Getafe – Eibar 0:1 (kon.) | Valencia – Valladolid 3:0 (kon.) | Villarreal – Celta Vigo 2:4 (kon.)
Real Madrid – Sevilla 2:2 (kon.)
konec
Real Madrid
2:2 (0:1)
Sevilla FC
Neděle 09.05.2021, 21:00 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španělská LaLiga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u španělské LaLigy! Dnes se spolu podíváme na duel mezi Realem Madrid a Sevillou. Zápas začne ve 21:00.
     
    Real Madrid

    Favorit tohoto duelu je poměrně jasný, bude jím Real. Madrid má po čtyřiatřiceti zápasech na svém kontě sedmdesát čtyři bodů a ještě rozhodně bude chtít zabojovat o titul. Na něj nyní ztrácí tři body ze třetího místa. Bílý balet má však výhodu, jelikož má o zápas méně než Atlético i Barcelona, navíc s nimi má lepší vzájemné zápasy. Real má druhou nejlepší obranu, jelikož inkasoval dvacet čtyři branek, sám jich dal osmapadesát. Madrid v posledních třech ligových zápasech vybojoval sedm bodů. Vyhrál nad Cádizem a Osasunou. Mezi výhry se vklínila remíza s Betisem.
     
    Sevilla FC

    Sevilla si titul nejspíše odstřelila v posledním odehraném zápase, ve kterém padla. Takhle má na svém kontě po třiceti čtyřech odehraných zápasech rovných sedmdesát bodů a na Atlético ztrácí bodů už sedm. Čtvrté místo však má jisté, tím pádem i Ligu mistrů pro příští sezónu. I hosté se mohou letos spolehnout na obranu, jelikož inkasovali dvacet sedm branek, zatímco jich dali devětačtyřicet. Sevilla v posledních třech duelech získala šest bodů, když porazila Levante a Granadu. V posledním zápase ale nestačila na Bilbao.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Madrid CF: López – Odriozola Arzallus, Militao, Nacho Fernández, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Valverde, Benzema, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Lunin, Altube – M. Díaz, Blanco, Isco, E. Hazard, Rodrygo, Gutiérrez, Asensio.

    Sevilla FC: Bunú – Navas, Koundé, Diego Carlos, Acuňa – Rakitić, Fernando, Jordán – Suso, Ocampos, A. Gómez.
    Náhradníci: Díaz, Vaclík – L. de Jong, Nasjrí, Rekik, Óscar Rodríguez, Aleix Vidal, F. Vázquez, Gudelj, Sergi Gómez, Escudero, Ó. Torres.

    Rozhodčí: J. Martínez – Prieto, M. Martínez.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Real Madrid obstaral výkop do dnešního důležitého souboje. Pokud dokážel Real zvítězit, výrazně zvýší své šance na zisk titulu.
     
    2
    Diego Carlos si dal pozor na napadajícího Karima Benzemu a před francouzským útočníkem odkopl míč do bezpečí. Real bude vhazovat.
     
    3
    Marcelo si dal pozor na odražený míč a nechal jej propadnout do zámezí. Real rychle rozehrál a do útonu se hnal Vinícius. Brazilec se utopil ve vlastních kličkách.
     
    4
    Jasín Bunú se musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Gólman Sevilly nakopl míč na levou stranu, jenže tam si jej nezpracoval Jordan.
     
    5
    Éder Militao se skvěle vrátil na hranici velkého vápna a před soupeřem odkopl míč do autu. Sevilla však v úvodu duelu hraje velmi sympaticky.
     
    6
    Jules Koundé se dostal na polovinu Realu Madrid, poslal přihrávku na pravou stranu, ale neměl tam spoluhráče. Real se na balónu také neudržel.
     
    7
    Jesús Navas se uvolnil na pravé straně a odcentroval do šestnáctky vnějším nártem. Jeho pobídku ale nikdo v červeném dresu nezachytil.
     
    8
    Sevilla zahrávala první roh dnešního souboje. Jeho exekuce se ujal Marcos Acuňa, který odcentroval na přední tyč, kde hlídkoval Nacho Fernández.
     
    9
    Acuňa se při další akci znovu dostal k odcentrování do pokutového území, jenže jeho přízemní pobídku srazil jeden z hráčů Realu Madrid do autu.
     
    10
    Lucas Ocampos dostal přihrávku na levou stranu, kde se dobrou kličkou zbavil obránce, jenže centrem do pokutového území neoslovil spoluhráče.
     
    12
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Domácí Real Madrid se dostává do vedení! Po rychlé akci přiletěl do pokutového území nadýchaný centr z pravé strany, na který si naběhl KARIM BENZEMA a hlavou otevřel skóre! Branka nemůže platit pro předchozí ofsajd Odriozoly.
     
    14
    Sevilla se ihned po obdržení úvodní branky vydala do útoku, jenže nákop na levou stranu skončil stačil Odriozola ve sprintu odkopnout na roh.
     
    15
    Odriozola dostal přihrávku na pravou stranu a potáhl míč vpřed až na polovinu Sevilly. Real Madrid nyní začíná diktovat tempo hry.
     
    16
    Luka Modrič diriguje rozehrávku Realu Madrid v blízkosti velkého vápna. Chorvatský záložník rozehrál na levou stranu, ale Kroos si na centr netroufl.
     
    17
    Další akci Realu Madrid zastavuje hvizd rozhodčího. Odriozola sice z pravé strany odcentroval do šestnáctky, ale ještě předtím míč opustil trávník.
     
    18
    Álvaro Odriozola Arzallus dostal prostor na pravé straně, jenže si míč předkopl příliš daleko před sebe a už jej nedohnal na hrací ploše.
     
    19
    Jesús Navas vybojoval míč na pravé straně, potáhl jej na polovinu soupeře, nicméně přihrávkou do blízkosti velkého vápna spoluhráče neoslovil.
     
    20
    Jesús Navas si tentokrát navedl míč do blízkosti velkého vápna, jenže jeho zakončení levačkou skončilo nad břevnem domácí svatyně.
     
    21
    Jesús Navas znovu potáhl míč vpřed po pravém křídle, jenže Casemiro jej zastavil za cenu žluté karty.
     
    22
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do vedení! Sevilla dokázala udeřit po standardní situaci! Po přímém kopu sklepl jeden z hráčů míč k malému vápnu, kde se uvolnil FERNANDO a levačkou napálil míč do sítě!
     
    24
    Luka Modrič poslal přihrávku do pokutového území, jenže na jeho pobídku nedosáhl nikdo v bílém dresu. Real tak získal jen roh.
     
    26
    Casemiro se zpoza hranice velkého vápna opřel do přihrávky z levé strany, jenže jeho pokus mířil přímo do míst, kde stál gólman Sevilly.
     
    27
    Domácí Real se nyní tlačí do útoku se snahou o vyrovnání. Záložní řada hostujícího celku se však skvěle pohybuje a nepouští Real do zakončení.
     
    28
    Vinícius Júnior kouzlil s míčem na levé straně, jenže místo centru do šestnáctky hledal Casemira, před kterého se natlačil autor branky Fernando.
     
    29
    Thibaut Courtois si dal pozor na centr z levé strany, schoval míč do rukavic a ihned rozehrál. Domácí celek se teď nemůže prokousat ze své poloviny.
     
    30
    Vinícius Júnior se po šikovném průniku prodral do pokutového území, kde zakončoval placírkou. Jeho technický pokus ale prolétl vysoko nad břevnem.
     
    31
    Valverde dostal přihrávku do prostoru na pravé straně, jenže prudkým centrem trefil prvního obránce v červeném dresu Sevilly.
     
    32
    Až nyní se Real dostal do velké šance! Po Marcelově přihrávce se na hranici velkého vápna otočil Benzema a jeho dělovku vyškrábl brankář nad břevno!
     
    33
    Álvaro Odriozola Arzallus znovu dostal prostor na pravé straně, jenže centrem na hranici velkého vápna našel jen hlavu hostujícího Fernanda.
     
    34
    Diego Carlos si bez problémů pohlídal centr z pravé strany směřující na Karima Benzemu. Před francouzským útočníkem stačil míč odkopnout na roh.
     
    35
    Hned čtyři hráči v bílém postupovali do pokutového území proti trojici zadáků Sevilly. Benzem však přihrávkou na pravou stranu zahnal spoluhráče mimo střelecký úhel.
     
    36
    Právě Karim Benzema se při další akci Realu Madrid zjevil v pozici centrujícího hráče, jenže jeho pobídku si Jasín Bunú s přehledem pohlídal a ukryl míč do rukavic.
     
    37
    Fernando potáhl míč na polovinu hřiště, ale místo unáhleného nákopu rozehrál na levou stranu. Akci Sevilly dokázal napadáním zbrzdit agilní Valverde.
     
    38
    Nacho Fernández se zbavil napadajícího Susa a pomohl si rozehrávkou na kolegu ze stoperské dvojice. Real však potřebuje hrát na opačné straně.
     
    39
    Marcelo poslal přihrávku na levou stranu, kde měl volného Kroose, jenže německý záložník svým centrem zakopl míč do zámezí.
     
    40
    Jesús Navas si na pravé straně obhodil Toniho Kroose, ale napadající Casemiro před ním odehrál míč včasným skluzem do zámezí.
     
    41
    Valverde využil volný prostor a dostal se s míčem do blízkosti velkého vápna. Do šestnáctky mířili hned čtyři hráči, ale centr tam neputoval.
     
    42
    Casemiro se zpoza velkého vápna opřel do míče, jenže jeho dělovka nabrala opačnou rotiaci a míč prolétl kolem vzdálenější tyčky do zámezí.
     
    43
    Vinícius se dostal do šestnáctky, jenže místo přihrávky zvolil kličku a pozorný Koundé před ním odehrál ven ze šestnáctky.
     
    44
    Sevilla zahrávala další přímý kop v blízkosti pokutového území. Na vysokou pobídku si naskočil Jules Koundé, ale jeho hlavička skončila v rukavicích brankáře.
     
    45
    Álvaro Odriozola Arzallus ještě na poslední chvíli udržel míč na trávníku, ale v souboji s Marcosem Acuňou jej neudžel a daroval Seville aut.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce může být spokojenější hostující Sevilla! Domácí Real Madrid sice rozvlnil síť jako první, ale branka Benzemy nemohla kvůli ofsajdu Odriozoly platit. Na opačné straně uděřil po standardní situaci Fernando. Real mohl vyrovnat ve 32. minutě, ale Benzemovu ránu z otočky hostující brankář vyškrábl. Do kabin se odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Sevilla obstarala výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali do útoku, ale akce skončila nepřesnou střelou.
     
    47
    Marcelo dostal přihrávku na levou stranu a ihned vyslal pobídku za obranu Sevilly. Vinícius Júnior však neuspěl ve sprinterském souboji s obráncem.
     
    48
    Marcelo pokazil rozehrávku na levé straně hrací plochy a nabídl míč hostům. Sevilla se však do útoku nedostala. Rozehrávat bude Real.
     
    49
    Jesús Navas chtěl odkopnout míč daleko od pokutového území. Hostující obránce poslal nákop na polovinu Realu, kde míč získali domácí.
     
    50
    Toni Kroos krásně přečetl hru na pravou stranu, kam si naběhl Odriozola, jenže jeho pobídka skončila u obránce v červeném dresu.
     
    51
    Nacho Fernández uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště. Stoper Realu Madrid následně poslal pobídku na pravou stranu, ale Sevilla brání v pevném bloku.
     
    52
    Luka Modrič si v blízkosti velkého vápna skvěle přehodil míč na levačku a zakončil. Jeho tvrdou ránu hostující brankář s obtížemi vyrazil na roh.
     
    53
    Domácí po následném rohovém kopu reklamovali ruku jednoho z obránců v červeném dresu. Rozhodčí už se radí s kolegou u videa.
     
    54
    Penalta se nakonec pískat nebude. Sevilla teď měla velké štěstí, jelikož Diego Carlos podle rozhodčího udržel ruku u těla. Real se tak musí snažit i nadále.
     
    55
    Marcelo dostal přihrávku na levou stranu, jenže místo centru do pokutového území rozehrál na střed. Real už obléhá velké vápno takovým házenkářským způsobem.
     
    56
    Luka Modrič odcentroval z pravé strany do pokutového území, jenže jeho pobídka byla příliš krátká a stoper Koundé míč odehrál do bezpečí.
     
    57
    Suso trefil soupeře ostrým šlapákem a dostává žlutou kartu.
     
    57
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Alejandro Gómez, přichází Júsuf Nasjrí.
     
    58
    Thibaut Courtois se musel zapojit do rozehrávky Realu Madrid. Belgický brankář nakopl míč na polovinu soupeře, kde Éder Militao získal rohový kop.
     
    59
    Domácí fotbalisté teď hrají opravdu obětavě, ale po změně stran se jen těžko dostávají do šancí. Sevilla totiž brání ve velkém počtu na hranici šestnáctky.
     
    60
    Až nyní si na zakončení troufl Nacho Fernández, který střílel z dobrých dvaadvaceti metrů, jenže rána domácího stopera prolétla nad břevnem.
     
    61
    Karim Benzema si dobře pokryl míč na polovině soupeře a napadající protihráč jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Real může rozehrávat.
     
    62
    Po rychlém protiútoku se do zakončení dostala také Sevilla . Zpoza hranice velkého vápna střílel dobíhajícího Fernando, ale ve sprintu napálil míč nad břevno.
     
    63
    Suso dostal prostor na pravé straně, ale skvěle se k němu stáhl Vinícius Júnior, který míč nekompromisně napálil do zámezí.
     
    64
    Vinícius Júnior při další akci výborně napadal rozehrávku hostujícího celku jenže právě od něj se míč odrazil do těsného autu.
     
    65
    Obrovská šance Realu Madrid! Po zajímavě sehraném rohovém kopu si na pobídku na malé vápně naběhl Vinícius Júnior, ale z malého vápna minul branku!
     
    66
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Marcelo, přichází Miguel Gutiérrez.
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Marco Asensio.
     
    67
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Tohle bylo střídání jako hrom! Po rychlém protiútoku prošel Asensio do vápna, kde nejprve ustál souboj, pomohl si zpětnou přihrávkou a naběhl si na další pobídku Toniho Kroose. Střídající hráč pak levačkou zakroutil míč do sítě!
     
    69
    Hra je přerušena! Po předchozí akci Realu zůstal ve středovém kruhu ležet Joan Jordán, který si nejspíše přivodil nějaké svalové zranění.
     
    70
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut a domácímu Realu Madrid remíza rozhodně nestačí. Fotbalisté v bílém se opět tlačí vpřed.
     
    71
    Odriozola se dostal k míči na pravé straně pokutového území, zasekl si jej kolem obránce, ale už nedokázal přihrát na dobíhajícího Kroose.
     
    72
    Karim Benzema se při další akci Sevilly vrátil až na vlastní polovinu, kde uspěl v přetlačované s Fernandem a odehrál míč do bezpečí. Real navíc získal vhazování.
     
    73
    Casemiro vybojoval míč pro domácí celek v blízkosti rohového praporku. Fotbalisté Realu bleskově rozehráli a Valverde dokonce zakončil. Jeho ránu hostující brankář s přehledem lapil.
     
    74
    Tak pozor! Benzema se dostal do úniku, po kterém jej hostující brankář složil k zemi, ale ještě předtím zahrál sporně ve vápně na opačné straně hřiště Éder Militao.
     
    76
    Rozhodčí se dlouho radil s kolegou a nyní se jde podívat na monitor. Jeden z týmů zřejmě bude kopat penaltu. Otázkou zůstává, zda to bude Real nebo Sevilla.
     
    77
    Bude to Sevilla! Rukou ve vápně zahrál Éder Militao a sudí po poradě u videa nařídil pokutový kop pro hosty!
     
    78
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Hostující celek se podruhé v dnešním duelu dostává do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil IVAN RAKITIČ, který s přehledem uklidil míč k tyči!
     
    79
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Vinícius Júnior, přichází Eden Hazard.
     
    80
    Realu už moc času na vstřelení vyrovnávací branky nezbývá. Casemiro si tentokrát skvěle pokryl míč a vybojoval pro domácí rozehrávku v blízkosti pokutového území.
     
    81
    Benzema poslal míč na levou stranu, kde byl Eden Hazard, ale belgický fotbalista si nedokázal míč dobře zpracovat. Hosté ustáli těžkou situaci.
     
    82
    Hra je přerušena! Jeden z hostů nyní zůstává ležet na trávníku a drží se za pravé stehno. Uvidíme, zda bude muset střídat.
     
    83
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Suso, přichází Óscar Rodríguez.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Joan Jordán, přichází Nemanja Gudelj.
     
    84
    Toni Kroos se hnal vpřed středem hrací plochy, ale střídající Gudelj se mu čistým skluzem položil pod nohy a akci Realu Madrid dokázal zastavit.
     
    85
    Real se stále tlačí na polovinu Sevilly, jenže obrana hostujícího celku stojí v pevném bloku. Domácí si jen těžko hledají cestičku do blízkosti šestnáctky.
     
    86
    Óscar Rodríguez byl faulován Odriozolou na polovině hrací plohy a vůbec se mu nechce zpátky na nohy. Sevilla nasbírá další cenné sekundy.
     
    87
    Casemiro poslal nákop na pravou stranu, kam spěchal Eden Hazard, jenže zadáci v červeném se opět stačili srovnat na hranici velkého vápna.
     
    88
    Toni Kroos potáhl míč do blízkosti velkého vápna a vyslal nadýchaný centr. Ani jeden z dobíhajících hráčů v bílém na jeho pobídku nedosáhl.
     
    89
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Ivan Rakitić, přichází Óliver Torres.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Lucas Ocampos, přichází Luuk de Jong.
     
    90
    Domácí se v závěru dnešního souboje prakticky nemohou dostat do tlaku. Naopak fotbalisté hostující Sevilly získávají jeden odražený míč za druhým.
     
    90+1
    Nastavuje se šest minut!
     
    90+2
    Federico Valverde se po levé straně dostal do blízkosti velkého vápna, jenže si míč nedokázal prohodit kolem statického soupeře a přišel o možnost odcentrovat.
     
    90+3
    Hostující brankář Jasín Bunú vystartoval ven z branky a dokráčel si pro nadýchaný centr z levé strany hrací plochy. Gólman Sevilly dnes podává skvělý výkon.
     
    90+4
    Gólman hostujícího celku nakopl míč na polovinu hřiště, jenže tam se k jeho nákopu dostal jen domácí středopolař Casemiro, který míč odkopl na pravou stranu.
     
    90+4
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí Real Madrid se dočkal velmi šťastné branky! Z velké dálky napřáhl Toni Kroos který vyslal přízemní ránu a od nohy EDENA HAZARDA se míč odrazil mimo dosah brankáře!
     
    90+6
    Domácí dokonce mohli rozhodnout o svém triumfu! Na zpětnou přihrávku si naběhl Casemiro, který pálil placírkou, jenže technickou střelou těsně minul branku!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Real Madrid nakonec ubojoval se Sevillou remízu 2:2. Domácí Real Madrid sice rozvlnil síť jako první, ale branka Benzemy nemohla kvůli ofsajdu Odriozoly platit. Na opačné straně uděřil po standardní situaci Fernando. Real mohl vyrovnat ve 32. minutě, ale Benzemovu ránu z otočky hostující brankář vyškrábl. Po změně stran byl domácí Real mnohem aktivněji a dočkal se odměny. Střídající Marco Asensio vyrovnal v 67. minutě. O deset minut později zahrál rukou ve vápně Éder Militao a Ivan Rakitič vrátil hostům vedení. Už to vypadalo, že si Sevilla odveze všechny body, ale Kroos v nastavení otřel svou ránu o Edena Hazarda, který zařídil vyrovnání.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:8.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:55:57)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 67. Asensio (Kroos), 90+4. E. Hazard (Kroos) – 22. Fernando (Rakitić), 78. Rakitić (pen.)

    Karty:   21. Casemiro (REA) – 57. Suso (SEV)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:8.
    Real Madrid: Courtois – Odriozola Arzallus, Militao, Nacho Fernández, Marcelo (66. Gutiérrez) – Modrić (66. Asensio), Casemiro, Kroos – Valverde, Benzema, Vinícius Júnior (79. E. Hazard).
    Náhradníci: Lunin, Altube – M. Díaz, Blanco, Isco, E. Hazard, Rodrygo, Gutiérrez, Asensio.

    Sevilla FC: Bunú – Navas, Koundé, Diego Carlos, Acuňa – Rakitić (89. Ó. Torres), Fernando, Jordán (83. Gudelj) – Suso (83. Óscar Rodríguez), Ocampos (89. L. de Jong), A. Gómez (57. Nasjrí).
    Náhradníci: Díaz, Vaclík – L. de Jong, Nasjrí, Rekik, Óscar Rodríguez, Aleix Vidal, F. Vázquez, Gudelj, Sergi Gómez, Escudero, Ó. Torres.

    Rozhodčí: J. Martínez – Prieto, M. Martínez
    bahis siteleri