Argentina – Kolumbie 1:1 (3:2 po pen.)
po penal. (3:2)
Argentina
1:1 (1:0)
Kolumbie A
Středa 07.07.2021, 03:00 • Estádio Nacional Mané Garrincha, Brasília • Copa América • Semifinále
Předzápasové kurzy
    Edwin CARDONA
     
    5. série
    3:2
    Je konec! Emiliano Martínez chytil tři penalty z pěti. V páté sérii si vychutnal Edwina Cardonu, když i do třetice zaznamenal úspěšný zákrok po pádu po své levé ruce.
    Leandro PAREDES
     
    3. série
    2:1
    Leandro Paredes zaváhání Miny využil, Argentina přebírá výhodu do své moci! Středopolař napálil míč k levé tyči, Ospina netrefil stranu.
    Davinson SÁNCHEZ
     
    2. série
    1:1
    Stoper Davinson Sánchez zvolil pomalejší rozběh a nebyl úspěšný! Balón poslal po zemi k pravé tyči, kam Martínez skočil a balón vyrazil.
     
    90+1
    Lionel Messi trefil zeď, Kolumbijci vzápětí ve třech vystartovali do protiútoku. Germán Pezzella účelně fauloval Díaze a rozšiřuje počet fotbalistů se žlutým trestem.
     
    88
    Arbitr Valenzuela si v závěru na nudu rozhodně stěžovat nemůže. Další práci měl po zákroku Wílmara Barriose na Messiho, i v tomto případě sáhl do kapsičky pro žlutou kartu.
     
    87
    Dvě žluté karty v krátkém časovém sledu. Nejprve pro Kolumbijce Edwina Cardonu na polovině hřiště, v podobném prostoru fauloval o pár vteřin později i Guido Rodríguez.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Edwin Cardona (Kolumbie).
    81. Messi zasáhl pravou tyč
     
    81
    Lionel Messi byl blízko gólu! V pokutovém území si vytvořil prostor a levačkou střílel k bližší tyči. Ke smůle své i spoluhráčů balón napálil jenom do pravé tyče.
     
    75
    David Ospina by měl zbystřit, protože Lionel Messi si připravuje balón na volný přímý kop z poměrně dobré pozice. Daniel Muñoz za svůj faul navíc dostal žlutou kartu.
    74. Martínez zahodil šanci na stržení vedení zpět na stranu Argentiny, trefil jenom Barriose
     
    74
    Lautaro Martínez zahodil obrovskou příležitost na stržení vedení zpět na argentinskou stranu. Di María vystihl chybnou rozehrávku soupeře a kličkou se zbavil vysoko vyběhnuvšího Ospiny. Následně se neunáhlil a nahrál do lepší pozice právě Martínezovi, před nímž stál pouze Barrios na brankové čáře, forvard jej ovšem prostřelit nedokázal.
     
    72
    Další žlutá karta, tentokráte do argentinských řad. Napomínaným hráčem je Gonzalo Montiel, který ve skluzu sestřelil Borju.
     
    67
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Nicolás González, přichází Ángel Di María.
     
    63
    Miguel Borja je na hřišti necelých deset minut, přesto už má na kontě kartu žluté barvy. Tvrdým skluzem minul balón, ne však Messiho.
    61. Luis DÍAZ - 1:1
     
    61
    Kolumbie právě vstřelila branku!
    Jako blesk z čistého nebe přichází vyrovnání! Za nákopem Cardony vystartoval LUIS DÍAZ. Pezzela pohyb soka nezachytil a kolumbijský křídelník z úhlu dokázal poslat balón nad padajícího Martíneze do sítě.
     
    60
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Duván Zapata, přichází Miguel Borja.
     
    56
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Giovani Lo Celso, přichází Leandro Paredes.
     
    55
    Druhým potrestaným kolumbijským fotbalistou žlutou kartou se stal Frank Fabra. Zezadu stáhl za dres Messiho bez snahy hrát balón.
     
    46
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Nahuel Molina, přichází Gonzalo Montiel.
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Rafael Borré, přichází Edwin Cardona.
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází William Tesillo, přichází Frank Fabra.
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Gustavo Cuéllar, přichází Yimmi Chará.
     
    45+4
    V závěru úvodního dějství žlutá karta i do kolumbijských řad. Vyfasoval ji Juan Cuadrado za zbytečný skluz u lajny proti Tagliaficovi.
    44. Ospina si poradil s hlavičkou Gonzáleze
     
    44
    Velká příležitost i na druhé straně! Messi zakroutil centr na hlavu Nicoláse Gonzáleze, jehož prudkou hlavičku Ospina reflexivně vyrazil nad horní tyč.
    38. Mina hlavičkoval do břevna
     
    38
    Argentinu podruhé v krátkém časovém sledu zachránila branková konstrukce. Po centru od rohového praporku vyletěl do vzduchu nejvýše Yerry Mina, hlavičku usměrnil pouze do břevna.
    37. Tečovaná střela Barriose skončila na tyči
     
    37
    Vyrovnání viselo ve vzduchu! Z pětadvaceti metrů se do balónu opřel Wílmar Barrios a blokující Lo Celso srazil míč do protipohybu gólmana Martíneze, toho zachránila levá tyč.
     
    21
    Premiérovou žlutou kartu zápasu vyfasoval argentinský středopolař Giovani Lo Celso, jenž těsně za polovinou hřiště zezadu zbytečně zajel do kotníků Barriose.
     
    9
    Nechybělo moc a bylo znovu vyrovnáno! Juan Cuadrado dostal nahrávku do nohy, levačkou střílel z první. Pochvalu zaslouží Emiliano Martínez, který odhadl, kam soupeř vystřelí, a pokus vytěsnil.
    7. Lautaro MARTÍNEZ - 1:0
     
    7
    Argentina právě vstřelila branku!
    První vážnější argentinská příležitost končí gólem! Messi si ve vápně skvěle zpracoval nahrávku Lo Celsa, načež zachoval klid a místo zbrklého zakončení přihrál pod sebe do gólovky LAUTARU MARTÍNEZOVI, za jehož přízemním zakončením k levé tyči natahoval Ospina ruku marně.

    Milan Huppert

    Branky: 7. Lautaro Martínez (Messi) – 61. L. Díaz (Cardona)

    Karty:   21. Lo Celso (ARG), 72. Montiel (ARG), 87. G. Rodríguez (ARG), 90+1. Pezzella (ARG) – 45+4. J. Cuadrado (CLM), 55. Fabra (CLM), 63. Borja (CLM), 75. D. Muñoz (CLM), 86. Cardona (CLM), 88. Barrios (CLM)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Juan Cuadrado (CLM)
    1:1   Lionel Messi (ARG)
    2. série:
    1:1   Davinson Sánchez (CLM)
    1:1   Rodrigo de Paul (ARG)
    3. série:
    1:1   Yerry Mina (CLM)
    2:1   Leandro Paredes (ARG)
    4. série:
    2:2   Miguel Borja (CLM)
    3:2   Lautaro Martínez (ARG)
    5. série:
    3:2   Edwin Cardona (CLM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:27.
    Argentina: E. Martínez – N. Molina (46. Montiel), Pezzella, Otamendi, Tagliafico – de Paul, G. Rodríguez, Lo Celso (56. Paredes) – Messi (C), Lautaro Martínez, N. González (67. Di María).
    Náhradníci: Armani, Musso – Acuňa, Agüero, Correa, Di María, A. Gómez, Lisandro Martínez, Lucas Martínez, Montiel, Palacios, Paredes.

    Kolumbie A: Ospina (C) – D. Muñoz, Y. Mina, D. Sánchez, Tesillo (46. Fabra) – J. Cuadrado, Barrios, G. Cuéllar (46. Chará), L. Díaz – Borré (46. Cardona), D. Zapata (60. Borja).
    Náhradníci: Quintana, C. Vargas – Borja, Cardona, Cuesta, Fabra, Chará, S. Medina, Muriel, Murillo, S. Pérez, Perlaza.

    Rozhodčí: Valenzuela – López, Urrego (VEN)
    bahis siteleri