Elversberg – Mohuč 2:2 (7:8 po pen.) | Carl Zeiss Jena – Kolín nad Rýnem 1:1 (2:4 po pen.) | Mannheim – Frankfurt 2:0 (kon.)
SV Meppen – Hertha 0:1 (kon.) | Münster – Wolfsburg 1:3 (po pr.) | Türkgücü Mnichov – Union Berlín 0:1 (kon.)
Braunschweig – Hamburg 1:2 (kon.) | Würzburger – Freiburg 0:1 (kon.)
konec
SV Waldhof Mannheim
2:0 (0:0)
Eintracht Frankfurt
Neděle 08.08.2021, 15:30 • Carl-Benz-Stadion, Mannheim • Německý pohár • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (17:36:04)
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 10:1.
    Střely mimo: 2:5.
    Rohy: 3:6.
    Ofsajdy: 4:1.
    Fauly: 8:12.
     
    Domácí se postarali o zatím největší překvapení 1. kola Německého poháru, když se jim povedlo vyřadit účastníka Evropské ligy Eintracht Frankfurt. Jejich vítězství se dá navíc považovat za naprosto zasloužené, protože chvílemi to na trávníku vypadalo tak, že Bundesligu hraje Mannheim a ne Frankfurt. Po výborném prvním poločase se domácím povedl vstup do druhého dějství a hned v jeho úvodu se dostali do dvoubrankového náskoku díky gólům Seegerta a Boyamby. Šance hostů na obrat se ještě navíc zmenšili poté, co dostal Hinteregger druhou žlutou kartu. Domácí pak měli příležitosti na to, aby zápas definitivně rozhodli, hosty ale držel skvěle chytající brankář Trapp. Jeho spoluhráči ale vystřelili za celý zápas na branku Mannheimu jednou a to bylo na úspěch proti výborně hrajícímu soupeři málo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Frankfurt sice nadále drží míč na útočné polovině, hráči už ale zjevně rezignovali a smířili se s porážkou. Domácí jejich přihrávky do šestnáctky v pohodě zachytávají.
     
    90+2
    Kamada našel v šestnáctce Mannheimu Paciênciu, ten se ale zamotal v kličkách mezi trojicí protihráčů a ti mu míč odkopli.
     
    90+1
    Costly se rozběhl za odkopem na útočnou polovinu a doslova dotlačil míč v souboji s N'Dickou až za brankovou čáru. Brankář Frankfurtu hned nakopl míč na útočnou polovinu.
     
    90
    Bude se hrát ještě čtyři minuty.
     
    89
    Zuber si nedokázal zpracovat Paciênciovu kolmici na pravou stranu šestnáctky. Domácí brankář Königsmann opět získal několik sekund při odkopu od své branky.
     
    88
    Lebeau zatáhl míč k rohovému praporku na útočné polovině, kde ho podržel v souboji s Hasebem. O míč nakonec přišel, ještě ale zdržel rozehrávku Frankfurtu faulem.
     
    87
    Kamadův centr odkopl Russo až na polovinu Frankfurtu. Hosté se hned vrátili před pokutové území Mannheimu a znovu útočí „do plných“.
     
    86
    Frankfurt získal rohový kop, centr z něj ale opět vyřešila domácí obrana. Centr Zubera z opačné strany pak srazil Donkor na další roh hostů.
     
    85
    Střídání v týmu SV Waldhof Mannheim: ze hřiště odchází Marc Schnatterer, přichází Marcel Gottschling.
     
    84
    Domácí brankář Königsmann chytil centr z levého křídla a míč podržel na trávníku. Hosté jsou už viditelně zoufalí...
    82. Lebeau trefil z ostrého úhlu boční síť branky Frankfurtu
     
    82
    I tak ale mohli domácí definitivně rozhodnout! Garcia si posunul míč na pravé straně šestnáctky Frankfurtu k brankové čáře, kde ho přenechal Costlymu a ten ho hned posunul na přední tyč na střídajícího Lebeauho. Ten z první vystřelil do boční sítě.
     
    81
    Verlaat sklepával hlavou nákop do šestnáctky Frankfurtu na Costlyho, jenž míč poslal k pravé tyči. Tento gól Mannheimu ale platit nemohl kvůli ofsajdu Verlaata v okamžiku přihrávky.
     
    80
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Danny da Costa, přichází Steven Zuber.
     
    80
    Střídání v týmu SV Waldhof Mannheim: ze hřiště odchází Joseph Boyamba, přichází Adrien Lebeau.
     
    79
    Boyamba ještě zůstává ležet na trávníku, čtvrtý rozhodčí už ale ukazuje, že bude střídat.
     
    78
    Boyamba si dokonce troufl na sólový průnik po levém křídle, který ale ukončil čistým obranným zákrokem Hasebe. Barkok pak v souboji o míč fauloval Boyambu.
     
    77
    Domácím se teď navíc povedlo nastěhovat na útočnou polovinu, kde svou kombinací získávají další cenné sekundy. Mannheim se pomalu, ale jistě, přibližuje k senzačnímu vítězství.
     
    76
    Na hostech je už viditelná frustrace z vývoje zápasu. Kamada si chtěl narazit míč před šestnáctkou s da Costou, míč mu ale přihrál tak prudce, že ho jeho spoluhráč na hrací ploše zpracovat nedokázal.
     
    75
    Barkok si nabíhal na pas za obranu Frankfurtu, míč mu ale před vlastní šestnáctkou odkopl domácí brankář Königsmann a navíc mu byl odmáván ofsajd.
     
    74
    Střídání v týmu SV Waldhof Mannheim: ze hřiště odchází Dominik Martinović, přichází Rafael Garcia.
     
    73
    Seegert výborným obranným skluzem vypíchl na levém křídle míč rozehnutému Kamadovi. Kulatý nesmysl pak odkopl do bezpečí domácí brankář Königsmann.
    71. Martinoviće vychytal dalším skvělým zákrokem gólman Frankfurtu
     
    71
    A mohlo být pro Frankfurt ještě hůře! Martinović si před šestnáctkou elegantně zasekl da Costu a dostal se až před brankáře Trappa, jenž jeho střelu po zemi k pravé tyči vyrazil nohou.
    70. Gonçalo Paciência minul domácí branku ve velké příležitosti
     
    70
    Sow vysunul krásnou kolmicí na levou stranu šestnáctky Mannheimu střídajícího Paciênciu, ten ale vystřelil mimo domácí branku.
     
    69
    Martinović úplně sám potáhl míč na polovinu Frankfurtu, kde ho nějakou dobu podržel proti trojici protihráčů. Hosté se až po téměř minutě vrátili na útočnou polovinu.
     
    68
    Obléhání pokutového území Mannheimiu pokračuje. Domácí obrana vyřešila dva centry z křídel, míč se ale pokaždé odrazil zpět na kopačky hráčů Frankfurtu.
     
    68
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Rafael Borré, přichází Gonçalo Paciência.
     
    67
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Jesper Lindström, přichází Aymen Barkok.
     
    65
    Younes vysunul kolmicí na pravé křídlo do náběhu Kamadu, jehož centr ale zastavil Verlaat. Domácí pak odkopli míč až na polovinu Frankfurtu.
     
    64
    Domácí už se nikam neženou a jen čekají na protiútoky. Po zisku míče přišel nákop na hrot útoku na Martinoviće, ten ale prohrál běžecký souboj s N'Dickou.
     
    63
    Schnatterer zakroutil míč ze standardky po faulu Hintereggera mimo branku Frankfurtu. Hosté na nic nečekali a rychle rozehráli.
    62. Červená karta po 2. žluté kartě pro Martina Hintereggera
     
    62
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává za držení rozběhnutého Costlyho Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt). Frankfurt tak bude navíc dohrávat zápas v deseti!
     
    61
    Ne, hostům se dnes vůbec nedaří. Jejich kombinace opět skončila neúspěchem a domácí znovu vyrážejí do rychlého protiútoku.
     
    59
    Boyamba našel krásným centrem zleva na zadní tyči Costlyho, jehož střelu z voleje brankář Frankfurtu Trapp vyrazil. Vzrušení ale nakonec bylo zbytečné, protože Costly byl v ofsajdu.
     
    58
    Lenzovu kolmici na Borrého zastavil Russo a domácí okamžitě vyrážejí do rychlého protiútoku do otevřené obrany Frankfurtu.
     
    57
    Centr z rohu Frankfurtu domácí obrana vyřešila, míč se ale ve středu pole vrátil na kopačky fotbalistů v červených dresech. Ti se opět snaží dostat kombinací k šestnáctce Mannheimu.
     
    56
    Borré dostal přihrávku na pravé křídlo, kde si zasekl Seegerta. Jeho centr odhlavičkoval na rohový kop Verlaat.
     
    55
    Hosté se už musí začít tlačit dopředu. Míč drží na útočné polovině, domácí ale zatím pokračují ve svém skvělém obranném výkonu.
     
    54
    Kamada potáhl míč po pravém křídle k šestnáctce Mannheimu a přihrávkou do druhé vlny našel střídajícího Younese. Jeho střela byla zblokována domácím obráncem.
     
    53
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Tuta, přichází Amin Younes.
    52. Joseph BOYAMBA (MANN) - 2:0
     
    52
    Mannheim právě vstřelil branku!
    Domácí senzačně odskakují už do dvoubrankového náskoku! Martinović potáhl míč do otevřené obrany Frankfurtu a před šestnáctkou ho posunul doleva na rozběhnutého JOSEPHA BOYAMBU. Ten pak míč těsně před vybíhajícím brankářem Trappem nadzvedl a hrací předmět obloučkem spadl do sítě branky Frankfurtu.
     
    50
    Frankfurt je inkasovanou brankou zjevně zaskočen a vůbec se mu nedaří podržet míč na kopačkách.
    48. Marcel SEEGERT (MANN) - 1:0
     
    48
    Mannheim právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají skóre! Na centr Schnatterera z rohového kopu si naběhl na přední tyč kapitán Mannheimu MARCEL SEEGERT, jenž akrobaticky v pádu zasáhl míč hlavou. Míč pak obloučkem přes letícího brankáře Trappa spadl ke vzdálenější tyči branky Frankfurtu.
     
    47
    Kamada našel centrem z levé strany v domácí šestnáctce da Costu, jenž z první míč usměrnil přímo do rukou brankáře Mannheimu Königsmanna.
     
    46
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Sebastian Rode, přichází Makoto Hasebe.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:34.
     
    První poločas by se dal rozdělit na dvě části. V první půlhodině byl pánem dění na trávníku Frankfurt, domácí ale předvedli směrem dozadu skvělou hru a nedovolili favoritovi vůbec nic. V posledních cca 15 minutách prvního dějství se pak domácí začali osmělovat i směrem dopředu a jak se ukázalo, obrana Eintrachtu dnes rozhodně nestojí na pevných nohách. Domácí měli několik výborných příležitostí na skórování, hosty ale podržel zatím nejlepší hráč zápasu – gólman Kevin Trapp – jenž musel předvést proti domácím hráčům skvělé zákroky, aby udržel svému týmu čisté konto. Hosté měli za celý první poločas jedinou gólovou příležitost, ve které Kamada hlavou minul domácí branku, a za prvních 45 minut zápasu tak Frankfurt nevystřelil na svatyni Mannheimu ani jednou. Pokud tedy chtějí hosté potvrdit roli favorita, tak musí ve druhé půli rozhodně přidat.

    Statistiky po 1. poločase:

    Držení míče: 35 % : 65 %
    Střely na branku: 5:0
    Střely mimo: 1:3
    Rohy: 1:2
    Ofsajdy: 2:0
    Fauly: 3:10
     
    45
    První poločas skončil.
    44. Kevin Trapp dvěma skvělými zákroky podržel Frankfurt
     
    44
    Hosté teď mohou líbat ruce a nohy svého brankáře! Po centru za obranu zleva se ocitl sám před brankářem Trappem Martinović, zblízka ale trefil nohu vybíhajícího gólmana Frankfurtu. Míč se pak dostal k Sommerovi, jenž pronikl do šestnáctky zprava a nakonec ho přihrál na úplně volného Costlyho. Toho ale také vychytal skvělým zákrokem brankář Trapp.
    43. Kamadova hlavička skončila těsně mimo domácí branku
     
    43
    Lenz dostal na levém křídle hromadu času a prostoru na centr, který využil dokonale. Na jeho krásný nákop si naběhl mezi obránce Mannheimu Kamada, jenž hlavou usměrnil míč těsně mimo pravou tyč domácí branky.
     
    42
    Žlutou kartu za držení rozběhnutého Boyamby dostává Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt).
     
    41
    Centr z následného rohu pak letěl do středu šestnáctky Frankfurtu na Seegerta, který se protlačil k hlavičce. Jeho pokus letěl přímo do rukou brankáře Trappa.
    40. Krásnou Schnattererovu střelu z přímého kopu vyrazil brankář Frankfurtu
     
    40
    Schnatterer zakroutil míč krásnou střelou k levé tyči, skvělým zákrokem ho ale dokázal vyrazit mimo svou branku gólman Frankfurtu Kevin Trapp.
     
    39
    Costly se rozběhl zleva k šestnáctce Frankfurtu a těsně před ní ho podrazil Sow. Přímý kop pro Mannheim z výborné střelecké pozice.
     
    38
    Rode zasáhl v hlavičkovém souboji rukou do obličeje Rossipala, který se jen velmi těžce zvedá z trávníku.
     
    37
    Schnatterer dostal výbornou kolmici na levé křídlo, klička proti Tutovi se mu ale nepovedla a nakonec mu obránce Frankfurtu srazil do autu i jeho centr před branku.
     
    36
    A ani tento postupný útok Eintrachtu nebyl výjimkou. Domácí pak odkopli míč na útočnou polovinu, kde si ho hosté bez problémů vybojovali zpět pod svou kontrolu.
     
    35
    Obrázek hry se ale pořád nemění a hosté kombinují jen v prostorech, které nejsou pro domácí nijak nebezpečné. V dosavadním průběhu zápasu neměli hosté ještě ani jednu nebezpečnější střelu...
     
    34
    Kamadovu kolmici na da Costu na pravé křídlo dokázal Donkor odkopnout do zámezí. Po autovém vhazování se pak hosté opět nastěhovali na polovinu Mannheimu.
     
    33
    Lenz si narazil míč na levém křídle s Rodem, během kličky mu ho ale vypíchl Sommer a toho pak Lenz fauloval.
     
    32
    Brankář Königsmann pak pořádně zariskoval, když po malé domů udělal kličku proti Borrému. Naštěstí pro Mannheim dokázal míč udržet pod kontrolou, po jeho odkopu ho ale ve středu pole opět získali fotbalisté Frankfurtu.
     
    31
    Kamada pak vyrazil napadat rozehrávku domácích, místo zisku míče ale jen fauloval rozehrávajícího Sommera.
     
    30
    Lenz se prokličkoval až k šestnáctce Mannheimu, před kterou posunul míč doleva na Kamadu. Jeho centr odhlavičkoval do středu pole domácí kapitán Seegert.
     
    28
    Hra se začíná v posledních minutách trochu kouskovat. Tuta, který už jednu žlutou kartu má, ztratil míč ve středu pole a hned poté taktickým faulem srazil na trávník Boyambu.
    27. Seegert v obrovské příležitosti poslal míč těsně nad břevno branky Frankfurtu
     
    27
    Na výborný centr na levou stranu šestnáctky Frankfurtu si naběhl kapitán Mannheimu Seegert, z první ale míč nasměroval těsně nad břevno Trappovy branky.
     
    26
    Žlutou kartu dostává za zásah rukou do obličeje protihráče na vlastní polovině hřiště Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt). Standardka i pro Mannheim.
     
    26
    Kamadovi se centr do šestnáctky nepovedl a letěl do prostoru, kde nebyl žádný z jeho spoluhráčů. Brankáři Mannheimu Königsmannovi míč vypadl, na druhý pokus ho ale chytil.
     
    25
    Po autovém vhazování se míč dostal k Hintereggerovi, jenž se s ním rozběhl směrem k domácí šestnáctce. Před ní ho srazil nedovoleně na trávník Martinović, následovat tak bude další přímý kop Frankfurtu.
     
    24
    Lindström si potáhl míč zleva k šestnáctce Mannheimu, jeho centr na přední tyč ale ve skluzu odkopl do zámezí Verlaat.
     
    23
    Donkor zavezl míč na útočnou polovinu, tam ale neměl komu přihrát a dvojice protihráčů ho o něj připravila. Okamžitě potom přišel nákop na levé křídlo na rozběhnutého Lindströma.
     
    22
    Lindströmovi se exekuce standardky nepovedla a míč poslal mimo Königsmannovu branku.
     
    21
    Žlutou kartu za podražení Sowa těsně před vlastním pokutovým územím dostává Alexander Rossipal (SV Waldhof Mannheim). Přímý kop pro Frankfurt z výborné střelecké pozice.
     
    20
    Dlouho ale útok Mannheimu netrval a okamžitě se hra vrátila na jeho polovinu. Rodeho střelu ze střední vzdálenosti domácí obránce zblokoval.
     
    19
    Až po téměř třech minutách se dostali domácí k míči a okamžitě letěl nákop na hrot útoku na Martinoviće. Před ním míč odhlavičkoval Hinteregger do autu.
     
    18
    Míč se ale po dalším odkopu domácích opět dostal k hostům. Ti už mají teď docela solidní tlak na obranu Mannheimu.
     
    17
    Da Costův centr zprava zablokoval Donkor. Míč se pak dostal na levé křídlo k Lenzovi, jemuž se ale sólová akce nepovedla.
     
    16
    Domácí se opět dostali pod tlak presujících hostů a Sommer nepřesným nákopem na Boyambu míč doslova daroval obráncům Frankfurtu. Mannheim pak okamžitě zacouval do obranného postavení.
     
    15
    Domácí zatím brání velmi disciplinovaně a nepouštějí hráče Frankfurtu do nebezpečných prostorů u vlastní šestnáctky. Hinteregger tedy vystřelil z pravé strany a jeho pokus po zemi minul domácí branku.
     
    14
    Domácí se nechali zatlačit napadajícími hosty až k vlastní šestnáctce a obránci Mannheimu nakonec pod tlakem míč odkopli jen k obráncům Frankfurtu. Ti kombinují na vlastní polovině hřiště.
     
    12
    Žlutou kartu za podražení Sommera dostává Christopher Lenz (Eintracht Frankfurt).
     
    11
    Domácí ale po autovém vhazování míč ztratili a hned přišel protiútok Frankfurtu. Na jeho konci byl centr da Costy z pravého křídla, který chytil domácí gólman Königsmann.
     
    10
    Tuta zastavil nákop na Schnatterera a potáhl míč na útočnou polovinu. Jeho přihrávku na pravé křídlo pak žádný z jeho spoluhráčů nedoběhl a míč skončil v zámezí.
     
    9
    Schnatterer ze vzdálenosti zhruba 40 metrů od branky vystřelil, jeho ránu ale zblokoval kapitán hostů Rode. K odraženému míči se pak dostali domácí, kteří zatlačili protihráče do obrany.
     
    8
    První žlutou kartu zápasu dostává za nedovolené sražení pronikajícího Costlyho na trávník Tuta (Eintracht Frankfurt). Standardní situace pro Mannheim na útočné polovině.
     
    7
    K míči se ale ve středu pole dostali hosté, kteří začínají přebírat otěže zápasu. V této chvíli si míč přihrávají kolem středového kruhu.
     
    6
    Po prvním rohu Frankfurtu se dostal ke střele Lindström, Verlaat ji ale srazil na další roh. Centr z něj pak odkopl hned první bránící hráč Mannheimu na přední tyči.
     
    5
    Lindström si zpracoval výbornou přihrávku před šestnáctkou Mannheimu, navedl si míč na pravačku a vystřelil, jeho pokus ale srazil na první roh Frankfurtu Sommer.
     
    4
    Boyamba si zpracoval míč po nákopu z vlastní poloviny hřiště, při tom si ale pomohl faulem. Hosté mohou založit svůj další postupný útok.
     
    3
    Presink Eintrachtu přinesl ovoce a hosté míč získali. Lindström se snažil o individuální průnik po levém křídle, Verlaat ho ale od míče čistě odtlačil a pak nechal hrací předmět dojít za brankovou čáru.
     
    2
    První útok se hostům nepovedl a už ve středu pole odevzdali míč domácím fotbalistům. Jejich nákop před šestnáctku Frankfurtu pak odkopol Hinteregger až k domácímu brankáři Königsmannovi.
     
    1
    Výkop utkání měli domácí. Jejich první útok zakončil střelou ze střední vzdálenosti Schnatterer, míč ale letěl do středu branky Frankfurtu do rukou připraveného brankáře Trappa.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Mannheim bude hrát v modro-černých dresech, Frankfurt v červených.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše, zápas se tak o malou chvíli začne.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Waldhof Mannheim: Königsmann – Sommer, Seegert (C), Verlaat, Donkor – Russo, Rossipal – Costly, Boyamba, Schnatterer – Martinović

    Náhradníci: Bartels – Gohlke, Gottschling, Kouadio, Garcia, Gouaida, Lebeau

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta, Hinteregger, N'Dicka – da Costa, Sow, Rode (C), Lenz – Kamada, Lindström – Borré

    Náhradníci: Ramaj – Chandler, Durm, Hasebe, Barkok, Ilsanker, Younes, Zuber, Paciência

    Rozhodčí: Stegemann – Assmuth, Schaal.
     
    SV Waldhof Mannheim už svou ligovou sezonu začal. Ve 3. německé lize získal v prvních dvou zápasech jediný bod a vstřelil jedinou branku, když podlehl Magdeburgu 0:2 a pak remizoval s rezervou Dortmundu 1:1. V průběžné tabulce je na 16. místě.

    Eintracht Frankfurt až do konce loňské sezony bojoval v německé Bundeslize o Ligu mistrů a nakonec mu těsně unikla, protože o bod obsadil pátou příčku. V tomto ročníku zatím odehrál jen pět přípravných utkání, ve kterých měl bilanci 3 výhry – 0 remíz – 2 prohry. Prvním soutěžným zápasem nové sezony tak je pro Eintracht tento souboj Německého poháru, ve kterém je jasným favoritem na postup.
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu SV Waldhof Mannheim – Eintracht Frankfurt. Utkání 1. kola Německého poháru začíná v 15:30.

    Michal Sadlek

    Branky: 48. Seegert, 52. Boyamba

    Karty:   21. Rossipal (MANN) – 8. Tuta (FRN), 12. Lenz (FRN), 26. Hinteregger (FRN), 42. Rode (FRN)   62. Hinteregger (FRN)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 8:12.
    SV Waldhof Mannheim: Königsmann – Sommer, Seegert (C), Verlaat, Donkor – Russo, Rossipal – Costly, Boyamba (80. Lebeau), Schnatterer (85. Gottschling) – Martinović (74. Garcia)
    Náhradníci: Bartels – Gohlke, Gottschling, Kouadio, Garcia, Gouaida, Lebeau

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta (53. Younes), Hinteregger, N'Dicka – da Costa (80. Zuber), Sow, Rode (C) (46. Hasebe), Lenz – Kamada, Lindström (67. Barkok) – Borré (68. Paciência)
    Náhradníci: Ramaj – Chandler, Durm, Hasebe, Barkok, Ilsanker, Younes, Zuber, Paciência

    Rozhodčí: Stegemann – Assmuth, Schaal
    bahis siteleri