Kolín nad Rýnem – Freiburg 1:4 (kon.) | Frankfurt – Mohuč 1:1 (kon.) | Hertha – Bielefeld 0:0 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
1:4 (0:2)
SC Freiburg
Neděle 09.05.2021, 13:30 • RheinEnergie Stadion, Kolín nad Rýnem • Německá Bundesliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne. Německá Bundesliga má dnes na programu tři utkání 32. kola. V tomto textovém přenosu se zaměříme na souboj mezi týmy 1. FC Kolín nad Rýnem a SC Freiburg.
     
    Kolín nad Rýnem se aktuálně nachází na předposlední sedmnácté pozici, v minulých dvou kolech ale oživil naději na záchranu, když porazil 2:1 silné Lipsko a naposledy zvítězil 3:2 v Augsburgu. Ztráta na patnácté Brémy se tak smrskla na pouhý jeden bod, stejně jako na čtrnáctou Herthu Berlín a šestnáctý Bielefeld. Nejlepším letošním střelcem Kolína je se sedmi brankami šestadvacetiletý slovenský záložník Ondrej Duda.
     
    Freiburg se nachází v klidném středu tabulky na desátém místě. V posledních pěti kolech vyhrál jen jednou a ztratil tak možnost bojovat o pohárové příčky. Záchranu má také jistou, a tak může klub sezónu už jen "dohrávat". V posledním kole prohrál Freiburg 0:3 na hřišti zachraňující se Herthy Berlín. Nejlepšími střelci mužstva jsou dva osmigóloví záložníci – třiadvacetiletý Maďar Roland Sallai a o pět let starší Ital Vincenzo Grifo.
     
    Vzhledem k výhodě domácího prostředí a maximální motivaci favorizují bookmakeři sázkových kanceláří tabulkově hůře umístěný Kolín nad Rýnem. Na svém stadionu před rokem Freiburg porazil jasně 4:0. V prvním letošním vzájemném střetnutí, které se uskutečnilo zkraje roku na hřišti soupeře, naopak Kolín prohrál vysoko 0:5.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Ehizibue, Bornauw, Czichos, J.-K. Horn – Schirí – M. Wolf, Duda, Hector, Kainz – Andersson.
    Náhradníci: Zieler – Drexler, Jakobs, Meré, Meyer, S. Özcan, Rexhbecaj, Schmitz, Thielmann.

    SC Freiburg: Flekken – Kübler, Lienhart, Gulde, Günter – Sallai, Keitel, Höfler, Grifo – Demirović, Petersen.
    Náhradníci: Uphoff – Džong, Haberer, Höler, Kwon Čang-hoon, Santamaría, K. Schlotterbeck, Schmid, Til.

    Rozhodčí: M. Fritz (Německo).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu je za námi. Vzal si ho na starost hostující Freiburg, který nastupuje v černých dresech. Kolín zvolil červenou varuantu.
     
    3
    Hosté zatím drží míč většinu času. Na kopačkách ho ale mají na své vlastní půli, kde si jen zlehka přihrávají a nechodí moc do útočné fáze.
     
    4
    Vincenzo Grifo se snažil pozemním centrem z levé strany k puntíku přenést do dobré pozice míč pro Demiroviće. Před něj ale z obrany vystoupil Bornauw a míč parádně zablokoval.
     
    5
    Keitel se snažil nakopnout míč za obranu po Petersena, ale jeho soupeř dokázal míč ukrást z trajektorie a rozehrát na druhou stranu hřiště.
     
    6
    Do první šance se snažil procpat i domácí Kolín. Andersson si ale ve vápně moc předkopl míč a ten mu ukrad stoper Gulde.
     
    8
    Czichos ukradl míč a okamžitě ho odpálil dopředu na útočníky. Ti si ale nevěděli rady a zahráli zpět do obrany, takže se Kolín pohybuje s míčem opět u své branky.
     
    9
    Czichos se s míčem dostal až k vápnu. Tam ho chtěl předat Dudovi, jenže Duda ho nezpracoval vůbec dobře a Liehart tak míč jednoduše odebral.
     
    10
    Kolín nad Rýnem si za svou útočnou snahu vybojoval rohový kop. Hector ho rozehrál a dopravil míč na hranici malého vápna. Tam si vyskočil Czichos, který hlavičkoval, ale poslal ho hodně nad branku.
     
    12
    Prvních deset minut za námi a zatím jsme neviděli nejen branku, ale ani žádný pořádný útok. Ze začátku hrál spíše Freiburg, ale v posledních minutách je na míči mnohem aktivnější Kolín nad Rýnem.
     
    13
    Sallai sprintoval po pravé straně kolem autové čáry. Z křídla pak centroval do vápna, kde sice našel hlavičkujícího spoluhráče, ten ale míč otřel jen o soupeře a poslal mimo.
     
    14
    V souboji o míč sevřeli Sallaie svými těly najednou Schirí a Hector. Poslali ho k zemi a sudí okamžitě odpískal a udělil míč faulovanému hráči Freiburgu.
     
    15
    Kubler centroval z pravé strany v obraně na křídlo pro Petersena. Míč ale poslal úplně mimo svého spoluhráče. Našel tak spíše jen Horna u rohového poraporku.
     
    16
    Ondrej Duda byl velmi tvrdě faulován těsně před hranicí velkého vápna. Kolín nad Rýnem tak má k dispozici volný přímý kop z velmi dobré vzdálenosti.
     
    17
    Duda rozehrál standardku. Míč zatočil na pravou šibenici, ale o nějakou tu půlku metru ho ji minul. Míč si převzal Flekken, který svůj tým okamžitě poslal do útoku.
     
    18
    Máme tu první branku zápasu. Poměrně brzy se do vedení dostává hostující Freiburg! Velké zmatky v obraně dostaly míč na kopačku NILSE PETERSENA, jenž vyčkával ve vápně. Ten následně uklidil míč po zemi do levé části branky. Bez asistence.
     
    20
    Tak tohle je velký šok pro domácí! Freiburg po dvou minutách přidává další branku. Jeden z hráčů utekl na pravé straně a parádně přes malé vápno nacentroval nalevo. Tam míč zpracoval Grifo a vypálil ho. ERMEDIN DEMIROVIĆ ho ještě kopačkou lehce tečoval a usměrnil mimo dosah gólmana Horna. Asistence: Vincenzo Grifo.
     
    23
    Sebastian Andersson se dokázal prodrat na křídlo, odkud chtěl míč procpat na spoluhráče ve vápně. Míč ale místo toho prudce napálil do obránce.
     
    24
    Další rána pro Kolín? Andersson teď leží na zemi a gestikulací si žádá ošetření. Lékaři se k němu sbíhají. Zatím se neví, zda hráč bude pokračovat.
     
    25
    Andersson se postavil na nohy a je odváděn s dopomocí lékařů do zámezí. Jeho chůze není úplně plynulá a stále se neví, zda bude hráč pokračovat.
     
    26
    Naštěstí je to v pořádku. Mezitím, co už hra pokračuje, se Andersson vrací na hřiště. Od lékařů v zámezí dostal zelenou.
     
    28
    Freiburg drží míč a kombinuje s ním na své vlastní polovině. Kolín nad Rýnem je pasivní a nesnaží se ani bezstarostně si přihrávajícího soupeře napadat.
     
    29
    Nyní už domácí míč vybojovali, ovšem následně si přidělali starosti při rozehrávce svého gólmana Horna, kterému málem míč ukradl drze napadající Demirović.
     
    30
    1.FC Kolín je viditelně psychicky dole. Úplně ho srazily ty dva gól v rychlém sledu. Po první půlhodině hry tak soupeř hraje lehce a s velkou herní pohodou. Má moc místa na kombinace a nemusí se bát o výsledek.
     
    32
    Domácí zase zazmatkovali v obraně. Czichos lehkomyslně míč nasměroval na Bornauwam kterého ale napadal Demirović a málem mu míč ukradl.
     
    33
    Kolín nad Rýnem je směrem dopředu v těchto chvílích úplně nulový. Má ohromný problém se vůbec dostat alespoň za půlící čáru.
     
    34
    Czichos by mohl trochu ubrat v tvrdosti při soubojích. Nyní totiž do něj vletěl hlava nehlava a soupeře poslal nehezky k zemi.
     
    35
    Yannik Keitel se zkusil dostat do šance. Míč si ale stáhl a nakonec chtěl uvolnit spoluhráče, na kterého ale nasměroval velmi nepřesný pas.
     
    37
    Marius Wolf (1. FC Kolín nad Rýnem) to s agresivitou v souboji u postranní čáry opravdu přehnal a za to bude "odměněn" žlutou kartou.
     
    38
    Hosté si svou útočnou snahou vybojovali alespoň kop od rohového praporku. Před jeho exekucí ale ještě sudí domluví jednomu z domácích fotbalistů.
     
    39
    Rohový kop si na starost vzal Vincenzo Grifo. Nasměroval míč centrem na úroveň penalty, kde si na něj v však naskočila domácí obrana.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Ermedin Demirović (SC Freiburg), jenž velmi nebezpečně zajel do protihráče a poslal ho k zemi.
     
    42
    Andersson si vzal na starost volný přímý kop z docela dobré vzdálenosti od branky. Míč nacentroval, ale pouze do prostor, kde si ho ze vzduchu rukama uzmul gólman Flekken.
     
    43
    Kolín kombinoval na pravé straně u autové čáry, ale do útoku se prostě ne a ne dostat. Tato "útočná nemohoucnost" ho trápí od druhého obdrženého gólu.
     
    44
    Horn vhazoval kousek od pokutového území Freiburgu. Míč do něj přizvedl Hector, ale jen ho posunul ke stoperu hostí. Následně se už Ffreiburg přesunul do útoku.
     
    45
    Sudí k tomuto poločasu nastavuje ještě jednu minutku nad rámec základní hrací doby prvního dějství.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí. Jasně v něm dominoval Freiburg, a to hlavně díky dvěma gólům ve velmi rychlém sledu. Dva zásahy, v osmnácté a dvacáté minutě totálně ovlivnily vývoj poločasu v neprospěch domácích, kteří od té chvíle jako by přestali úplně hrát. Zatím to vypadá jednoznačně. Kolín se bude muset v kabině hodně sebrat a vzchopit, aby se zápasem ještě něco udělal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Marius Wolf, přichází Ismail Jakobs.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Sebastian Andersson (1. FC Kolín nad Rýnem).
     
    48
    Kolín nad Rýnem do druhého poločasu vběhl jako vyměněn. Trenér asi měl v kabině dlouhý proslov. Nyní hráči sprintují, presují, hrají prostě úplně jinak.
     
    50
    Kolín je zpět ve hře! Chvíli po poločase skóruje. Jakobs, který před chvílí přišel na hřiště, parádně nacentroval na úroveň penalty, kde se
    v tu chvíli nacházel SEBASTIAN ANDERSSON. Ten míč patádně zakončil silnou střelou z halfvoleje. Krásná branka, který navyšuje šance Kolína na body z tohoto zápasu. Asistence: Ismail Jakobs.
     
    52
    Ondrej Duda se prezentoval dvěma přihrávkami za obranu soupeře. Ani jednou si ale na míč jeho spoluhráči nedokázali naběhnout.
     
    53
    Manuel Gulde vrazil do soupeře v rychlosti v souboji. Srazil ho k zemi, obral o míč a chtěl pokračovat. Sudí ale hru okamžitě zastavuje.
     
    54
    Domácí jsou ve druhé polovině zatím jasně lepším týmem. Vychází jim v podstatě všechno. Freiburg se stáhl a nemůže nalézt herní pohodu z předchozí části hry.
     
    55
    Sebastian Andersson se cpal s míčem do velmi dobré pozice. Soupeře ale nedokázal obkličkovat a tak si musel pomoci faulem. Sudí to zřel a okamžitě odpískal.
     
    56
    Kainz s míčem prošel přes dva hráče a dostal se na hranici pokutového území. Odtamtud vypálil tvrdou střelu, která ale skončila hodně mimo pravou tyčku.
     
    57
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Ermedin Demirović, přichází Lucas Höler.
     
    58
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Roland Sallai, přichází Jonathan Schmid.
     
    59
    Máme tady zákrok na penaltu! Jakobs sprintoval s míčem po pravé straně do vápna, kde ho dobíhal Kubler. Když už byl k němu opravdu blízko, Jakubs spadl k zemi a sudí ukázal na penaltový puntík.
     
    60
    Tak pozor, možná se o penaltu jednat nebude! Sudí jde zkontrolovat situaci na obrazovce kvůli možné simulaci padajícího Jakobse.
     
    61
    Sudí už má jasno a potvrzuje svůj původní verdikt. Jakobs byl faulován, bude z toho penalta. Míč si nyní na značku staví Ondrej Duda, který ji zahraje.
     
    62
    Ondrej Duda (1. FC Kolín nad Rýnem) neproměňuje pokutový kop! Slovenský záložník při exekuci penalty uklouzl a míč poslal vysoko nad břevno!
     
    63
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Jan Thielmann.
     
    64
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Sebastian Andersson, přichází Dominick Drexler.
     
    65
    Hosté poněkud zaváhali v obraně. Tedy, při autovém vhazování. Jeden z hráčů míč nasměroval k poslednímu obránci Freiburgu Guldemu. Ten přihrávku nečekal a hodně váhal, než míč těsně před napadajícím soupeřem odkopl.
     
    66
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Nils Petersen, přichází Janik Haberer.
     
    67
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Yannik Keitel, přichází Baptiste Santamaría.
     
    68
    Vincenzo Grifo si netroufl na kličky podél lajny a tak míč raději nacentroval přes polovinu hřiště. Najít spoluhráče za obranou se mu ale nepodařilo.
     
    70
    Sebastiaan Bornauw si v souboji nepočínal dovoleně a soupeře poslal k zemi. Sudí Fritz okamžitě píská a přuděluje míč Freiburgu.
     
    71
    Kkolín kombinuje na útočné polovině, ale zatím nepřichází s nějakou dobrou myšlenkou, kterou by překvapilo soupeřovy hráče.
     
    73
    Dominick Drexler si vzal na starost volný přímý kop. Míč sice nasměroval do pokutového území, ale svého spoluhráče nenašel.
     
    74
    Christian Gunter poslal míč do nebezpečné pozice před brankou. Nikdo z jeho spoluhráčů ho ale nedokázal ve vápně zachytit.
     
    75
    Christian Gunter poslal nadějný centr do pokutového území. Jeden z pozorných obránců soupeře ale vyskočil nad ostatní hráče a míč vyhlavičkoval.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Kingsley Ehizibue, přichází Salih Özcan.
     
    77
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Iljás Schirí, přichází Max Meyer.
     
    78
    Sudí Fritz udělil Kolínu volný přímý kop za předchozí nehezký faul, kterého se dopustil. Keitel. Míč odehraje Hector, ale ještě musí chvíli počkat. Sudí ještě něco řeší s jiným hráčem.
     
    80
    Kolín se snaží vybojovat nějakou dobrou šanci na útočném polovině, ale jeho přihrávky jsou velmi nepřesné. S takovou to asi nevyjde.
     
    81
    Holer sprintoval do pokutového území, kde to vypadalo, že byl soupeřem stáhnut k zemi. Sudí ale penaltu neudělil a diskuze o tom, že by měla být, okamžitě zamítl.
     
    82
    Žlutou kartu za držení naopak nyní na druhé straně obdržel Philipp Lienhart (SC Freiburg).
     
    83
    Ondrej Duda si vzal na starost volný přímý kop. Míč neležel daleko od branky, ale Duda ho nasměroval přímo do poblíž stojící zdi soupeře.
     
    84
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Manuel Gulde, přichází Keven Schlotterbeck.
     
    85
    Hector se snažil zablokovat dlouhý pas soupeře do běhu. Při tom se ale srazil hlavou s Lienhartem a oba hráči s bolestí tvrdě dopadli na zem.
     
    86
    Nyní na trávníku probíhá rychlé ošetření obou hráčů, kteří se srazili hlavami. Zatímco Lienhart už je na nohou, Hector stále leží na zemi.
     
    87
    Oba hráči jsou již na nohou. Sudí jim nyní dává prostor se ze zámezí vrátit do hry. Zbývají nám poslední tři minutky plus nějaké to nastavení.
     
    88
    Krušné momenty v pokutovém území domácího týmu na poslední chvíli hasí brankář Horn. Kolín už definitivně mohl přijít o body.
     
    90
    Sudí nastavuje k tomuto poločasu šest minut nad rámec hrací doby.
     
    90+1
    Domácí srovnali parádním gólem Jana Thielmanna! Ten ale platiti nebude, protože hráč využil ofsajdového postavení k docílení branky. Skóre tak zůstává i v nastaveném čase 1:2.
     
    90+2
    Kolín se ještě snaží vybojovat jakoukoliv šanci v útoku, ale obránci soupeře dostali před chvílí jasné varování a nyní jdou do každého souboje na sto procent.
     
    90+3
    Další gól Freiburgu definitivně podtrhuje jeho dnešní vítězství a Kolín je tak opět blíže sestupu. Jeden z hráčů přehodil dloubáčkem obranu soupeře a míč poslal do úniku Hölerovi. Ten s ním sprintoval až k brance, kde mu z druhé vlny naběhl VINCENZO GRIFO. Höler mu míč před gólmanem svislým pasem poslal přímo na kopačku a Grifo jednoduše vsítil. Asistence: Lucas Höler.
     
    90+6
    Tento zápas má tedy neskutečný a bláznivý závěr. Freiburg podruhé v zápase přidává další gól jen chvíli poté, co sám vsítil. Grifo, tentokrát v roli asistenta, míč několik desítek metrů centrem přeposlal k JONATHANU SCHMIDOVI, který se taktéž dostal do úniku a i přes dotěrného obránce nakonec dokázal zakončit a propálit i gólmana. Asistence: Vincenzo Grifo.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Toto byl opravdu šílený zápas. Ve druhém poločase, jen tři minuty po jeho začátku, dostal míč do branky Andersson a rázem bylo sníženo. Kolín začal hrát o dost lépe než soupeř. Naívc vybojoval penaltu, díky které mohl srovnat. Tu ale Ondrej Duda neproměnil. Od té chvíle se hra opět vyrovnala. Další branka padla až v nastaveném čase a domácí vyrovnali. Sudí ale gól kvůli ofsajdu neuznal. Dvě minuty na to navýšil Freiburg, který se pak trefil ještě jednou, o tři minuty později. Freiburg se tedy v lize posouvá na devátou příčku. Kolín zůstává osmnáctý.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:6.
    Střely mimo: 16:5.
    Rohy: 3:2.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 15:16. (15:34:15)

    Jiří Polášek

    Branky: 50. Andersson (Jakobs) – 18. Petersen, 20. Demirović (Grifo), 90+3. Grifo (Höler), 90+6. Schmid (Grifo)

    Karty:   37. M. Wolf (KLN), 47. Andersson (KLN) – 41. Demirović (FRE), 82. Lienhart (FRE)

    Neproměněná penalta: 62. Duda (KLN), mimo


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 16:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:16.
    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Ehizibue (76. S. Özcan), Bornauw, Czichos, J.-K. Horn – Schirí (77. Meyer) – M. Wolf (46. Jakobs), Duda, Hector, Kainz (63. Thielmann) – Andersson (64. Drexler).
    Náhradníci: Zieler – Drexler, Jakobs, Meré, Meyer, S. Özcan, Rexhbecaj, Schmitz, Thielmann.

    SC Freiburg: Flekken – Kübler, Lienhart, Gulde (84. K. Schlotterbeck), Günter – Sallai (58. Schmid), Keitel (67. Santamaría), Höfler, Grifo – Demirović (57. Höler), Petersen (66. Haberer).
    Náhradníci: Uphoff – Džong, Haberer, Höler, Kwon Čang-hoon, Santamaría, K. Schlotterbeck, Schmid, Til.

    Rozhodčí: M. Fritz (Německo)
    bahis siteleri