Štrasburk – Lens 1:2 (kon.) | Brest – Angers 0:0 (kon.) | Dijon – Remeš 0:1 (kon.)
Montpellier – Bordeaux 3:1 (kon.) | Nantes – Lorient 1:1 (kon.) | Lille – Nîmes 1:2 (kon.)
Lyon – PSG 2:4 (kon.)
konec
Montpellier HSC
3:1 (1:1)
Girondins Bordeaux
Neděle 21.03.2021, 15:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Francouzská Ligue 1 Uber Eats má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Montpellier HSC a Girondins Bordeaux FC.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Fotbalisté Bordeaux letos neprožívají zrovna povedenou sezonu, momentálně z toho je až dvanáctá pozice tabulky. Girondins má na svém kontě šestatřicet bodů a na pohárové příčky v současně době ztrácí devět bodů. Hostující tým tohoto zápasu ovšem v minulém kole ukončil dlouhou sérii bez výhry, povedlo se mu totiž uspět na hřišti trápícího se Dijonu, a sice výsledkem 3:1. Girondins Bordeaux FC je přesto až čtrnáctým nejlepším venkovním týmem celé soutěže, ze čtrnácti venkovních duelů se mu povedlo nasbírat sedmnáct bodů, za pět výher a dvě remízy.
     
    Montpellier HSC

    Na domácí straně se v tomto duelu představí Montpellier, které bude favoritem tohoto zápasu. Montpellier naopak okupuje devátou pozici tabulky, přičemž ho od pohárových pozic dělí pouhé čtyři body, kam by se v případě vítězství mohlo přiblížit. Montpellier má na svém kontě tři zápasy v řadě bez porážky, současně ale také bez výhry. Ve všech třech případech se jednalo o nerozhodné výsledky, ten poslední byl k vidění v souboji proti předposlednímu Nimes. Montpellier z posledních tří domácích duelů dokázalo vybojovat hned sedm bodů, povede se mu tuto formu dnes potvrdit?
     
    Úvodní sestavy:

    Montpellier HSC: Omlin – Sambia, Hilton (C), Congré, Cozza – Ferri – Laborde, Mollet, Savanier, Delort – Mavididi.
    Náhradníci: Bertaud – Dolly, Chotard, Le Tallec, Wahi, Souquet, Škuletić, Ristić, Mendes.

    Girondins Bordeaux FC: Costil – Sabaly, Koscielny (C), Baysse, Benito – Bašić, Adli, Seri, de Préville – Hwang Ui-jo, Oudin.
    Náhradníci: Poussin – Bessile, Briand, Kwateng, Mara, Lacoux, A. Traoré, Sissokho, Poundjé..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Girondins Bordeaux rozjelo kombinaci na vlastní polovině, do které se zapojil také brankář Costil, kterému se povedlo přenést hru na Koscielnyho.
     
    4
    Poprvé si s míčem zahrál také domácí brankář Omlin, který ho okamžitě sevřel do svých rukavic, načež jsem sledovali rozehrávku nakrátko na Cozzu.
     
    5
    Hwang to zkoušel vzít na sebe, jenomže se v souboji nedostal přes protihráče. Domácím se tak povedlo uklidnit hru, faulem si ale pomohl Yacine Adli.
     
    6
    Girondins Bordeaux to před malým momentem zkoušelo centrem do pokutového území, kde ovšem zasahoval Sambia, kterému se povedlo odklidit.
     
    7
    Na útočnou polovinu se následně pokoušel vyrazit domácí Savanier, který ovšem skončil na zemi a jeho celek tak bude zahrávat standardní situaci.
     
    8
    Savanier to následně zkoušel centrem do pokutového území, kde ovšem našel pouze hlavu protihráče, od které míč směřoval za cenu prvního rohu.
     
    9
    Rozehrávka prvního rohového kopu ovšem nebyla nikterak povedená, neboť se ve vzduchu povedlo zakročit Sabalymu, který odehrál míč do bezpečí.
     
    10
    Seri raději na jistotu odvracel míč směrem ven z hrací plochy a následovat tak bude autové vhazování pro domácí, ke kterému se postavil Laborde.
     
    11
    Montpellier se přesto daleko s míčem nedostalo, naopak se balón znovu odrazil mimo vymezený prostor a tentokráte tak bude moci vhazovat Sambia.
     
    12
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali hned dva nedovolené zákroky. Rozehrávat volný kop tak mohl domácí celek, který to na jistotu zkoušel po zemi.
     
    13
    Posléze směrem dozadu dokázal zapracovat hostující Baysse, který tak za sebe nepustil rychlonohého Mavididiho, před kterým odehrál míč do zámezí.
     
    14
    Montpellier se již poměrně dlouhou dobu drží s míčem na polovině soupeře, kde nyní rozjelo kombinaci, do které se zapojila také kompletní obrana.
     
    15
    Yadli šel do osobního souboje hodně agresivním způsobem, což pochopitelně uviděl také hlavní sudí tohoto zápasu, který nařídil další standardní situaci.
     
    16
    Sudí El Hadj musel řešit další souboj, při kterém si tentokráte proti pravidlům pomohl hostující Bašić, který u středového kruhu fauloval Savaniera.
     
    17
    Do zajímavé šance se před malým momentem dostal domácí Mavididi, který to zkoušel střelou k tyči, kterou přesto o něco málo minul!
     
    18
    Po delší době se na útočnou polovinu podívalo také Bordeaux, které ovšem nedokázalo přihrát vůbec přesně a k míči tak zavítal domácí zadák Sambia.
     
    19
    Poté jsme sledovali přenesení hry na pravou stranu hrací plochy, kde si o nahrávku řekl domácí Ferri, který se pasem podél autové lajny snažil najít Savaniera.
     
    20
    Montpellier pokračuje v kombinaci na polovině soupeře, což zatím nepřináší nic extra nebezpečného, avšak hostující obrana musí být pozorná.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím nepřinesla žádnou branku. Jedinou vyloženou šanci měl na svědomí domácí Mavididi.
     
    22
    Centrovanou nabídkou směrem do pokutového území to poté zkoušel hostující Benito, který centroval pohotově, avšak přímo na hlavu protihráče.
     
    23
    Po delší době se tak k míči dostal také domácí brankář Omlin, který na jistotu rozehrál výhozem nakrátko, přičemž dokázal oslovit kolegu Ferriho.
     
    24
    Montpellier mělo na pořadu dne další rohový kop, tentokráte z pravé strany. Centr nakonec směřoval na přední tyč, kde za sebe prodlužoval Baysse.
     
    25
    Do volného prostoru si následně dokázal seběhnout domácí Laborde, který se nakonec pokoušel o zakončení pravou nohou, jenž putovalo vedle.
     
    26
    Bylo to ovšem s tečí bránícího Koscielnyho, což znamenalo další rohový kop pro domácí mužstvo. Savanier svým centrem našel Hiltona, který mířil vedle.
     
    27
    Brankář Costil tak nemusel zasahovat, míč totiž mířil skutečně daleko vedle hostující branky. Sám Costil okamžitě nakrátko rozehrál na Koscielnyho.
     
    28
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Zničehonic je tu vedoucí branka Bordeaux! Za kolmicí mezi domácí obránce si seběhl forvard HWANG UI-JO, který předvedl ukázkové zpracování na hruď, načež se dostal ke střele pravou nohou. Ta směřovala k zadní tyči, kam se brankář Omlin nedokázal ideálně natáhnout.
    28. Hwang UI-JO - 0:1
     
    30
    Najednou tu tedy máme pořádnou zápletku. Bordeaux se totiž vůbec poprvé v tomto duelu dostalo do vyložené šance, se kterou Hwang naložil ukázkově.
     
    31
    Girondins Bordeaux poté kombinovalo na vlastní polovině, kde měl hodně prostoru kolem sebe obránce Baysse, který nakonec zvolil nahrávku na Sabalyho.
     
    32
    Po obranném zákroku skončil na zemi domácí Sambia, který tak za sebe nepustil de Prévilla. Girondins Bordeaux si přesto vybojovalo rohový kop.
     
    33
    Rohový kop nakonec nepřinesl nic nebezpečného, avšak hostující celek poté zkoušel přenést hru na levou stranu, kde si s míčem nedokázal poradit Benito.
     
    34
    Málem bylo srovnáno! K hlavičkovému pokusu se totiž dostal domácí Delort, který nakonec míč pouze otřel o horní brankovou konstrukci.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Jean Michaël Seri (Girondins Bordeaux FC).
     
    35
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Domácí poměrně rychle srovnávají krok! Hostující celek totiž fauloval a na pořadu dne byla standardní situace zhruba z pětadvaceti metrů od branky. K rozehrávce se nakonec postavil SOLOMON SAMBIA, který náramně trefenou střelou zamířil přesně k brankové konstrukci.
    35. Junior SAMBIA - 1:1
     
    36
    Costil tak ani v tomto případě nemusel zasahovat, ba naopak po jeho rozehrávce odkopem šel příliš agresivním způsobem do souboje Savanier.
     
    37
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Na poslední chvíli se do vlastního pokutového území dokázal vrátit hostující Benito, který tak za sebe nepustil Molleta, před kterým se mu povedlo odkopnout.
     
    41
    Na útočnou polovinu se chtěl před malým momentem dostat hostující de Préville, který ovšem skončil na zemi a podle sudího se nejednalo o faul domácích.
     
    43
    U středového kruhu si dokázal podržet míč na své noze hostující Bašić, který poté přenášel hru na levou stranu, odkud to centrem do vápna zkoušel Benito.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl dva přesné zásahy. Jako první se do vedení dostalo Bordeaux, které zaskočilo aktivně hrající domácí celek. Montpellier si ovšem připsalo poměrně rychlou odpověď, neboť standardní situaci dokázal fantastickým způsobem trefit Sambia. Oba celky se tak dokázaly jednou prosadit, výsledek je tak stále nerozhodný.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    V úvodu druhého poločasu jsme sledovali centrovanou nabídku z levé strany, o kterou se postaral Cozza, který ovšem našel pouze Koscielnyho.
     
    49
    K odkopu od své branky se poté postavil Costil, který na jistotu rozehrál nakrátko na vedle postaveného Seriho, jenž vyvezl míč na opačnou polovinu.
     
    50
    A tam se málem do vyložené šance dostal útočník Hwang, který to přeci jenom měl na dlouhou nohu, což rychlým vyběhnutím dokázal utnout Omlin.
     
    51
    Míč se poté snesl pouze ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro Girondins Bordeaux, ke kterému se nakonec postavil zadák Sabaly.
     
    52
    Na opačné straně si na pravém křídle dokázal najít prostor k centrované nabídce domácí Sambia, který pohotově odehrál míč do vápna, kde našel soupeře.
     
    53
    Domácí Mavididi si potáhl míč do pokutového území, kde nakonec zakončoval levou nohou, avšak jeho střela směřovala kousek vedle branky.
    53. Mavididi mířil kousek vedle.
     
    54
    Na opačné straně si domácí obrana neporozuměla, což mohl střelou mezi tři tyče potrestat Hwang, který své zakončení přesto poslal vysoko nad branku.
     
    55
    Girondins Bordeaux podniklo rychlý protiútok, který nakonec na sebe vzal Hwang. Jeho nahrávka ovšem nebyla přesná a putovala na kopačku Congrého.
     
    56
    K sympatickému projektilu se před malým momentem dostal hostující Oudin, který to zkoušel zakončením na přední tyč, kde ale zasahoval Omlin.
     
    57
    Na pořadu dne byl další rohový kop, tentokráte z pravé strany. K oné rozehrávce se nakonec postavil Adli, který ovšem mířil na hlavu Hiltona.
     
    58
    Hostující obrana si poté pohrávala s míčem na vlastní obranné polovině. Koscielny nakonec zvolil nahrávku do tandemu na Baysseho, jenž vyvezl míč.
     
    58
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Domácí celek se poprvé v tomto duelu dostává do vedení! V pokutovém území se totiž Delortovi povedlo šikovně sklepnout míč pod sebe, kde měl palebnou pozici kolega GAETAN LABORDE. Jeho tečovaná rána nakonec putovala do protipohybu brankáře Costila, který si na míč lehce sáhl.
    58. Gaëtan LABORDE - 2:1
     
    59
    Následovalo autové vhazování z pravé strany, který si vzal na starost obránce Sabaly. Tomu se povedlo najít Oudina, který se navíc dostal k centru.
     
    61
    Girondins Bordeaux tak bude muset poprvé v tomto duelu dotahovat manko. Do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se tak klidně může obrátit.
     
    62
    Na útočné polovině si poté pohrával s míčem hostující Seri, který ovšem nahrával hodně nepřesně, neboť nahrávku poslal přesně na kopačku Savaniera.
     
    63
    Savanier to následně zkoušel pasem za hostující obranu, kde se sice nacházel kolega Delort, avšak jako první se nakonec k míči dostal Koscielny.
     
    64
    Domácí obraně se povedlo uklidnit hru na vlastní polovině, načež jsme sledovali vysoký pas na Labordeho, jehož centrovanou nabídku srazil protihráč.
     
    65
    Do pokutového území přesto přiletěl ještě jeden centr, který si ve vzduchu nakonec dokázal najít útočník Delort, který hlavičkou mířil přímo doprostřed.
     
    66
    U postranní lajny měl kolem sebe málo času hostující Sabaly, který byl nakonec čistým způsobem obrán o míč a domácí celek tak táhne protiútok.
     
    67
    Do pokutového území poté poslal vzdušnou nabídku hostující Benito, který přesto našel pouze hlavu domácího Congrého, jenž dostal míč mimo šestnáctku.
     
    68
    Nakonec bude následovat odkop od domácí branky, o který se pochopitelně postará brankář Omlin. Očekávat se dá vysoký odkop na druhou polovinu.
     
    69
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Domácí celek nakonec přidává další branku! Sledovali jsme přenesení hry na levou stranu, kde se k míči dostal křídelník STEPHY MAVIDIDI. Ten se mrštným způsobem dostal až do pokutového území, kde si potáhl míč na pravou nohu, načež se mu povedlo vyzrát na Costila.
    69. Stephy Alvaro Mavididi - 3:1
     
    70
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Stephy Alvaro Mavididi, přichází Elye Wahi.
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Florent Mollet, přichází Joris Chotard.
     
    71
    Bylo tomu skutečně tak. Navíc si za obranu soupeře pokoušel seběhnout křídelník Mavididi, který podle pomezního číhal v jednoznačném ofsajdu.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Nicolas Cozza (Montpellier HSC).
     
    73
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Montpellier se dostalo do pohodlného vedení o dvě branky a soupeř to bude mít hodně složité.
     
    74
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Junior Sambia, přichází Arnaud Souquet.
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Nicolas Cozza, přichází Mihailo Ristić.
     
    75
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Jean Michaël Seri, přichází Amadou Traoré.
     
    77
    Nahrávka do volného prostoru měla najít hostujícího Oudina, před kterým ovšem zasahoval jeden z protihráčů. Následovat tak bude další vhazování.
     
    79
    Hostující zadák Baysse si nakonec rozmyslel přenesení hry na druhou stranu, místo toho našel vedle postaveného Koscielnyho, který ihned přenášel hru.
     
    80
    Vyloženou šanci měl na své kopačce Hwang, kterému se ovšem nepovedlo vyzrát na brankáře Omlina. Přesto bude následovat rohový kop.
     
    81
    Za pokutovým územím hostujícího celku si našel střeleckou pozici Laborde, který se dostal k prudké střele, jenže nakonec putovala vysoko nad branku.
     
    82
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Gaëtan Laborde, přichází Pedro Mendes.
     
    83
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Rémi Oudin, přichází Sekou Mara.
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Toma Bašić, přichází Issouf Sissokho.
     
    84
    Nejprve se k zajímavému zakončení hlavou dostal domácí Wahi, jenomže na brankáře si nepřišel. Posléze z velké vzdálenosti zakončoval také Savanier.
     
    85
    Na pořadu dne poté bylo autové vhazování z pravé strany, po kterém se domácímu celku povedlo přenést hru do volného prostoru, kde číhal Savanier.
     
    87
    Na pravém křídle se k míči dostal hostující Benito, který si nakonec našel prostor k centrované nabídce do pokutového území, kde ale zasahoval Hilton.
     
    88
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Nicolas de Préville, přichází Jimmy Briand.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+1
    Bordeaux posléze přenášelo hru na pravou stranu hrací plochy, kde to centrem do pokutového území zkoušel Sabaly, který našel Adliho.
     
    90+2
    Hostující celek se snaží s výsledkem něco udělat, avšak se mu to zrovna moc nedaří. Další přenesení hry pro změnu přistálo přesně na hlavu Congrého.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Loris Benito (Girondins Bordeaux FC).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 9:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:9.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Montpellier, které svého soupeře porazilo výsledkem 3:1. Domácí celek povedeně vstoupil do druhého poločasu, přičemž se poprvé v tomto duelu dostal do vedení. Montpellier bylo i posléze směrem dopředu nebezpečnější, navíc se mu ještě jednou povedlo vyzrát na brankáře Costila. Bordeaux se tak dostalo do složité situace, přičemž prohrávalo o dvě branky, s čímž se mu už do konce zápasu nepovedlo nic moc udělat. (16:48:45)

    David Suchý

    Branky: 35. Sambia, 58. Laborde (Delort), 69. Mavididi (Savanier) – 28. Hwang Ui-jo (Baysse)

    Karty:   72. Cozza (MON) – 35. Seri (BOR), 90+3. Benito (BOR)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 9:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:9.
    Montpellier HSC: Omlin – Sambia (74. Souquet), Hilton (C), Congré, Cozza (74. Ristić) – Ferri – Laborde (82. Mendes), Mollet (70. Chotard), Savanier, Delort – Mavididi (70. Wahi).
    Náhradníci: Bertaud – Dolly, Chotard, Le Tallec, Wahi, Souquet, Škuletić, Ristić, Mendes.

    Girondins Bordeaux: Costil – Sabaly, Koscielny (C), Baysse, Benito – Bašić (83. Sissokho), Adli, Seri (75. A. Traoré), de Préville (88. Briand) – Hwang Ui-jo, Oudin (83. Mara).
    Náhradníci: Poussin – Bessile, Briand, Kwateng, Mara, Lacoux, A. Traoré, Sissokho, Poundjé.
    bahis siteleri