Manchester Utd. – Leeds 5:1 (kon.) | Burnley – Brighton 1:2 (kon.) | Everton – Southampton 3:1 (kon.)
Chelsea – Crystal Palace 3:0 (kon.) | Leicester – Wolverhampton 1:0 (kon.) | Watford – Aston Villa 3:2 (kon.)
Norwich – Liverpool 0:3 (kon.)
konec
Watford FC
3:2 (2:0)
Aston Villa FC
Sobota 14.08.2021, 16:00 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Anglická Premier League startuje prvním kolem, my budeme společně sledovat souboj mezi Watford FC a Aston Villa FC.
     
    Aston Villa FC

    Fotbalisté Aston Villy se v minulém ročníku umístili na jedenácté pozici, přičemž se jim dohromady povedlo získat pětapadesát bodů. Villans tak nedosáhli na pohárové příčky, k nim jim scházelo sedm bodů. I tak se pro Aston Villu nejednalo o špatné počínání, tento celek se v letošním ročníku pokusí zaútočit na vyšší patra. Aston Villa v létě sehrála čtyři přípravné zápasy, přičemž prohrála pouze v jediném případě. Bylo tomu tak proti druholigovému Stoke. Jinak Aston Villa FC vyhrála tři zbývající duely, během kterých nasázela deset branek a pouze jedinou inkasovala.
     
    Watford FC

    Soupeřem bude nováček soutěže, kterým je Watford. Tomu se do Premier League povedlo postoupit ze druhé pozice, přičemž na vedoucí Norwich ztrácel šest bodů. Watford se tak vrátil zpět mezi anglickou elitu, kde se pokusí o záchranu. Watford měl v létě pernější přípravu, neboť sehrál hned šest přátelských duelů. Vstup do přípravy byl velice dobrý, úvodní dvojzápas proti Colchesteru totiž přinesl dvě výhry. Následně duely proti těžším soupeřům nedopadly dle představ, na konci přípravy totiž Watford nejprve nestačil na Arsenal, posléze také na Crystal Palace.
     
    Úvodní sestavy:

    Watford FC: Bachmann – Kabasele, Troost-Ekong, Cathcart, Masina – Sarr, Cleverley (C), Etebo, Kucka, Sema – Dennis.
    Náhradníci: Foster – Cucho Hernández, Deeney, A. Fletcher, Rose, Sierralta, Gosling, Louza, Ngakia.

    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings (C), Targett – Nakamba, J. McGinn – El Ghazi, Buendía, Young – Ings.
    Náhradníci: Steer – Bailey, Chukwuemeka, Hause, Tuanzebe, Wesley, B. Traoré, J. Ramsey, Philogene-Bidace.

    Rozhodčí: Dean – Cann, Scholes.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se k míči dostal domácí Sarr, který to zkoušel prudkou nabídkou směrem do pokutového území, kde ale zasahoval Mings.
     
    4
    Na pořadu dne byl první rohový kop, ke kterému se nakonec postavil Sema. Jeho vysoká nabídka nakonec našla Cleverleyho, jenž vracel míč do vápna.
     
    5
    Poprvé se s míčem seznámil hostující brankář Martínez, pro kterého se jednalo o úvodní rozehrávku od své branky, kterou poslal po zemi na Targetta.
     
    6
    Vysokým pasem do volného prostoru to poté zkoušel Kucka, kterému se ale nepovedlo zrovna kvalitně přenést hru a míč se tak snesl pouze do zámezí.
     
    7
    Bachmann pro změnu rozehrával odkopem na druhou stranu, kde se pokoušel oslovit Dennise, kterému se povedlo prodloužit míč za svá záda.
     
    8
    Targett si posléze vyzkoušel autové vhazování, při kterém mu na pomoc přispěchal Nakamba, který dokázal kousek od středového kruhu uklidnit hru.
     
    9
    Do pokutového území se snášela další nabídka, která doputovala pouze do rukavic brankáře Martíneze. Ten znovu pouze vyhazoval na volného spoluhráče.
     
    10
    Je za námi úvodní desetiminutovka, která nám přináší celkem ofenzivní podívanou. Oba celky se od úvodních minut pokouší hrát maximálně aktivně.
     
    10
    Watford právě vstřelil branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Sarr se na pravém křídle dostal k míči a jednoduše se dostal k hranici pokutového území. Z tohoto prostoru hledal EMMANUELA DENNISE, který nejprve trefil protihráče a poté zamířil pod brankáře Martíneze.
    10. Emmanuel DENNIS - 1:0
     
    12
    Mezi domácí obránce se dostával Ings, který si nakonec v pokutovém území našel palebnou pozici, jenomže se mu nepovedlo propálit blok protihráčů.
     
    13
    Poprvé se do akce dostal pomezní sudí, který při předchozím zakončení nakonec mával ofsajdové postavení a rozehrávat tak bude moci brankář Bachmann.
     
    14
    Aston Villa to bude mít nyní nesmírně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce tohoto zápasu zbývá ještě téměř celé utkání.
     
    15
    Po jednom ze soubojů u postranní lajny skončil na zemi domácí Sarr, jenomže o nedovolený zákrok se nejednalo a pokračovalo se tedy vhazováním.
     
    16
    Hodně prostoru měl kolem sebe Cleverley, kterému se v tandemu povedlo najít rychlonohého Sarra, s jehož nabídkou pravou nohou si dokázal poradit Mings.
     
    17
    Pas za domácí obranu si s přehledem dokázal pohlídat domácí Kabasele, který na jistotu raději odvracel hrací předmět směrem ven z hrací plochy.
     
    18
    Nedovoleným způsobem si nyní počínal domácí Sema, který se jako druhý dostal do souboje a navíc si proti Cashovi pomohl evidentním přistrčením.
     
    19
    Aston Villa tak mohla v poklidu rozehrávat od svého pokutového území. Po pohodlné kombinaci se hostující celek dostal směrem na polovinu soupeře.
     
    20
    Na hranici pokutového území čistým způsobem zasahoval domácí Ekong, který vypíchl míč, jenomže k němu se jako první dostal hostující Nakamba.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka utkání, která nám zatím přinesla jedinou branku, o kterou se hned v úvodu utkání postaral domácí forvard Dennis.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Juraj Kucka (Watford FC).
     
    24
    Cash se na opačné straně postaral o hodně vysoké autové vhazování, které nakonec doputovalo do rukavic brankáře Bachmanna, který rozehrál do strany.
     
    25
    Na útočnou polovinu se sice s míčem dostal domácí Cleverley, jeho důrazná nahrávka na Eteba se ovšem stala snadnou kořistí hostujícího McGinna.
     
    26
    Míč se v krátkém časovém sledu znovu dostal mimo hrací plochu. Po ošetřování domácího Dennise, hosté sportovním způsobem odevzdali balón.
     
    27
    Bachmann prudkým výhozem hledal u postranní lajny zatím nevýrazně hrajícího Masinu, který musel hodně rychle jednat před napadajícím El-Ghazim.
     
    28
    Watfordu se v posledních minutách směrem dopředu moc nedaří, tentokráte hodně nepřesným způsobem nahrával Etebo.
     
    29
    Ve vzdušném souboji se prosadil hostující El-Ghazi, který odvracel míč pouze na vlastní obrannou polovinu, kde se k pohotové ráně dostal domácí Sarr.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina hry. Stále jsou směrem dopředu o něco aktivnější domácí hráči, kterým se daří především po pravém křídle, kde hraje aktivní Sarr.
     
    32
    Ani tentokráte to Aston Ville nezafungovalo vzduchem. Nejvýše do vzduchu se totiž dostal domácí Masina, kterému se povedlo odvrátit míč ven z hrací plochy.
     
    33
    Sarr po pravém křídle pláchl hostující obraně, jenomže při řešení finální fáze se mu nepovedlo nikoho najít a brankář Martínez tak nemusel zasahovat.
     
    34
    Snadná práce na druhé straně pro domácího brankáře Bachmanna, který si s centrem od El-Ghaziho dokázal poradit.
     
    35
    Bachmann znovu mohl rozehrávat od svého pokutového území, přičemž rozehrával nakrátko po zemi na Ekonga, který ještě zkoušel přenést hru.
     
    36
    Villans vzorně napadali rozehrávku soupeře, jenomže zisk míče to nepřineslo. Na pravém křídle se k němu dostal Sarr, který vybojoval standardku.
     
    37
    Na levém křídle si o nahrávku řekl hostující Targett, který do kombinace zapojil také Younga. Po jeho průnikové nahrávce zakončoval do soupeře Ings.
     
    38
    Následovat bude rohový kop pro hosty.
     
    39
    Úvodní rohový kop Aston Villy rozehrál Buendía. Jeho centr se nakonec snášel na zadní tyč, kde ovšem znovu kraloval domácí brankář Bachmann.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Nedovoleným způsobem si nyní počínal Young, který si svého činu vědom. Následovala rozehrávka od středového kruhu, která putovala až na Bachmanna.
     
    42
    Watford právě vstřelil branku!
    V závěru prvního poločasu je tu druhá branka domácích! Nákop se Dennisovi povedlo sklepnout vedle sebe na ISMAILU SARRA, který se po pravém křídle dostal do pokutového území. Tam pravou nohou napřáhl ke střele a střela byla zablokována přesně za záda Martíneze.
    42. Ismaïla SARR - 2:0
     
    44
    Hosté tak budou muset dotahovat dvoubrankové manko, na což mají zhruba celý druhý poločas a nějaké ty minutky.
     
    45+1
    Nyní jsme sledovali standardní situaci v podání Aston Villy. Do pokutového území přiletěl nebezpečný centr, který nakonec odvracel Kabasele.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl dva zásahy, přičemž se o oba postarali domácí. Watford především hrozí po pravém křídle, kde se nachází aktivně hrající Sarr. Právě po jeho nahrávce se do vyložené šance dostal Dennis, který dokázal prostřelit brankáře. Akce těchto dvou hráčů se opakovala v koncovce poločasu a znovu z toho byla branka. Aston Villa toho směrem dopředu moc nepředvedla, bude se muset zlepšit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Matt Targett, přichází Jacob Ramsey.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali vysoké přenesení hry na levou stranu, kde se do vzdušného souboje dostával hostující El-Ghazi.
     
    49
    Práci s míčem si poté vyzkoušel také domácí Bachmann, který pro změnu odkopával na opačnou polovinu, kde se dokázal prosadit obránce Konsa.
     
    50
    Hlavní sudí si navíc v krátkém časovém sledu všiml dalšího faulu. Tentokráte šel příliš agresivně do souboje domácí Dennis, který poslal na zem Nakambu.
     
    51
    Buendía místo zakončení dokázal v tandemu najít El-Ghaziho, který rovněž nezkoušel vypálit a jeho prudká nabídka nakonec proletěla celým malým vápnem.
     
    52
    Aston Villa zahrávala rohový kop z pravé strany, po kterém se do zakončení dostal Ramsey, jehož zakončení pravou nohou putovalo vysoko nad branku.
     
    53
    Na vlastní polovině poté operoval s míčem velezkušený Young, kterému se u středového kruhu povedlo najít Nakambu, jenž ještě dále přenášel balón.
     
    54
    Do pokutového území se nyní vracel také středopolař Etebo, kterému se sice povedlo vystihnout nahrávku, jenomže při snaze o odkop poslal míč do autu.
     
    55
    A Watford se vzápětí dostal do protiútoku, při kterém to na sebe vzal Dennis. Ten si navedl míč na pravou nohu a poté prověřil brankáře Martíneze.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Tyrone Mings (Aston Villa FC).
     
    55
    V krátkém časovém sledu je tu druhá žlutá karta. Za dres soupeře totiž držel Sema, který neunikl kartónku.
     
    56
    Po dalším faulu jsme sledovali standardní situaci hostujícího celku. K té se nakonec postavil pravý obránce Cash, kterému se rozehrávka vůbec nepovedla.
     
    57
    Aston Villa rozehrávala standardní situaci po zemi na vlastní polovinu. Konsa to následně zkoušel prudkým pasem, se kterým si ale poradil Kabasele.
     
    58
    A do rozehrávky se nyní zapojil také hostující brankář Martínez, který vyrazil ven z branky, aby mohl rozehrát přesně na kopačku obránce Mingse.
     
    59
    Watford se nyní s míčem dostal do pokutového území, kde nakonec na zemi skončil Sema. Pokutový kop po souboji z toho ale nebude.
     
    60
    Nováček soutěže si vyzkouší rohový kop z levé strany.
     
    60
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Anwar El Ghazi, přichází Leon Bailey.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, která nám stále nabídla dvě branky. Aston Villa to má nesmírně složité, do vyložených šancí se ovšem zatím vůbec nedostává.
     
    62
    Kousek od středového kruhu zůstal na zemi jeden z domácích hráčů, jenomže sudí nechává pokračovat a soupeři se tak daří pracovat s balónem.
     
    63
    Ani jeden z týmů se daleko nedostal. Naposledy v roli obránce dokázal zakročit hostující Mings, který následně vyvezl míč daleko na opačnou polovinu.
     
    65
    Zdravotní problémy měl nyní domácí útočník Dennis, který chvíli sedel na hrací ploše, avšak to vypadá, že by mohl pokračovat v tomto duelu.
     
    66
    Buendía si na hranici pokutového území hledal prostor k zakončení, který nakonec nedokázal najít a odkopem na druhou stranu osvobodil celek Nakamba.
     
    66
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Emmanuel Dennis, přichází Cucho Hernández.
     
    67
    Do vyložené šance se dostával právě Hernández, který to měl do palebné pozice. Jeho slabá rána pravou nohou nakonec trefila pouze nohu protihráče.
     
    67
    Watford právě vstřelil branku!
    To je nástup do Premier League jako hrom! Střídající CUCHO HERNÁNDEZ sotva přišel na hrací plochu, načež se zapojil do útočné akce svého celku. Míč si poté potáhl k hranici pokutového území, odkud technickým zakončením otřel balón o tyč, od které putoval za bezmocného Martíneze.
    67. Cucho HERNÁNDEZ - 3:0
     
    68
    Aston Villa to bude mít nyní nesmírně složité, prohrává totiž už o tři branky a do konce tohoto zápasu zbývá zhruba poslední dvacetiminutovka.
     
    69
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Juraj Kucka, přichází Dan Gosling.
     
    70
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Poprvé v tomto duelu se prosazuje také hostující celek! Na levém křídle pracoval s míčem Bailey, kterému se prudkou nahrávkou povedlo na hranici pokutového území najít JOHNA MCGINNA, který fantastickým volejem z jedničky zamířil ke vzdálenější brankové konstrukci.
    70. John MCGINN - 3:1
     
    72
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Emiliano Buendía, přichází Bertrand Traoré.
     
    73
    Do pokutového území se poté dostával hostující Bailey, kterému se sice povedlo nacentrovat levou nohou, jenomže nabídku poslal daleko mimo dosah.
     
    75
    Na pravou stranu si poté zkoušel seběhnout domácí Sarr, který ovšem na míč neměl šanci dosáhnout a vhazovat tak bude moci hostující Bailey.
     
    76
    Hosté se nakonec s míčem dostali až k hranici svého pokutového území. Cash to poté zkoušel vysokým pasem, se kterým si ale dokázal poradit Kabasele.
     
    77
    Youngova nabídka z levé strany nakonec našla pouze hlavu pozorného Eteba, který jednal urychleně. Za ním se totiž nacházel dotírající záložník Bailey.
     
    78
    Do pokutového území Watfordu se nyní snesl další centr, který si tentokráte dokázal najít obránce Ekong, jenž z jedničky odvracel mimo pokutové území.
     
    79
    A kvalitně to poté provedl Gosling, který se dostal před protihráče, jenž ho musel faulovat. Pokračovat se bude odkopem z kopačky obránce Ekonga.
     
    79
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Tom Cleverley, přichází Troy Deeney.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Watford kráčí za prvním vítězstvím, naopak hostující celek by potřeboval vsítit ještě dvě branky.
     
    82
    Do pokutového území se poté dostával hostující Ramsey, kterému se povedlo nahrát pod sebe, jenomže tam se nacházela pouze domácí defenzíva.
     
    83
    Po delší době si práci s míčem vyzkoušel hostující brankář Martínez, který posléze rozehrávkou nakrátko dokázal najít vedle postaveného Nakambu.
     
    84
    Bailey si na levém křídle zasekl míč na pravou nohu a poté zkoušel nacentrovat směrem do malého vápna, kde nejvýše do vzduchu vystoupal Ekong.
     
    85
    Ramsey místo zakončení ještě přenechal míč do tandemu na Baileyho, který si sice našel palebnou pozici, jenomže trefil pouze McGinna do hlavy.
     
    86
    Bachmann uvedl míč odkopem na opačnou stranu, kde se ovšem dokázal prosadit pouze hostující Cah, který si ovšem v souboji počínal nedovoleně.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Peter Etebo (Watford FC).
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Hostujícímu celku skutečně moc času nezbývá, navíc je u míče domácí Masina.
     
    90
    Nastavuje se šest minut.
     
    90+1
    Hernández zkoušel nabídnout míč před branku, kde se nacházel Deeney, kterému se ovšem nepovedlo nabídku tečovat.
     
    90+3
    Na opačné straně si to do pokutového území namířil domácí Traoré, kterému utekl míč daleko od kopačky, čehož dokázal využít Kabasele.
     
    90+5
    Jsme v samotném závěru zápasu. Watford se brání naprosto ukázkovým způsobem a soupeře nepouští k ničemu vážnějšímu.
     
    90+6
    Traoré spadl ve vápně, je tu penalta!
    90+6. Penaltový zákrok.
     
    90+7
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Tak v závěru ještě jedna branka! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil DANNY INGS, který poslal míč přesně pod břevno doprostřed branky.
    90+7. Danny INGS - 3:2
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:13.
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Watfordu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:2. Aston Villa sice do druhého poločasu vstoupila aktivně, jenomže se jí nedařilo najít si prostor k šancím. Místo toho domácí celek potřetí v tomto duelu udeřil, díky čemuž se uklidnil. Krátce poté se ovšem Aston Villa dostala zpět do hry, neboť se jí povedlo snížit na rozdíl dvou branek. V nastaveném čase dokonce bylo sníženo na rozdíl jediné branky, vyrovnání jsme se ale nedočkali. (17:57:39)

    David Suchý

    Branky: 10. Dennis, 42. Sarr (Dennis), 67. Cucho Hernández (Cleverley) – 70. J. McGinn (Bailey), 90+7. Ings (pen.)

    Karty:   23. Kucka (WAT), 55. Sema (WAT), 86. Etebo (WAT) – 55. Mings (ASV)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:13.
    Watford FC: Bachmann – Kabasele, Troost-Ekong, Cathcart, Masina – Sarr, Cleverley (C) (79. Deeney), Etebo, Kucka (69. Gosling), Sema – Dennis (66. Cucho Hernández).
    Náhradníci: Foster – Cucho Hernández, Deeney, A. Fletcher, Rose, Sierralta, Gosling, Louza, Ngakia.

    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings (C), Targett (46. J. Ramsey) – Nakamba, J. McGinn – El Ghazi (60. Bailey), Buendía (72. B. Traoré), Young – Ings.
    Náhradníci: Steer – Bailey, Chukwuemeka, Hause, Tuanzebe, Wesley, B. Traoré, J. Ramsey, Philogene-Bidace.

    Rozhodčí: Dean – Cann, Scholes

    Diváci: 20051
    bahis siteleri