USA – Kanada 1:5 (kon.) | Japonsko – Německo 2:1 (kon.)
konec
USA
1:5 (0:2, 0:3, 1:0)
Kanada
Pátek 27.08.2021, 00:00 • Winsport Arena, Calgary • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování hlavního šlágru skupinové fáze ženského mistrovství světa v ledním hokeji. Od půlnoci se můžeme těšit na konfrontaci mezi USA a Kanadou!
     
    Oba zámořští giganti jsou ve výkonnostně lepší skupině A po třech ze čtyř odehraných zápasů stoprocentní, a tak si to dnes napřímo rozdají o konečné první místo.

    O něco přesvědčivější výkony dosud předváděly obhájkyně zlata z USA, které ještě ani jednou neinkasovaly. Outisdera ze Švýcarska porazily 3:0, stejně jako reprezentaci Finska. Před dvěma dny pak vyhrály nad Ruskami dokonce 6:0. Se čtyřmi body je nejproduktivnější Američankou Grace Zumwinkleová. Tradičně dobré výkony podává také dvaatřicetiletá Hilary Knightová, která se díky dvěma zásahům stala historicky nejlepší střelkyní v historii světových šampionátů.

    Domácí Kanaďanky daly v porovnání s USA o tři góly více, ale na druhou stranu také čtyřikrát kapitulovaly. Největší starosti měly hned v prvním utkání proti Finkám, kterým chtěly oplatit dva roky starou semifinálovou porážku. Javorové listy do 35. minuty prohrávaly 0:2, ale nakonec slavily vydřenou výhru 5:3. Pomalejší rozjezdy měla Kanada také v duelech s Ruskem a Švýcarskem. Od druhé třetiny se v obou případech ale rozstřílela a zapsala jednoznačné výsledky 5:1 a 5:0. S pěti body vedou týmové bodování Melodie Daoustová a Natalie Spoonerová.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Cavalliniová (Hensleyová) – Barnesová, Kellerová, Bozeková, Harmonová, Dunneová, Steckleinová (A), Harveyová – Knightová (A), Deckerová, Schofieldová (C) – Kesselová, Panneková, Carpenterová – Murphyová, Roqueová, Cameranesiová – Zumwinkleová, Compherová, Scamurraová – Curlová.

    Kanada: Desbiensová (Maschmeyerová) – Fastová, Larocqueová (A), Ambroseová, Thompsonová, Bellová, Sheltonová, Bourbonnaisová – Jennerová (C), Bachová, Rattrayová – Spoonerová, Fillierová, Daoustová – Clarková, Turnbullová (C), Johnstonová – Saulnierová, Nurseová, Maltaisová – O´Neillová.

    Rozhodčí: Cookeová (USA), Senuková (CAN) – Blairová (CAN), Spresserová (USA).
     
    Všechny protagonistky se už trousí na ledovou plochu. V dresu Kanady ale schází kapitánka Marie-Philip Poulinová, kterou v předchozím střetnutí proti Rusku zasáhl vypálený puk do krku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na úvodním vhazování uspěly Kanaďanky, které oblékly bílou sadu dresů. Američanky budou hrát v tmavě modrém.
     
    00:25
    Brianne Jennerová, která vynechala předchozí kanadský zápas, zkusila prokličkovat až do zakončení. Ve slotu však byla odzbrojena.
     
    01:30
    Bachová vypíchla kotouč Pannekové. Američanky se ještě zkusily v útočném pásmu udržet, ale nebyly v této snaze úspěšné.
     
    02:06
    Dunneová vydolovala kotouč v rohu, jenže Američanky ho v nebezpečných místech zase ztratily. Cavalliniová proto řešila první trable proti střele Turnbullové.
     
    02:42
    Od prvních vteřin se hraje v maximálním tempu. Hráčky se očividně nechtějí šetřit před důležitějšími zápasy ve vyřazovací fázi.
     
    03:15
    Emma Maltaisová promáchla, když chtěla vystřelit z levého kruhu. Zahnala se tím až k zadnímu mantinelu.
     
    03:46
    Jennerová zůstala trochu zapomenuta před brankovištěm, jenže zblízka nepropašovala kotouč za Cavalliniovou.
     
    04:12
    Hlediště Winsport Areny úplnou prázdnotou nezeje. Na svých místech je několik desítek rodinných příslušníků. Samozřejmě nechybí ani několik novinářů.
     
    05:15
    Murphyová vystřelila ve chvíli, kdy byl před kanadskou brankou obrovský provoz. Žádná z Američanek se k pořádné dorážce neprotlačila.
     
    05:49
    Emma Maltaisová měla našlápnuto podél brankové čáry, když sebrala puk Harmonové. Tu u levé tyče zastoupila připravená brankářka Cavalliniová.
     
    06:30
    Obrovský chaos u amerického brankoviště po střele Spoonerové. Dorážet chtěly Fillierová nebo Larocqueová, ale ani tohle gólem neskončilo.
     
    07:13
    Kanada právě vstřelila branku!
    V osmé minutě už se skóre mění! Jocelyne Larocqueová od modré čáry napálila zadní mantinel. Kotouč se od něj odrazil zpátky do ohně a tam duchapřítomně vystřelila MELODIE DAOUSTOVÁ. Asistence: Natalie Spoonerová, Jocelyne Larocqueová.
    07:13 Melodie DAOUSTOVÁ - 0:1
     
    08:07
    Cavalliniová je od prvních minut v zápřahu, kdežto Ann-Renee Desbiensová na opačném konci hřiště ještě nezasahovala. Americká gólmanka připsala už sedmý zákrok.
     
    08:36
    Reklamní přestávka se opět trochu odkládá. Americké hokejistky totiž poslaly kotouč na zakázané uvolnění.
     
    09:01
    Cameranesiová postupovala podél hrazení, na které ji čistě přitlačila Renata Fastová. Výborný obranný zákrok.
     
    09:25
    Odraz od mantinelu zavařil Kanaďankám v rozehrávce. Scamurraové nečekaná střela z otočky ale nesedla.
     
    10:18
    Thompsonová nepropálila několikačlenný val mezi ní a brankářkou Cavalliniovou. Opět se hraje dlouho bez přerušení.
     
    11:22
    Fillierová pouštěla přihrávku Thompsonové za sebe, jenže před americkým brankovištěm už nikdo další v bílém nebyl.
     
    11:46
    Nebezpečná střela od modré připomněla situaci před prvním gólem. Znovu u toho byla Larocqueová, ale vše se odehrálo v poklidu.
     
    12:13
    Dalekonosný švih Dunneové byl spíše pobídkou na teč, která se neuskutečnila. Přesto se Američanky usadily v útočném pásmu.
     
    12:27
    Netrvalo to dlouho. Ann-Renee Desbiensová neměla problém s ranou z dálky od Dunneové a ponechala si puk v lapačce. Je to pro ní první zásah.
     
    12:51
    Turnbullová chytře přenesla kotouč na mnohem volnější pravou stranu. Byla tam Emily Clarková, ale švihem z kruhu ani následnou dorážkou kanadské vedení nenavýšila.
     
    13:01
    Alex Cavalliniová si dává menší pauzu u americké střídačky. Vypadá to na nějaký drobný problém s brankářskou maskou.
     
    13:20
    Fillierová tečovala střelu Daoustové. Tyto dvě si na ledě opravdu rozumí, byť tato situace gólové parametry neměla.
     
    13:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Cavalliniová neudržela na ruce střelu z levého křídla z hokejky RENATY FASTOVÉ. Ta ještě dojela do brankovišti a v nepřehledné skrumáži nadzvedla puk až do sítě! U brankové čáry se ho marně snažila chytit Schofieldová. Hlavní rozhodčí nejprve rozpažila, ale po přezkumu videa názor změnila. Asistence: Emily Clarková, Melodie Daoustová.
    13:50 Renata FASTOVÁ - 0:2
     
    14:32
    Kanaďanky úspěšně forčekovaly a jejich tlak může pokračovat. Vedení o dva góly se jeví jako zasloužené, na střely momentálně vedou 14 – 2.
     
    15:09
    Desbiensová neměla tušení, že po brejku Kesselové vyrazila ránu z pravého kruhu jen před sebe. Američanky však nebyly dost blízko na dorážku.
     
    15:54
    Američankám se nepovedlo vyhodit zpoza vlastní branky. Cavalliniová si s následnou střelu z pravého mantinelu ale věděla rady.
     
    16:21
    Zleva útočila Daoustová, která se pod tlakem musela kotouče rychle zbavit. Na Fillierovou ale kotouč nedostala.
     
    16:58
    Alex Cavalliniová zastavuje další kanadský nápor po střele Ambroseové zpoza pravého kruhu.
     
    17:36
    Emily Clarková zkusila štěstí z levého kruhu. Cavalliniová střelu k bližší tyči vyrazila a poté měla plné ruce a nohy práce s dorážkou Johnstonové.
     
    18:22
    Pod americkou střídačkou zůstává ležet Brianne Jennerová, kterou tam masírovaly hned dvě protihráčky. Sudí kvůli tomu radši přerušily hru.
     
    18:42
    Hráčky USA musely vyklidit útočné pásmo kvůli signalizovanému ofsajdu. Deckerová však pokračovala ve forčekinku a přinutila rozhodčí zapískat.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:23
    Koncovka úvodního dějství se dost rozkouskovala. Kanaďanky ukvapeně odehrály puk z obranného pásma na zakázané uvolnění.
     
    19:40
    Abbey Murphyová si to namířila s pukem na osu, kde si najela na hokejku Rebeccy Johnstonové. Ta jako první odchází na trestnou lavici za podražení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Takovou kanadskou smršť v první třetině asi nikdo nečekal. Domácí hokejistky ukázaly mnohem větší touhu po prvním místu v základní skupině a po zásluze odchází do kabiny s dvougólovým náskokem. U obou tref byla Daoustová, která v osmé minutě využila ideálního odrazu od zadního mantinelu a o šest minut později byla přítomna i u dorážky obránkyně Fastové.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 4 – 15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Druhou dvacetiminutovku začínají Američanky v početní převaze. Za půlminutu se ale nezvládly přiblížit útočnému pásmu.
     
    20:46
    Přechod přes modrou provedla až Kellerová. Hráčky v modrém jsou ale drženy v těsné blízkosti mantinelů.
     
    21:09
    Brianna Deckerová měla volněji v levém kruhu. Ze statické pozice vypálila příklepem, ale puk proletěl vedle levé tyče Desbiensové.
     
    21:12
    Poměr sil na ledové ploše se na pár vteřin vyrovná. Američanky byly na ledě v šesti, což pozornosti rozhodčích neuniklo.
     
    21:40
    Kanada v plném počtu.
     
    22:01
    Domácí reprezentace na turnaji neskórovala ani z jedné z dvanácti přesilovek. A moc dobře nezačala ani tu třináctou.
     
    22:23
    O americkém oslabení platí přesný opak. Všech osm trestů zůstalo bez gólového trestu. V těchto vteřinách se tento kontrast projevuje.
     
    22:55
    Desbiensová měla nečekané starosti za vlastní brankou. O puk ji obrala Deckerová, nicméně ta z nulového úhlu nedostala kotouč do sítě.
     
    23:12
    USA v plném počtu.
     
    23:26
    Zničehonic se v trháku ocitla třináctá útočnice Kristin O´Neillová. Z pravého kruhu si na Cavalliniovou nepřišla.
     
    24:18
    Kanada právě vstřelila branku!
    Manko Američanek se hrozivě navyšuje! Schofieldová byla odzbrojena na pravém křídle JAMIE RATTRAYOVOU, která vystartovala do protiútoku. Byla na jeho začátku i na úplném konci, když zleva dorazila do branky zneškodněný střelecký pokus Jennerové. Asistence: Brianne Jennerová
    24:18 Jamie RATTRAYOVÁ - 0:3
     
    25:25
    Murphyová, Cameranesiová a Roqueová se shodně zasekly ve stejném rohu útočného pásma. Neporadily si tam s kanadským důrazem.
     
    26:15
    Ann-Renee Desbiensová si vychutnala křižnou střelu Cameranesiové z levého křídla. Schovala puk do lapačky a počkala si na přerušení.
     
    26:50
    Jesse Compherová zaváhala v americkém obranném pásmu. Z tlačenice u mantinelu poté vyjela Bachová, jejíž střela byla zablokována.
     
    27:16
    Kanada právě vstřelila branku!
    Začíná to zavánět debaklem, na které Američanky rozhodně nejsou zvyklé! Caroline Harveyová podlehla tlaku za vlastní brankou, kde si kotouč vzala od Jennerové JAMIE RATTRAYOVÁ a kolem tyče jej zezadu zasunula za Cavalliniovou! Asistence: Brianne Jenenrová.
    27:16 Jamie RATTRAYOVÁ - 0:4
     
    27:16
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Alex Cavalliniová, přichází Nicole Hensleyová.
     
    27:46
    Natalie Spoonerová postupovala podél zadní čáry vstříc Hensleyové. Až do zakončení se však nepropracovala.
     
    28:49
    Obraz hry se v porovnání s první třetinou nijak nemění. Kanada dává góly a ničí Američanky, které po změně stran vyslaly na Desbiensovou jedinou střelu.
     
    29:11
    Blayre Turnbullová byla podražena na červené čáře. Místo faulu se pískalo jenom kanadský icing.
     
    29:25
    Turnbullová si za kanadskou brankou počkala na Abbey Murphyovou. Tohle už byl jasný faul, takže následuje americká přesilovka.
     
    29:55
    Z boje na zadním mantinelu se puk odrazil pod rukavici Desbiensové. Poblíž vznikla menší potyčka mezi Clarkeovou a Kellerovou. Obě už míří na trestnou.
     
    30:15
    Vzájemné vyloučení nic nezměnilo na kanadském oslabení čtyř proti pěti. To zatím vychází podle plánu, hraje se daleko od Desbiensové.
     
    30:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zatímco na přesilovkový gól Kanaďanky v Calgary stále čekají, tak skórovat v početní nevýhodě jim problém nedělá! Skvěle hrající Jennerová vybojovala puk na obranné modré čáře. Do brejku šla SARAH NURSEOVÁ a z levého kruhu trefila prostor u vzdálenější tyče. Sudí si zprvu nevšimly, že puk prošel za brankovou čáru. Opět muselo pomoci až video. Bez asistence.
    30:36 Sarah NURSEOVÁ - 0:5
     
    31:06
    Samozřejmě pokračuje přesilovka USA. O gól se snažila Schofieldová, ale prudký švih nebyl dostatečně přesný.
     
    31:23
    Střelecké štěstí neobjevila ani Lee Steckleinová, která zpoza pravého kruhu nechala vyniknout Desbiensovou a její zákrok lapačkou.
     
    31:25
    Kanada v plném počtu.
     
    31:40
    Domácí nedostatečně vyhodily z krátkého mantinelu. Zanedlouho se jim ale ulevilo, Desbiensová neměla problém s dalekonosným pozdravem Steckleinové.
     
    32:03
    Zakázané uvolnění Kanady se nepískalo. Hensleyová musela hrát. Život jí trochu zkomplikovalo napadání Jamie Rattrayové.
     
    32:30
    Hensleyová neměla úplně ideální výhled na střelu Fastové. Nějakým způsobem si puk ale našla a vyrazila jej mimo tři tyče.
     
    32:58
    Rozjetá Melodie Daoustová hledala před bránou Fastovou, která nabourala do Hensleyové. Americká gólmanka se chvíli nezvedala, takže se zastavoval čas.
     
    33:45
    Nedokonalost v rozehrávce hasila po střele z pravého kruhu Desbiensová. Puk sice vyrazila před sebe, ale žádnou dorážku už neřešila.
     
    34:21
    Nejlepší pasáž amerického týmu kazí chybička v přechodové fázi a nevynucené zakázané uvolnění.
     
    34:46
    Fastové utekl puk, se kterým míchala na modré čáře. Za USA se dopředu tlačila Knightová, ale Desbiensová její bekhend zneškodnila.
     
    35:18
    Hezké uvolnění v mezikruží od Deckerové pokazila až Ann-Renee Desbiensová. Američanky konečně začaly střílet, ale nula v kolonce gólů zůstává.
     
    35:26
    Po reklamní pauze se znovu ukázala Deckerová, která dostala mezi kruhy nahrávku z pravého křídla. Z dobré pozice ale minula cíl.
     
    35:58
    Erin Ambroseová ztečovala nahrávku Schofieldové pod lapačku Desbiensové, která nechtěla riskovat žádnou rozehrávku.
     
    36:20
    Hensleyová si musela dávat dobrý pozor na Spoonerovou, která jí chtěla překvapit z nulového úhlu. Puk končí za bránou.
     
    36:48
    Spoonerová měla nalevo volnou Nurseovou. Ta od ní ale dostala špatnou přihrávku a ze slibné situace vyplynul ofsajd.
     
    37:02
    Zdravotně fit nejspíše není kanadská útočnice Sarah Fillierová. Právě tu na centru druhé formace v poslední době nahrazuje Nurseová.
     
    37:36
    Megan Kellerová z dálky Desbiensovou nevystrašila. Příjemkyní následné americké přihrávky mezi kruhy se pak stala Maltaisová.
     
    38:22
    Brianne Jennerová měla prostor k posunu do mezikruží. Jincy Dunneová její střele nezabránila, ale Hensleyová byla na letící střelu připravena.
     
    38:46
    Americké napadání mělo jen částečný úspěch. Po zisku kotouče v prostoru vedle branky se dvanáctá střela na branku Desbiensové nekonala.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:30
    Hilary Knightová tak dlouho držela puk na levé straně, až se jí otevřel prostor na střelu. Z méně výhodného úhlu se mezi tyče ale netrefila.
     
    40:00
    Po vypršení času se ještě strhla menší mela. Resultují z ní tresty pro Rattrayovou a Murphyovou. Američanka to má dokonce za 2+2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    O tom, kdo ve čtvrtfinále půjde na třetí tým skupiny B, už je asi rozhodnuto. Kanada navázala na bezchybný výkon z první třetiny a v prostředním dějství odskočila už na skóre 5:0. Dvakrát se střelecky prosadila Rattrayová a ve vlastním oslabení také Sarah Nurseová. Až v závěru se trochu probraly také Američanky. Většinou ale nešlo o střely, na které by Desbiensová neměla.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 12 – 23 (4:15, 8:8).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Nebyl to nejlepší způsob, jak zahájit přesilovku. Kanaďanky si nechaly vzít puk u vlastní branky, ovšem Schofieldová ho bekhendem za Desbiensovou neprotlačila.
     
    40:36
    Opět je puk u kanadské branky. Přesilovková akce začíná od hokejky obránkyně Erin Ambroseové.
     
    41:10
    Claire Thompsonová trochu zaváhala ve středním pásmu. Nescházelo mnoho a jedna z Američanek se řítila sama na bránu.
     
    42:00
    USA v plném počtu.
     
    42:15
    Od Američanek to bylo fantasticky ubráněné oslabení. Mohlo by je to povzbudit do dalších minut, ve kterých se určitě ještě pokusí o zázračný obrat.
     
    42:44
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je to tady, Američanky ruší kanadské čisté konto! Grace Zumwinkleová byla úspěšná v bojích na krátkém mantinelu. Když šel puk na modrou, tak se přesídlila k brankovišti a dokonale tam zaclonila výhled Desbiensovou, za kterou zapadla střela LEE STECKLEINOVÉ. Asistence: Jesse Compherová, Hayley Scamurraová.
    42:44 Lee STECKLEINOVÁ - 1:5
     
    43:08
    Americký trenérský štáb poslal na led první formaci, která by měla ještě více narušit domácí sebevědomí.
     
    43:51
    Deckerová se svými kolegyněmi nic nevymyslela. Kanada vyvezla puk a ukořistila vhazování po levici Nicole Hensleyové.
     
    44:15
    Jennerová posunula puk mimo dosah Maltaisové. Američanky s ním rovněž nenaložily moc dobře, provinily se zakázaným uvolněním.
     
    44:52
    Bachová tvrdě narazila na útočné modré, kde Američanky vystavěly neprostupnou hráz. Puk se rázem ocitá u Desbiensové.
     
    45:04
    Rebecca Johnstonová ve středním pásmu fantasticky prošťouchla puk mezi čtyřmi americkými bruslemi a najedou jela sama na Hensleyovou. Bekhendová střela skončila na tyči!
     
    45:39
    Ofsajd Kanady.
     
    46:25
    Barnesová to v pozici poslední obránkyně zvládla jen napůl. Kotouč zůstal ležet na modré. Bachová ho posunula doleva a Jennerová z jedničky vyzkoušela připravenost slajdující Hensleyové.
     
    47:02
    Nicole Hensleyová si po příchodu mezi tyče nevede vůbec špatně. Totéž ale platí o Desbiensové na druhé straně, která jednoduše chytila pokus Deckerové.
     
    47:33
    Harveyová jenom naznačil golfák od modré a posunula puk na zadní mantinel. Tam se Deckerová marně snažila zbavit Jennerové.
     
    48:15
    Emma Maltaisová se neprosadila přes Dunneovou. Američanky přeply do protiútoku. Carpenterová vyslala na zteč rozjetou Kesselovou, nicméně Desbiensová její šanci nekompromisně zastavila.
     
    48:56
    Thompsonová sbírá volný puk za kanadskou brankou. Domácí tým teď herně nezáří, ale i tak si bezpečně hlídá dostatečný náskok.
     
    49:21
    Larocqueová nahodila od modré čáry. Pro Hensleyovou to nebylo nic složitého, puk přistál v její lapačce.
     
    49:37
    Sheltonová to zkusila golfákem od modré čáry. Hensleyová zůstala bez práce, vděčí bloku Britty Curlové.
     
    50:06
    Zumwinkleová při drzé kličce nechala puk za sebou. Ve druhé vlně si ho vzala Compherová, ale zprava Desbiensovou nepropálila.
     
    50:26
    Tvrdá střela od modré z hole Steckleinové letěla hodně mimo. Stejná hráčka to o pár vteřin později zkusila ještě jednou, ale výsledek byl podobný.
     
    51:01
    Rozhodčím se nelíbilo zašlapování puku u krátkého mantinelu. Hvizd píšťalky dává prostor předposlední reklamní přestávce.
     
    51:15
    Fastová dostála svého jména a rychle vyexportovala puk k vrcholku levého kruhu. Střela švihem se pod břevno ale nevměstnala.
     
    51:46
    Nicole Hensleyová raději přerušila hru, když se k jejímu brankovišti blížila Saulnierová. Byla to dost rozpačitá americká rozehrávka.
     
    52:20
    Amanda Kesselová nedostala puk skrz Thompsonovou. Pro tu práce ještě nekončí, protože se bojuje za brankou Desbiensové.
     
    52:39
    Erin Ambroseová poslala na mantinel Kesselovou. Naštěstí to nebylo ve velké intenzitě, přesto je udělen menší trest za vražení.
     
    53:06
    Harveyová málem fatálně propadla při zakládání útoku. Nepočítala, že u ní bude napadající Emily Clarková tak rychle.
     
    53:46
    Stále se bojuje v maximální intenzitě. Americké naděje na dobrý výsledek ale klesají, Roqueová zavinila ztrátu útočného pásma.
     
    54:10
    Druhé vyhození v řadě. Puk přistál za brankou, kde musela Hensleyová rozehrávat před blížící se hrozbou.
     
    54:39
    Kanada v plném počtu.
     
    55:03
    Jedno mají oba výběry společné. V přesilových hrách se na tomto světovém šampionátu neuvěřitelně trápí. Američanky na tom nejsou o moc lépe než domácí Kanada, která ještě v početní výhodě neskórovala.
     
    55:34
    Brianna Deckerová se v přerušené hře ohnala po Fillierové, která ji předtím faulovala nárazem do mantinelu. Pokračovat se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    56:01
    Spoonerová to vzala na sebe. S pukem se ale dostala do nulového úhlu a zprava nenašla skulinku v postoji Nicole Hensleyové.
     
    56:30
    Carpenterová neúspěšně hledala u brankoviště Knightovou. Johnstonová přešla do protiútoku, ale paradoxně to dopadlo nachlup stejně.
     
    57:06
    Ashton Bellová udržela za zády Kesselovou, ale zleva trefila jen beton gólmanky. Ta poté odolala i golfáku Saulnierové.
     
    57:34
    Oba týmy v plném počtu.
     
    57:42
    Hensleyová si zadělala na problémy za brankou. O puk tam usilovala Jill Saulnierová, ale Nurseová už z brankoviště zakončit nestihla.
     
    58:01
    Hensleyová máchla lapačkou naprázdno. Clarková před ní dobře tečovala letící kotouč, byť ten se mezi tři tyče nevešel.
     
    58:26
    Abby Roqueová bekhendem centrovala do lokality, kde nebyla ani jedna z jejích dvou spoluhráček. Desbiensová toho využila k přerušení hry.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:26
    Nikdo nechce polevit ani v úplném závěru. Oba týmy berou rozhodnutou koncovku třetí třetiny jako vynikající přípravu na boje o medaile.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu byly vyhlášeny Lee Steckleinová (USA) a Jamie Rattrayová (CAN).
     
    Je dobojováno! Kanadské hokejistky v nejsledovanějším zápase skupinové fáze přejely své největší rivalky a na domácím světovém šampionátu půjdou do vyřazovacích bojů z prvního místa skupiny A. Trvalo to přes třicet minut, než Američanky začaly být vyrovnaným soupeřem. To už ale prohrávaly 0:5, když se postupně trefily Daoustová, Fastová, dvakrát Rattrayová a v oslabení také Nurseová. Ann-Renee Desbiensová přišla o nulu v čase 42:44, kdy porážku USA zmírnila Lee Steckleinová.
     
    Střely na branku: 23 – 27 (4:15, 8:8, 11:4).
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:56:27)
    Marken.cz

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 43. Steckleinová (Compherová, Scamurraová) – 8. Daoustová (Spoonerová, Larocqueová), 14. Fastová (Clarková, Daoustová), 25. Rattrayová (Jennerová), 28. Rattrayová (Jennerová), 31. Nurseová


    USA: Cavalliniová (28. Hensleyová) – Barnesová, Kellerová, Bozeková, Harmonová, Dunneová, Steckleinová (A), Harveyová – Knightová (A), Deckerová, Schofieldová (C) – Kesselová, Panneková, Carpenterová – Murphyová, Roqueová, Cameranesiová – Zumwinkleová, Compherová, Scamurraová – Curlová.
    Kanada: Desbiensová (Maschmeyerová) – Fastová, Larocqueová (A), Ambroseová, Thompsonová, Bellová, Sheltonová, Bourbonnaisová – Jennerová (C), Bachová, Rattrayová – Spoonerová, Fillierová, Daoustová – Clarková, Turnbullová (C), Johnstonová – Saulnierová, Nurseová, Maltaisová – O´Neillová.

    Rozhodčí: Cookeová (USA), Senuková (CAN) – Blairová (CAN), Spresserová (USA)
    bahis siteleri