montpellier – Bordeaux 3:1 (kon.) | Nantes – Lorient 1:1 (kon.) | Lille – Nîmes 1:2 (kon.)
Lyon – PSG 2:4 (kon.)
konec
Olympique Lyon
2:4 (0:2)
Paris Saint-Germain
Neděle 21.03.2021, 21:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon (Francie) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:9.
    Střely mimo: 1:5.
    Rohy: 1:4.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 14:15. (23:00:01)
     
    Utkání je za námi a po dnešku máme nového lídra tabulky! PSG začalo druhý poločas fantasticky, když hned ve 47. minutě dokázal parádně míč z přímého volného kopu nasměrovat do branky di María. Další rána přišla o pět minut později, protože Mbappé svým druhým gólem v utkání zvýšil už na 4:0 pro hosty. Trenér Lyonu se pak rozhodl prostřídat hlavně ofenzívu a to domácím prospělo. Devět minut po vstupu na hřiště se prosadil Slímání a druhý gól pak v 81. minutě dokázal vsítit ještě Cornet. Šestigólový šlágr dnes tak končí šťastněji pro PSG, které díky domácí prohře Lille s Nimes (1:2) jde na první příčku tabulky. Vyrovnává počet bodů Lille, to má ale horší skóre. Lyon zaostává o tři body. Měl by si ale hlídat i záda, tam totiž jen jeden bod na třetí místo ztrácí Monaco.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Lyon se snaží ze všech sil se rychle dostat do vápna soupeře a tam se ještě pokusit vstřelit branku. Jenže mu k tomu zrovna nepomáhá to, že si vůbec nehlídá ofsajd. V průběhu této minuty se do něj dostali Cornet a Slímání.
     
    90+2
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Moise Kean, přichází Julian Draxler.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Sinaly Diomande (Olympique Lyon). Ten se provinil zásahem do obličeje argentinského útočníka Angéla di Maríi.
     
    90
    Sudí k tomuto poločasu nastaví ještě minimálně čtyři minutky.
     
    89
    Lucas Paquetá chtěl vyslat dlouhou přihrávkou do běhu svého spoluhráče na pravé křídlo. Do míče ale nedal moc velkou razanci a ten tak skončil jen u obrany PSG.
     
    88
    Brazilská superstar si přímý volný kop vzala na starost. Neymar zvolil krátký rozběh, do míče dal ale pořádnou razanci a ten se proletěl jen kousíček nad horní tyčkou Lopesovy branky.
     
    87
    Neymar byl faulován dvěma hráči po sobě. Nejprve podražen, udržel ale rovnováhu a běžel dál. Následně tahán za dres a držen. I tak se ale dokázal udržet na nohách a pokračovat.
     
    86
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Alessandro Florenzi, přichází Colin Dagba.
     
    85
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Idrissa Gueye, přichází Ander Herrera.
     
    84
    Keylor Navas předvedl skvělý dvojitý zákrok. Nejprve parádně reflexivně vyrazil hlavičku Slímáního, následně pak ještě vychytal i dloubáček mířící pod břevno.
     
    83
    Abou Diallo nešel za celý zápas moc vidět. Nyní na sebe ale jednoznačně upozornil nehezkým faulem, který předvedl na protihráče při souboji o míč. Turpin ale dnes s kartami šetří.
    81. Maxwel CORNET - 2:4
     
    81
    Lyon právě vstřelil branku!
    Domácí přidávají druhou branku, podaří se jim utkání ještě zdramatizovat? MAXWEL CORNET dostal perfektní dlouhý, ale nízký centr přes obranu. Následně soupeřově defenzívě unikl a z hranice vápna vyslal dlouhou přízemní střelu až do levé spodní části branky. Asistence: Rayan Cherki.
     
    80
    Clement Turpin šel nyní domlouvat i na stranu druhou. Bruno se předvedl nehezkým zataháním za dres a to sudí nemohl nechat bez povšimnutí. Příště už to bude za žlutou kartu, naznačil.
     
    79
    Verratti se dostal do souboje s Caqueretem. Toho následně poslal k zemi. Mladík se bolestivě zvedal a hlavní sudí Clement Turpin šel okamžitě Italovi připomenout pravidla.
     
    78
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Jason Denayer, přichází Sinaly Diomande.

    Jiří Polášek

    Branky: 62. Slímání (Cornet), 81. Cornet (Cherki) – 15. Mbappé, 32. Danilo Pereira (Marquinhos), 47. Di María, 52. Mbappé (Verratti)

    Karty:   40. Kadewere (LYO), 90+1. Diomande (LYO)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 1:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:15.
    Olympique Lyon: A. Lopes – De Sciglio, Marcelo, Denayer (78. Diomande), Cornet – Paquetá, Mendes (56. Bruno), Caqueret – Kadewere (55. Dubois), Depay (57. Slímání), Toko Ekambi (74. Cherki).
    Náhradníci: Pollersbeck – Bard, Binlamrí, Diomande, Dubois, Bruno, Gusto, Cherki, Slímání.

    Paris Saint-Germain: Navas – Florenzi (86. Dagba), Marquinhos, Kimpembe, A. Diallo – Danilo Pereira, Gueye (85. A. Herrera) – Di María, Verratti, Mbappé (70. Neymar) – Kean (90+2. Draxler).
    Náhradníci: S. Rico – Rafinha Alcântara, Bakker, Dagba, Neymar, Draxler, A. Herrera, Kurzawa, Paredes.

    Rozhodčí: C. Turpin (Francie)
    bahis siteleri