Jablonec – Bohemians 1905 2:2 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 1:1 (kon.) | Plzeň – Slovácko 2:1 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:2 (0:1)
Bohemians Praha 1905
Neděle 08.08.2021, 16:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to vše, přeji hezký zbytek dne. (17:58:35)
     
    Z poměrně dietního fotbalového představení se nakonec vyklubalo pořádně zajímavé drama! Jablonec dlouho nemohl na energicky hrajícího soupeře najít recept, jenže do hry se vložil VAR a v 77. minutě bylo vyrovnáno, penaltu zužitkoval Václav Pilař. Severočeši byli po tomto momentu jako polití živou vodou a Tomáš Čvančara se zasloužil o rychlý obrat ve skóre.

    Když už se zdálo, že na první pohled opaření Pražané odpověď nenajdou, zaúřadoval VAR i na druhé straně. Penaltu si vzal v nastaveném čase na povel Jan Kovařík, který se zasloužil o to, že si klokani na Střelnici doskákali pro bod.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Jan KOVAŘÍK - 2:2
     
    90+4
    Bohemians právě vstřelili branku!
    A je vyrovnáno! JAN KOVAŘÍK pokutový kop proměnil suverénně. Přestože i Jan Hanuš uhodl směr střely, ani on neměl šanci tvrdý kop k tyči zlikvidovat.
     
    90+3
    Neuvěřitelné! VAR se zkoumal i na druhé straně a po spíše nešťastném faulu Tomáše Hübschmana je tu penalta pro Bohemians!
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Václav Pilař, přichází Jakub Martinec.
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Martin Doležal, přichází Michal Surzyn.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává také druhý hlavní trenér – hostující Luděk Klusáček.
     
    90+1
    To byly zmatky! Míč se tak dlouho odrážel v jabloneckém vápně, až ho pravou nohou trefil Daniel Köstl. Střela skončila těsně nad!
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut!
     
    89
    Kamil Vacek se snažil vyslat do útoku Keitu. Toho výborně hlídal Vojtěch Kubista, který míč skluzem zahrál do bezpečí.
     
    88
    Vladislav Ljovin se unáhlil a nákopem do pokutového území nikoho nenašel. Hosté trošku ztratili vítr z plachet, vykopávat bude Jan Hanuš.
     
    87
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Martin Dostál, přichází Matěj Koubek.
     
    86
    Severočeši byli velice blízko ke třetímu gólu. Martin Doležal s Dominikem Pleštilem se snažili z malého vápna doklepnout míč za čáru, Bohemka situaci s obrovským štěstím přečkala.
     
    85
    Centr Vojtěcha Kubisty od pravé postranní čáry byl příliš dlouhý a nikdo ze spoluhráčů zakončit nemohl. Tlak domácích ale neutuchá.
     
    84
    Jablonečtí jsou při chuti a dále se drží na útočné polovině.
    83. Tomáš ČVANČARA - 2:1
     
    83
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Obrat je na světě, domácí už vedou! Dominik Pleštil patičkou prostrčil míč do pokutového území. Tam se trestuhodně nedohodli obránci Bohemians a nedokázali balon odehrát. Dostal se k němu tedy TOMÁŠ ČVANČARA, který pohotovou ranou po zemi na přední tyč rozvlnil síť!
     
    81
    Po vyrovnávací brance je na hřišti pořádně živo. Je zřejmé, že oba týmy chtějí dnes odpoledne brát tři body. Intenzitu hry podtrhl tvrdý souboj ve středu pole, po kterém zůstal na zemi sedět Jaroslav Zelený. Rozehrávat však budou hosté.
     
    81
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází David Houska, přichází Tomáš Hübschman.
     
    80
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Roman Květ, přichází Kamil Vacek.
    79. Vedení mohl hostům vrátit Hronek, jenže nedal!
     
    79
    Hráči Bohemians vyrazili do otevřené obrany. Petru Hronkovi se nabízely možnosti přihrávky, nakonec to však vzal na sebe a pravačkou zpoza obránce minul bránu.
     
    78
    Hned po rozehrávce přilétl do jabloneckého pokutového území nebezpečný centr, který Jaroslav Zelený prsy odvážně sklepl do rukavic Jana Hanuše.
    77. Václav PILAŘ - 1:1
     
    77
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Exekuci pokutového kopu si na bedra vzal sám faulovaný VÁCLAV PILAŘ. A poradil si skvěle, míč posadil k pravé tyči tak přesně, že ho Bačkovský nezastavil, i když uhodl stranu.
     
    76
    A skutečně je z toho penalta! Hugo Jan Bačkovský se snažil vyrazit centr, nejdříve ale trefil oběma rukama do tváře Pilaře. Obrovská šance pro Jablonec.
     
    75
    Důvodem přerušení je ovšem kontrola VAR! Ve hře je penalta pro Jablonec za nedávný zásah brankáře Bačkovského do tváře Václava Pilaře.
     
    74
    Oba týmy se aktuálně občerstvují, pokračovat se bude za malou chvilku.
    72. Keita se pohotově uvolnil a vypálil, jeho střela šla těsně nad
     
    72
    Ibrahim Keita si míč z levé strany navedl k ose hřiště a zpoza pokutového území vyslal tvrdou ránu pravou nohou. Střela francouzského útočníka prolétla těsně nad horní tyčkou!
     
    71
    Pražané se už dlouho drží u míče. Nemohou ho sice dostat do nebezpečnějších pozic, ale ani nenechávají hrát soupeře.
     
    70
    Do konce řádné hrací doby zbývá dvacet minut a hostující celek je velmi blízko k tomu, aby v neoblíbeném Jablonci bodoval. Severočeši zatím soupeře nemohou dostat pod tlak.
     
    68
    Jaroslav Zelený svůj tým výborně dostal z tlaku napadajících protihráčů. Vojtěch Kubista se pak ale zle ukopl při rozehrávce a nasměroval balon až do zámezí.
     
    67
    Jan Vondra dobře tušil, že prudký nákop Jakuba Považance poletí až mimo hřiště. Míč tedy nehrál, zpět do hřiště jej pošle vykopávající Hugo Jan Bačkovský.
     
    66
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jakub Fulnek, přichází David Bartek.
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Ibrahim Keita.
     
    66
    Václav Pilař si na levém okraji pokutového území dobře vytvořil možnost k centru. Míč ale skončil až za soupeřovou klecí.
     
    65
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Miloš Kratochvíl, přichází Tomáš Čvančara.
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Tomáš Malínský, přichází Dominik Pleštil.
    65. Tvrdá rána Květa se mezi tyče nevešla
     
    65
    Roman Květ zkusil rozčísnout fotbalovou šeď ránou ze dvaceti metrů, branku Jana Hanuše nicméně o pořádný kus překopl.
     
    64
    Klokani se díky autovým vhazováním postupně přibližují k pokutovému území soupeře.
     
    62
    Na Jaroslava Zeleného se slétli hned dva protihráči. K vidění byl další faul, se kterými se ve druhém poločase opravdu roztrhl pomyslný pytel. Škoda, že v podobném množství oba celky neprodukují i zajímavé fotbalové momenty.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 693 diváků.
     
    61
    Vladislav Ljovin (BOH) tak dlouho dělal, že neví, odkud rozehrát, až mu hlavní sudí udělil žlutou kartu.
     
    61
    Píšťalka rozhodčího Tomáše Klímy momentálně na stadionu zní jednoznačně nejčastěji. Teď oznámila faul Václava Pilaře na útočné polovině hřiště.
     
    59
    Rohový kop Bohemians nic velkého nenabídl, píská se útočný faul. Jeho obětí byl Martin Doležal, který zůstal ležet na hřišti s hlavou v dlaních.
     
    58
    Na zemi zůstal ležet další hráč, tentokrát Martin Dostál z kádru Bohemias. Také v tomto případě bude ale hráč schopen ve hře pokračovat.
     
    57
    Míč při útočné akci Jablonce brnkl o ruku Miloše Kratochvíla. Pražané tak mohou v klidu rozehrávat.
     
    56
    Rozhodčí dal Petru Hronkovi hodně jasně najevo, že s ním nemíní diskutovat. Na jablonecké Střelnici trošku začíná houstnout nervozita na obou stranách.
     
    55
    Jaroslav Zelený přesným skluzem zastavil po pravé straně pronikajícího Fulneka. Před tím zůstal na zemi chvíli ležet Pilař, bude ale v pořádku.
    54. Skvostnému slalomu Pilaře chybělo jen zakončení
     
    54
    Václav Pilař ukázal to, co zatím Jablonci chybělo. Individuálně se z levé strany hezky prohnal až do šestnáctky, tam už však neměl dostatek prostoru k zakončení a Bohemka situaci přečkala.
    53. Trenéru Radovi ruply nervy a od rozhodčího inkasoval žlutou kartu
     
    53
    Jablonecký trenér Petr Rada si vysloužil od rozhodčího žlutou kartu za slovní doprovody.
     
    51
    Tomáš Malínský se nadvakrát dostal k šanci centrovat z levé strany. První pokus byl zblokovaný, další prosvištěl pokutovým územím bez zasažení.
     
    50
    Václav Pilař zasáhl Romana Květa rukou do obličeje, míč pro hostující celek.
     
    49
    Na útočnou polovinu se poprvé po změně stran podívali i klokani. Ve vápně se snažil po centru ze standardky prosadit David Puškáč, nohou ale míč netrefil vůbec dobře. Balon se nakonec snesl přímo do rukavic Jana Hanuše.
     
    48
    Domácí přitlačili na rozehrávku Bohemians. Pražané míč pod tlakem zakopli až přes tribunu. Severočeši do druhého poločasu vstoupili aktivně.
     
    47
    Daniel Köstl v těsném souboji uštědřil facku přes tvář Martinu Doležalovi. Jablonec bude rozehrávat přibližně z poloviny hrací plochy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:00.
     
    Nepříliš záživný první poločas je minulostí, spokojenější odcházejí do kabin Bohemians. Ti soupeře dost možná zaskočili aktivitou v úvodu zápasu, kterou ve vedoucí branku proměnil v 16. minutě ve formě hrající David Puškáč. Klokani se od té doby spíše zatáhli, domácí tým toho však moc nevymyslel a na první velkou šanci zatím čeká. Ve druhé půli budou muset Jablonečtí přidat!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Centr Libora Holíka měl původně najít Martina Doležala, jenže ten byl bráněný hned třemi hráči. Míč se však odrazil k Miloši Kratochvílovi, který v zajímavé pozici neprostřelil blokujícího protihráče.
     
    43
    Roman Květ zavíral situaci na vzdálenější tyči. Centr Jakuba Fulneka ovšem postrádal potřebnou přesnost a ze spíše ojedinělé akce tak Pražané nic nezískali.
     
    42
    Jan Vondra zezadu odzbrojoval Miloše Kratochvíla. Společně s míčem lehce zasáhl i nohu jabloneckého záložníka, píská se tedy nedovolený zákrok.
     
    41
    Jablonec v závěru poločasu stupňuje svůj tlak. Hosté naopak vypadají, že už spíše vyhlížejí odchod na přestávku.
     
    40
    Václav Pilař z pravé strany hezky hledal Martina Doležala. V klíčovém souboji ho nicméně předčil Jiří Bederka, který balon hlavou odehrál do bezpečí.
     
    39
    Po faulu na Davida Housku se Vojtěch Kubista rozhodl pro rychlou rozehrávku. Hosté zahráli míč do autu.
     
    38
    Jakub Fulnek táhl míč v protiakci až příliš dlouho a nechal se lacino odzbrojit ve středu hřiště. Trenér Klusáček byl s tímto řešením hodně nespokojen.
    36. Pilař si zahrál na Messiho, svými nůžkami ale sestřelil jen Vondru
     
    36
    Hezký fotbalový moment! Po sražené ráně Považance se kopal roh. Centr byl jedním z hráčů Bohemky prodloužen ke vzdálenější tyči, kde se do nůžek položil Václav Pilař. Akrobatické zakončení nicméně znovu schytal protihráč.
    35. Houska nebezpečně vypálil, na Bačkovského ale nevyzrál
     
    35
    David Houska z vnitřku pokutového území zády k brance přihrál do strany Janu Krobovi. Ten znovu centroval, balon tentokrát odvrátil Daniel Köstl.
     
    34
    David Houska zatím ve hře není moc vidět. Nyní ale výborně napadal rozehrávku Pražanů a míč se od něj odrazil do autu.
     
    33
    Jan Kovařík se rozeběhl po levé lajně, jenže nákop od stoperů byl příliš dlouhý. Aktuálně sledujeme pasáž plnou nepřesností na obou stranách hřiště.
     
    32
    Bohemians kombinují okolo pokutového území a hledají volné skulinky.
    31. Kubistova petarda letěla nad břevno
     
    30
    Miloš Kratochvíl se neohroženě vydal mezi dva protihráče a Daniel Köstl (BOH) jej za cenu žluté karty nepustil dál. Jan Krob následně rozehrával standardku z ideální pozice pro centr. Jaroslav Zelený se k hlavičce nedostal, následná rána Kubisty z těžkého úhlu skončila nad břevnem.
     
    29
    Petr Hronek se vydal napadat rozehrávajícího Hanuše. Ten ho zblízka nastřelil, balon se každopádně odrazil bezpečně daleko mimo tři tyče.
     
    28
    David Puškáč se snažil dostat přes Vojtěcha Kubistu, jenže ten si ho pohlídal a tělem ho odstavil. Jan Hanuš vykopává od domácí branky.
     
    27
    Jakub Považanec (JAB) na polovině hřiště taktickým faulem zmařil protiútok Bohemky. Rozhodčí mu uděluje žlutou kartu.
     
    26
    Jan Vondra ve středu hřiště promáchl před Tomášem Malínským. Ten se okamžitě vydal v plném sprintu kupředu a Jiří Bederka mohl být rád, že jeho centr srazil na roh. Z něj už totiž nic velkého nebylo.
     
    25
    Po delší době převedli Jablonečtí rychlou a povedenou akci. Jen škoda pro ně, že centr Václava Pilaře úspěšně odvrátil pozorný Daniel Köstl.
     
    24
    Domácím to zatím nelepí. Libor Holík při zpracování Doležalovy přihrávky nezkrotil míč, jak by bylo třeba. Balon se dostal až do zámezí, odkud ho zpátky do hry uvedou klokani.
     
    23
    Roman Květ v nadějně vyhlížející akci prostrkával míč do pokutového území na Jana Kovaříka. Ten ho už nicméně odehrál těsně za čárou, bude se vykopávat od svatyně Jana Hanuše.
     
    22
    Jiří Bederka pod tlakem napadajícího Doležala odehrál balon vysoko do vzduchu. Následné souboje Bohemians zvládli a ubránili se.
     
    21
    Dlouhý nákop na Jiřího Bederku už po cestě opustil hřiště, Jablonec bude vhazovat.
     
    20
    Hugo Jan Bačkovský dlouho sbíral míč ze země. Žádný ze spoluhráčů ho ale nenapadal. Následný odkop brankáře Bohemky zamířil až na druhou stranu k Janu Hanušovi.
     
    19
    Jan Kovařík přehodil balon na Jana Vondru. Ten to měl složité, míč totiž skákal. Přesto se Vondra pokusil o centr, který i přes všechnu snahu do nebezpečného prostoru nevtěsnal.
     
    18
    Jablonečtí se hned po gólu nastěhovali na útočnou polovinu, recept na dobře fungující defenzivu soupeře ale zatím stále nemají.
    16. David PUŠKÁČ - 0:1
     
    16
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Zvýšená aktivita Bohemky nese gólové ovoce! Jan Kovařík měl na levém křídle spoustu prostoru a využil jej k naprosto ideálnímu centru do šestnáctky. DAVID PUŠKÁČ si naběhl do kapsy mezi obránce a brankáře, načež Kovaříkův centr špičkou kopačky usměrnil nechytatelně pod břevno.
    16. Do koncovky se natlačil Pilař, tísněn bránu ale netrefil
     
    15
    Roman Květ až příliš snadno obešel Vojtěcha Kubistu. Dalšímu protihráči dokonce zahrál na housle, jenže díky jemné teči se Petr Hronek k míči nedostal.
     
    13
    Jako blesk z čistého nebe přišla obrovská šance Bohemians. Jan Vondra se překvapivě zjevil na hrotu útoku a po skvělé přihrávce středem hřiště stanul sám před Janem Hanušem. Jablonecký gólman svůj tým výborně podržel, když včas vyběhl a střelu vyrazil!
     
    12
    Severočechům zatím chybí více klidu na kopačkách. Na útočné polovině se nacházejí o něco častěji než soupeř, jenže k ohrožení klece zatím mají vcelku daleko.
     
    11
    Jaroslav Zelený se dostal do těžké pozice, když za sebou měl rozeběhnutého Puškáče a musel v krkolomné pozici zahrát míč dozadu na Kubistu. Vše pro Jablonec dobře dopadlo.
     
    10
    Nedovolenými zákroky se zatím nešetří. David Puškáč tvrdým nárazem tělem odeslal k zemi Davida Housku. Následovala ještě lehčí strkanice s Jakubem Považancem, rozhodčí vše řeší domluvou.
     
    9
    Miloš Kratochvíl si pokryl tělem míč a byl faulován poblíž středového kruhu.
     
    8
    Roman Květ rozehrál standardku kvalitním centrem. Martin Dostál se prodíral k hlavičce a Jaroslav Zelený s ním měl co dělat! Nakonec však ze situace žádné nebezpečné zakončení nevzešlo.
     
    7
    Vojtěch Kubista, který dnes nastupuje na stoperu, o rohového praporku výborně obral o balon Jana Kovaříka. Postup vpřed se následně domácím nepovedl a faulovali. Pražané mají k dispozici standardní situaci.
     
    6
    Malínského centr z poměrně velké vzdálenosti od branky si pohlídal Hugo Jan Bačkovský.
     
    5
    Jan Kovařík táhl nadějně se rozvíjející protiakci Bohemky. Škoda pro klokany, že následný centr do pokutového území nebyl vůbec přesný a Jan Hanuš si pro něj v klidu došel.
     
    4
    Václav Pilař píchl míč ze středu doleva na Libora Holíka. Zdálo se, že Holík bude centrovat, nicméně jablonecký obránce si balon přehodil na pravou nohu a pokusil se pálit. Ránu zblokoval hned první bránící protihráč.
     
    3
    Libor Holík se snažil rychlou kličkou uvolnit od postranní čáry. Myšlenka mu nevyšla a Holík ještě brnkl o nohy Jiřího Bederky. Další faul Severočechů.
     
    2
    Hosté zkusili standardku rozehrát nacvičeným signálem. Roman Květ ale svůj oblouček mířící do vápna nenamířil vůbec dobře a z potenciální šance nic nebylo.
     
    1
    Úvodní rozehrávky se chopili Pražané. Roman Květ si dobře pokryl balon ve středu pole a nechal se faulovat, míč tedy zůstane na kopačkách klokanů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků už nastoupili na hrací plochu. Tradiční zelenobílé barvy si dnes může nechat jen domácí Jablonec, Bohemians se představí v černých dresech. Za okamžik začínáme.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: Hanuš – Libor Holík, V. Kubista, Zelený, Krob – Považanec – Malínský, Houska, Kratochvíl, Pilař – Doležal (C).
    Náhradníci: V. Hrubý – Martinec, Štěpánek, Surzyn, Hübschman, Pleštil, Čvančara.

    Bohemians Praha 1905: Bačkovský – M. Dostál (C), Köstl, Bederka, Vondra – Ljovin, Květ – Fulnek, Hronek, J. Kovařík – Puškáč.
    Náhradníci: Valeš – Krch, Bartek, Keita, V. Novák, Vacek, Koubek.

    Rozhodčí: Klíma – Hrabovský, Vodrážka.
     
    BOHEMIANS PRAHA 1905

    Bohemka do nového ročníku nevstoupila úplně ideálně, dost možná k tomu však přispívá i náročný los, který na začátek má. Nejdříve čelila motivovanému nováčkovi z Hradce Králové, se kterým uhrála bod za remízu 1:1. Nad Plzní pak doma Pražané dokonce po poločase vedli, se Západočechy nicméně krok po celý zápas neudrželi a po boji padli těsně 1:2. Obě jejich dosavadní branky obstaral David Puškáč – jednou ze hry, jednou z penalty.

    Klokani v Jablonci nevyhráli už od roku 2014, což se budou snažit změnit. Sled těžkých soupeřů totiž bude pokračovat i dalším kolem, kdy doma Bohemians narazí na Spartu. Odvezou si ze severu Čech bodový zisk?
     
    FK JABLONEC

    Severočeši tradičně patří k uchazečům o umístění na vysokých příčkách tabulky. A nedá se očekávat, že by letos ze svých ambicí polevili. V prvním kole na domácím hřišti porazili Baník Ostrava 1:0, tři body vystřelil těsně před koncem Václav Pilař. Za týden však přišel tvrdý direkt, který jim v poměru 0:3 uštědřili Mladoboleslavští.

    Jablonec v zápase srážely zbytečné chyby v obranné fázi, kterých se nevyvaroval ani v ostře sledovaném utkání s Celticem v rámci třetího předkola Evropské ligy. Svěřenci Petra Rady se zásluhou Václava Pilaře a Tomáše Malínského dvakrát prosadili, jenže na druhé straně čtyřikrát inkasovali a do odvety půjdou v těžké pozici. Náročný program pro jablonecký tým pokračuje soubojem s klokany.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. V rámci 3. kola FORTUNA:LIGY se zaměříme na souboj Jablonce s pražskými Bohemians.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 77. Pilař (pen.), 83. Čvančara – 16. Puškáč (J. Kovařík), 90+4. J. Kovařík (pen.)

    Karty:   27. Považanec (JAB) – 30. Köstl (BOH), 61. Ljovin (BOH)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 2:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:14.
    FK Jablonec: Hanuš – Libor Holík, V. Kubista, Zelený, Krob – Považanec – Malínský (65. Pleštil), Houska (81. Hübschman), Kratochvíl (65. Čvančara), Pilař (90+2. Martinec) – Doležal (C) (90+2. Surzyn).
    Náhradníci: V. Hrubý – Martinec, Štěpánek, Surzyn, Hübschman, Pleštil, Čvančara.

    Bohemians Praha 1905: Bačkovský – M. Dostál (C) (87. Koubek), Köstl, Bederka, Vondra – Ljovin, Květ (80. Vacek) – Fulnek (66. Bartek), Hronek, J. Kovařík – Puškáč (66. Keita).
    Náhradníci: Valeš – Krch, Bartek, Keita, V. Novák, Vacek, Koubek.

    Rozhodčí: Klíma – Hrabovský, Vodrážka

    Diváci: 2 693
    bahis siteleri